PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#476 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Vertig0 wrote:
nedimaha wrote:ehh kupio sam ps3, moze li mi neko pojasniti za sta sluzi playstation network code i treba li mi to za online igranje, i ako ima nekih jos savjeta samo dajte, unaprijed zahvalan :)
Ne koristim ps3 ali mislim da ti taj code treba za online igranje. Vecina igrica ima unikatan code koji napocetku registrujes da bi mogao igrat online tu igru. Ugl ne daj taj code nikome :D.

Moze on igrati online i bez tih kodova, nego taj kod mu daje neki bonus sadrzaj koji moze besplatno skinuti samo s tim kodom .....
Vertig0

#477 Re: PlayStation 3

Post by Vertig0 »

Do m'ne onda. Kao sto rekoh ne koristim ps3, ali imam iskustva igranja na pc-u pa sam se time rukovodio, i sada na xboxu.
nedimaha

#478 Re: PlayStation 3

Post by nedimaha »

ali iskreno grafika na pc-u je neprikosnovena, cast svakome :D
arnes_king

#479 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

nedimaha wrote:ali iskreno grafika na pc-u je neprikosnovena, cast svakome :D

Zast sad to pises odjednom ?

A obavezno za PS3 kupi Uncharted 3 pa onda tek pisi sta je grafika :)
nedimaha

#480 Re: PlayStation 3

Post by nedimaha »

[quote="arnes_king"][quote="nedimaha"]ali iskreno grafika na pc-u je neprikosnovena, cast svakome :D[/quote]

A obavezno za PS3 kupi Uncharted 3 pa onda tek pisi sta je grafika :)[/quote]

samo konstatatacija nakon sto sam probao uncharted 3 demo koji ima jako dobru grafiku ali to ipak na pc-u izgleda ruku na srce mnogo bolje, ali to mi je normalno pa kompjuteri uvijek brze napreduju ali mnogo su skuplji
arnes_king

#481 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

nedimaha wrote:
arnes_king wrote:
nedimaha wrote:ali iskreno grafika na pc-u je neprikosnovena, cast svakome :D

A obavezno za PS3 kupi Uncharted 3 pa onda tek pisi sta je grafika :)
samo konstatatacija nakon sto sam probao uncharted 3 demo koji ima jako dobru grafiku ali to ipak na pc-u izgleda ruku na srce mnogo bolje, ali to mi je normalno pa kompjuteri uvijek brze napreduju ali mnogo su skuplji

Cek kazes na PC-u izgleda mnogo bolje ? Odkud uncharted 3 na PC-u ????

I Kompjuter ti napredniji ? Sa hardware-om starim 5-6 godina pokrece sve sto novi kompjuteri mogu tek s malo boljom grafikom, i to samo zato sto rade igre prvo za PC pa portuju na konzolu, a ove sto prave za PS3 zato im nema ravnih :) a nijedan PC toliko star ne moze ni blizu toga uciniti kao PS3 s takvim rezultatom.

Sto se tice igrica, nikad ama bas nikada ne poredi konzolu koja je samo zbog toga napravljena sa PC-om :) ima tu dosta stvari zbog cega to kazem :)
nedimaha

#482 Re: PlayStation 3

Post by nedimaha »

[quote="arnes_king"][quote="nedimaha"][quote="arnes_king"][quote="nedimaha"]ali iskreno grafika na pc-u je neprikosnovena, cast svakome :D[/quote]

A obavezno za PS3 kupi Uncharted 3 pa onda tek pisi sta je grafika :)[/quote]

samo konstatatacija nakon sto sam probao uncharted 3 demo koji ima jako dobru grafiku ali to ipak na pc-u izgleda ruku na srce mnogo bolje, ali to mi je normalno pa kompjuteri uvijek brze napreduju ali mnogo su skuplji[/quote]

Cek kazes na PC-u izgleda mnogo bolje ? Odkud uncharted 3 na PC-u ????

I Kompjuter ti napredniji ? Sa hardware-om starim 5-6 godina pokrece sve sto novi kompjuteri mogu tek s malo boljom grafikom, i to samo zato sto rade igre prvo za PC pa portuju na konzolu, a ove sto prave za PS3 zato im nema ravnih :) a nijedan PC toliko star ne moze ni blizu toga uciniti kao PS3 s takvim rezultatom.

Sto se tice igrica, nikad ama bas nikada ne poredi konzolu koja je samo zbog toga napravljena sa PC-om :) ima tu dosta stvari zbog cega to kazem :)[/quote]

Uopste ne zelim da se raspravljam tj nije mi bila namjera da ulazim u raspravu, uncharted nisam rekao da ima na compu nego da bi bolje izgledao, sto se tice grafike PC je neprikosnoven, to je cinjenica, ovo ostalo se slazem :) ovako das jednom pare i imas extra igre i grafiku par godina bez pomisli hoces li pokrenuti ili ne :D

dakle nemoj se nalaziti uvrijedjenim, ja samo dajem svoje misljenje :D imao sam ja sve generacije playke i znam ja ponesto o tome svemu :D
arnes_king

#483 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

nedimaha wrote:Uopste ne zelim da se raspravljam tj nije mi bila namjera da ulazim u raspravu, uncharted nisam rekao da ima na compu nego da bi bolje izgledao, sto se tice grafike PC je neprikosnoven, to je cinjenica, ovo ostalo se slazem :) ovako das jednom pare i imas extra igre i grafiku par godina bez pomisli hoces li pokrenuti ili ne :D

dakle nemoj se nalaziti uvrijedjenim, ja samo dajem svoje misljenje :D imao sam ja sve generacije playke i znam ja ponesto o tome svemu :D

No problem, malo mi se oni tvoji prethodni postovi cinili bas kao da izazivas pa reko kad hoce evo mu xD

Nist onda uzivaj, ak sta treba pomoci i dalje sam tu :)
Saka

#484 Re: PlayStation 3

Post by Saka »

Ja na PC-ju nikad ne igram iz prostog razloga što PC nije igračka već pomagalo za posao.
Nasuprot tome PS3 je stvoren za igranje, kad je izbačen bio je superkompjuter. Pa i sad je pojam čak i za jače kompjutere. Kad si vidio da grafika štopa na PS3? A na PC-ju bogami moraš imati zvijer grafičku, odličan procesor i puno RAM-a da ti nove igre ne štopaju na najjačoj rezoluciji.
Na kraju, sve je lični izbor ali mora se priznati da su igre daleko bolje optimizirane za konzole. Na PC-ju lošu optimizaciju stalno moraš kompenzirati kupovinom novog hardware-a.
febo_acm

#485 Re: PlayStation 3

Post by febo_acm »

Saka wrote:Ja na PC-ju nikad ne igram iz prostog razloga što PC nije igračka već pomagalo za posao.
Nasuprot tome PS3 je stvoren za igranje, kad je izbačen bio je superkompjuter. Pa i sad je pojam čak i za jače kompjutere. Kad si vidio da grafika štopa na PS3? A na PC-ju bogami moraš imati zvijer grafičku, odličan procesor i puno RAM-a da ti nove igre ne štopaju na najjačoj rezoluciji.
Na kraju, sve je lični izbor ali mora se priznati da su igre daleko bolje optimizirane za konzole. Na PC-ju lošu optimizaciju stalno moraš kompenzirati kupovinom novog hardware-a.
Ovo je sad već malo diskutabilno. PC nije prvenstveno za posao, fakultet, školu. To mu je samo jedna od funkcija. Nemaju sve igre za PS3, naprimjer Football manager. To mi je glavno :D :D Serije, filmovi, igre, muzika, imaju ljudi rodbinu vani i tako... Sve to spada pod funkcije PC-a ili laptopa.
Što se tiče optimizacije tu se slažem, ali meni se nekad čini da je grafika na PC bolja. Možda griješim...
plejka2

#486 Re: PlayStation 3

Post by plejka2 »

meni ne da se cinila nego i jest bolja(barem dok sam imao ps2)...i raniju konfiguraciju koja je bila u to vrijeme po mjeri.na dvici mi je tako sve izgledalo izvjestaceno dok na kompu sasvim druga prica....isto druga igra(pes npr.)....
tricu sam igro par puta po klubovima i nije mi cemu....doduse prosle su me te furke igranja...
arnes_king

#487 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Jeste bolja ako na PC igras na max, a za ove nove igre tipa BF3 i slicno ti treba bas skup racunar, dosta skuplji od konzole da bi igrao na max te da bi primjetio tu razliku. I kao sto sam ranije napisao ta razlika u grafici je na igrama koje se prave prvo za PC pa se portuju na konzole, nema puno developera koji znaju za PS3 raditi, ali oni koji znaju, kao npr naughty dog (uncharted serijali) govore da se tu svasta moze napraviti, i to su i dokazali jer jos nisam vidjeo igricu na PC sa grafikom kao Uncharted 3, bice i takvih vremenom, i boljih, ali do tad ce izaci i nove konzole pa onda se opet okrece prica.

A ni konzole se danas ne prave iskljucivo za igranja igrica, pogledaj PS3, blu-ray player, linux, internet, razne aplikacije itd ide naprednije sve heh

@plejka2 , mozes malo detaljnije napisati kako mislis nije ti cemu ?
Lucazode

#488 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Nikada PC ne može biti user friendly kao konzola. Izvališ se na kauč, kontroler u ruke, grickalice, sokić, grande TV, raju dovedeš, nema štopanja grafe i peglanja sa postavkama detalja :) Neke stvari jednostavno nisu za igre.

Za sve ostalo tu je PC.
plejka2

#489 Re: PlayStation 3

Post by plejka2 »

arnes_king wrote: @plejka2 , mozes malo detaljnije napisati kako mislis nije ti cemu ?
Nije jer sam vise ocekivao sa obzirom kako su ga ovi moji poznanici hvalili barem kad je soker u pitanju.Imo sam priliku tad kad sam igro u klubu vidjet kako izgleda na plazmi znaci nije obican tv u pitanju pa da kazes ma nisi nista vidio zbog tv i slicno....opet je meni na novoj konf. taj 2010 pes bio bolji za igrat nego tamo.Mozda je to samo kod sokera ostale igre nisam probao,vidio pa da mogu reci nesto vise..
Ne znam mozda je opet stvar ukusa mozda je nekom bolje na trojci neko pc-u.....meni nije.
arnes_king

#490 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Lucazode wrote:Nikada PC ne može biti user friendly kao konzola. Izvališ se na kauč, kontroler u ruke, grickalice, sokić, grande TV, raju dovedeš, nema štopanja grafe i peglanja sa postavkama detalja :) Neke stvari jednostavno nisu za igre.

Za sve ostalo tu je PC.

Upravo tako :) a ovi sto se zale na grafiku ako im je toliko razlika a svakako ne vjerujem da te igre na koje se zale na PC-u mogu igrati maxed out, neka probaju neke od PS3 ekskluziv igara
Mustang1

#491 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Arnese ti mi trebas :D Uzeo sam playstation i nije jailbreak .. 3.55 je fat 40 GB ..I uradio sam sve i nece da pokrene ono OMG ni multiman ni nista :D Samo zacrni i moram ga ugasit pa upalit :D A ne radi blu ray .. imal pomoci ? :D
arnes_king

#492 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Bubalo1 wrote:Arnese ti mi trebas :D Uzeo sam playstation i nije jailbreak .. 3.55 je fat 40 GB ..I uradio sam sve i nece da pokrene ono OMG ni multiman ni nista :D Samo zacrni i moram ga ugasit pa upalit :D A ne radi blu ray .. imal pomoci ? :D

Cek cek, ne radi blu-ray a ti ga flashovao kmeawom ?

De mi reci jesi li na OFW 3.55 ili CFW 3.55 ?

Ako si na OFW kako ikako imas mulitman ? A ne diraj nista sto se tice flashovanja ako ti blu-ray ne radi, treba ti poseban CFW, naci cu ti, samo da vidimo situaciju prvo :)
Mustang1

#493 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Jest OFW ubacio pa onda kmew :D prvo sam ubacivao multiman pa onda kasnije gaia cini mi se .. :D
arnes_king

#494 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Bubalo1 wrote:Jest OFW ubacio pa onda kmew :D prvo sam ubacivao multiman pa onda kasnije gaia cini mi se .. :D

Kako si ga uspio update-ovat s pokvarenim Blu-Rayom ? Inace update zapne na 60-70% ako blu-ray ne radi i onda si donji, odakle si skinuo kmeaw ?

A sta tacno ne radi u blu-raya ne cita disk ili ?

I treba ti samo jedan manager, ali et ja imam i multiman i rogero, gaia ti ne treba, skini multiman pa probaj, i jesi sta desi se black screen kada pokrenes instalaciju multimana ili applikaciju ?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#495 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Ovo meni lici na "...onother BRICK in the wall..." valjda je spasis ...
Mustang1

#496 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

E jbg ne znam odakle sam skinuo to :D Nije zapelo prosla instalacija sve .. Ne radi blu ray nemam pojma nisam ni pokusavao znam da sam nesto citao da treba iskljucit one trake i ja sve iskljucio skroz rastavio blu ray :D Instalira multiman i kad pokrene samo cc rno stoji .. pojave se neke linije ili linija na sekundu i stoji crno
arnes_king

#497 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Bubalo1 wrote:E jbg ne znam odakle sam skinuo to :D Nije zapelo prosla instalacija sve .. Ne radi blu ray nemam pojma nisam ni pokusavao znam da sam nesto citao da treba iskljucit one trake i ja sve iskljucio skroz rastavio blu ray :D Instalira multiman i kad pokrene samo cc rno stoji .. pojave se neke linije ili linija na sekundu i stoji crno

Pa gdje ces tako updateovat nit znas jel ispravan firmware ni koji je ni nista, cuj nemas pojma :S imas srece pa nisi brikovao konzolu, a sad je problem kada ne znas sta si instalirao ne znam ni sta ti problem pravi, pokusaj naci pa javi.
Mustang1

#498 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Pa odakle cu skinuti ? :D Pise tamo prvi put kad sam da je official .. i onda nakon toga kmew oru instalaciji .. Ali kada sam instalirao tamo pod system pise da je 3.55 samo jel treba tako ?
arnes_king

#499 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Bubalo1 wrote:Pa odakle cu skinuti ? :D Pise tamo prvi put kad sam da je official .. i onda nakon toga kmew oru instalaciji .. Ali kada sam instalirao tamo pod system pise da je 3.55 samo jel treba tako ?

Cekaj ti si dobio PS3 na 3.55 OFW, sta si onda uradio, jesi skinuo sa neta nesto na stik pa instalirao ili ?

Hajde molim te sve detaljno od pocetka napisi da mi je lakse razumjeti sta si ucinio pa tako da nam je lakse rijesiti problem :)
Mustang1

#500 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

NE znam jel bio ofw .. tamo u system je pisalo 3.55 ..a bilo je ono install packages i ono i mislio sam da je to to .. da je flashovan .. nabacio sam multiman i nije moglo samo crno .. onda sam 3.55 ofw na usb i instalirao ..onda sam kmew na usb i instalirao .. i onda sam roger i omg nabacio i nece samo crn ekran i trepnu linije neke i nista ne moze dalje
Post Reply