Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
aida25

#2526 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

[quote="Qler"]Ja koliko znam, da bi izbrisao glavni acc moras sve izbrisati sa telefona. Mogu i ja ukinuti sve druge accounte, bez problema, ali glavni zahtjeva reset. U glavnom, i da nije tako, eto, svemoguci andorid moze izbrisati glavni acc bez reseta svega. Wow kad li cu ja to imati na WP-u? I kad sam to imao na symbianu, i kad je symbian imao multitasking, kad je Andorid furao goru varijantu nego sad WP... Daj vukojebina ako mislis samo trollati na temi, nemoj boga ti, ne zajebavamo ni mi vas po lagdoridu, ovaj, andoridu tamo...

Vezano za C7, iako ima tema Symbian, kad si stavila drugu karticu neki brojevi su ti se uduplali. U opcijama u imeniku stavi da ti cita samo sa SIM ili samo sa telefona, zavisi sta koristis, ili pjeske predji imenik i izbrisi duple brojeve. Ili ako koristis Nokia Suite, mislim da ti on moze naci duplikate i sam ih srediti.[quote]

Hvala, pokušala, sad mi je sve na telefonu, ali svejedno ne prepoznaje brojeve, i meni je to naumpalo,a ne znam šta bi drugo moglo biti, hvala ti puno na odgovoru! :)
Nefs-i Mulhima

#2527 Re: Nokia Lumia

Post by Nefs-i Mulhima »

@AdoCka gdje si kupio mob?

@AmADin_gospo u pitanju su regionalne postavke na mobitelu. Ukoliko zakonski u zemlji nije regulisano, microsoft nece ponuditi za tu regiju navedenu opciju.
Qler

#2528 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

aida25 wrote: Hvala, pokušala, sad mi je sve na telefonu, ali svejedno ne prepoznaje brojeve, i meni je to naumpalo,a ne znam šta bi drugo moglo biti, hvala ti puno na odgovoru! :)

Ma ako imas broj u telefonu a prikazuje ti samo broj kad te zove, a ne ime, garant imas duplo uneseno. Provjer. Ili duplo ime ili dupli broj.
avantgarde

#2529 Re: Nokia Lumia

Post by avantgarde »

narode,nesto se nisam u posljednje vrijeme informisoa na ovom polju,zna li neko,obzirom da je Nokia otkupljena od Microsofta,da li ce se Nokia i dalje proizvodit u ovom sadasnjem obliku?!
Kanio sam mozda iduce godine opet nabavit Nokiu,ipak su to bili najkvalitetniji telefoni,ali ako se ne bude vise proizvodila u ovom obliku,hocu reci pod ovim imenom i kvalitetom onda bih razmislio malo dublje prije no sto bih je kupio..
AdoCka

#2530 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

avantgarde wrote:narode,nesto se nisam u posljednje vrijeme informisoa na ovom polju,zna li neko,obzirom da je Nokia otkupljena od Microsofta,da li ce se Nokia i dalje proizvodit u ovom sadasnjem obliku?!
Kanio sam mozda iduce godine opet nabavit Nokiu,ipak su to bili najkvalitetniji telefoni,ali ako se ne bude vise proizvodila u ovom obliku,hocu reci pod ovim imenom i kvalitetom onda bih razmislio malo dublje prije no sto bih je kupio..
Nokia par godina nece moci proizvoti mobitele pod imenom Nokia.Vec su najavili da ce nastaviti poslovanje u polju navigacija (HERE ) i telekomunikacija (bazne stanice,oprema,itd...) Pricekaj do polovine 2014,jer ce se tada finalizirati deal Microsoft-Nokia,oni ce dotad izbaciti jos bar 4 modela :)
avantgarde

#2531 Re: Nokia Lumia

Post by avantgarde »

AdoCka wrote:
avantgarde wrote:narode,nesto se nisam u posljednje vrijeme informisoa na ovom polju,zna li neko,obzirom da je Nokia otkupljena od Microsofta,da li ce se Nokia i dalje proizvodit u ovom sadasnjem obliku?!
Nokia par godina nece moci proizvoti mobitele pod imenom Nokia.Vec su najavili da ce nastaviti poslovanje u polju navigacija (HERE ) i telekomunikacija (bazne stanice,oprema,itd...) Pricekaj do polovine 2014,jer ce se tada finalizirati deal Microsoft-Nokia,oni ce dotad izbaciti jos bar 4 modela :)

hvala drug :thumbup:
AmADin_gospo

#2532 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Spacer wrote:Da li je uključena opcija "Find my phone" na mobitelu u "settings" ?
Da li je uključena lokacija/GPS (uključi Here Maps da provjeriš da si "lociran")?
sve uključeno jarane. al neče :(
AdoCka wrote:Pokusaj vise puta,i kod mene nije u pocetku radilo,kad ti nadju mob,dobijes mail (@live/hotmail.com,ona koju si unio kad si ga prvi put ukljucio) :izet:
ako budem pokušao još koji put, bil gejts će me zvati na telefon da mi familiju spomenem radi "drkanja" i silovanja sajta :D

koliko sam put klikno na "Find my phone" u padajučem meniju, miš mi je počao štopati
Nefs-i Mulhima wrote:@AmADin_gospo u pitanju su regionalne postavke na mobitelu. Ukoliko zakonski u zemlji nije regulisano, microsoft nece ponuditi za tu regiju navedenu opciju.
jesi li siguran ? stavljao sam i HR i USA pa ništa :(
AmADin_gospo

#2533 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

AdoCka wrote:Nokia par godina nece moci proizvoti mobitele pod imenom Nokia.Vec su najavili da ce nastaviti poslovanje u polju navigacija (HERE ) i telekomunikacija (bazne stanice,oprema,itd...) Pricekaj do polovine 2014,jer ce se tada finalizirati deal Microsoft-Nokia,oni ce dotad izbaciti jos bar 4 modela :)
nebih rekao, neg upravo suprotno. do kraja ove godine trebalo bi sve da sjedne na svoje što se tiče prodaje. MS nije kupio NOKIA brend nego Lumia, i s istih će skidati natpise NOKIA a nokia će štampati svoje klasične aparate koji će raditi na symbianu i memi a šuška se i neki low-end aparat na androidu. u inidiji se čini mi se više ne nalaze uređaju s nokija natpisom nego samo Lumia
Qler

#2534 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Nisi ti to dobro upratio amadine :)

Symbian i MeeGO vise ne postoje. To je zavrsena prica. MS je kupio device and services dio Nokia firme, znaci fabrike i radnike u njima, kupio je Lumia i Asha brend. Nokia ne moze praviti telefone pod svojim brendom neko vrijeme, meni se cini godinu i po, tako nekako, osim feauture phones (to su oni losiji od ashe, ala nokia 1100 i slicno)... Nakon toga moze nokia praviti telefone pod svojim brandom. Ali sumnjam da hoce jer nemaju vise ni ljudi ni fabrika. I suska se da ce izaci Nokia Normandy sa forkovanom verzijom kitkat andorida... ali to je na stapu odave do hong konga :)

U glavnom, sve Nokia-ino vezano za mobitele je MS kupio. Patente je otkupio na ako se dobro sjecam period od 10 godina. tj iznajmio....
Maharadza

#2535 Re: Nokia Lumia

Post by Maharadza »

Qler wrote:Nisi ti to dobro upratio amadine :)

Symbian i MeeGO vise ne postoje. To je zavrsena prica. MS je kupio device and services dio Nokia firme, znaci fabrike i radnike u njima, kupio je Lumia i Asha brend. Nokia ne moze praviti telefone pod svojim brendom neko vrijeme, meni se cini godinu i po, tako nekako, osim feauture phones (to su oni losiji od ashe, ala nokia 1100 i slicno)... Nakon toga moze nokia praviti telefone pod svojim brandom. Ali sumnjam da hoce jer nemaju vise ni ljudi ni fabrika. I suska se da ce izaci Nokia Normandy sa forkovanom verzijom kitkat andorida... ali to je na stapu odave do hong konga :)

U glavnom, sve Nokia-ino vezano za mobitele je MS kupio. Patente je otkupio na ako se dobro sjecam period od 10 godina. tj iznajmio....
Onoga trenutka kada taj uređaj izađe android će konačno POMESTI ostatak buranije (čitaj: iOS i WP)! Ja bi prvi zaganjao tu nokiu sa androidom! :thumbup:
Qler

#2536 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Me ne bi je zaganjao jer ce biti low end...
SA 071

#2537 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

d.a.d.a. wrote:
suncokret10 wrote:
ja kontam kupiti lumia, baš zbog vibera i skajpa. šta je problem sa ovim aplikacijama i je li bolje onda ilći na android?
ne zvoni ti mobitel kada te neko zove na viber ili posalje poruku na whatsapp, ne dolaze ti obavjestenja ( doduse dodju ponekad) , nego moraš vecinu vremena ulaziti u aplikaciju da provjeriš "ima li šta" :)

Moja Lumia crkla nakon 6 mjeseci koristenja, I was so disappointed :|
Ja nemam problema sa viberom, iako se neki zale da s vremena na vrijeme propuste poziv ili poruku jer telefon ne zazvoni. Whatsapp i skype rade bez ikakvih problema. Samo battery saver mora biti iskljucen...
Mozda ipak Nokia :)
Maharadza

#2538 Re: Nokia Lumia

Post by Maharadza »

Qler wrote:Me ne bi je zaganjao jer ce biti low end...
Pa još bolje ako će biti low-end - više će ga raje tražiti pa će tamo glavnoje (nadam se) skontati koliki keš mogu zgrnuti ako izbace istu kombinaciju Nokia+Android samo sa malo jačim hardverom!? Ja bi iskreno i sada možda koristio tu lumiu ali da ima načina da se 4.3 ili kitkat nabace! :D
AmADin_gospo

#2539 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

kuleru, a na čemu se vrte ove 1XX i 2XX low-end telefoni ? nokija ostaje da ih pravi. to nije ušlo u deal s MSom
avantgarde

#2540 Re: Nokia Lumia

Post by avantgarde »

Maharadza wrote:
Qler wrote:Nisi ti to dobro upratio amadine :)

Onoga trenutka kada taj uređaj izađe android će konačno POMESTI ostatak buranije (čitaj: iOS i WP)! Ja bi prvi zaganjao tu nokiu sa androidom! :thumbup:
isti sam :thumbup: ...mozda najjaca kombinacija
Qler

#2541 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ma vrte se na nekom nokijinom software-u, nije ni OS :) dodje ti kao nokia 3310 sa color ekranom :)
AmADin_gospo

#2542 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Qler wrote:Ma vrte se na nekom nokijinom software-u, nije ni OS :) dodje ti kao nokia 3310 sa color ekranom :)
serija 30 symbiana takozvana "gola ko pištolj" :D
Qler

#2543 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ama nema ni s40 veze sa symbianom! Ne mjesajte kruske i jabuke. Symbian je sam za sebe. S40 je jedno, Symbian je drugo (S60 i S80 su bile oznake dok nije izasao Symbian^3)
AmADin_gospo

#2544 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Qler wrote:Ama nema ni s40 veze sa symbianom! Ne mjesajte kruske i jabuke. Symbian je sam za sebe. S40 je jedno, Symbian je drugo (S60 i S80 su bile oznake dok nije izasao Symbian^3)
u pravu si, prenese me radi moje N97ice koja je bila S.60 i symbian 9.4
Seherovac

#2545 Re: Nokia Lumia

Post by Seherovac »

Hm ne znam zasto, ali imam osjecaj da je dosta aplikacija za WP lose napisano u smislu koristenja hardverskih resursa i mislim da je to i manje vise uzrok problema sa kratkim trajanjem baterije i pregijavanjem telefona... Sinoc sam igrao neku tower defense igricu, 2D, nista specijalno, igrica koja ni po cemu ne bi trebala biti zahtjevna, medjutim u toku igranja(nekih 25 minuta) telefon se je toliko zagrijao da sam mogao komotno jaje na oko na njemu ispeci, pogotovo dio iznad kamere i okvir telefona u istom predjelu. Izadjem iz igrice, jer kontam da je ona uzrok iako napominjem ni po cemu ne bi trebala biti zahtjevna, i jer je telefon tako vruc bukvalno postao neugodan za drzat u ruci. Odem u battery app i vidim current discharging rate 52% i jos nesto sitno. Pogasim sve na telefonu i ostavim ga na jedno sahatak da se ohladi i normalizuje. Uglavnom u "idle" stanju sa svim pogasenim discharg rate je 1,38% kod mene sa upaljenim wi-fijem i lokacijom 2,28%. Znaci sistem sam kao sistem nije problematican problem su te neke odredjene aplikacije sa kojim kada su ukljucene telefon jednostavno poludi. I da jos nesto. Preporuka za Camscanner aplikaciju. Nesto kao skener uslikate tekst koji vam treba, konvertuje se to u PDF i ako zelite uploaduje na vas Sky Drive gdje ga mozete konvertovat u Word file i dalje editovat tekst po zelji. Sa 925 i ovom aplikacijom kvalitet je u 5 deka sa pravim skenerom. Probajte , necete se razocarat :)
suncokret10

#2546 Re: Nokia Lumia

Post by suncokret10 »

SA 071 wrote:
d.a.d.a. wrote:
suncokret10 wrote:
ja kontam kupiti lumia, baš zbog vibera i skajpa. šta je problem sa ovim aplikacijama i je li bolje onda ilći na android?
ne zvoni ti mobitel kada te neko zove na viber ili posalje poruku na whatsapp, ne dolaze ti obavjestenja ( doduse dodju ponekad) , nego moraš vecinu vremena ulaziti u aplikaciju da provjeriš "ima li šta" :)

Ja nemam problema sa viberom, iako se neki zale da s vremena na vrijeme propuste poziv ili poruku jer telefon ne zazvoni. Whatsapp i skype rade bez ikakvih problema. Samo battery saver mora biti iskljucen...
a sad sam u nedoumici. razmišljam i o sony xperia
Maharadza

#2547 Re: Nokia Lumia

Post by Maharadza »

suncokret10 wrote:
SA 071 wrote:
d.a.d.a. wrote:

a sad sam u nedoumici. razmišljam i o sony xperia
Zavisi koja xperia kad ih ima bruku?! :mrgreen:
suncokret10

#2548 Re: Nokia Lumia

Post by suncokret10 »

Maharadza wrote:[qu

Zavisi koja xperia kad ih ima bruku?! :mrgreen:
do 300KM max :D
AdoCka

#2549 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

Ja i ako ne volim Android pretjerano (osim u Vanilla izdanju),uzeo bi Normandy samo kada bi se na njega mogao nabaciti Custom ROM,znaci da bude pure android,ali kao sto momci sa wpcentrala kazu,bice modifikovan OS u fazonu Kindle-a,sto otvara jos jedno pitanje : - Nokia(Ovi) store je zatvoren,ne mogu se uploadati aplikacije na njega,da li to znaci da bi se Store mogao ponovno aktivirati ako bi Normandy postao realnost ? Nema hajra da Nokia novi app store pravi :-) :-) :-)
Qler

#2550 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Nokia store je zatvoren za symbian, nije za asha telefone...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Post Reply