Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#13826 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Koristi li ko tapatalk preko wp-a i ako koristi koju verziju. Classic ili onu drugu samo tapatalk. Hvala.
Sent from my Lumia 640 XL DS
-
mrsamras
#13827 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Poveremenom udem na ovu temu ap ne mogu sve upratiti.
Procitah negdje i shvatih da lumia 1020 nece imati zvanicni win 10?
Il ipak nisam sve dobro pratio
Procitah negdje i shvatih da lumia 1020 nece imati zvanicni win 10?
Il ipak nisam sve dobro pratio
- strong69
#13828 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ja koristim onu classic verziju. Druga ne radi...suad-sarajevo wrote:Koristi li ko tapatalk preko wp-a i ako koristi koju verziju. Classic ili onu drugu samo tapatalk. Hvala.
-
NoriDeNoir
#13829 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Sta mislite da li bi bilo glupo prodati 950xl i kupiti galaxy A5 2016?
Odredjene aplikacije su mi postale kljucne i najverovatnije da cu morati preci na android, ali nisam siguran da li da ovo uradim? Da li bi to bio prelazak sa konja na magarca sto se specifikacija tice (zanemariti sada raspravu andorid vs. Widows)
Odredjene aplikacije su mi postale kljucne i najverovatnije da cu morati preci na android, ali nisam siguran da li da ovo uradim? Da li bi to bio prelazak sa konja na magarca sto se specifikacija tice (zanemariti sada raspravu andorid vs. Widows)
- semirsar
#13830 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Samo da vidim dela li [FACE WITH STUCK-OUT TONGUE AND WINKING EYE]
- Qler
#13831 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
@noir ja ne bi, ali eto, ako je posao, ti znaš najbolje...
A tapatalk koristim classic
Poslano s moje Lumia 1520
A tapatalk koristim classic
Poslano s moje Lumia 1520
- semirsar
#13832 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ah, da, i kod mene je classic
tureno s ms lumia 535ds
tureno s ms lumia 535ds
-
SA 071
#13833 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Eh evo ga konačno. Vjerovatno će ići OTA sa ovim velikim update-om 2. avgusta...
http://m.gsmarena.com/lumia_950_950_xl_ ... -19174.php
http://m.gsmarena.com/lumia_950_950_xl_ ... -19174.php
- strong69
#13834 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Kod mene radi double tap to wake. Samo sam morao koristiti Windows recovery tool i ažurirati telefon. Pojavila se ta opcija pod "Lock screen". Onda sam ažurirao na zadnju fast insider verziju i opcija je i dalje tu.
-
SA 071
#13835 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ma ne radi mi se to preko Recovery tool-a jer kontam da će očistiti telefon skroz, pa se onda moram zajebavati sa backup-om. Kontam sačekati zvanični OTA update. A u članku upravo i piše da se trenutno može to dobiti samo preko Recovery tool-a...strong69 wrote:Kod mene radi double tap to wake. Samo sam morao koristiti Windows recovery tool i ažurirati telefon. Pojavila se ta opcija pod "Lock screen". Onda sam ažurirao na zadnju fast insider verziju i opcija je i dalje tu.
- winnie
#13836 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Zanimljivo je kako je zvuk watsapp notifikacija jačine media zvuka?!
Ima li ikakav način da se ovo promjeni? Maloprije stišao notif. na 1 a onda zagrmi ovo na 27!!
Ima li ikakav način da se ovo promjeni? Maloprije stišao notif. na 1 a onda zagrmi ovo na 27!!
- Kiki_Musampa
#13837 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ima li koja aplikacija da zaključam dialer...HEM STO JA IZ DŽEPA ZOVEM LJUDE,HEM DIJETE...
PS:zašto mi ne radi phone lock? Lumia 830-desetka official
-
moke_31
#13838 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Dobro si prošo, meni je kompas prestao raditi nakon nekog od ovih update 10-ke preko insideraKiki_Musampa wrote:Ima li koja aplikacija da zaključam dialer...HEM STO JA IZ DŽEPA ZOVEM LJUDE,HEM DIJETE...
Pročitao sam negdje na netu da bi hard resetom trebao proraditi, ali ko će se tim zajebavati.
Ako ne mogneš na drugi način popraviti lock phone, probaj hard reset, trebalo bi upaliti.
- Kiki_Musampa
#13839 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ma ne resetovao ga ja...moke_31 wrote:Dobro si prošo, meni je kompas prestao raditi nakon nekog od ovih update 10-ke preko insideraKiki_Musampa wrote:Ima li koja aplikacija da zaključam dialer...HEM STO JA IZ DŽEPA ZOVEM LJUDE,HEM DIJETE...
PS:zašto mi ne radi phone lock? Lumia 830-desetka official![]()
Pročitao sam negdje na netu da bi hard resetom trebao proraditi, ali ko će se tim zajebavati.
Ako ne mogneš na drugi način popraviti lock phone, probaj hard reset, trebalo bi upaliti.
Sent from mTalk
-
zippoo87
#13840 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
vjerovatno si na insideru kao i jaKiki_Musampa wrote:Ima li koja aplikacija da zaključam dialer...HEM STO JA IZ DŽEPA ZOVEM LJUDE,HEM DIJETE...
naime,nakon zadnja 2 insider builda ,cesto primjetim da mi se telefon (dealer) zakljuca i moram ukicati onaj kod a1n2c3 da mi se pojavi locksrcreen...sreca kod mene ima code pa ne moze zvati ni nista,samo se zakljuca
nisam znao sta je problem,dok sada ne procita da je pusten novi build i da je upravo ta greska ispravljena
http://www.windowsnovosti.com/2016/07/i ... sider.html
deveta stavka pod "ispravljene greske"...pa pokusaj uraditi upade na novi build da se ovo ne desava
- Reglan
#13841 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Imam sljedeci problem, do jucer mi sve uredno radilo sto se tice mobilnog interneta. Imam onaj student paket pa sam i koristio onaj njihov net kad nisam bio na wifi, medjutim od jutros mi se skroz nesto cudno desava. Kad ukljucim mobile data interneta nema uopste, kad otvorim podesavanja tamo mobilne mreze ne da mi nikakvu opciju da biram

U pitanju je Lumia 640 DS

U pitanju je Lumia 640 DS
- Qler
#13842 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
banalno, ali da li si ga probao restartovati (ono drzis volume down i power dok ne zavibrira... to je samo soft reset nista ti ne dira...)
- Reglan
#13843 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ugasio, izvadio bateriju, karticu, par puta puhno u onaj utor i sad normala.

- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#13844 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Dešava li se ovo ikome da se nevidi šta pišem od tastature na messengeru. Trebala bi da se minimizira kada krenem tipkati ali ona ostane gore i ne vidim šta tipkam. Lumia 640 XL i nisam insider.
- BlackCaviar
#13845 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Hahaha, meni se desilo par puta u ovih par mjeseci kako koristim cenera, zatvorim aplikaciju preko "strelica" tipke dole lijevo i ponovo pokrenem.
-
SA 071
#13846 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
To sam i ja pitao ovdje i niko mi nije dao odgovor i rješenje. Kod žene je isto 640 XL i snalazi se tako što okrene telefon vodoravno. Ali normalno ne može jer joj prostor sa tekstom "ostane" "iza" tastature...suad-sarajevo wrote:
Dešava li se ovo ikome da se nevidi šta pišem od tastature na messengeru. Trebala bi da se minimizira kada krenem tipkati ali ona ostane gore i ne vidim šta tipkam. Lumia 640 XL i nisam insider.
By the way, danas sam dobio update za 950-ku i sa njim "double tap to wake up" opciju
-
sandzokan
#13847 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Pozdrav;
kupio sam 640xl i to mi je prvi WP pa bih molio iskusnije korisnike da mi odgovore na par pitanja:
- telefon mi je trenutno na Win 8.1 a zanima me ima li neke ekstra pogodnosti prelazak na desetku (ukoliko je moguće)?
- nisam uspio da nađem opciju klasično ubacivanja kontakata na sim kartici već mi nudi da to završim preko njihovog acc. ili google-ovog, je li to više nema klasičnih imenika?
- koje su najbolje aplikacije za čišćenje smeća sa telefona i je li win vremenom postane toliko zagušen smećem kao što je slučaj sa androidom?
- kada zaključam telefon na ekranu mi stoji sat jedno desetak minuta i nestane ali odmah se pojavi ukoliko dodirnem slučajno displey i opet je tu desetak minuta ima li opcija da se sat više ne pojavljuje do novog otključavanja-zaključavanja telefona?
Eto ako ko ima vremena i volje neka šta napiše bio bih mu zahvalan.
kupio sam 640xl i to mi je prvi WP pa bih molio iskusnije korisnike da mi odgovore na par pitanja:
- telefon mi je trenutno na Win 8.1 a zanima me ima li neke ekstra pogodnosti prelazak na desetku (ukoliko je moguće)?
- nisam uspio da nađem opciju klasično ubacivanja kontakata na sim kartici već mi nudi da to završim preko njihovog acc. ili google-ovog, je li to više nema klasičnih imenika?
- koje su najbolje aplikacije za čišćenje smeća sa telefona i je li win vremenom postane toliko zagušen smećem kao što je slučaj sa androidom?
- kada zaključam telefon na ekranu mi stoji sat jedno desetak minuta i nestane ali odmah se pojavi ukoliko dodirnem slučajno displey i opet je tu desetak minuta ima li opcija da se sat više ne pojavljuje do novog otključavanja-zaključavanja telefona?
- Qler
#13848 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone
1. Ima prednosti i možeš. Skini aplikaciju upgrade advisor (savjetnik za nadogradnju) i pokreni to.sandzokan wrote:Pozdrav;
2. Nema vise toga, svi vezu za svoj account, na androidu za google na wp ms, na iphone appleID... Napravi account, zapamti koji je šifru nemoj kao većina napravi acc a nema pojma ni koji mail ni koja sutra.
3. Ne ma takva aplikacija jer jednostavno ne treba. Držiš fugo na njoj u app list i uninstall.. I ne, ne postaje trom ni nakon tri godine silovanja...
4. To ti je aktiviran glance screen, peek opcija. Meni je podešen na always on... U settings pa prerovi gdje je, ne znam napamet, možeš ga ugasiti...
Eto...
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#13849 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
@sandzokan - preprodaj to burazeru 
-
sandzokan
#13850 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Hvala qler na odgovorimaQler wrote:
1. Ima prednosti i možeš. Skini aplikaciju upgrade advisor (savjetnik za nadogradnju) i pokreni to.
2. Nema vise toga, svi vezu za svoj account, na androidu za google na wp ms, na iphone appleID... Napravi account, zapamti koji je šifru nemoj kao većina napravi acc a nema pojma ni koji mail ni koja sutra.
3. Ne ma takva aplikacija jer jednostavno ne treba. Držiš fugo na njoj u app list i uninstall.. I ne, ne postaje trom ni nakon tri godine silovanja...
4. To ti je aktiviran glance screen, peek opcija. Meni je podešen na always on... U settings pa prerovi gdje je, ne znam napamet, možeš ga ugasiti...
Eto...
Što burazeru? Je li zato što telefon ne valja ili zato što postavljam glupa pitanja?heat wrote:@sandzokan - preprodaj to burazeru