Mobilni internet u Njemackoj
Moderator: Benq
-
ketronsd1
#1 Mobilni internet u Njemackoj
Pozzz!
Posto se blizi godisnji i namjeravam ostati koji dan duze na proputovanju kroz Njemacku interesuje me kako i gdje doci do interneta.Prvenstveno je mobilni u pitanju.Sa sobom imam Huawei E1750 modem.
Hvala unaprijed!
Posto se blizi godisnji i namjeravam ostati koji dan duze na proputovanju kroz Njemacku interesuje me kako i gdje doci do interneta.Prvenstveno je mobilni u pitanju.Sa sobom imam Huawei E1750 modem.
Hvala unaprijed!
-
casanova123
#2 Re: Mobilni internet u Njemackoj
pa jel imas wireless na mobitelu ili laptopu? odes u trgovacki centar ili bilo gdje u gradu i samo nadjes slobodnu mrezu.. toga u njemackoj sigurno ne fali 
-
visocicaguy
#3 Re: Mobilni internet u Njemackoj
pa i nije bas tako.. oni su po tom pitanju mnogo konzervativniji od nas.. recimo na jednom CeBIT-u ne mozes naci free wi-fi, cak ni sa oborenim brzinama... kafici, supermarketi, pa i hoteli - u vecini - obicno nemaju free wi-fi.
-
Eborg
#4 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Pa ako je baš zapelo - McDonald's i Starbucks u svim zemljama imaju wireless.
-
casanova123
#5 Re: Mobilni internet u Njemackoj
pa i to sto rece eborg.. znaci mcd i starbucks sigurno imaju open wifi... i cuj na cebitu nema wifi... e svasta..
-
ketronsd1
#6 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Ma mene interesuje samo 3g ili 4g mreza znaci nista WiFi.Koja je mobilna mreza najbolja ili najpovoljnija i gdje kupiti.
- TDK-90
#7 Re: Mobilni internet u Njemackoj
ALDI talk ili LIDL mobile ...a može i BLAU.ketronsd1 wrote:Ma mene interesuje samo 3g ili 4g mreza znaci nista WiFi.Koja je mobilna mreza najbolja ili najpovoljnija i gdje kupiti.
Kupiš karticu to je ujedno i tel. kartica i aktiviraš je on-line to je najbrže najbolje na adresu nekog poznanika možeš staviti koje hoćeš ime svoje ili rođakovo
5 GB košta 15,-Eura i vrijedi 30 dana s tim ako prije potrošiš tih 5GB smanji ti se brzina na gprs
Ovo su free kartice bez ugovora i svako ih može kupiti najbolje ALDI talk jer imaš ih na svakom koraku a i kad zoveš u BiH na kućni je 12 cent./min ili na mobilni u BiH 29 cent/min takt 60/60
SIM kartica košta 13,-Eur i imaš na njoj 10,-Eur kredita
Autoput i veliki gradovi super radi
Last edited by TDK-90 on 13/05/2012 18:33, edited 1 time in total.
- zambaklija
#8 Re: Mobilni internet u Njemackoj
hmm,uzeo neki dan onaj usb stic od vodafona 39,95€+30€ kredita 3GB i nebi ti preporuč'jo plaho sporo breete,imo jedared od ntv24 stic pičijo samo tako pisalo na njemu suported by vodafone zato uzo ovaj novi,nevalja ništa
idem u ponedeljak da se žalim 
-
ketronsd1
#9 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Kako da ja iz Sweden registrujem na sebe posto nemam nikoga u DE.TDK-90 wrote:ALDI talk ili LIDL mobile ...a može i BLAU.ketronsd1 wrote:Ma mene interesuje samo 3g ili 4g mreza znaci nista WiFi.Koja je mobilna mreza najbolja ili najpovoljnija i gdje kupiti.
Kupiš karticu to je ujedno i tel. kartica i aktiviraš je on-line to je najbrže najbolje na adresu nekog poznanika možeš staviti koje hoćeš ime svoje ili rođakovo![]()
5 GB košta 15,-Eura i vrijedi 30 dana s tim ako prije potrošiš tih 5GB smanji ti se brzina na gprs![]()
Ovo su free kartice bez ugovora i svako ih može kupiti najbolje ALDI talk jer imaš ih na svakom koraku a i kad zoveš u BiH na kućni je 12 cent./min ili na mobilni u BiH 29 cent/min takt 60/60
Autoput i veliki gradovi super radia manja mjesta sela i kojekakve zabiti loše
Moram li imati pasos ili da li uopste moze na mene.Gledo sam u lidl-u inije lose ono sto se nudi.
- TDK-90
#10 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Bolji ti je Aldi talkketronsd1 wrote:Kako da ja iz Sweden registrujem na sebe posto nemam nikoga u DE.TDK-90 wrote:ALDI talk ili LIDL mobile ...a može i BLAU.ketronsd1 wrote:Ma mene interesuje samo 3g ili 4g mreza znaci nista WiFi.Koja je mobilna mreza najbolja ili najpovoljnija i gdje kupiti.
Kupiš karticu to je ujedno i tel. kartica i aktiviraš je on-line to je najbrže najbolje na adresu nekog poznanika možeš staviti koje hoćeš ime svoje ili rođakovo![]()
5 GB košta 15,-Eura i vrijedi 30 dana s tim ako prije potrošiš tih 5GB smanji ti se brzina na gprs![]()
Autoput i veliki gradovi super radia manja mjesta sela i kojekakve zabiti loše
Moram li imati pasos ili da li uopste moze na mene.Gledo sam u lidl-u inije lose ono sto se nudi.
Registruje se najbrže preko interneta a probaj se registrovati tako sto ces se prijaviti na adresu prodavnice sa računa kojeg dobiješ kada platiš ......ili tu u blizini neku ulicu i broj niko to ne provjerava i aktiviraju te za 1 - 2 sata
-
ketronsd1
#11 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Ok!
Puno hvala!
Pozzz!
Puno hvala!
Pozzz!
-
febo_acm
#12 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Ja sam kupio Vodafone broj i bila je opcija da naplate 1€ prvu konekciju u danu i dalje se može regularno koristiti... Znači znam da sam slao slike, koristio Google maps, mailove provjeravao svakih pola sata... I sve to za 1€ dnevno 
-
ketronsd1
#13 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Evo mene opet!
Ima li neko iz Njemacke tko bi mi ovo kupio aktivirao i poslao u Sweden.
Naravno novac unaprijed saljem i cijena nije bitna.Mislim na ovaj ALDITALK SA 5G surfa sto vazi 30 dana.
Unaprijed zahvalan
Ima li neko iz Njemacke tko bi mi ovo kupio aktivirao i poslao u Sweden.
Naravno novac unaprijed saljem i cijena nije bitna.Mislim na ovaj ALDITALK SA 5G surfa sto vazi 30 dana.
Unaprijed zahvalan
- zambaklija
#14 Re: Mobilni internet u Njemackoj
-
ketronsd1
#15 Re: Mobilni internet u Njemackoj
zambaklija wrote:![]()
![]()
to ti je isto da tražiš tajni broj od bankomat-kartice
![]()
Zasto?
Sta je to toliko sokantno?
- zambaklija
#16 Re: Mobilni internet u Njemackoj
čuj što??neko ti ovdje to aktivira/registruje a ti fino npr.nakupuješ se sveg i svačeg ili nagledaš i načataš se ko lud sa onlinesex damama i sve to fino mora platiti onaj koji je aktivirao/registrirao karticu....ketronsd1 wrote:zambaklija wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zasto?
-
ketronsd1
#17 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Hajde procitaj sve od pocetk pa onda tipkaj.Nemoj Boga ti lupati.zambaklija wrote:čuj što??neko ti ovdje to aktivira/registruje a ti fino npr.nakupuješ se sveg i svačeg ili nagledaš i načataš se ko lud sa onlinesex damama i sve to fino mora platiti onaj koji je aktivirao/registrirao karticu....ketronsd1 wrote:zambaklija wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zasto?
- zambaklija
#18 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Ima li neko iz Njemacke tko bi mi ovo kupio aktivirao i poslao u Sweden.jesam li ovo ja ili ti napisao???Ša misliš ša je potrebno da se aktivira??
-
ketronsd1
#19 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Ovo je kolega TDK-90 napisao.zambaklija wrote:Ima li neko iz Njemacke tko bi mi ovo kupio aktivirao i poslao u Sweden.jesam li ovo ja ili ti napisao???Ša misliš ša je potrebno da se aktivira??
Hajde mi sad reci sta ja tu mogu zloupotrijebiti jos uz informaciju da sam sa suprugomi dvoje djece.
Hajde pametnjakovicu reci.
5 GB košta 15,-Eura i vrijedi 30 dana s tim ako prije potrošiš tih 5GB smanji ti se brzina na gprs
Ovo su free kartice bez ugovora i svako ih može kupiti najbolje ALDI talk jer imaš ih na svakom korak
Registruje se najbrže preko interneta a probaj se registrovati tako sto ces se prijaviti na adresu prodavnice sa računa kojeg dobiješ kada platiš ......ili tu u blizini neku ulicu i broj niko to ne provjerava i aktiviraju te za 1 - 2 sata
- zambaklija
#20 Re: Mobilni internet u Njemackoj
ja se izvinjavam što sam se uključio.žena i broj djece neigra ama baš nikakvu ulogu, al' kao šo reče izvinjavam se....samo sam htio da ukažem da ti to niko pametan neće uraditi...odoh ja...ketronsd1 wrote:Ovo je kolega TDK-90 napisao.zambaklija wrote:Ima li neko iz Njemacke tko bi mi ovo kupio aktivirao i poslao u Sweden.jesam li ovo ja ili ti napisao???Ša misliš ša je potrebno da se aktivira??
Hajde mi sad reci sta ja tu mogu zloupotrijebiti jos uz informaciju da sam sa suprugomi dvoje djece.
Hajde pametnjakovicu reci.5 GB košta 15,-Eura i vrijedi 30 dana s tim ako prije potrošiš tih 5GB smanji ti se brzina na gprs
Ovo su free kartice bez ugovora i svako ih može kupiti najbolje ALDI talk jer imaš ih na svakom korakRegistruje se najbrže preko interneta a probaj se registrovati tako sto ces se prijaviti na adresu prodavnice sa računa kojeg dobiješ kada platiš ......ili tu u blizini neku ulicu i broj niko to ne provjerava i aktiviraju te za 1 - 2 sata
-
ketronsd1
#21 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Pametmije nisi mogao uraditi.
-
BelaUna
#22 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Uključila sam si Aldi talk pošto sam u Njemačkoj na duže vrijeme i aktivirala sam ga preko interneta i nikako da mi se uključi. Inače imam iphone 4, piše da nema usluge ili neavažeća kartica, sad neznam u čem je problem više, možda moram nešto na mobitelu promijenit?
- Paulaner
#23 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Zar ovo nije tema za forum "dijaspora"
Ima li neko da raspolaze sa konkretnim informacijama u vezi moblinih mreza u Njemackoj? Mene interesuje koje mreze imaju dobar signal na svim podrucjima urbano/ruralno,zatim koja mreza je najpovoljnija u prepaid paketima (pretplata),gdje se moze najpovoljnije uzeti telefon uz prepaid paket ili je bolje uzeti telefon u prodavnici (Saturn,Media Markt)...
Ima li neko da raspolaze sa konkretnim informacijama u vezi moblinih mreza u Njemackoj? Mene interesuje koje mreze imaju dobar signal na svim podrucjima urbano/ruralno,zatim koja mreza je najpovoljnija u prepaid paketima (pretplata),gdje se moze najpovoljnije uzeti telefon uz prepaid paket ili je bolje uzeti telefon u prodavnici (Saturn,Media Markt)...
-
pelcer224
#24 Re: Mobilni internet u Njemackoj
Moze li se aktivirati Aldi sim kartica preko neta samo sa BH pasosem ko nema prijavu boravka u Njemackoj?
Nesto su mijenjali online, video aktivacije, pa me zanima da li je moguce, imamo jednu sim kod sebe aktivirali bi je.....
Nesto su mijenjali online, video aktivacije, pa me zanima da li je moguce, imamo jednu sim kod sebe aktivirali bi je.....