Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Filter

#13526 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Filter »

Qler wrote:jebi ga, sranje fakat... nego sto se tice te lokacije, obavezno ko ima telefon neka to proba, da vidi da li je sve postavljeno i podeseno kako treba... mislim da je meni stavljeno kao regija HR, ali sam upisao puni BH broj i radi mi i ono ring i lock... tako nekako, ali svako malo odem na stranicu i provjerim da li mi vidi telefone...
na tom telefonu je kao regija bila UK, ali bh broj i radilo je ko sat.
a telefon... jbga. nek nije frke bilo, prijetnji, cakija. hepek ko hepek, sad ce guslat sa kantom :D
Qler

#13527 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Ma znam, dobro je da nije bilo frke, i na kraju jebo telefon, ali bi rado siju zvrnuo tim tako klosarima...

evo kod mene oba uredno vidi, s time da meni se cini na 1520 i nemam broj telefona, sad cu pregledati jos jednom :)

Image
Filter

#13528 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Filter »

Qler wrote:Ma znam, dobro je da nije bilo frke, i na kraju jebo telefon, ali bi rado siju zvrnuo tim tako klosarima...

evo kod mene oba uredno vidi, s time da meni se cini na 1520 i nemam broj telefona, sad cu pregledati jos jednom :)
hmmm, haj bas me interesuje da li fercera bez aktivnog broja. kontam trebalo bi, jer nema svrhe da prati kod tel. kartice

edit: fercera i bez broja
valjuga

#13529 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by valjuga »

Filter wrote:jucer poslijepodne otisla 640 neznanim putevima. klepili je kcerki u tramvaju...
elem, pokusao sam je locirati, naravno taraba. popalio sam sve one klince palce (lock, erase) da mi prijavi na mail kad bude upaljena itd
jel neko imao slican slucaj, fercera li to uopste?
prijavljeno policiji, ugasena kartica, znam da je nece naci, al eto, cisto da zagorcam zivot nekome ako je pokusaju prodati u komadu :D
Trebao si nazvat broj i reć da si dobar sa don Almirom :mrgreen: :lol:
A sad ozbiljno,nemate pojma kako to mene nasekira,mislim na te siledžije i otimanje i uopšte na nepravdu.Majku im .....
Nadam se da će policija vratit telefon i evo jedna aplikacija (Nisam je isprobao) al et nek se nađe.
Podržava sve moguće i nemoguće platforme...
https://www.life360.com/family-locator/
AmADin_gospo

#13530 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by AmADin_gospo »

Docepah se napokon 950ke i nakon 3 dana, evo mog misljenja.
neke su stvari popravili, neke nisu, a malo su me i razocarali.
+Displej je vrh
+Tastatura je vrh, iako je na 8.1 bila veoma lagana za pisanje, sad je jos laksa i ljepsa
+kvalitet izrade je ostao na nivou, nema cviljenja i pucketanja iz kucista kad se krene savijati
+dugme za kameru je ostalo, i jos preciznije nego prije
+drop meny s brzim postavkama obogacen
+USB tip C

-Pendzer 10 mobile mi se ne svidja trunke
-iako kvalitetno uradjeno kuciste nekako imam osjecaj da cu ga slomiti ukoliko ga jace rukom stisnem (vjerovatno do mene)
--- kamera. za telefon zadnje generacije i s etiketom "pure view" od 20Mpx nisam nimalo impresioniran, ocekivao sam mnogo.. mnooogo vise.slike su malo kvalitetnije (po meni) od stare 920ke. opticka stabilizacija se (cini mi se) popravila na video zapisu ali pri slikanju nisam pretjerano impresioniran
-tipke za navigaciju nisu visw u okviru nego iskacu odozdo
-App pijaca osjetno sporija nego prije
-ocekivao sam da ISO bude veci (il mozda neznam podesiti) ali najvise sto vidim je 3200.
-navigacija. rekalkulisanje traje u nedogled. da prebaci zadatu rutu od josanice preko vogosce do grvavice, na rutu preko stupa trebalo mu je vjecnost. tacnije, kad sam bio u hrasnom, dosao je sebi.

suma sumarum. za pare koje traze za ovaj uredjaj, mislim da se ne isplati. iako nisam ljubitelj handroida, smatram da se mogu uzeti bolji uredjaji za iste pare.
SA 071

#13531 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

AmADin_gospo wrote:Docepah se napokon 950ke i nakon 3 dana, evo mog misljenja.
neke su stvari popravili, neke nisu, a malo su me i razocarali.
+Displej je vrh
+Tastatura je vrh, iako je na 8.1 bila veoma lagana za pisanje, sad je jos laksa i ljepsa
+kvalitet izrade je ostao na nivou, nema cviljenja i pucketanja iz kucista kad se krene savijati
+dugme za kameru je ostalo, i jos preciznije nego prije
+drop meny s brzim postavkama obogacen
+USB tip C

-Pendzer 10 mobile mi se ne svidja trunke
-iako kvalitetno uradjeno kuciste nekako imam osjecaj da cu ga slomiti ukoliko ga jace rukom stisnem (vjerovatno do mene)
--- kamera. za telefon zadnje generacije i s etiketom "pure view" od 20Mpx nisam nimalo impresioniran, ocekivao sam mnogo.. mnooogo vise.slike su malo kvalitetnije (po meni) od stare 920ke. opticka stabilizacija se (cini mi se) popravila na video zapisu ali pri slikanju nisam pretjerano impresioniran
-tipke za navigaciju nisu visw u okviru nego iskacu odozdo
-App pijaca osjetno sporija nego prije
-ocekivao sam da ISO bude veci (il mozda neznam podesiti) ali najvise sto vidim je 3200.
-navigacija. rekalkulisanje traje u nedogled. da prebaci zadatu rutu od josanice preko vogosce do grvavice, na rutu preko stupa trebalo mu je vjecnost. tacnije, kad sam bio u hrasnom, dosao je sebi.

suma sumarum. za pare koje traze za ovaj uredjaj, mislim da se ne isplati. iako nisam ljubitelj handroida, smatram da se mogu uzeti bolji uredjaji za iste pare.
Meni je ovo sa navigacijskim tipkama super, to što se pojavljuju po pozivu. Kamera mi je dobra, puno bolja nego na L920 i puno brža, ali lošija nego na L1020. Koju navigaciju koristiš? Here? Ja navigaciju još nisam testirao na svojoj L950.

Ono što sam primjetio jeste da mi je displej nekako manje osjetljiv nego na L920 ili L1020. Nema ono Super sensitive, kako se ono zvalo - HD+?

I da, treba na feedback poslati glas za vraćanje "double tap to wake up" opcije na telefone pa možda ovi "stručnjaci" iz MS i vrate jednu od najboljih opcija na telefone. I one opcije iz "Gestures beta" aplikacije kada bi vratili, ne znam da li bi išta ostalo da mi nedostaje na telefonu. :-)
Quaresma

#13532 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

Ma nema dalje od L1020 i 808

evo ja 3 mjeseca na Xperiji Z5 i nema šanse da se naviknem na kameru, jednostavno lošija naspram 1020

ganjam kako da zamjenim Z5 bar sa LG G5

i da, XENON MAJKA
Qler

#13533 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

808 ima najbolje slike samo nedostatak OIS-a video zeza. Lossless zoom i danas ima najbolji.

Uspiju malo sam penzionisao 930-ku, uzeo sam nekog Kineza Android, Wiko neki. Tanak sramota, nikad tami telefon nisam vidio. :) i iskreno jeste prednost androida sto ima bolje aplikacije, ali brate Windows kao OS mi je puno bolji, logičniji, ljepsi... Ali sta cu, aplikacija od banke na ovom kinu radi deset puta bolje nego na WP.
AmADin_gospo

#13534 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by AmADin_gospo »

bogami kuleru, ma koliko pokusavao nisam uspio na 950ki nocne slike bez blica praviti ko na 920ki. il su mutne il tamne.
takodjer, fali mnooogo leca naspram 920ke.

takodjer, nisam uspio naci opciju za prikazivanje notifikacija kad mahnes rukom preko telefona/senzora. jesu li to ukinuli?
moke_31

#13535 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

920-ku je pravila Nokia a ne ovi hamelji iz Microsofta. Ja imam osjećaj da mi sada na 920-ki ispadaju lošije slike sa ovom MS Camera aplikacijom. Ko da gledam da su sjebali algoritme u prepisivanju koda sa Lumia Camera aplikacije koju su skroz ukinuli koliko vidim.Oni nisu u stanju prepisati kod sa 8.1 aplikacija za aplikacije na 10-ci. Ja se neki dan zajebavao u jednom komentaru u vezi toga i onda prije par dana pročitam članak na WN da fakat imaju problema oko prepisivanja koda za tap to wake za 950-ku :-) :-) :-)

Nokija je za ove amatere iz MS fakat bila ozbiljna kompanija kad su u pitanju telefoni i ne čude me nimalo ove Amadinove reakcije na 950-ku.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#13536 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by suad-sarajevo »

Jedan savjet. Kanim se kupiti mytube aplikaciju ili tubecast ali ne mogu se odlučiti koja je možda i bolja. Kakva su vaša iskustva i savjeti, svakako?
south

#13537 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by south »

kod mene sestra koristi win10 na 920 i bas su joj mutne slike pfffff :roll: valjda ce ovo ubrzo popraviti
Qler

#13538 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

suad-sarajevo wrote:Jedan savjet. Kanim se kupiti mytube aplikaciju ili tubecast ali ne mogu se odlučiti koja je možda i bolja. Kakva su vaša iskustva i savjeti, svakako?

Ja sam prezadovoljan sa mytube. A sto se tice kvalitete, MS sa flagship-om nije do koljena Ashi najjeftinijoj
sema911s

#13539 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

Ako vas cuje dino burgovic sa wp novosti nahebali smo...
Kako cemo reci da je NOKIA bolja od ms,,

Kuler :D
valjuga

#13540 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by valjuga »

south wrote:kod mene sestra koristi win10 na 920 i bas su joj mutne slike pfffff :roll: valjda ce ovo ubrzo popraviti
Neće nikad na 920-ki.
Treba fino priznat da je MS fino ukakio ovu platformu softverski a I uređaje hardwerski.
valjuga

#13541 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by valjuga »

sema911s wrote:Ako vas cuje dino burgovic sa wp novosti nahebali smo...

Burgović :lol: :lol:
sema911s

#13542 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

valjuga wrote:
sema911s wrote:Ako vas cuje dino burgovic sa wp novosti nahebali smo...

Burgović :lol: :lol:

Eh bravo tajj.. Sad citam njegove komentare... Nekada pomislim da neke ljude placaju firme da pricaju u njihovu korist...(al jok bilo bi dobro da je takoo). Slicno prica kao punica, i jos neki pripadnici handzar platforme i bonitasi
SA 071

#13543 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

AmADin_gospo wrote:bogami kuleru, ma koliko pokusavao nisam uspio na 950ki nocne slike bez blica praviti ko na 920ki. il su mutne il tamne.
takodjer, fali mnooogo leca naspram 920ke.

takodjer, nisam uspio naci opciju za prikazivanje notifikacija kad mahnes rukom preko telefona/senzora. jesu li to ukinuli?
Ova opcija kad mahneš rukom preko displeja radi odličnoi na L950, a notifikacije odabereš koje hoćeš da ti prikazuje. Ja sam pravio noćne slike i dobre su, ali lošije nego na L1020. Ali su zato dosta bolje nego na L920. Video zapisi takođe su bolji i oni su bolji nego i na L1020. Što se tiče brzine kamere tu je L950 neuporedivo brža. Za noćne bez blica možeš se zezati sa ISO i brzinom, ali onda je potrebna mirna ruka. Fali xenon, ali i ovaj triple led je bolji od dual led-a.
I da, meni se store otvara jednako brzo, ako ne i brže u odnosu na WP 8.1.

Nego, glasajte na Feedback-u za povratak opcije "double tap to wake up"... :-)
Ali_G

#13544 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Koristi li neko oslobodjenje? Radi li vam aplikacija?
valjuga

#13545 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by valjuga »

Ali_G wrote:Koristi li neko oslobodjenje? Radi li vam aplikacija?
Ne radi ni kod mene.
zippoo87

#13546 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

pozdrav
je li bilo kakvih novih buildova jucer ili ovih dana
jutros upalim telefon i vidim obavjestenje da trazi restart
nakon restarta,idu oni standardni zupcanici i sve kao kada bude neku novi update ?

verzija softwarea mi je 14332.1001 ,insider sam
AmADin_gospo

#13547 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by AmADin_gospo »

SA 071 wrote:
Ova opcija kad mahneš rukom preko displeja radi odličnoi na L950, a notifikacije odabereš koje hoćeš da ti prikazuje. Ja sam pravio noćne slike i dobre su, ali lošije nego na L1020. Ali su zato dosta bolje nego na L920. Video zapisi takođe su bolji i oni su bolji nego i na L1020. Što se tiče brzine kamere tu je L950 neuporedivo brža. Za noćne bez blica možeš se zezati sa ISO i brzinom, ali onda je potrebna mirna ruka. Fali xenon, ali i ovaj triple led je bolji od dual led-a.
I da, meni se store otvara jednako brzo, ako ne i brže u odnosu na WP 8.1.

Nego, glasajte na Feedback-u za povratak opcije "double tap to wake up"... :-)
bogami ja sinoc 2 sata proveo s 950kom i stalkom i nisam uspio dobiti slike po mraku ko sa 920kom :(
dnevne slike jesu bolje, ali ne drasticno koliko bi trebale, uzimajuci u obzir da je razlika 8 i 20Mpx u kamerama +pureview na 950ki.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#13548 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by suad-sarajevo »

Kako isklkjučiti live tiles na windows phones 10. Konkreno, želim isključiti na microsoft photos aplikaciji.
Reglan

#13549 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Reglan »

Uzeo sam kingstonovu micro SD, 32 GB ali mi je nikako ne prepoznaje telefon, u pitanju je lumia 640 Ds, karticu regularno otvorim preko adaptera na PC-u :roll: :roll: :roll:
base64

#13550 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by base64 »

suad-sarajevo wrote:Kako isklkjučiti live tiles na windows phones 10. Konkreno, želim isključiti na microsoft photos aplikaciji.
Moguće je postaviti jednu sliku koja će bit fiksna
Photos -> ••• -> Settings -> Tile (Single photo), ispod izabereš fotku iz vlastite biblioteke
Post Reply