NTSC to PAL
Moderator: Benq
- Sarayman
#1 NTSC to PAL
Imam 5" LCD TV sa NTSC TV tunerom. Mozda neko ima ideju sta bi se moglo uraditi po pitanju PAL kompatibilnosti? Ima li rjesenje za ovaj problem?
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#3 Re: NTSC to PAL
proglasiti PAL nekompatibilnim?Sarayman wrote:Imam 5" LCD TV sa NTSC TV tunerom. Mozda neko ima ideju sta bi se moglo uraditi po pitanju PAL kompatibilnosti? Ima li rjesenje za ovaj problem?
- Sarayman
#4 Re: NTSC to PAL
Dragi Seha, Japan je na istom region kodu kao i Evropa. Sjedi, jedan!Šeha wrote:Preseli u Ameriku ili JapanSarayman wrote:Imam 5" LCD TV sa NTSC TV tunerom. Mozda neko ima ideju sta bi se moglo uraditi po pitanju PAL kompatibilnosti? Ima li rjesenje za ovaj problem?![]()
![]()
![]()
- Abu FEED el-Castro
U ratu su neki stelovali tv-ove na akumulatore. Ima peglancije ali eto ako ti je stalo probaj... Meho sa Panjine kule ti je bio tito za to 
- Sarayman
#8 Re: NTSC to PAL
Dragi Seha, ako pojma nemas, onda nemoj pametovati:Šeha wrote:Dragi Sarayman sta da ti kazem sem raspitaj se malo bolje...Sarayman wrote: Dragi Seha, Japan je na istom region kodu kao i Evropa. Sjedi, jedan!
Mozda da te uputim u pravom smjeru: http://en.wikipedia.org/wiki/NTSC
REGION 1 -- USA, Canada
REGION 2 -- Japan, Europe, South Africa, Middle East, Greenland
REGION 3 -- S.Korea, Taiwan, Hong Kong, Parts of South East Asia
REGION 4 -- Australia, New Zealand, Latin America (including Mexico)
REGION 5 -- Eastern Europe, Russia, India, Africa
REGION 6 -- China
REGION 7 -- Reserved for Unspecified Special Use
REGION 8 -- Resevered for Cruise Ships, Airlines, etc...
REGION 0 or REGION ALL
-
SherlockHolmes
na kom je regionu moja ves masina
mogu li ufatit hayat na sobnu antenu, ako pise da je 110V/60Hz? 
- Qler
#10 Re: NTSC to PAL
pusti sehaŠeha wrote:Nemoj me nervirati... To sto si izlistao su DVD regioni koji veze nemaju sa TV sistemima (Pal, Secam, NTSC...)Sarayman wrote:Dragi Seha, ako pojma nemas, onda nemoj pametovati:Šeha wrote: Dragi Sarayman sta da ti kazem sem raspitaj se malo bolje...
REGION 1 -- USA, Canada
REGION 6 -- China
REGION 0 or REGION ALL
Provjeri sta pricas prije nego sto se uvalis dublje
saraj i abu vama zuti akrton i ubuduce pazite sta pricate
- Sarayman
#11 Re: NTSC to PAL
Ja sam se samo branio, sto upucuje da je abu prvi poceo. Kazem jer vidim da su izbrisani neki neumjesni postovi, prvo s njegove, potom s moje strane. Na kraju krajeva, i nebitno je. A ono na sta se nikako ne mogu navici, to su provokativni odgovori, poput svih koje sam dobio (na jedno sasvim normalno, ozbiljno pitanje).Qler wrote:pusti sehaŠeha wrote:Nemoj me nervirati... To sto si izlistao su DVD regioni koji veze nemaju sa TV sistemima (Pal, Secam, NTSC...)Sarayman wrote: Dragi Seha, ako pojma nemas, onda nemoj pametovati:
REGION 1 -- USA, Canada
REGION 6 -- China
REGION 0 or REGION ALL
Provjeri sta pricas prije nego sto se uvalis dubljenemoj se nerviras
saraj i abu vama zuti akrton i ubuduce pazite sta pricate
- Sarayman
#12 Re: NTSC to PAL
U pravu si i zato placas kolace.Šeha wrote:Nemoj me nervirati... To sto si izlistao su DVD regioni koji veze nemaju sa TV sistemima (Pal, Secam, NTSC...)Sarayman wrote:Dragi Seha, ako pojma nemas, onda nemoj pametovati:Šeha wrote: Dragi Sarayman sta da ti kazem sem raspitaj se malo bolje...
REGION 1 -- USA, Canada
REGION 6 -- China
REGION 0 or REGION ALL
Provjeri sta pricas prije nego sto se uvalis dublje
-
SherlockHolmes
sarayman, kontas li sta odredjuju ntsc i pal a sta dvd regioni? ili i ti samo zajebavas radni narod i gradjane kao i mi ostali ponekad?
znas li sta je tv tuner i kako to fercera? i zasto to nije isto sto i dvd ili ves masina?
znas li sta je tv tuner i kako to fercera? i zasto to nije isto sto i dvd ili ves masina?
- Sarayman
Iskreno, zajebavam se nekih 20%, ostalo se trudim biti ozbiljan (i u pravu, pa nekad uspije, nekad ne). Sto se tice pomenute primjedbe s tvoje strane, citavu stvar posmatram s nase strane. Kod nas je zastupljen PAL sistem kodiranja boja, i svi imamo PAL kompatibilne televizore. Jel tako? (Jeste!)SherlockHolmes wrote:sarayman, kontas li sta odredjuju ntsc i pal a sta dvd regioni? ili i ti samo zajebavas radni narod i gradjane kao i mi ostali ponekad?
VHS iliti DVD sistem u "naske" takodjer je PAL i niko nema problema ni sa kakvom kompatibilnoscu. Jel' tako? (Jeste)
E sad, zamisli da pokusas na VHS iliti DVD uredjaju koji pripada iskljucivo NTSC verziji ili Zoni 1 (ista stvar) pogledati NTSC film na nasem televizoru! Pitanje glasi: Bil' uspio? Bi, ali s crno bijelom slikom losije kvalitete i nikakvim tonom!
U Japanu ista stvar, samo obrnuta. Tv sistem NTSC, doj je DVD Region PAL. Gdje grijesim u svemu? Prosvijetli me, fakat! I ima li lijeka za ovaj moj NTSC Tv, ili da ga jednostavno dam djetetu da se igra?