Online kupovina (BiH) ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semsasuljakovic

#1 Online kupovina (BiH) ALL ABOUT

Post by semsasuljakovic »

Nisam našao neku zbirnu temu za domaću online kupovinu, pa je pokrećem.

Počet ću s iskustvom s Bing Bang.
Naručio artikal preko njihove web stranice u ponedjeljak.
U utorak zovem da pitam je li primljena narudžba i kad će poslati - "vidim da je fiskalizirana, bit će poslana narednih dana".
U srijedu mi dolazi viber poruka od euroexpressa da je narudžba poslana.
Pratim narudžbu četvrtak - nema ažuriranja. Petak - nema ažuriranja. Pošaljem e-mail euroexpressu - kažu da fizički nikad nisu zaprimili artikal i otkazaše narudžbu.
Poslije toga pošaljem Bing Bangu e-mail da, ako danas ne pošalju artikala, narudžbu otkazujem.
Nisu poslali.
hp_user

#2 Re: Online kupovina (BiH) ALL ABOUT

Post by hp_user »

Tema je BiH, ali evo da kažem da je i u Hrvatskoj ovaj Big Bang užas po pitanju dostave. Korisnička podrška isto nula, treba im par dana da odgovore na ticket.
semirsar

#3 Re: Online kupovina (BiH) ALL ABOUT

Post by semirsar »

semsasuljakovic wrote: 03/10/2025 18:26 Nisam našao neku zbirnu temu za domaću online kupovinu, pa je pokrećem.

Počet ću s iskustvom s Bing Bang.
Naručio artikal preko njihove web stranice u ponedjeljak.
U utorak zovem da pitam je li primljena narudžba i kad će poslati - "vidim da je fiskalizirana, bit će poslana narednih dana".
U srijedu mi dolazi viber poruka od euroexpressa da je narudžba poslana.
Pratim narudžbu četvrtak - nema ažuriranja. Petak - nema ažuriranja. Pošaljem e-mail euroexpressu - kažu da fizički nikad nisu zaprimili artikal i otkazaše narudžbu.
Poslije toga pošaljem Bing Bangu e-mail da, ako danas ne pošalju artikala, narudžbu otkazujem.
Nisu poslali.
Takodje sam kupio nekoliko artikala, s tim da licno preuzmem na Ilidzi... nakon dva dana, "trebalo im je vremena da sve prikupe" dolazi poruka na viber da je posiljka spremna za preuzimanje od sutra ujutro. Dosao oko podneva, i cekao pola sata da se sve skupi. Toliko od mene o njima.
Gigadotba, takodje, nekoliko artikala preuzimao licno u skladistu kod Gras-a bez problema, sad samo dostava radi, i tad su pocela sranja sa dostavom.
Tehnomag i kupitehniku su dosad bili ok.
Post Reply