PDF u WORD
Moderator: Benq
-
orca
#1 PDF u WORD
kako PDF dokument prebaciti u word?
imam Acrobat pro. 7.0
imam Acrobat pro. 7.0
-
orca
#2 Re: PDF u WORD
hajmo znalci , ima li iko da zna?orca wrote:kako PDF dokument prebaciti u word?
imam Acrobat pro. 7.0
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: PDF u WORD
http://www.solidpdf.com/orca wrote:hajmo znalci , ima li iko da zna?orca wrote:kako PDF dokument prebaciti u word?
imam Acrobat pro. 7.0
http://www.pdfzone.com/article2/0,1759,1766445,00.asp
eto , snadji se...
- DaysleepeR
Kvalitetno tesko.
Nekvalitetno lako
Pod uslovom da dokument nema nikakvih sigurnosnih restrikcija, jednostavno Edit meni pa Select All, Copy, otvoris Word i Paste.
Pod uslovom da je samo tekst na pdf dokumentu.
Naravno da nece biti isto formatiran kao i pdf ali potrudi se.
Nekvalitetno lako
Pod uslovom da dokument nema nikakvih sigurnosnih restrikcija, jednostavno Edit meni pa Select All, Copy, otvoris Word i Paste.
Pod uslovom da je samo tekst na pdf dokumentu.
Naravno da nece biti isto formatiran kao i pdf ali potrudi se.
-
orca
#6 Re: PDF u WORD
snasaomIRCerka wrote:http://www.solidpdf.com/orca wrote:hajmo znalci , ima li iko da zna?orca wrote:kako PDF dokument prebaciti u word?
imam Acrobat pro. 7.0
http://www.pdfzone.com/article2/0,1759,1766445,00.asp
eto , snadji se...
hvala
-
orca
polaskani smo svojom sposobnoscu da provociramo....eto wrote:jako rijetko me nesto isprovocira toliko da odlucim da odgovorim na temu, al vi sto koristite forum umjesto google-a bas u tome uspijete
da nije nas ti bi eto
-
neutral
eeee ja bas otvorila temu za pdf na drugom mjestu i niko da mi odgovori....
U stvari ja neki dan prvi put cuh za taj pdf...
I uspanicila se jer na pitanje znam li raditi na obradi razlicitih elektronskih formi (PDF, e-mail, skeniranje) ja rekoh DA ...hm ova dva zadnja naravno da, ali se pogubih kad skontah da nemam pojma sta je pdf... I sad mi panika ... jel to neki bauk... Trazim po netu i naucih preko Primo PDF da iz worda spakujem u pdf... al mi jos sto upitnika iznad glave... mislim cemu je to toliko vazno???...
Par savjeta bi mi dobro dosli...
U stvari ja neki dan prvi put cuh za taj pdf...
I uspanicila se jer na pitanje znam li raditi na obradi razlicitih elektronskih formi (PDF, e-mail, skeniranje) ja rekoh DA ...hm ova dva zadnja naravno da, ali se pogubih kad skontah da nemam pojma sta je pdf... I sad mi panika ... jel to neki bauk... Trazim po netu i naucih preko Primo PDF da iz worda spakujem u pdf... al mi jos sto upitnika iznad glave... mislim cemu je to toliko vazno???...
Par savjeta bi mi dobro dosli...
-
orca
PDF je format koji je zasticen od mjenjanja i kao takav veoma koristan za pravljenje raznih izvjestaja, cjenovnika i slicno.Za pisanje u PDF- ti ne treba velika pamet ,napises u WORD-u i onda samo konvertujes.Za citanje takodje nije potrebno nista vise od Acrobat Readera.
Znaci nema panike.
Znaci nema panike.
-
cevapXXL
Imas program koji se zove OpenOffice i potpuno je besplatan. Sa njim mozes 99% sve formate tekstova da otvaras i da memorises (nesto kao MS office). U njemu je jedan kvalitetni PDF konverter koji se moze slobodno usporediti sa profesionalnim pdf-konvertorima koji su nazalostz veoma skupi al zahvaljujuci open source ima veom dobrih alternativa.
-
car-x
ali taj pdf konverter ne prebacuje pdf-formata u word-format (.doc), nego obrnuto.. sve formate u pdf.. a to se ovdje nije trazilo..cevapXXL wrote:Imas program koji se zove OpenOffice i potpuno je besplatan. Sa njim mozes 99% sve formate tekstova da otvaras i da memorises (nesto kao MS office). U njemu je jedan kvalitetni PDF konverter koji se moze slobodno usporediti sa profesionalnim pdf-konvertorima koji su nazalostz veoma skupi al zahvaljujuci open source ima veom dobrih alternativa.