plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ali_G

#1026 Re: plazma ili LCD

Post by Ali_G »

Eh i ja imam pitanje za pomoc oko odabira TVa. Izbor je zbog velicine pao na LCD. Velicina ekrana je 37inca (udaljenost od TVa je u rasponu od 2.2 do 3.5m).Ono sto me interesuje je koju hercazu odabrati. Vecina govori da se ne primjeti razlika izmedju 50 i 100Hz. Mada citajuci po portalima dolazi do izrazaja ta razlika kod utakmica i filmova. Da li odabrati HD ready ili FullHD. NAvodno na malim dijagonalama se ne primjeti razlika izmedju ove dvije tehnologije. Cijenovno nisu velike razlike izmedju modela sa razlikama u navedenim performansama, ali ako ja od toga nemam koristi onda za sto ce mi. Da li imate vec neki model za preporuciti? Budzet je nekih 1500KM. HVala
oldschool

#1027 Re: plazma ili LCD

Post by oldschool »

ja71 wrote:@oldschool
sa tobom se ne isplati pricati
:run:
A argumenata, kažem, moja ponuda stoji, testiraćemo plasmu od 3000 KM i LED od 6000 KM i više, ne najbolje plasme, sve modeli 2011. godina, ako nađeš treperenje, štopanje na plasmi, kupim ti ja tv koji hoćeš. I danas posjetim bivše radne kolege, tako da znam kako i dalje stvoje stvari. A vidjećeš LED modele, kako imaju problema s prikazom boje, kontrastom, štopanjem. očigledno nisi upućen s neo plasma tehnologijom, nema više ni refleksije tolike kod modela iz 2011. godine. Jedno je čitati a jedno raditi s nečim, ne bi bezveze svi ti ljudi koji rade, direktori uzeli plasme kad ne valjaju, mora da su ludi i zaluđeni. :D Još nisam upoznao nijedno ljudsko biće koje je primijetilo razliku između 100 i 200HZ. Nađi mi ijednu recenziju gdje je neko preporučio led ispred plasme ili pobij moje argumente, šta sam slagao, čuj led/lcd s 800 HZ, piše ti lijepo 800HZ CMR, pa vidi koliko su tužbi zbog toga izgubili, jer je to nemoguće, navodno skalira do 800Hz, koja glupost. :lol: :lol:

Ali G, velika je razlika između 2.2 i 3.5 m, ali je 37'' premaleno na 3.5 m. Nemaš koristi od full hd-a ukoliko nemaš uređaj koji vrši reprodukciju hd kanala ili blu ray uređaj. Razlika u kvaliteti između modela je ogromna, imaš dosta slučajeva gdje su noviji modeli lošiji i skuplji od prethodnih. Ukoliko ideš na 37'' model onda uzmi Samsung Smart LED tv, šesta serija(6000) oznaka D, najnoviji modeli, možda možeš i 40'' za te pare uzeti. Uz to ćeš dobiti najmanje 4 HDMI priključka, 2 USB ulaza, jedan za usb drugi za eksterni hdd, isprobaj čital li sve file-ove, konekciju za net preko lan kabla, ne idi ispod ovog ni slučajno ukoliko daješ 1500 KM.Nećeš naći bolje za te pare ukoliko kupuješ lcd/led model.U svakom slučaju isprobaj i plasmu, vidi kakva je slika, imaj u vidu da ti nikada neće biti slika kao u tv salonima, da se ne razočaraš. Tu ćeš i najbolje vidjeti je li 37'' model zaista što tebi treba, sretno s kupovinom.
ja71

#1028 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

oldschool wrote: očigledno nisi upućen s neo plasma tehnologijom,
Kako je to ocigledno ?
oldschool wrote: Jedno je čitati a jedno raditi s nečim,
Ovdje si 100% u pravu
oldschool wrote: ne bi bezveze svi ti ljudi koji rade, direktori uzeli plasme kad ne valjaju, mora da su ludi i zaluđeni.
A zasto bi velika vecina uzimala LCD ?
Zasto plazma broji zadnje dane ?
Zasto je cak i Panasonic najavio da ce poceti prodavati LCD u velicini 46" i vise ?
oldschool wrote: :D Još nisam upoznao nijedno ljudsko biće koje je primijetilo razliku između 100 i 200HZ.
A gdje sam ja nesto drugo tvrdio ?
oldschool wrote: Nađi mi ijednu recenziju gdje je neko preporučio led ispred plasme ili pobij moje argumente, šta sam slagao,
meni ne treba recenzija ili misljenje "eksperata".
Ja imam svoje oci i znam sta vidim.

Zato bih svakom preporucio: zaboravite sve sto vam pricaju i sve brojke kod televizora.
Otidjite sami u prodavnicu i testirajte sami.

A ti ako stvarno mislis da sam ja tek tako citao nesto po internetu o treperenju plazme,
varas se.
Ja stvarno vidim trepernje plazme.
Last edited by ja71 on 07/11/2011 14:35, edited 1 time in total.
Ali_G

#1029 Re: plazma ili LCD

Post by Ali_G »

Ma imam malo "cudnu" prostoriju, da tako kazem :D. Jedna tacka gledanja je na 2.2, a druga na 3.5. To su dvije najcesce. TV moze da stoji u cosku, jedva ce i 37" stati, al mislim da je to ok prema nekim tabelama koje sam gledao.
Nemam sprave za HD, niti BR. Ovo sto se nudi u ponudama operatera HD kanali; da li tu ima razlike izmedju HDReady i FullHD? Ili da kupim FullHD pa nek se nadje :D
Hvala
ja71

#1030 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Ali_G wrote: Ili da kupim FullHD pa nek se nadje :D
Ne vjerujem da ces u velicini od 37" naci nesto a da nije FullHD
oldschool

#1031 Re: plazma ili LCD

Post by oldschool »

ja71 wrote:
oldschool wrote: A argumenata, kažem, moja ponuda stoji, testiraćemo plasmu od 3000 KM i LED od 6000 KM i više, ne najbolje plasme, sve modeli 2011. godina, ako nađeš treperenje, štopanje na plasmi, kupim ti ja tv koji hoćeš. I danas posjetim bivše radne kolege, tako da znam kako i dalje stvoje stvari.
Djecko ja stvarno vidim treperenje plazme, a ti ako mi ne vjerujes sta cu ti ja.
U zabludi si ako mislis da je moje znanje "teoretsko", ja mogu vidjeti svaki dan
u prodavnicama x plazmi ili LCD-ova.
Ja zivim u Njemackoj i samom u mom (manjem) gradu imam jedno 5 prodavnica sa min. 50-tak modela.
(eto sad ce jos neko pomisliti i da se foliram)

Ti haman nisi ni procitao sta ja pisem jer ja nisam nigdje tvrdio da se vidi razlika izmedju 100Hz i 200Hz
Kao sto rekoh sa tobom je dzabe pricati.
:run:
Ne znam šta si ti onda, u MediaMarktu, Saturnu, modeli iz 2010 i 2011 da trepere, Panasonic, Toshiba, Samsung plasme da trepere, nemoguće. Znam da ima starijih modela koji štopaju, stvarno se primijeti, ali su to ispravili s povećanjem frekvencije, nema više ni refleksije, jedan Samsung i Panasonic su je skoro skroz ukinuli.Jedino kada se može vidjeti razlika je na seminarima koje organizuju proizvođači, kada imaš ekrane od nekoliko metara koje podijele. Znaš i sam kad Njemac kaže za nešto na štiftungwarentestu gut ili sehrgut da ne može da ne štima, to slobodno uzimaj. :) Koliko znam plasma modeli imaju veću frekvenciju od lcd/led modela, da im je odziv bolji jer nisu ograničeni na 200HZ, mene su tako učili, a nisam naišao na bilo koga ko je rekao da je tu lcd/led u prednosti. Ne znam nikoga da se žalio na podrhtavanje na modele iz 2010/2011-e godine, ali maksuz ću pitati bivše radne kolege.Edituješ post, istina je da su tv uređaji s plasma tehnologijom bili u opasnosti, ali s pojavom neo plasma tehnologije su se vratili, pomeli sve, kad imaju duplo bolji kontrast, duplo bolji prikaz crne boje od prethodnih plasmi, podrhtavanja nema, nije se pojavio nijedan lcd/uređaj koji može da približno parira plasmama s neo plasma tehnologijom, šta nam donosi budućnost ne znam. U BiH je plasma vrh, led/lcd modeli katastrofalno rade na anlognom, kablovskom signalu, kad osrednje plasme daju mnogo bolju sliku od najboljeg LED-a Samsung UE55D8090, nema dalje.

Ali, dobit ćeš za te pare Full HD :D , nema HD ready za te pare. Moja preporuka je Samsung šeste serije(obavezno d model, mnogo bolje prikazuje crne boje od c modela koji su stariji). Prije kupovine ponesi usb s divix, mkv file-om, da isprobaš, ako bude kako treba nemaš potrebe za dvd/om, blu-rayom. Možeš na net preko istog ići, ali moraš kabl uštekati :mrgreen: . Obavezno traži upakovan tv, isprobaj ga u radnji, pa tek onda nosi kući. Imaš li mogućnost stavljanja tv-a na zid, da bude na nosaču?
Lipton

#1032 Re: plazma ili LCD

Post by Lipton »

Pozdrav,

Ima li neko iskustva sa LG 42LV5590? Kupio bih LED TV, da može reproducirati što više različitih formata filmova sa HDD, pristup internetu, 3D mi nije prioritet. Ovaj model je 1,500 KM, a gledao sam i Samsung UE40D6120, ali je skoro 600 KM skuplji.

Hvala unaprijed na savjetima.
oldschool

#1033 Re: plazma ili LCD

Post by oldschool »

Lipton wrote:Pozdrav,

Ima li neko iskustva sa LG 42LV5590? Kupio bih LED TV, da može reproducirati što više različitih formata filmova sa HDD, pristup internetu, 3D mi nije prioritet. Ovaj model je 1,500 KM, a gledao sam i Samsung UE40D6120, ali je skoro 600 KM skuplji.

Ja imam slaba iskustva s LG-em, ali dok ti ne snimiš file na usb, pa isprobaš nećeš znati, tu ćeš najbolje vidjeti razliku u kvaliteti slike, kakve koristi od 3D-a kad skoro pa nemaš sadržaja u istom, moraš kupiti naočale dodatne, izađe preskupo. Taj Samung može reproducirati 3D jedino ako imaš blu-ray, samo serije 7 i 8 mogu svaki kanal, sadržaj reproducirati. Slobodno pitaj i prodavače, je li bolje da kupiš plasmu ili lcd/led ako gledaš tv preko kablovskog signala?
Lipton

#1034 Re: plazma ili LCD

Post by Lipton »

oldschool wrote:
Lipton wrote:Pozdrav,

Ja imam slaba iskustva s LG-em, ali dok ti ne snimiš file na usb, pa isprobaš nećeš znati, tu ćeš najbolje vidjeti razliku u kvaliteti slike, kakve koristi od 3D-a kad skoro pa nemaš sadržaja u istom, moraš kupiti naočale dodatne, izađe preskupo. Taj Samung može reproducirati 3D jedino ako imaš blu-ray, samo serije 7 i 8 mogu svaki kanal, sadržaj reproducirati. Slobodno pitaj i prodavače, je li bolje da kupiš plasmu ili lcd/led ako gledaš tv preko kablovskog signala?
oldshool,

Hvala na brzom odgovoru. U pravu si za 3D, ta mi karakteristika nije bitna za Tv. Imam Logosoft IPTV, na TV bi gledao filmove snimljene sa interneta (avi, mkv....) koristio internet aplikacije, youtube i sl....prodavač ovog LG mi ga je preporučio, i vjerovatno ću ga uzeti, jer je Samsung puno skuplji (sigurno i bolji, ali ipak je 600 km razlika za ovo što ja hoću).

pozz
oldschool

#1035 Re: plazma ili LCD

Post by oldschool »

Sretno, isprobaj ti i ostale marke koje nude, džaba preporuka ako ne bude ono što si tražio, a taj Samsung je preskup, prije je bio jeftiniji. Prije je bilo bez 3d-a modela za tvoju sumu, ali kod nije ništa kako treba. Svako svog konja hvali, imaš na Pofalićima Mobilmediju, LG i Technomarket u 200 m, nećeš se se puno nahodati, sve isprobaj.
udrch

#1036 Re: plazma ili LCD

Post by udrch »

Ali_G wrote:Eh i ja imam pitanje za pomoc oko odabira TVa. Izbor je zbog velicine pao na LCD. Velicina ekrana je 37inca (udaljenost od TVa je u rasponu od 2.2 do 3.5m).Ono sto me interesuje je koju hercazu odabrati. Vecina govori da se ne primjeti razlika izmedju 50 i 100Hz. Mada citajuci po portalima dolazi do izrazaja ta razlika kod utakmica i filmova. Da li odabrati HD ready ili FullHD. NAvodno na malim dijagonalama se ne primjeti razlika izmedju ove dvije tehnologije. Cijenovno nisu velike razlike izmedju modela sa razlikama u navedenim performansama, ali ako ja od toga nemam koristi onda za sto ce mi. Da li imate vec neki model za preporuciti? Budzet je nekih 1500KM. HVala
Moj prijedlog je LED umjesto LCD-a, i 40" umjesto 37", jer na 37-ici užasno loš izbor..skoro da nema ništa..

Sony LED TV KDL-40EX520 40"-102cm FULL HD BRAVIA
Dijagonala 40"-102cm. Rezolucija 1920x1080 FULL HD. Tuneri DVB-T, DVB-C. C+, analogni. Portovi HDMI x4, SCART x1, USB x2, LAN x1, kompozitni, komponentni, D-Sub 15-pina x1, optički digitalni izlaz, izlaz za slušalice. Dodatno DLNA, Photo Map, BRAVIA Internet Video, BRAVIA Internet Widgets, Media Remote, Skype, svjetlosni senzor. Dimenzije s postoljem 94,3x61,6x25cm. Garancija 2 godine.

Nešto iznad 1500 KM..
oldschool

#1037 Re: plazma ili LCD

Post by oldschool »

udrch wrote:
Ali_G wrote:Eh i ja imam pitanje za pomoc oko odabira TVa. Izbor je zbog velicine pao na LCD. Velicina ekrana je 37inca (udaljenost od TVa je u rasponu od 2.2 do 3.5m).Ono sto me interesuje je koju hercazu odabrati. Vecina govori da se ne primjeti razlika izmedju 50 i 100Hz. Mada citajuci po portalima dolazi do izrazaja ta razlika kod utakmica i filmova. Da li odabrati HD ready ili FullHD. NAvodno na malim dijagonalama se ne primjeti razlika izmedju ove dvije tehnologije. Cijenovno nisu velike razlike izmedju modela sa razlikama u navedenim performansama, ali ako ja od toga nemam koristi onda za sto ce mi. Da li imate vec neki model za preporuciti? Budzet je nekih 1500KM. HVala
Moj prijedlog je LED umjesto LCD-a, i 40" umjesto 37", jer na 37-ici užasno loš izbor..skoro da nema ništa..

Dijagonala 40"-102cm. Rezolucija 1920x1080 FULL HD. Tuneri DVB-T, DVB-C. C+, analogni. Portovi HDMI x4, SCART x1, USB x2, LAN x1, kompozitni, komponentni, D-Sub 15-pina x1, optički digitalni izlaz, izlaz za slušalice. Dodatno DLNA, Photo Map, BRAVIA Internet Video, BRAVIA Internet Widgets, Media Remote, Skype, svjetlosni senzor. Dimenzije s postoljem 94,3x61,6x25cm. Garancija 2 godine.

Nešto iznad 1500 KM..
Taj Sony je talašika, Sony da valja LED 32'' košta 1800 KM, dalje da ne pričamo. Pored Samsunga u tim kategorijama nema šanse, preskupi a dosta slabiji.
Better Man

#1038 Re: plazma ili LCD

Post by Better Man »

Kad citam ovdje o velicini ekrana i udaljenosti sa koje gledamo ispada da ce nam sutra npr. tv od 100 incha biti premal ako gledamo sa 1 metra udaljenosti i da nam treba tv od 150 incha. Malo se pretjeruje kad se govori o udaljenosti sa koje gledamo i velicini ekrana. Pravo mi glupo reci da je tv od 32 incha premali ako je udaljenost gledanja do 2 i pol metra.
ja71

#1039 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Better Man wrote:Kad citam ovdje o velicini ekrana i udaljenosti sa koje gledamo ispada da ce nam sutra npr. tv od 100 incha biti premal ako gledamo sa 1 metra udaljenosti i da nam treba tv od 150 incha. Malo se pretjeruje kad se govori o udaljenosti sa koje gledamo i velicini ekrana. Pravo mi glupo reci da je tv od 32 incha premali ako je udaljenost gledanja do 2 i pol metra.
To ti zavisi od signala koji primas.
Vjeruj mi ako se ugotivis na veliki TV sa dobrim signalom onda jeste 32" malo na 2,5m.

Ovjde mozes provjeriti odnos izmedju ekrana i udaljenosti TV
http://flatpanelshd.com/focus.php?subac ... 1229341535

Samo imaj na umu da ono "Choose Resolution" se ne odnosi na tvoj TV vec na signal koji primas
To je kod nasih programa redovno 576.
Svabe salju neke programe u 720 dok je Bluray 1080.
udrch

#1040 Re: plazma ili LCD

Post by udrch »

oldschool wrote:
udrch wrote:

Nešto iznad 1500 KM..
Taj Sony je talašika, Sony da valja LED 32'' košta 1800 KM, dalje da ne pričamo. Pored Samsunga u tim kategorijama nema šanse, preskupi a dosta slabiji.
Neki dan sam imao priliku da se uvjerim u kvalitetu Samsunga..uzeli da ga postavimo na zid, a ona plastika kao da je papir obični..kad onoliko štedi na plastici, mogu da zamislim kakva je situacija sa elektronikom..
1500 KM je uvijek 1500 KM i ja radije dam te pare za lošijeg (po karakteristikama) japanca, nego da dam te pare za napucanog korejanca, jer očito da im standard nije isti..ti svoje povjerenje i dalje poklanjaj korejancima, ali ja više vjerujem i Sony-u i Panasonicu-u..ovom drugom posebno..
oldschool

#1041 Re: plazma ili LCD

Post by oldschool »

Kolega kupovao tv prije nekih petnaestak dana, poveo mene da mu pomognem. Imao Sony i htio samo Sony. Tražio je da tv čita sve fajlove, LED, ima mogućnost konekcije. Našli smo samo dva Sony-a koji to mogu, jedan je bio 2100 KM, drugi 3000 KM. Prvi je crnu katastrofalno prikazivao, užas, drugi je solidan bio, imao je i wireless, međutim, kada smo vidjeli Samsung seriju 7 i 8, novi Philips, iskreno, Sony je izgledao smiješno, po svemu. Philips je bio jeftiniji za 200 KM, dok je Samsung bio skuplji 400 KM ali je imao troduplo bolju sliku, svaki kanal je reprodukovao u 3D formatu. Slabo je bilo Sony lcd modela, i ako je bilo radilo se o prastarim serijama. Popričao je s čovjekom koji radi 30. godina, važi za najveći autoritet oko tv tehnike, te mu je lijepo objasnio da Sony nije više što je bio, na kraju je uzeo plasmu od 51'', budžet je bio 2000 KM, pa Sony LED od 32'' košta kod nas 1800 Km, deranje guzova. Ista radnja u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, kod nas tv skuplji 400 KM, samo nas deru, to mu nije znao objasniti, rekao mu da se obrati direktoru. :mrgreen:
Last edited by oldschool on 07/11/2011 22:02, edited 1 time in total.
udrch

#1042 Re: plazma ili LCD

Post by udrch »

Istu priču pričaju i ovi što prodaju korejska auta, mecedes, bmw ili golf nisu više što su nekad bili, ali kad pođu kući nikad nećeš vidjeti da se voze u korejancu..
oldschool

#1043 Re: plazma ili LCD

Post by oldschool »

udrch wrote:Istu priču pričaju i ovi što prodaju korejska auta, mecedes, bmw ili golf nisu više što su nekad bili, ali kad pođu kući nikad nećeš vidjeti da se voze u korejancu..
Zato Sony grca u dugovima, mora da je do dobre prodaje a Samsung samo napreduje, nema tu ljubavi, kupuje se ono što je trenutno najbolje, ko zna ko će sutra uzeti primat.
Drvosjeca iz Dejcica

#1044 Re: plazma ili LCD

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Imam 46'' Philips 7000 i mogu reći da sam više nego zadovoljan. Crna je crne boje, nije siva, bar ja ne primjetim sivu. Jedino se još nisam navikao na ovu opciju HD natural motion, nekako mi slika ima previše kretanja kada uključim tu opciju.
ja71

#1045 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Imam 46'' Philips 7000 i mogu reći da sam više nego zadovoljan. Crna je crne boje, nije siva, bar ja ne primjetim sivu. Jedino se još nisam navikao na ovu opciju HD natural motion, nekako mi slika ima previše kretanja kada uključim tu opciju.
I ja imam 46pfl7655K :D
Kod mene je ta opcija bila upaljena prvih 2 min. kad sam je kupio.
Danas je jedino upalim kad hocu nekome da demonstriram kakvo je sr@nje ta opcija.
ugasi to.

Koji je kod tebe 7000 ?
jastuk1

#1046 Re: plazma ili LCD

Post by jastuk1 »

ja71 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Imam 46'' Philips 7000 i mogu reći da sam više nego zadovoljan. Crna je crne boje, nije siva, bar ja ne primjetim sivu. Jedino se još nisam navikao na ovu opciju HD natural motion, nekako mi slika ima previše kretanja kada uključim tu opciju.
I ja imam 46pfl7655K :D
Kod mene je ta opcija bila upaljena prvih 2 min. kad sam je kupio.
Danas je jedino upalim kad hocu nekome da demonstriram kakvo je sr@nje ta opcija.
ugasi to.

Koji je kod tebe 7000 ?

Kod jednog od vas je LED, kod drugog LCD i očekujete da vam natural ili smooth motion funkcija funkcioniše kako treba? E pa, žao mi je ali ta funkcija je za LED i LCD čista marketinška varka. Vaši modeli nisu plazma, pa nema brzog pražnjenja ćelija koji je potreban da bi ta funkcija radila kako treba. Kad to uključite, vjerovatno sve izgleda kao jeftina reklama. Ono tipa, TV pokušava da emituje glatku sliku u pokretu, ali ne uspjeva, pokret je sekundu-dvije u jednoj brzini i onda odjednom brzina pokreta se mijenja, pa imate to ubrzanje ili usporenje dok se prikazuju sadržaji u pokretu.

Kod plazmi ova opcija funkcioniše 100%. Prikaz pokreta je gladak i u istoj brzini. Ovo je dijelom zato što plazme mogu imati 600 Hz subfield i puno brže pražnjenje ćelija.

Meni, na mojoj plazmi ova opcija je stalno uključena. :-D

Sad malo retorike.... Haj "ti" ovdje nešto objasni ovoj tvrdoj bosanskoj glavi koja vidi LDC i LED i povjeruje u sve laži i podvale koje se tom tehnologijom serviraju, pored postojanja plazme, daleko superiornije tehnologije. :sad:
ja71

#1047 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Ovdje haman sve vrvi od "strucnjaka" :D

hele nejse, (kad smo vec kod Bosanske glave)
LED i LCD je isto samo sto im je pozadinsko osvjetljenje drugacije
oldschool

#1048 Re: plazma ili LCD

Post by oldschool »

ja71 wrote:Ovdje haman sve vrvi od "strucnjaka" :D

Nije isto, ni u ludilu, lcd i lcd led, lcd led ima mnogo bolji prikaz boja, kontrasta, pogotovo crne, tanji, manje troši, veći životni vijek trajanja, veću frekvenciju. Primijeti se velika razlika u kvalitetu slike između lcd-a i led-a.
sabanss

#1049 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

oldschool wrote:
ja71 wrote:Ovdje haman sve vrvi od "strucnjaka" :D

Nije isto, ni u ludilu, lcd i lcd led, lcd led ima mnogo bolji prikaz boja, kontrasta, pogotovo crne, tanji, manje troši, veći životni vijek trajanja, veću frekvenciju. Primijeti se velika razlika u kvalitetu slike između lcd-a i led-a.
Sta to u promjeni pozadinskog osvjetljenja ima toliko tehnoloski napredno da imas bolji prikaz boja, duzi zivotni vijek i vecu frekvenciju. Od svega sto si ti nabrojao istina je samo da ima bolju crnu boju i manju potrosnju.

Jedino poboljsanje koje utjece na kvalitet slike je crna boja...
Creasy

#1050 Re: plazma ili LCD

Post by Creasy »

Pa ajde kad vec sve vrvi od strucnjaka, koju mi plazmu preporucujete do 1000KM?
Znaci, velicina 42". Mislim da mi to nije veliko na udaljenost 2,8m...
Post Reply