pogresno !L00d wrote:...LCD televizori imaju vise pixela na ekranu...
rezolcija ne zavisi od tehnologije.
Obje verzije imas u FullHD izdanju, znaci isto piksela.
Moderator: Benq
pogresno !L00d wrote:...LCD televizori imaju vise pixela na ekranu...
Ima vise vrsta pixela...ako se ne varam ...ja71 wrote:pogresno !L00d wrote:...LCD televizori imaju vise pixela na ekranu...
Kao na primjer?L00d wrote:Ima vise vrsta pixela...ako se ne varam ...ja71 wrote:pogresno !L00d wrote:...LCD televizori imaju vise pixela na ekranu...
1- Panasonic Plazma TX-P42G30E 42"-106cm FULL HD 600Hzheaton wrote:Sta uzeti od ponudjenoga ?
1- Panasonic Plazma TX-P42G30E 42"-106cm FULL HD 600Hz
2- Panasonic Plazma TX-P42U30E 42"-106cm FULL HD 600Hz
3- Panasonic Plazma TX-P42S30E 42"-107 cm, FULL HD NeoPlasma (sta je neoplasma ?)
izmedju ova 3 modela, sem cjenovne, ne vidim bas neki veliki razlog zbog cega uzeti neku od tih ponudjenih ... neko da me rijesi dilema ?
1- Sony LED TV KDL-40EX520 40"-102cm FULL HD BRAVIA
2- Samsung LED TV UE40D5520 40"-102cm FULL HD
3 - Panasonic LED TV TX-L42E30E 42"-107cm FULL HD
Ili jednostavno koji uzeti od ovih 6 modela i zasto ?
Il mozda nesto sedmo ?![]()
Ja sam kupovao plazmu prošle godine i G20 je odličan TV. Pošto nisam mogao halaliti dvije hiljadarke za G20, uzeo sam skoro duplo jeftiniji X20 i zadovoljan sam.Teufik wrote:1- Panasonic Plazma TX-P42G30E 42"-106cm FULL HD 600Hzheaton wrote:Sta uzeti od ponudjenoga ?
1- Panasonic Plazma TX-P42G30E 42"-106cm FULL HD 600Hz
2- Panasonic Plazma TX-P42U30E 42"-106cm FULL HD 600Hz
3- Panasonic Plazma TX-P42S30E 42"-107 cm, FULL HD NeoPlasma (sta je neoplasma ?)
izmedju ova 3 modela, sem cjenovne, ne vidim bas neki veliki razlog zbog cega uzeti neku od tih ponudjenih ... neko da me rijesi dilema ?
1- Sony LED TV KDL-40EX520 40"-102cm FULL HD BRAVIA
2- Samsung LED TV UE40D5520 40"-102cm FULL HD
3 - Panasonic LED TV TX-L42E30E 42"-107cm FULL HD
Ili jednostavno koji uzeti od ovih 6 modela i zasto ?
Il mozda nesto sedmo ?![]()
Preporuka!!S ovim neces fulati.Imam G20 (proslogodisnji model)
Strava od TV-a.
Ovaj je jos vise unaprijedjen.
Procitaj recenziju i vidit ces da je G30 stvarno dobar TV.
http://hdtelevizija.com/2011/04/11/rece ... -107-cm/8/
Ovi su najbolji, ali i najskuplji: http://www.logitech.com/en-us/remotes/universal-remotesgrunt wrote:trebao bi preporuku za neki kvalitetniji univerzalni daljinski,imam LG LCD
i gdje bi se mogao uzeti
jeste bitnoFossil wrote: Sony ima 50Hz a philips 100Hz nisam baš dobro upućen da li je to bitno za gledanja kod našeg signala.
hvala.
Ja ga danas kratko probao (doduse u 47" velicini)R9.. wrote:LG LCD 42LW4500 LED CINEMA 3D
REZOLUCIJA: 1920 x 1080p Full HD LED 3D
KONTRAST: 7,000,000:1
REFRESH RATE: TruMotion 100Hz
ODZIV: 2.6 ms
TV TUNER: DVB-T/DVB-C MPEG-4 AVC(H.264)
KONEKCIJA: HDMI x 4, PC, SCART, PCMCIA, RS232,
Komponentni, Kompozitni,Optical audio out,
WiFi Ready, Audio in, USB (MKV,MP4,DIVIX...)
Cijena je oko 1600km
Molio bi malo strucnije osobe za savjet, da li se isplati ovo uzimat
NemaLain Coubert wrote:TV je Panasonic VIERA TX-P42UX30E, valjda ima internet
Probo sam ga ja neki dan, svidjelo mi se u 3D...mada nisam bash probo druge da mogu reci da li je neki kvalitet....ja71 wrote:Ja ga danas kratko probao (doduse u 47" velicini)R9.. wrote:LG LCD 42LW4500 LED CINEMA 3D
REZOLUCIJA: 1920 x 1080p Full HD LED 3D
KONTRAST: 7,000,000:1
REFRESH RATE: TruMotion 100Hz
ODZIV: 2.6 ms
TV TUNER: DVB-T/DVB-C MPEG-4 AVC(H.264)
KONEKCIJA: HDMI x 4, PC, SCART, PCMCIA, RS232,
Komponentni, Kompozitni,Optical audio out,
WiFi Ready, Audio in, USB (MKV,MP4,DIVIX...)
Cijena je oko 1600km
Molio bi malo strucnije osobe za savjet, da li se isplati ovo uzimat
2D je OK, ali je 3D los sto me iznenadilo jer samo probao takodje LW650 i bio je odlican i u 3D
Probaj ako mozes mozda oni crtani u 3D nisu bili profesionalno napravljeni
jer cijena za 3D je dobra
L00d wrote:NemaLain Coubert wrote:TV je Panasonic VIERA TX-P42UX30E, valjda ima internet
Svežder? Pretpostavljam DVD player koji čita sve.bez_ideje wrote:mozete li preporuciti neki DVD "svežder" za Sony Braviu...da ima usb ulaz i da hoce citati ove srt titlove sa njega......posto mi to tv bojkotuje
HTPC - nisam baš upoznat sa ovim. Koliko sam shvatio PC koji je jak tek toliko da može čitati filmove?Sliver wrote:a jesi li razmislio o nekom jeftinom HTPC-u? ja sam sklopio za 200KM + 100KM tastatura, ali ne da samo zadovoljava, vec mi je sve rijesilo oko tih problemcica. Bitno je samo da ima HDMI, a samim tim je vec vjerovatno sposoban i za procesiranje HD i full HD rez.Rimad wrote:Svežder? Pretpostavljam DVD player koji čita sve.bez_ideje wrote:mozete li preporuciti neki DVD "svežder" za Sony Braviu...da ima usb ulaz i da hoce citati ove srt titlove sa njega......posto mi to tv bojkotuje
E, da mi je sad ova pamet, nikad DVD player ne bih uzimao.
Kad sam uzimao DVD player, uzeh Panasonicovo kućno kino (ima više od godine). Problemi su da neće da čita sve DVD-ove, a kod mnogih zapinje. Kasnije sam saznao da, navodno, DVD playeri boljih brandova vrlo teško čitaju piratske DVD-ove.
OK, kupih Birin DVD i sve živo čita (ima i USB ulaz). Negativna stvar je da je na Birinom slika manje kvalitetna (nema HDMI output), ali je zadovoljavajuća.
Helem džaba dadoh pare za kućno kino (još jedan razlog zašto ne bih uzimao kućno kino je što smeta komšijama).
U posljednje vrijeme, najčešći format filmova koje skidam sa neta (neka mi moderatori oproste) je mkv, a, koliko znam, to ne čita nijedan DVD player. Zato ću da uzmem neki media player (čim budem mogao halaliti pare). Bolje je od DVD playera, jer može čitatti više formata, a filmovi mogu biti pohranjeni na prenosivom hard disku, što je mnogo praktičnije nego hrpa DVD-ova.