Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Filter

#15251 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Filter »

pozz ljudstvo da li se neko od vas sreo sa errorom camera app error code:0xA00F4271(0xE801000c)

nisam odavno koristio kameru, danas nesta da uslikam cvrc, crn ekran i izleti ovaj kod.
trazio sam po netu, ima jos raje ovaj kvar, ali nista pametno osim reseta koji sam odradio... i nista, opet ista stvar
semirsar

#15252 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by semirsar »

zippoo87 wrote:
BlackCaviar wrote:
Qler wrote:Jesi probao ono da odeš u setting apps I tamo nadjes store, pa advanced I reset nesto ima.. zna pomoci
Evo upravo otišao, stavka "Reset" postoji, ali je ne mogu odabrati, naime, siva je

strong69 wrote: Izvini, nisam upratio koji telefon imas?
Onaj kojem prvom ukinuše zadnji taj neki apdejt :D

640 DS
jesi li nakon promjene regije,restartovao telefon :D
kod mene isti telefon radi odlicno i nikakvih problema sa Store-om nemam...definitivno je neki problem do tebe
ako ti nije mrsko,odradi hard format telefona a prije toga napravi backup svega na telefonu i onda je postupak vrlo lagan za vracanje telefona u identicno stanje
jedino sto treba neka 3-4 sata da se sve ponovo downloaduje i instalira na telefon,kada krene restore
ja bih se rado patio sa tijem mobilnim, ako je voljan da ga pokloni :mrgreen:
Mehemed
Vozim: automobil

#15253 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Mehemed »

Imam nov orginalni poklopac za Lumiu 820 žute boje, ima kontakte za bežično punjenje. Uz njeg dajem gratis i kutiju od telefona. Ako neko slučajno bude htio prodat ću ga, viška mi je.
Kiki_Musampa

#15254 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Kiki_Musampa »

Ja sam opet uzeo wp,2 mjeseca na androidu,i imao sam manje aplikacija nego na wp.Dzaba sav izbor kad mi ne treba,a pogotovo onolike reklame....
Dokle god rade whatsapp i viber,meni dobar :D
moke_31

#15255 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

Ljudi ima li iko kakvu ideju da viber naštimam da mi dolaze notifikacije, odnosno da se pojavi u notification centru??? Počela mi 920-ka štopati, neće ujutro alarm da zvoni, predugo ono resuming i loading, plus nakupilo se preko 10 giga slika i bilo samo oko 5 giga slobodnog prostora, plus baterija otanjala skroz, i ja reko da uradim reset da ga malo osvježim i sve bude kako bi trebalo osim jbn vibera.

Odradio sam i drugi reset, sa WP recovery tool, bez korištenja restora, ali opet neće. Šta uraditi, ima li neki trik, deinstaliranje i ponovno instaliranje ne pomaže. Nekih kao folova sam na internetu čitao, ali ništa ne pali. Novi mobitel, ne mogu kupiti do jula sljedeće godine kad ističe zadnja rata za ženin telefon, a velika većina kontakata samo koriste viber, dojadilo mi moliti ih da me zovu na whatsapp :-) :-) :-)
Koliko belaja zbog jedne jebene aplikacije da čovjek ne povjeruje.

MS je stvarno karina od firme, toliko rada i nakih update i još nisu riješili problem sa viberom, ne mogu da vjerujem da je do vibera. Whatsup i ostale aplikacije se nakon prvog korištenja uredno pojave u notifikacijskom centru. Mora da su MS šupci ovo namjerno pravili na početku ne bili raja što više koristila Skype dok je još kao malo bio živ, da pokažu kako viber ne radi, šteka i da se koristi skype. Pročitao sam da je viber morao da pravi neki workaround da zaobiđe microsoftove barijere za notifikacije ali to kao nekad prođe a nekad ne. Kod mene nikako. Ne postoji odvratnija firma na planeti od MS-a definitivno.
Qler

#15256 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Ne znam kako radi na WP8.1 ali ona aplikacija stara je uvijek pravila problem... Imas li opciju da preko insidera snimis neku Win10Mob verziju?
Quaresma

#15257 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

Qler wrote:Ne znam kako radi na WP8.1 ali ona aplikacija stara je uvijek pravila problem... Imas li opciju da preko insidera snimis neku Win10Mob verziju?
nemoguce je preci na windows 10 sa ovim lumijama bez memorijske kartice, insider vise ne nudi buildove uopce
moke_31

#15258 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

Win10 se može snimiti ali se mora čačkati registry a nemam baš vremena da se zezam s tim, plus mogu brikovati telefon i onda bi moro na dumbphone do jula sljedeće godine :-x

Bio sam dosta dugo na win10 dok je insider radio ali je telefon bio prespor i nije se isplatilo, još bez here navigacije i sa uhelaćenim algoritmima za kameru, jedino zbog jbn vibera bi se isplatilo :D
xeksor

#15259 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by xeksor »

Može l jedna pomoć. svi u porodici imamo nokia lumie i mic. lumie sa wp 8.1 i 10 već 2 sedmice niko od nas ne dobija poruke li nam zvoni viber, tek kad uđemo u aplikaciju vidimo. kako da rijesimo problem.
Quaresma

#15260 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

problem se rijesava prelaskom na whatsapp
moke_31

#15261 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

Quaresma wrote:problem se rijesava prelaskom na whatsapp
Ma ne ide drug, znaš kakav je narod kad prvo čuje za nešto, sve ostalo ne postoji, a i oni koji imaju instaliran whatsapp ne koriste ga nikad. Šta će im kad ima jbn viiiiiiber :evil:
drndalo

#15262 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by drndalo »

xeksor wrote:Može l jedna pomoć. svi u porodici imamo nokia lumie i mic. lumie sa wp 8.1 i 10 već 2 sedmice niko od nas ne dobija poruke li nam zvoni viber, tek kad uđemo u aplikaciju vidimo. kako da rijesimo problem.
Koliko ja skontah, posljedica ovog gasenja podrske... Ako je tako, nema tu nekog povratka.

Ali, cuo sam od raje koja je Andrid friendly, da je i na Androidu bio isti problem prije sedmicu-dvije... Imal ko i Android da potvrdi/opovrgne da je Viber i tamo zezao...? Ne znam dal je bilo, i da li su rijesili ako jeste...?
rizibizi

#15263 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by rizibizi »

Nokia 535 vajber notifikacija radi na princpu kad pokrenem aplikaciju pojave se poruke i pozivi koje sam propustio do tada. Ima li lijeka?
Qler

#15264 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Za WP8.x aplikaciju nema vise podrske ja mislim, samo UWP...
Quaresma

#15265 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

moke_31 wrote:
Quaresma wrote:problem se rijesava prelaskom na whatsapp
Ma ne ide drug, znaš kakav je narod kad prvo čuje za nešto, sve ostalo ne postoji, a i oni koji imaju instaliran whatsapp ne koriste ga nikad. Šta će im kad ima jbn viiiiiiber :evil:
kako nema, naravno da ima, neka instaliraju, tako sam i ja vecinu svojih poziva prebacio na whatsapp, vibera sad i nemam.

a i zgadio mi se zvuk vibera, kad ga cujem, dodje mi da odem daleko negdje u sumu i tamo budem izolovan od svega bar 7 dana

jarane kad to po tramvaju pocne drndati
moke_31

#15266 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

Ma nije mi problem reći bližoj rodbini ili prijatellima, pogotovo mlađim, ali je njesra kad ti kolege s posla ili ljudi s kojima ne kontaktiraš često šalju poruke a ti ih uredno ignorišeš :D

Sad moram ko levat svako malo otvarati vibet da vifim ima li šta novo :-)
Ali_G

#15267 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Lakse ti je da promijenis platformu.
diablobih

#15268 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by diablobih »

Pa realno najbolje bi bilo da svi koriste telegram, ali eto, bolje viber nego whatsapp...
Qler

#15269 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

whatsapp dokazano najbolji....
merko30

#15270 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by merko30 »

Da li neko ima screen touch za Lumiu 535 da prodaje, jeftino ( :-D ) ?
moke_31

#15272 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

Viber proradio :D Ne mogu da vjerujem. Bio vani na mobilnoj mreži kad me zove neko.

Možda je bilo i do viber servera ko će ga znati, ja bio već odusto od deinstaliranja, restarta i ponovnih instaliranja.

Joj na kakve se niske grane splao da se radujem ko dijete što je ovo govno od vibera proradilo.
merko30

#15273 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by merko30 »

Meni treba staklo samo, na eBayu ima po 4$, ali traje dostava dugo. Na Piku traze preko u 20 KM, ne znam je li u to ulazi i display ili samo staklo, onda je previse.
bruteforce

#15274 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by bruteforce »

pretvori dolare u marke i dodaj poštarinu, isto ti maltene dođe. plus dok dođe...
Quaresma

#15275 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

moke_31 wrote:Viber proradio :D Ne mogu da vjerujem. Bio vani na mobilnoj mreži kad me zove neko.

Možda je bilo i do viber servera ko će ga znati, ja bio već odusto od deinstaliranja, restarta i ponovnih instaliranja.

Joj na kakve se niske grane splao da se radujem ko dijete što je ovo govno od vibera proradilo.
jesi li pokusao da ostavis viber u pozadini, da ga ne ubijas odmah pri izlasku?
ne sjecam se kako radi multitasking na wp8.1 da li zamrzne aplikaciju kad izadjes iz nje
Post Reply