Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zodi36

#2726 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

Ljudi,kako cu vidjeti na fb jeli procitana ili ne poruka koju sam poslao privatno.vise mi se svidja fb na samsungu.jbg i jedno glupo pitanje jer veze nemam.sta je to updejt.jeli ja to moram uraditi,kada i koliko cesto i cemu sluzi.jbg,ne znam,a ko ne zna taj pita:))...usput tel je nov lumia 1020.hvala
AdoCka

#2728 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

Ako bude modificirana verzija androida (kao na kindleu) i jos uz to low end uredjaj,to ce biti poljubac smrti........ :skoljka:
Maharadza

#2729 Re: Nokia Lumia

Post by Maharadza »

AdoCka wrote:Ako bude modificirana verzija androida (kao na kindleu) i jos uz to low end uredjaj,to ce biti poljubac smrti........ :skoljka:
A možda bude i modificirana tako da bude brza i stabilna kao nijedna verzija do sada a što je vrlo moguće uzimajući u obzir da je kitkat upravo namijenjen za low-end uređaje sa slabijim hardverom i s manje RAM-a (512MB i manje). Sve je u optimizaciji, mada kitkat obećava jer koliko sam do sada pročitao svi koji su ga isprobali imali su primjetan performance boost u radu svoga uređaja. Valjda bude i kakav high-end uređaj izašao nekad pa da se i nokia konačno pridruži android familiji?! Konkurencije nikad dosta. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 13/01/2014 16:08, edited 1 time in total.
Felidae

#2730 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

Gdje u Sarajevu kupiti dobar zadnji poklopac za lumiu 620?Čisto radi promjene?
Qler

#2731 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ja sam zeni neki dan uzeo u mobisu original, imala bijeli sad je nekakav roze, crven, nemam pojma.. ali ne znam koliko je kostao... nisam pitao, u glavnom zbog NFC-a i jos necega, bolje je orignial nego neki no name...
Tiger 033

#2732 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

Sony bi ove godine mogao predstaviti Windows telefon

Pierre Perron potvrdio pregovore sa Microsoftom
Ako je vjerovati natpisima stranih medija, Sony bi ove godine mogao predstaviti Windows telefon. Pierre Perron je izjavio da Sony ne želi biti vezan samo za jedan operacijski sistem, te da pregovaraju sa Microsoftom, piše TechRadar.

Verge je još prošle godine objavio da Sony i ZTE razmišljaju od Windows Phone 8 telefonima, a Perron je i 2012. govorio o saradnji sa Microsoftom.

"Jedna stvar je korištenje same platforme (Windows), a druga šta mi možemo ponuditi povrh svega?", kazao je Perron.
SA 071

#2733 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Bodkin wrote:
SA 071 wrote: Najgore je kad je čovjek glup a nije svjestan te svoje osobine...

Ja to onako, off topic...

Nego sjeća li se neko koliko je prošli put (kod Ambera) trebalo dana da od ovog statusa "coming soon" dođe do "available" statusa?
u ovom slucaju mogu samo biti nepismen ( mogu ali nisam naravno) ali garantujem da mi je iq veci od tvog :wink:
Nisi ti shvatio poentu. Toliko o tvom IQ. Ali biću ljubazan i pojasniti poentu. Glup ispadaš jer insistiraš na svojoj nepismenosti. Nisi u pravu, a samouvjereno insistiraš na svojim pogrešnim i netačnim tezama. Kako bi ti to nazvao? Nepismenošću? To je najblaže rečeno nedostatak mudrosti...

P.S. Što se tiče pismenosti, rečenica se počinje velikim slovom. Onako off topic...

Quaresma, pa i OTA update je sve regularno... Sada ne znam koji prije dobijaš, preko NSU ili OTA?
Qler

#2734 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Nema sta, to sigurno dolazi, pod Vaio brandom...
Felidae

#2735 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

Qler wrote:Ja sam zeni neki dan uzeo u mobisu original, imala bijeli sad je nekakav roze, crven, nemam pojma.. ali ne znam koliko je kostao... nisam pitao, u glavnom zbog NFC-a i jos necega, bolje je orignial nego neki no name...
Nfc ne koristim....neznam ni za sto bi ga koristila...ok hvala mada mislim da je tamo preko 50 km :roll:
Tiger 033

#2736 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

Felidae

#2737 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

Felidae wrote:
Qler wrote:Ja sam zeni neki dan uzeo u mobisu original, imala bijeli sad je nekakav roze, crven, nemam pojma.. ali ne znam koliko je kostao... nisam pitao, u glavnom zbog NFC-a i jos necega, bolje je orignial nego neki no name...
Nfc ne koristim....neznam ni za sto bi ga koristila...ok hvala mada mislim da je tamo preko 50 km :roll:
i ovaj viber mislim stvarno grrrrrrr
moke_31

#2738 Re: Nokia Lumia

Post by moke_31 »

Kako je krenulo Viber nikad neće raditi kako treba na WP, mislim biti stabilan kao druge aplikacije.

A ovaj update raja čeka ko da donosi mogućnost za komuniciranje sa duhovima a ne 3-4 najobičnije stvari koje su trebali imati od početka i koje su imali telefoni stari 5-6 godina.

Opet nisu razdvojili podešavanje jačine zvuka za zvono i zvuka na aplikacijama, ne može da istovremeno zvoni i vibrira, podrška u vidu kodeka je vjerovatno ista ne vrti mkv i još mnogo drugih, možda ni flash player nisu ažurirali a bar ja trenutno ne mogu otvoriti embeded video na većini web portala.

Vidjećemo kad dođe, ali ovakva halabuka oko 5-6 novih opcija i odugovlačenje sa njihovim puštanjem je po meni čisto preseravanje od strane microsofta.
AdoCka

#2739 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

Maharadza wrote:
AdoCka wrote:Ako bude modificirana verzija androida (kao na kindleu) i jos uz to low end uredjaj,to ce biti poljubac smrti........ :skoljka:
A možda bude i modificirana tako da bude brza i stabilna kao nijedna verzija do sada a što je vrlo moguće uzimajući u obzir da je kitkat upravo namijenjen za low-end uređaje sa slabijim hardverom i s manje RAM-a (512MB i manje). Sve je u optimizaciji, mada kitkat obećava jer koliko sam do sada pročitao svi koji su ga isprobali imali su primjetan performance boost u radu svoga uređaja. Valjda bude i kakav high-end uređaj izašao nekad pa da se i nokia konačno pridruži android familiji?! Konkurencije nikad dosta. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ali evo,negdje sam procitao da ce biti quad-core procesor,mislim da je snapdragon 200,i jos uparis to sa 1 GB RAM-a,imas solidan entry level uredjaj....jos sa Nokia navigacijskim suiteom,i par ekskluzivnih Nokia imaging aplikacija....mozda bi razmislio o kupovini :-D

Evo jos jedan leak,svjez : http://cdn.gsmarena.com/vv/newsimg/14/0 ... er/big.jpg
AmADin_gospo

#2740 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

nemojte mi se s tim hardverom prepucavati, kakve čipove i ram imaju, trebali bi bez problema pogoniti windows 7icu s 3 virtualne mašine il win 2008 server... a sadašnji aparati nemogu ni zabrebati trunku mogučnosti personalnih računara.
AdoCka

#2741 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

AmADin_gospo wrote:nemojte mi se s tim hardverom prepucavati, kakve čipove i ram imaju, trebali bi bez problema pogoniti windows 7icu s 3 virtualne mašine il win 2008 server... a sadašnji aparati nemogu ni zabrebati trunku mogučnosti personalnih računara.

Windows Phoneu ne treba jak hardver,nikad ne laga jer third-party aplikacije nemaju pristup core-u os-a,ali Androidu je potreban zbog launchera,koji znaju biti teski pff....
aida25

#2742 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Može li se na ovoj lumiji 920 naštimati da prikazuje vrijeme i kad je ugašena, kao screen saver?
AdoCka

#2743 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

aida25 wrote:Može li se na ovoj lumiji 920 naštimati da prikazuje vrijeme i kad je ugašena, kao screen saver?
aha,Glance screen :D
aida25

#2744 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Joj ja ne znam kako to naštimati, ako ti nije mrsko da mi objasniš? :-D
AdoCka

#2745 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

aida25 wrote:Joj ja ne znam kako to naštimati, ako ti nije mrsko da mi objasniš? :-D
Settings > display+‎touch i onda jedan swipe na Glance :)
aida25

#2746 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Evo skontala sam, hvala. Koliko sam skontala nije do mene što mi na zaključanom mobitelu ne prikazuje poruke i propuš. pozive? Samo da provjerim za svaki slučaj, joj to je velika mana..
AdoCka

#2747 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

aida25 wrote:Evo skontala sam, hvala. Koliko sam skontala nije do mene što mi na zaključanom mobitelu ne prikazuje poruke i propuš. pozive? Samo da provjerim za svaki slučaj, joj to je velika mana..
Da,na Glanceu ne prikazuju se notifikacije (i ako je prvobitno bilo zamisljeno da se prikazuje),ali kad nam dodje Black,imacemo i to :D
aida25

#2748 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

A šta ćeš ne možeš imat sve, ajd hvala ti!
AmADin_gospo

#2749 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

AdoCka wrote: Windows Phoneu ne treba jak hardver,nikad ne laga jer third-party aplikacije nemaju pristup core-u os-a,ali Androidu je potreban zbog launchera,koji znaju biti teski pff....
nisam mislio na WP nego generalno sve mobilne sisteme i brendove.

hvale se nakim gigahercima i gigaramovima a nemaju preformanse windoze 95.
AdoCka

#2750 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

AmADin_gospo wrote:
AdoCka wrote: Windows Phoneu ne treba jak hardver,nikad ne laga jer third-party aplikacije nemaju pristup core-u os-a,ali Androidu je potreban zbog launchera,koji znaju biti teski pff....
nisam mislio na WP nego generalno sve mobilne sisteme i brendove.

hvale se nakim gigahercima i gigaramovima a nemaju preformanse windoze 95
.

Whats the word..oh yeah,BURN !!! :D
Post Reply