Netflix proradio u BiH
Moderator: Benq
- typeOnegative
#176 Re: Netflix proradio u BiH
po opisu problema to nije i ne može bit do hdmi ulaza jer nema veze sa tim. To samo na određenim naslovima ili svaki?
- tovarish
#177 Re: Netflix proradio u BiH
Svim naslovima.Na mobitelu radi normalno.typeOnegative wrote:po opisu problema to nije i ne može bit do hdmi ulaza jer nema veze sa tim. To samo na određenim naslovima ili svaki?
- tovarish
#178 Re: Netflix proradio u BiH
Evo šta netflix predlaže:
Your device may be experiencing an HDCP issue that is preventing Netflix from playing your content. To resolve the issue:
Ensure that you are using an HDMI cable.
Bypass any receivers or stereo equipment by connecting your device directly to your TV.
Try reversing the ends of the HDMI cable.
Try a new HDMI cable.
Try another HDMI port on your TV.
If available, try an HDMI port on another TV.
If you were able to stream on another TV, there may be an issue with the HDMI port on the original TV. Contact the TV manufacturer for further assistance.
Kontaktirao sam podršku i oni kažu da ako ovo gore nije upalilo da kontaktiram xiao mi.A slične probleme su imali i drugi, te su i njih upućivali na istu adresu, a ovi ih vraćali na netflix.
Your device may be experiencing an HDCP issue that is preventing Netflix from playing your content. To resolve the issue:
Ensure that you are using an HDMI cable.
Bypass any receivers or stereo equipment by connecting your device directly to your TV.
Try reversing the ends of the HDMI cable.
Try a new HDMI cable.
Try another HDMI port on your TV.
If available, try an HDMI port on another TV.
If you were able to stream on another TV, there may be an issue with the HDMI port on the original TV. Contact the TV manufacturer for further assistance.
Kontaktirao sam podršku i oni kažu da ako ovo gore nije upalilo da kontaktiram xiao mi.A slične probleme su imali i drugi, te su i njih upućivali na istu adresu, a ovi ih vraćali na netflix.
- bunk
#179 Re: Netflix proradio u BiH
Jel imaju prevodi na Netflix-u?
Prevod na nas jezik da se razumijemo ne titl na engleskom
Prevod na nas jezik da se razumijemo ne titl na engleskom
- diablobih
-
dnaxy
#181 Re: Netflix proradio u BiH
u 21. vijeku neko tura nos gdje mu nije mjest
- bingov buraz
#182 Re: Netflix proradio u BiH
Netflix piči na laptopu i mom telefonu,na smart LG Tv novije generacije neće,neće ni na ženinom telefonu i Xboxu od malog.
Fazon je da kad odem na neku drugu adresu radi na svim aparatima.
Opet kontam da zajebava modem ne bi ništa htjelo na mojoj adresi.
Guglao problem,nešto server 2-5 ali ništa što preporučuju nije pomoglo,neko ideju neku?
Guglao problem,nešto server 2-5 ali ništa što preporučuju nije pomoglo,neko ideju neku?
- diablobih
#183 Re: Netflix proradio u BiH
Iskljuci tv iz uticnice skroz, rekonektuj se na net.bingov buraz wrote: ↑10/01/2020 12:33 Netflix piči na laptopu i mom telefonu,na smart LG Tv novije generacije neće,neće ni na ženinom telefonu i Xboxu od malog.
- bingov buraz
#184 Re: Netflix proradio u BiH
Isprobao sve vrste uključivanja i isključivanja,modem resetirao,sve moguće.Traje to već i dva mjeseca.druge aplikacije na TV rade bez greške.diablobih wrote: ↑10/01/2020 12:51Iskljuci tv iz uticnice skroz, rekonektuj se na net.bingov buraz wrote: ↑10/01/2020 12:33 Netflix piči na laptopu i mom telefonu,na smart LG Tv novije generacije neće,neće ni na ženinom telefonu i Xboxu od malog.
Netflix reinstalirao takođe,ništa.
Zanimljivo je da kad pokrenem na telefonu i hoću da prebacim sliku na TV izbaci i na telefonu iz aplikacije.Ne da iz nekog razloga.
- diablobih
#185 Re: Netflix proradio u BiH
E ako si brisao pa opet instalirao app, ne znam vise sta da ti predlozim. Probaj updateovati tv.
- bingov buraz
- vatrogasac
#187 Re: Netflix proradio u BiH
Netflixovu seriju Mesija odgledao besplatno na Kodiju u FHD sa prevodima osim posljednje dvije epizode za koje sam koristio njemački titl.
- navedeni
#188 Re: Netflix proradio u BiH
Netfljix bi plaćao da ima prevod, ovako moram na časove engleskog opet
-
iz zadnje klupe
#189 Re: Netflix proradio u BiH
Bio skinuo Witcker sa torenata, full hd, gledao na full hd monitoru, onako...
pretplatio se na netfilx, gledao WITCHER na 4K LG SMART tv u 4K rezoluciji, preusmjerio preko opticnog kabla surround na eksterne logitech 5.1 zvucnike ( ovo preusmjeravanje podrzavaju noviji LG i Sony TV, Samsung samo preko HTMI ARC), NEUPOREDIVO !!!
pretplatio se na netfilx, gledao WITCHER na 4K LG SMART tv u 4K rezoluciji, preusmjerio preko opticnog kabla surround na eksterne logitech 5.1 zvucnike ( ovo preusmjeravanje podrzavaju noviji LG i Sony TV, Samsung samo preko HTMI ARC), NEUPOREDIVO !!!
- typeOnegative
#190 Re: Netflix proradio u BiH
+1
Witcher u UHD i jos ako TV podrzava DolbyVision , nenadjebivo ..ovo s torrenta ni blizu
Witcher u UHD i jos ako TV podrzava DolbyVision , nenadjebivo ..ovo s torrenta ni blizu
-
exampLe.
#191 Re: Netflix proradio u BiH
Evo i ja uzeo Netflix, tačnije koristim 30 days trial da vidim kako i šta.
Nadam se da neću bit' razočaran.
Nadam se da neću bit' razočaran.
- bunk
-
manki
#193 Re: Netflix proradio u BiH
Netflix je top

- diablobih
- insaneinthebrain
#195 Re: Netflix proradio u BiH
- typeOnegative
#196 Re: Netflix proradio u BiH
Hmm , bas cudno za LG jer im fkt sve smart opcije i aplikacije rade bez greske . iz koje godine je TV ? Imam LG UH85 iz 2016 i netflix radi ko po spagi od prvog dana i nikad ni najmanjeg problema . Uradi reset na tvornicke postavke ako vec nisi , to je vj neka sitnica , jednostavno mora radit .bingov buraz wrote: ↑10/01/2020 12:58Isprobao sve vrste uključivanja i isključivanja,modem resetirao,sve moguće.Traje to već i dva mjeseca.druge aplikacije na TV rade bez greške.diablobih wrote: ↑10/01/2020 12:51Iskljuci tv iz uticnice skroz, rekonektuj se na net.bingov buraz wrote: ↑10/01/2020 12:33 Netflix piči na laptopu i mom telefonu,na smart LG Tv novije generacije neće,neće ni na ženinom telefonu i Xboxu od malog.
Netflix reinstalirao takođe,ništa.
Zanimljivo je da kad pokrenem na telefonu i hoću da prebacim sliku na TV izbaci i na telefonu iz aplikacije.Ne da iz nekog razloga.
Jel to regularni netflix ili je "siva zona " ? Pitam to jer sam i ja imao problema sa accountima od par dolara s eBay-a na smart TV-u , netflix im blokira MAC adrese , dok na svim ostalim uredjajima radi ( mobiteli , android boxovi ,PC itd ) ?
- bingov buraz
#197 Re: Netflix proradio u BiH
2017 je TV,regularan je nalog i išao je ranije Netflix ko mlijeko,uostalom nije samo Tv u pitanju,ne ide ni na Xboxu i na jednom od dva smartfona koje koristimo.typeOnegative wrote: ↑10/01/2020 20:10
Hmm , bas cudno za LG jer im fkt sve smart opcije i aplikacije rade bez greske . iz koje godine je TV ? Imam LG UH85 iz 2016 i netflix radi ko po spagi od prvog dana i nikad ni najmanjeg problema . Uradi reset na tvornicke postavke ako vec nisi , to je vj neka sitnica , jednostavno mora radit .
Jel to regularni netflix ili je "siva zona " ? Pitam to jer sam i ja imao problema sa accountima od par dolara s eBay-a na smart TV-u , netflix im blokira MAC adrese , dok na svim ostalim uredjajima radi ( mobiteli , android boxovi ,PC itd ) ?
Baš čudno.
Resetiro sam čini mi se i mikrovalnu,ništa nije ostalo za resetirati
Možda nema veze ali često neće da uđe ni na LG content store pa kad sam guglao ova dva povezana simptoma nađoh da je neki lik imao isti problem i riješio tako da je prilagodio MTU na routeru
https://www.cnet.com/forums/discussions ... t-working/
Pošto je to van mog dometa mog informatičkog znanja pozvao sam dečka koji se razumije u to i fakat je našao šta kako i gdje ali problem nije riješilo ni to.
- typeOnegative
#198 Re: Netflix proradio u BiH
ocito je nesto s mrezom dok ne moze ni na xb1.. cudan problem stvarno
-
dnaxy
#199 Re: Netflix proradio u BiH
Bas who cares..zato se ne javljaj više..
Nema potrebe,meni nudi i jezik i titlove...mogu da biram..
-
edys
#200 Re: Netflix proradio u BiH
kako obrisati account skroz sa netflixa? a da se neceka 10 mjeseci, moze li se nekako odma to obrisati?