Mislim na recimo katastrofalnu SD sliku na Samsungu D8000. Pokret izgleda kao da ga je dijete animiralo, pretpostavljam da TV ima neki cudan algoritam pravljenja fluidne slike. Da napomenem da se ovaj TV hvali kao odlican prikazivac SD signala...ja71 wrote:Koji aspekt kvaliteta slike je kod plazme posebno bolji nego kod Samsunga ili Philipsa ?sabanss wrote: Pa jebemu makar nije tesko zakljuciti sta je bolje, moja stara G10 plazma ubija kvalitetom slike dvije generacije novijeg Samsunga ili Philipsa koji su kostali duplo vise... Zasto je ne bih preporucio?
Pretpostavljam da mislis na LCD kad govoris o Samsungu ili Philipsu
Philips 9606 izgleda perverzno dobro sa svojim fazonom osvjetljenja ali kad sam vidio prenos utakmice LP na njemu sjeb'o sam se... Jako lose, loptu nisam mogao vidjeti bez obrisa iza, ma koliko se trudio.
Oba TV-a kupili ljudi u bliznjoj okolini i iskrcali strasne pare za njih, sjebali se kad su vidjeli da slika nije bas kao u radnji.
Da ne grijesim duse, Philips mi se jako svidio sa ambilightom, za filmova je super, samo da ne kosta 4 000 KM...
Ja jos nisam vidio LCD TV da mi se svidi prikaz sportskih kanala, koje najvise i gledam. Samsung mi je tu najgori sa onim efektom kad se zumira neki kadar i onda na trenutak slika "trzne" i zamrlja se.