Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

nedim81

#1 Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

Mozda vec negdje ima ista ili slicna tema ali eto da skratim svoje pretrage......Koji model telefona po vama ima najbolju kameru ?? Znaci da je ono kvalitet dobar kako po dnevnoj svjetlosti tako i nocu koliko toliko .... Hocu da kupim telefon koji ima dobre karakteristike ali najbitnija mi je kamera. Znaci neki model da nije ono bas - bas previse skup. Xperia , Samsung, NOkia, HtC , Iphone ?? Hvala svima !!!!!
casanova123

#2 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by casanova123 »

Pa sad je S4 definitivno. iphone 5 se nije nesto proslavio u mojim rukama..
Qler

#3 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Qler »

S4, S3 i iPhone zajedno mogu 808PV lagano povuci za domu sto se tice kamere...
nedim81

#4 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

Qler wrote:S4, S3 i iPhone zajedno mogu 808PV lagano povuci za domu sto se tice kamere...
Nisam se dobro izjasnio....Kada sam rekao da nije mnogo para mislio sam do nekih 500 KM .Preko toga mi sve nekako pretjerivanje za mobilni aparat. Ispadne ti , neko ti ukrade i ode npr. 1000 KM !! Sta ti je drug moj ovo 808PV ?? Ne kontam koji je to model ??
Qler

#5 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Qler »

Nokia 808 PureView

I trebao si naglasiti sa najboljom kamerom do 500KM. Jer sa najboljom kamerom nema nista do 500KM :) Moze se ova naci polovna za te pare.
sema911s

#6 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by sema911s »

808pv ti je kamera digitalna zakacena ma mobacc
sala nokia 808 pv 41 ikusur pikselaaa
nedim81

#7 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

Ustvari ne mogu zanemariti ni ostale funkcije telefona (wi fi, sistem, baterija, cvrstina, velicina) ali kamera bi ono bas najbitnija u svemu tome al da ne bude na ustrb ostalih komponenti i karakteristika.......Nokia bi vjerovatno otpala zbog symbian sistema ??
nedim81

#8 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

Qler wrote:Nokia 808 PureView

I trebao si naglasiti sa najboljom kamerom do 500KM. Jer sa najboljom kamerom nema nista do 500KM :) Moze se ova naci polovna za te pare.
Pa polovno bih vjerovatno i uzeo....Imaju ove Xperia modeli P , S , nisu mnogo para a nemam bas iskustva sa njima u pogledu kamere...Kazu da su vrh ??
Cossack

#9 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Cossack »

nedim81 wrote:
Qler wrote:Nokia 808 PureView

Pa polovno bih vjerovatno i uzeo....Imaju ove Xperia modeli P , S , nisu mnogo para a nemam bas iskustva sa njima u pogledu kamere...Kazu da su vrh ??
Ja imam Xperiu S, po danu su slike vrhunske ali naveće i na baš. Ipak je mobitel u pitanju... Generalno sam prezadovoljan mobitelom.
Asiklar

#10 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Asiklar »

nedim81 wrote:Mozda vec negdje ima ista ili slicna tema ali eto da skratim svoje pretrage......Koji model telefona po vama ima najbolju kameru ?? Znaci da je ono kvalitet dobar kako po dnevnoj svjetlosti tako i nocu koliko toliko .... Hocu da kupim telefon koji ima dobre karakteristike ali najbitnija mi je kamera. Znaci neki model da nije ono bas - bas previse skup. Xperia , Samsung, NOkia, HtC , Iphone ?? Hvala svima !!!!!
Ko danas kupuje mobitel zbog kamere :lol: :lol: :lol: :lol:

To je nekad furka bila sada je to iscezlo. Ako zelis dobru kameru kupi digitalni fotoaparat. Kupovati mobitel samo zbog kamere je :shock: :shock: :? :?
Qler

#11 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Qler »

Kupuje dosta ljudi, a plus jos imas i sve funkcije sto imaju i ostali telefoni sa losim kamerama. Nije sad da prave telefon sa dobrom kamerom ali izbae wifi... Dobra kamera je samo jos jedna od dodatnih funkcija. To sto tebi ne treba kamera ne znaci da ne treba cijelom svijetu.

Symbian je trenutno OS koji umire. Još uvijek ima aplikacija i vrti se nešto, nokia izbacuje update, ali sve je to sa zacrtanim ciljem, da se ugasi i podrska i sve. Još ima developera koji rade aplikacije i njih će biti i poslije, jer stotine miliona symbiana je još uvijek u upotrebi, tako da cifra nije zanemariva.

Ako neces symbian, imas lumia serije, mislim da ce 720 imati solidne slike. Poslije njih iPhone 4 i dalje imaju dobre kamere, ali svi oni bez xenona po mraku drastično gube na kvaliteti.

nedim81

#12 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

Asiklar wrote:
nedim81 wrote:Mozda vec negdje ima ista ili slicna tema ali eto da skratim svoje pretrage......Koji model telefona po vama ima najbolju kameru ?? Znaci da je ono kvalitet dobar kako po dnevnoj svjetlosti tako i nocu koliko toliko .... Hocu da kupim telefon koji ima dobre karakteristike ali najbitnija mi je kamera. Znaci neki model da nije ono bas - bas previse skup. Xperia , Samsung, NOkia, HtC , Iphone ?? Hvala svima !!!!!
Ko danas kupuje mobitel zbog kamere :lol: :lol: :lol: :lol:

To je nekad furka bila sada je to iscezlo. Ako zelis dobru kameru kupi digitalni fotoaparat. Kupovati mobitel samo zbog kamere je :shock: :shock: :? :?
Sve je to ok, znam da je digitalni fotoaparat daleko bolji sa optikom, kvalitetom slike .Al fazon je u tome sto mi mrsko nositi kada idem negdje u prirodu da setam ili na utakmicu i dig. aparat i telefon. A posto jos sebi nisam uzeo neki digit. aparat, a telefon namjeravam da mijenjam pa da spojim ugodno sa korisnim u jednoj cjelini !!! Xperia S se moze naci sada polovna za nekih 450 KM a znam da je moj drug skoro platio novu nekih 1.100,00 KM. Znaci dosta im je pala cijena a kamera je odlicna - bar po danu. A cuo sam da i je i kod Samsung Galaxija(II i III) daleko losija kamera nego kod Xperie. Sad ne znam sta je sa HtC ?? Njih sam rijetko vidjao pa ne znam kakve su kamere.....
nedim81

#13 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

Qler wrote:Kupuje dosta ljudi, a plus jos imas i sve funkcije sto imaju i ostali telefoni sa losim kamerama. Nije sad da prave telefon sa dobrom kamerom ali izbae wifi... Dobra kamera je samo jos jedna od dodatnih funkcija. To sto tebi ne treba kamera ne znaci da ne treba cijelom svijetu.

Symbian je trenutno OS koji umire. Još uvijek ima aplikacija i vrti se nešto, nokia izbacuje update, ali sve je to sa zacrtanim ciljem, da se ugasi i podrska i sve. Još ima developera koji rade aplikacije i njih će biti i poslije, jer stotine miliona symbiana je još uvijek u upotrebi, tako da cifra nije zanemariva.

Ako neces symbian, imas lumia serije, mislim da ce 720 imati solidne slike. Poslije njih iPhone 4 i dalje imaju dobre kamere, ali svi oni bez xenona po mraku drastično gube na kvaliteti.

Hvala kralju....Nasao sam jednu zanimljivu recenziju na kojoj stoji sve...... http://mob.hr/recenzija-nokia-808-pureview/ Izgleda da je stvarno ovo jedna od najboljih kamera kod mob. telefona. Kao sto rece jedan dio recenzije ovo je model tel. koji u gotovo svemu moze zamijeniti jedan dig. fotoaparat a plus imas i tel. na njemu :bih: Za mene sustina telefona je da nekoga nazoves, budes nazvan, posaljes poruku, primis poruku. Da ne kazete da sam zaostao - internet imam na poslu i kuci tako da sam online 24 h i imati net na mobu je za mene glupost. Cuj da izadjem sa drustvom u kafic i da palemudam po mob. i net-u jer kafic ima free Wi-Fi ?? Smijesno.......Ako sam izasao sa drustvom izasao sam da pricamo i ispijamo kaficu a ne da gledam neke gluposti.
fatality

#14 Re: AW: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by fatality »

nedim81 wrote:
Qler wrote:Kupuje dosta ljudi, a plus jos imas i sve funkcije sto imaju i ostali telefoni sa losim kamerama. Nije sad da prave telefon sa dobrom kamerom ali izbae wifi... Dobra kamera je samo jos jedna od dodatnih funkcija. To sto tebi ne treba kamera ne znaci da ne treba cijelom svijetu.

Hvala kralju....Nasao sam jednu zanimljivu recenziju na kojoj stoji sve...... http://mob.hr/recenzija-nokia-808-pureview/ Izgleda da je stvarno ovo jedna od najboljih kamera kod mob. telefona. Kao sto rece jedan dio recenzije ovo je model tel. koji u gotovo svemu moze zamijeniti jedan dig. fotoaparat a plus imas i tel. na njemu :bih: Za mene sustina telefona je da nekoga nazoves, budes nazvan, posaljes poruku, primis poruku. Da ne kazete da sam zaostao - internet imam na poslu i kuci tako da sam online 24 h i imati net na mobu je za mene glupost. Cuj da izadjem sa drustvom u kafic i da palemudam po mob. i net-u jer kafic ima free Wi-Fi ?? Smijesno.......Ako sam izasao sa drustvom izasao sam da pricamo i ispijamo kaficu a ne da gledam neke gluposti.
Ah kako si samo zelen :)
Al haj, nadoci ces valjda vremenom :razz:

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
nedim81

#15 Re: AW: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

fatality wrote:
nedim81 wrote:

Ah kako si samo zelen :)
Al haj, nadoci ces valjda vremenom :razz:

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Ne bih te vise zadrzav'o ......
new_york

#16 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by new_york »

Ta Nokia 808 ima najbolju kameru ali ostale karakteristike tog moba su bezveze u poredenju sa ovogodsinjim i proslogodisnjim mobitelima....sve u svemu ja ne bi nikad kupio tu nokiu nego bi sacekao S4, skupio malo para i dobio mobitel koji ce poslije te Nokie imati najbolju kameru a imat ce i ostale najbolje karatakteristike na trzistu.
irac300

#17 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by irac300 »

Ne znam zašto se neki trollovi javljaju (osim da trolaju). Čovjek fino pita i traži savjet za mobitel s dobrom kamerom, da je htio digitalac, ne bi pitao. Ako ne možeš dati savjet, koji K se javljati uopšte.

Drug, ti reče da ti je neki limit oko 500 km. Mislim da se za te pare može naći solidnih mobitela sa solidnom kamerom. Ne bih ti preporučio da toliki novac daš za polovan telefon ma koliko god on bio dobar. Jbg, novo je novo, bar ja tako mislim.
Quaresma

#18 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Quaresma »

pa pricekaj malo ili se protegni za jos oko 100km, ima jedan lik na piku prodaje sa garancijom 808pw za 600 i nesto km, po sad toj tvojoj prici ovaj je telefon za tebe

Qler, na Nokia Lumia 720 ce jos morati malo pricekati, ne znam da je izasla u prodaju, a niti kad ce tacno
Lumia 620 je fin telefoncic, a jos ima i rich recording
nedim81

#19 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

new_york wrote:Ta Nokia 808 ima najbolju kameru ali ostale karakteristike tog moba su bezveze u poredenju sa ovogodsinjim i proslogodisnjim mobitelima....sve u svemu ja ne bi nikad kupio tu nokiu nego bi sacekao S4, skupio malo para i dobio mobitel koji ce poslije te Nokie imati najbolju kameru a imat ce i ostale najbolje karatakteristike na trzistu.
Postujem.... Ima logike svakako. Vjerovatno ce to biti neka od Xpiria (Verzija P ili S ) koja ima losiju kameru od ove Nokie ali po svemu ostalom je daleko ispred. U zivotu sam do sada kupovao samo Nokie i do skoro su bile najbolji telefoni i jako mi je zao sto to nije slucaj danas. Primjer : Kupio sam Nokiu 6233 prije 6 ili 7 godina i jos uvijek je koristim i bas sam fan Nokie ali izgleda da cu morati mijenjati proizvodjaca upravo iz razloga svih tih nedostataka i promasaja ovog doskorasnjeg giganta !!! Ali eto zato sam i pitao da vidim Vase cijenjeno misljenje......
Quaresma

#20 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Quaresma »

sta to symbian nema sto drugi OSovi imaju? manji broj aplikacija ne cini os losijim

a to da ce S4 imati bolju kameru, kako samo pada na pamet takvo sto reci, pa Nokia N8 koja je izasla prije 3 godine jos nema konkurenta, a kamoli 808pw

ne kontam ovog nedima, gore govori da mu je potreban wifi pa onda nesto pametuje u vezi istog, ne znam sta pisac hoce reci

te Xperie imaju ocajnu kameru, poredeci kakve su bile price kakva ce biti kamera, a da ne govorim o uzasnoj podrsci Sonya za svoje uredjaje

naravno svako ima svoj ukus, al kad trazis telefon s dobrom kamerom zar to nije glavno zbog cega kupujes, ostalo je po strani, da ne govorim koliko ce baterija biti bolja kod Nokie 808pw za razliku od ovih telefona s androidom i wp os.om
Qler

#21 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Qler »

To da je symbian los je postalo aksiom. Nema diskusije. Po prici ovih fanova lagdorida, nema ni wifi, nista, jos malo pa ce pricati da trebas da podignes slusalicu pa da na brojcaniku okreces brojeve kad zoves...
nedim81

#22 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by nedim81 »

Quaresma wrote:sta to symbian nema sto drugi OSovi imaju? manji broj aplikacija ne cini os losijim

a to da ce S4 imati bolju kameru, kako samo pada na pamet takvo sto reci, pa Nokia N8 koja je izasla prije 3 godine jos nema konkurenta, a kamoli 808pw

ne kontam ovog nedima, gore govori da mu je potreban wifi pa onda nesto pametuje u vezi istog, ne znam sta pisac hoce reci

te Xperie imaju ocajnu kameru, poredeci kakve su bile price kakva ce biti kamera, a da ne govorim o uzasnoj podrsci Sonya za svoje uredjaje

naravno svako ima svoj ukus, al kad trazis telefon s dobrom kamerom zar to nije glavno zbog cega kupujes, ostalo je po strani, da ne govorim koliko ce baterija biti bolja kod Nokie 808pw za razliku od ovih telefona s androidom i wp os.om
Mene je drug moj tesko skontati :lol: Jesam rekao da je WI-FI nebitan i to stoji!!! Ako bih birao izmedju bolje kamere i boljeg pristupa net-u definitivno bi kamera pobijedila u toj utrci. Ali kazem volio bih naravno da je to sve u paketu OK i da ima sve fantazija karakteristike no medjutim............ Fazon je u tome sto nisam probao ni jedan od tih sistema nit symbian nit android.Naravno da ce oni koji koriste android vuci na svoju a ovi korisnici symbiana na svoju stranu bez obzira sto nisu probali ovaj drugi sistem :lol: Ali vjerovatno ima onih koji su koristili oba ova sistema i oni su najbolji pobornici i kriticari doticnih sistema.
vukojebina

#23 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by vukojebina »

Qler wrote:To da je symbian los je postalo aksiom. Nema diskusije. Po prici ovih fanova lagdorida, nema ni wifi, nista, jos malo pa ce pricati da trebas da podignes slusalicu pa da na brojcaniku okreces brojeve kad zoves...
To je fakt i stvarno ne treba uopste diskutovat o tome... danas sam bas malo duze cacko 808, kolega jedan na poslu ima, treba mu zbog kamere, cesto mora neke detalje na poslu da uslika... I ja kazem, kamera je bez premca, sve ostalo odron teski... fakat me izmorio bio dok sam cacko...nesto on otvara, pa ponovo load-uje...ma uzas, samo cekas nesto...
Nesto sam jos primijetio, i molio bi te da potvrdis ako je tacno, posto nisam siguran... youtube "aplikacija" ustvari funkcionise tako sto u browser otvori mobilnu verziju stranice?? molim te reci da to nije istina...
P308

#24 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by P308 »

Neki dan se malo pozabavih Xperiom Ion, ok kamera ali sam ocekivao mnogo vise, vise sam zadovoljan svojim galaxy Note-om a inace je Ion jaci od Xperie P ili S koliko ja znam.
Uzmi Nokiu 808pw ako ti je kamera prioritet, s njom neces pogrijesiti :)
Qler

#25 Re: Mobilni telefon sa najboljom kamerom ??

Post by Qler »

vukojebina wrote:
Qler wrote:To da je symbian los je postalo aksiom. Nema diskusije. Po prici ovih fanova lagdorida, nema ni wifi, nista, jos malo pa ce pricati da trebas da podignes slusalicu pa da na brojcaniku okreces brojeve kad zoves...
To je fakt i stvarno ne treba uopste diskutovat o tome... danas sam bas malo duze cacko 808, kolega jedan na poslu ima, treba mu zbog kamere, cesto mora neke detalje na poslu da uslika... I ja kazem, kamera je bez premca, sve ostalo odron teski... fakat me izmorio bio dok sam cacko...nesto on otvara, pa ponovo load-uje...ma uzas, samo cekas nesto...
Nesto sam jos primijetio, i molio bi te da potvrdis ako je tacno, posto nisam siguran... youtube "aplikacija" ustvari funkcionise tako sto u browser otvori mobilnu verziju stranice?? molim te reci da to nije istina...

To za čekanje i ponovno loadanje, ne znam gdje si naisao na to, ja nemam tih problema, i iskreno radi mi OS bas brzo. Problem je najveci u browseru koji nije ni blizu brz kao na androidu ili ios-u, ali opera to odlično rješava.

Što se tiče youtube-a, istina je da otvara mobilnu stranicu u browseru, to je nažalost do google-a jer zadnja oficijelna verzija youtube playera za symbian ne podrzava HD video. Rješenje je androidaško, imaš bruku aplikacija na store-u koje rade bez greške i podržavaju HD video. Ja lično koristim fasttube i cutetube.
Post Reply