PlayStation 5 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dzeki1979

#11351 Re: PlayStation 5 - all about

Post by dzeki1979 »

pozdrav raja...donedavno sam imao ps4, i na njemu hr. račun, na kojem imam playstatin plus i dosta igara, kad sam se pokušao logovati na ps5, pošto nisam znao pasword promjenio sam ga preko maila, kada mi je tražćio hebeni verifikacijski kod preko sms-a, koji broj i dalje posjedujem...ali mi ne dolazi....možda sam ga ja zablokirao jer sam više puta klikao pošalji, tako da je prvi put došao sa zakašnjenjem, kasnije više i ne dolazi...taj prvi i nisam mogao upotrijebiti jer je došao nekoliko sati kasnije, piše istekao...broj je bh telekom....ima li pomoći da povratim kako račun i je li imao neko ovakav problem
Rothmans

#11352 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Rothmans »

dzeki1979 wrote: 31/10/2025 20:51 pozdrav raja...donedavno sam imao ps4, i na njemu hr. račun, na kojem imam playstatin plus i dosta igara, kad sam se pokušao logovati na ps5, pošto nisam znao pasword promjenio sam ga preko maila, kada mi je tražćio hebeni verifikacijski kod preko sms-a, koji broj i dalje posjedujem...ali mi ne dolazi....možda sam ga ja zablokirao jer sam više puta klikao pošalji, tako da je prvi put došao sa zakašnjenjem, kasnije više i ne dolazi...taj prvi i nisam mogao upotrijebiti jer je došao nekoliko sati kasnije, piše istekao...broj je bh telekom....ima li pomoći da povratim kako račun i je li imao neko ovakav problem
Posalji mejl/upit na 'podrsku' i daj im taj broj telefona.
dzeki1979

#11353 Re: PlayStation 5 - all about

Post by dzeki1979 »

ne mogu pronaći suport mail
BiBi911

#11354 Re: PlayStation 5 - all about

Post by BiBi911 »

dzeki1979 wrote: 31/10/2025 21:06 ne mogu pronaći suport mail
https://www.playstation.com/de-de/support/
The official PlayStation Support email for Germany is: [email protected].

You can use this address for general inquiries, especially if you're unable to resolve your issue through the online support tools or live chat.

📬 Additional Contact Options for PlayStation Support in Germany

- 📧 Email: [email protected]
Use this for general support questions. For specific issues like refunds, account security, or technical problems, it's better to use the contact form on their website.

- 💬 Live Chat: Available Monday to Friday, 10:00–18:30
Start by selecting your issue on the PlayStation Support site.

- 📞 Hotline: 06102 / 771 3001
Also available Monday to Friday, 10:00–18:00.

- 🛠️ Online Tools: Use the PlayStation Repairs page for warranty and repair services.
Rothmans

#11355 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Rothmans »

Druze odes na podrsku i kad kliknes tu prvo ti nudi account security and privacy i onda ides dalje po uputama.
ljudmila

#11356 Re: PlayStation 5 - all about

Post by ljudmila »

zippoo87 wrote: 17/10/2025 09:34 Da li se na ps5 konzoli negdje u svom nalogu moze vidjeti koliko imam dolara na racunu,kao sto je na ps4 pisalo gore pored avatara?
Nisam to nigdje uspio naci na ps5?

Sto se tice onog mog problema sa igrom GoW Ragnarock...probao staviti 4k i ono nesto -1, ali ne pomaze,opet pocne blokirati i ne prima komande preko gamepada. Pojavi se lag od sekundu.
Kada vratim na fhd,radi normalno.
Takodjer sam konzolu stavio horizontalno,jer znam da su prve verzije imale problem sa salijevanjem tecnog metala i grijanjem.
Moguce da i ova moja ima taj problem...mada ovako u radu nije previse bucna a kada je igra pokrenuta,zrak je vreo ali nije ono da przi i da ne mozes drzati ruku.
Da li to nasi servisi rade i da li neko zna cijenu?
Sto se HDMI tice,koja verzija hdmi kabla treba biti za ps5? Ne znam je li ovo kablo sto imam originalni njegov...malo je deblje kablo od standardnog.

Nije pregrijavanje u pitanju. Meni se ps5 gasio sa novom fifom, malo kroz forume ljudi su to imali godinama unazad, bujvalno se ugasi kao da nestane struje. I to iskljucivo na fc26 na svim ostalim i tezim igrama konzola normala radi.

Odnio na ciscenje, pasta bila okej iako je konzola iz one prve serije sa preorder, i hvala Bogu nikad se vise ugasila nije. Mislim kad dodje do pregrijavanja da gasi konzolu momentalno. Ps i dalje ide isti topao zrak kao kod tebe sve okej
dzeki1979

#11357 Re: PlayStation 5 - all about

Post by dzeki1979 »

Rothmans wrote: 31/10/2025 21:15
Druze odes na podrsku i kad kliknes tu prvo ti nudi account security and privacy i onda ides dalje po uputama.
jesam, u petak, subotu i nedelju ne rade....odnosno nakon automatskog odgovora kad bi neka osoba trebala da skine 2 step security, jer ja imam pristup mailu, a taj drugi korak sms na telefon neće da dođe (isto imam pristup broju), možda što ps nema u Bih nikako usluga
zippoo87

#11358 Re: PlayStation 5 - all about

Post by zippoo87 »

ljudmila wrote: 02/11/2025 01:47
zippoo87 wrote: 17/10/2025 09:34 Da li se na ps5 konzoli negdje u svom nalogu moze vidjeti koliko imam dolara na racunu,kao sto je na ps4 pisalo gore pored avatara?

Sto se tice onog mog problema sa igrom GoW Ragnarock...probao staviti 4k i ono nesto -1, ali ne pomaze,opet pocne blokirati i ne prima komande preko gamepada. Pojavi se lag od sekundu.
Takodjer sam konzolu stavio horizontalno,jer znam da su prve verzije imale problem sa salijevanjem tecnog metala i grijanjem.
Moguce da i ova moja ima taj problem...mada ovako u radu nije previse bucna a kada je igra pokrenuta,zrak je vreo ali nije ono da przi i da ne mozes drzati ruku.
Sto se HDMI tice,koja verzija hdmi kabla treba biti za ps5? Ne znam je li ovo kablo sto imam originalni njegov...malo je deblje kablo od standardnog.

Nije pregrijavanje u pitanju. Meni se ps5 gasio sa novom fifom, malo kroz forume ljudi su to imali godinama unazad, bujvalno se ugasi kao da nestane struje. I to iskljucivo na fc26 na svim ostalim i tezim igrama konzola normala radi.

Odnio na ciscenje, pasta bila okej iako je konzola iz one prve serije sa preorder, i hvala Bogu nikad se vise ugasila nije. Mislim kad dodje do pregrijavanja da gasi konzolu momentalno. Ps i dalje ide isti topao zrak kao kod tebe sve okej
Ja sam zakljucio da meni ps5 gamepad pravi probleme i da on zablokira i da je to uzrok problema. A ne sama konzola.
Naime,kada je napunjen gamepad,radi normalno vecinom ,mada i tada nekada zabaguje ali kada se spusti na jednu crticu i manje...pocne da koci i ne reaguje na inpute nikako. Nekada skroz zablokira,pa ga moram ugasiti i upaliti ponovo,da bi odradio nesto. Kada ga spojim kablom da se puni,onda radi najnormalnije. Ne znam da li BT ili nesto pravi problem. Nije resetovan na fabricke postavke,jer imam 2 accounta na njemu sa igrama,za koje nemam login podatke. Ako resetujem,odose igre a dobre igre,pa mi se ne isplati. Jedna od njih je i God of War Ragnarok,koju trenutno i igram.
Ja sam novi sa ovom konzolom ,pa ako jos neko imao slicne probleme ili zna sta je uzrok,neka slobodno pise.
Ko zna,mozda je sta i gamepad defektan...mada kada radi,nema nikakvih problema,gljive su ok,nemaju drifta i gamepad je u jako dobrom stanju,kao nov. Ali ima neki problem jer sa slabom baterijom,pocne trokirati i kociti .
tap3ah75

#11359 Re: PlayStation 5 - all about

Post by tap3ah75 »

Pa kad kupuješ polovnu konzolu traziš podatke od akaunta.
zippoo87

#11360 Re: PlayStation 5 - all about

Post by zippoo87 »

tap3ah75 wrote: 02/11/2025 22:10 Pa kad kupuješ polovnu konzolu traziš podatke od akaunta.
Ma ispala neka kombinacija i na brzinu sve sklepano a i ovaj sto sam kupio od njega je tek bio nabavio ovu konzolu i nisu njegovi ti accounti,nego od nekog preprodavca. Tako da nisam onda mogao ni traziti a ni dobiti te podatke. Kada odigram Ragnarok,mozda je i resetujem na fabricke,mada nisam optimistican da ce mi se gamepad dozvati nakon te rabote.
Rothmans

#11361 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Rothmans »

Evo i Big Bang cigani digli cijene sve i jednoj konzoli. Odgovor forumasu koji je koju stranicu prije pitao hocel bit popusta na konzole. Hoce ,vratice sa ovih cijena na standardne.
nepass1

#11362 Re: PlayStation 5 - all about

Post by nepass1 »

ljudmila wrote: 02/11/2025 01:47

Prvo ti javi da ugasis ps jer se previse zagrijava. Dalje nisam isao. A i to mi se desilo prije dvije g u julu kad je ono bilo oko 40 stepeni. Stan bez klime, unutra sve se topi
Pauza

#11363 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Pauza »

Pitanje: Uzeo sam PS Plus pretplatu Premium, ali nalog/account, i ubacio u moj PS5. Kada udjem na taj nalog, sve ok radi, biblioteka igara je tu, radi cloud/stream gaming, mogu u biblioteku da uradim download igre... ali kada uđem u svoj PS nalog (kojeg sam koristio na ranijim konzolama), nemam PS Plus benefite, već su sve te igre zaključane (mali katanac na njima).

MOram li sve igrati na ovom nalogu koji ima pretplatu, ili ima neki settings da to promjenim.
azdralovic

#11364 Re: PlayStation 5 - all about

Post by azdralovic »

Pauza wrote: 03/11/2025 14:15 Pitanje: Uzeo sam PS Plus pretplatu Premium, ali nalog/account, i ubacio u moj PS5. Kada udjem na taj nalog, sve ok radi, biblioteka igara je tu, radi cloud/stream gaming, mogu u biblioteku da uradim download igre... ali kada uđem u svoj PS nalog (kojeg sam koristio na ranijim konzolama), nemam PS Plus benefite, već su sve te igre zaključane (mali katanac na njima).

MOram li sve igrati na ovom nalogu koji ima pretplatu, ili ima neki settings da to promjenim.
Nisam odavno pokusavao pa moguce da su nesto promjenili ali mislim da moras ukljuciti onaj Console Sharing u settingsima na tom profilu koji ima PS+
Takodjer na tom profilu moras te igre dodati u library i uraditi download, i onda ih mozes igrati sa drugog profila na istoj konzoli
nepass1

#11365 Re: PlayStation 5 - all about

Post by nepass1 »

Kupio minecraft na svoj nalog, djetetu napravio nalog na drugom ps i preko svog naloga igra minecraft. Onda kupim neki spongebob dodatak i nema sanse da mogu namjestiti na djetetovom nalogu da igra. Moze samo preko mog naloga igrati.
Zna li ko rjesenje?
beni-bu-man

#11366 Re: PlayStation 5 - all about

Post by beni-bu-man »

nepass1 wrote: 03/11/2025 14:39 Kupio minecraft na svoj nalog, djetetu napravio nalog na drugom ps i preko svog naloga igra minecraft. Onda kupim neki spongebob dodatak i nema sanse da mogu namjestiti na djetetovom nalogu da igra. Moze samo preko mog naloga igrati.
Zna li ko rjesenje?
Restore Licenses
Jesi li to probao ?
nepass1

#11367 Re: PlayStation 5 - all about

Post by nepass1 »

beni-bu-man wrote: 04/11/2025 07:54
nepass1 wrote: 03/11/2025 14:39 Kupio minecraft na svoj nalog, djetetu napravio nalog na drugom ps i preko svog naloga igra minecraft. Onda kupim neki spongebob dodatak i nema sanse da mogu namjestiti na djetetovom nalogu da igra. Moze samo preko mog naloga igrati.
Zna li ko rjesenje?
Restore Licenses
Jesi li to probao ?
Nisam, pokusacu to. :thumbup:
probook

#11368 Re: PlayStation 5 - all about

Post by probook »

Rothmans wrote: 03/11/2025 06:20 Evo i Big Bang cigani digli cijene sve i jednoj konzoli. Odgovor forumasu koji je koju stranicu prije pitao hocel bit popusta na konzole. Hoce ,vratice sa ovih cijena na standardne.
Taman gledam. To je taj nas BlackFriday :-)
Pauza

#11369 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Pauza »

azdralovic wrote: 03/11/2025 14:31
Pauza wrote: 03/11/2025 14:15 Pitanje: Uzeo sam PS Plus pretplatu Premium, ali nalog/account, i ubacio u moj PS5. Kada udjem na taj nalog, sve ok radi, biblioteka igara je tu, radi cloud/stream gaming, mogu u biblioteku da uradim download igre... ali kada uđem u svoj PS nalog (kojeg sam koristio na ranijim konzolama), nemam PS Plus benefite, već su sve te igre zaključane (mali katanac na njima).

Nisam odavno pokusavao pa moguce da su nesto promjenili ali mislim da moras ukljuciti onaj Console Sharing u settingsima na tom profilu koji ima PS+
Takodjer na tom profilu moras te igre dodati u library i uraditi download, i onda ih mozes igrati sa drugog profila na istoj konzoli
Uključen je Sharing na tom PS+ nalogu. Uključen je i na tom drugom. Ali na drugom nisam uradio download igre, jer ih na ovom prvom nalogu igram kao "Stream Gameing"... ali probaću jednu igru da skinem pa budem vidio radi li... hvala!
dzeko1

#11370 Re: PlayStation 5 - all about

Post by dzeko1 »

849 KM digitalna verzija u Big Bangu, mislim da kod nas nikad nije bila jeftinija.
Rothmans

#11371 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Rothmans »

dzeko1 wrote: 04/11/2025 17:23 849 KM digitalna verzija u Big Bangu, mislim da kod nas nikad nije bila jeftinija.
I nije , ona sa skinovima za fortnajt. Ono jutro kad sam pisao ta konzola je poskupila na 1000 KM(a bila 900) , ona sa astro bot 1050 (bila 950 sve vrijeme) da bi dok sam dosao s posla ova fortnajt stvarno pojeftinila, a ostale vracene na standardnu cijenu.
probook

#11372 Re: PlayStation 5 - all about

Post by probook »

dzeko1 wrote: 04/11/2025 17:23 849 KM digitalna verzija u Big Bangu, mislim da kod nas nikad nije bila jeftinija.
To je to ne vjerujem da ce iko moci nize dati od ove cijene.
peca777

#11373 Re: PlayStation 5 - all about

Post by peca777 »

https://uhvatipopust.ba/p/playstation-5 ... vch/116661

849KM, jedino sto moze biti neka akcija sa nekom od kartica koja ce spustiti ispod 800KM, sto je ranije i bilo, oko 700KM placena na ekupi.

Kao npr ananas 818KM https://ananas.ba/proizvod/sony-konzola ... ot/4257414
Obavite kupovinu u iznosu od najmanje 300 KM sačuvanom Mastercard karticom, od 3. 11 – 30. 11. 2025. godine i dobijate instant umanjenje računa od 80 KM svaki dan, za vrijeme trajanja promocije!
zippoo87

#11375 Re: PlayStation 5 - all about

Post by zippoo87 »

Ljudi,ima li na ps5 mogucnost da se ogranici brzina downloada ,kada se akida igrica ili nesto?
Da ne vuce punu brzinu.
To je na PS4 bilo,a na ps5 evo trazio i na yt i nista ne nadjo.

E o skidam neku igru i ne mogu gledati utakmicu,jer jedva streama .
Post Reply