OneDrive- korištenje
Moderator: Benq
- indijana dzons
#1 OneDrive- korištenje
Pozdrav forumaši ;
imam jedno pitanjce za vas (ko god je voljan da odgovori)
well, zanima me na koji način funkcioniše OneDrive (Windows) jel to kao neki web-storage, dakle slike/fajlovi su mi u samo u tom nekom "virtuelnom oblaku" (bez zauzimanaja HD-a) ili je to kao DropBox (koji više služi za sinhronizaciju) koja je uopšte razlika između njih?
i druga stvar, ako skladištim slike/fajlove u OneDrivu, jel ih mogu obrisati sa računara i mobitela i da ih čuvam samo u tom "oblaku"?
imam jedno pitanjce za vas (ko god je voljan da odgovori)
well, zanima me na koji način funkcioniše OneDrive (Windows) jel to kao neki web-storage, dakle slike/fajlovi su mi u samo u tom nekom "virtuelnom oblaku" (bez zauzimanaja HD-a) ili je to kao DropBox (koji više služi za sinhronizaciju) koja je uopšte razlika između njih?
i druga stvar, ako skladištim slike/fajlove u OneDrivu, jel ih mogu obrisati sa računara i mobitela i da ih čuvam samo u tom "oblaku"?
-
SerijeSync
#2 Re: OneDrive- korištenje
puno bolji je google drive za 2 dolara mjesečno dobiješ 100 giga prostora, fajlove koje uploaduješ možeš obrisati sa kompa.
-
doff
#3 Re: OneDrive- korištenje
Ja promotivno dobio 100GB krajem 2014. kupovinom HTC telefona

Inače dobra stvar, daleko bolji od dropboxa

Inače dobra stvar, daleko bolji od dropboxa
- Qler
#4 Re: OneDrive- korištenje
Meni je onedrive dobar jer ne zavisi od platforme, moues ga imati gdje hoćeš, i dropbox je super. Kod gdrive-a je dobro sto ako ne uploadujes slike u punoj rezoluciji daju ti prakticno neograničen prostor... Opet ja sam odavno vezan za onedrive, jos skydrive dok je bio i imam i tamo nekih stotinjak giga, tako da mi je super... Na njega mi je vezano sve...

P.S.
Jos da kažem da mi je onedrive vezan na gmail account
ne na outlook...

P.S.
Jos da kažem da mi je onedrive vezan na gmail account
- ExNihilo
- Qler
#6 Re: OneDrive- korištenje
Obrazli, nema sta 
-
giovanni008
#8 Re: OneDrive- korištenje
Vozdra
Molim za vasu podrsku.
One Drive for Business je limitiran na 250 karaktera kad uplodujes. Da bi Microsoft napravio promjenu tj. ukinuo limit potrebno je da nasa tema za poboljsanje dobije sto veci broj glasova. Potrebno je samo da odete na ovaj Microsoftov link i u lijevom gornjem dijelu pritisnete da dugme VOTE (najbolje dajte 3 votes). Upisete Email adresu i ime, mozete cak i slagati i ime i mail:
https://office365.uservoice.com/forums/ ... r-onedrive
Hvala
Molim za vasu podrsku.
One Drive for Business je limitiran na 250 karaktera kad uplodujes. Da bi Microsoft napravio promjenu tj. ukinuo limit potrebno je da nasa tema za poboljsanje dobije sto veci broj glasova. Potrebno je samo da odete na ovaj Microsoftov link i u lijevom gornjem dijelu pritisnete da dugme VOTE (najbolje dajte 3 votes). Upisete Email adresu i ime, mozete cak i slagati i ime i mail:
https://office365.uservoice.com/forums/ ... r-onedrive
Hvala
- Bronco_Billy
#9 Re: OneDrive- korištenje
Postoji opcija u postavkama OneDrive koje foldere da sihronizujes sa racunarom. Tako da ako ti neki ne trebaju odstrihiras ih i nemas ih na racunaru, samo u "oblaku". Inace, bilo sta da radis sa podacima na racunaru, ako su ti folderi i ti fajlovi sihronizovani sa oblakom, automatski mjenjas sve i u oblaku... brisanje, micanje fajlova i ostalo.
@ ExNihilo
Jel to local guides?

Neki dan mi isteklo 100GB bonusa

@ ExNihilo
Jel to local guides?

Neki dan mi isteklo 100GB bonusa

- ExNihilo
#10 Re: OneDrive- korištenje
Jock, Drive je u pitanju.
- Bronco_Billy
#11 Re: OneDrive- korištenje
Znam da je drive, nego pitam odkud tera.
Ja svoju uzeo preko local guides na google maps
Ja svoju uzeo preko local guides na google maps
- ExNihilo
#12 Re: OneDrive- korištenje
Aha, sorry, nisam razumio. Imam neograničen prostor na Drive, u pitanju je Google Apps Unlimited paket.
Koliko plaćaš za teru?
Koliko plaćaš za teru?
- Bronco_Billy
#13 Re: OneDrive- korištenje
Ne placam nista nego sam dobio 1TB na koristenje dvije godine preko Google Maps - Local Guides.
Skupis 200 bodova i daju teru na dvije godine - neka akcija bila ne znam traje li jos uvijek.
https://goo.gl/2W7qYl
Skupis 200 bodova i daju teru na dvije godine - neka akcija bila ne znam traje li jos uvijek.
https://goo.gl/2W7qYl