Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lelaleli10_

#1 Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by Lelaleli10_ »

Sam naslov govori sve.. Kako ću naštimati internet na mobitelu BH telecom mreža.. Imam iPhone 4 16GB , ulazim preko wifi-a al' ne mogu naštimati mobilni internet..hvala unaprijed nadam se da će mi neko pomoć :)
Lelaleli10_

#3 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by Lelaleli10_ »

Tu je skoro 400 stranica ne da mi baš krenuti od početka i gledati je li neko postavio takvo pitanje :S Molim vas ako može neko ovdje da mi napiše bila bi mu zahvalna :) :-D
zemomak

#4 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by zemomak »

ja sam preko ultre nastimao tako da sam samo u postavkama - općenito - mreža - mobilna podatkovna mreza - mobilni podaci u polju APN upisao active.bhmobile.ba...naravno preduslov je da si se prijavila u bhtelecomu na koristenje mobilnog interneta....postavke za mms ne znam...
Svemirco

#5 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by Svemirco »

Lelo koraci su slijedeći:

Settings --> General --> Mobile Data (mora biti na ON)--> Mobile Data Network --> u APN upises active.bhmobile.ba i vratis se sa back da se settingsi snime i to bi trebalo biti to. Naravnom ovo podrazumjeva da je na SIM kartici tj broju aktivirana data usluga a ako nije onda moras zvati onaj centar 1444 i zamoliti ih da ti omoguće prenos podataka.

kao sto vidis vrlo jednostaqvno.

uzivaj u surfanji i obrati paznju na kolicinu podataka koju preneses. Ako nemas ukljucen tj aktiviran neki od paketa pretplate za mobili Internet onda je ova zabava jako skupa.

Ja imam uključen onaj najmanji paket od 50 MB mjesečno za 2.5 KM. To je prvih 50 MB mjesečno punom brzinom a iza toga neograničeno brzinom od 64K u downladu i punom brzinom u uploadu što je jako korisno ako šalješ mailove sa velikim prilozima a 64K je sasvim dovoljno da se synca mail, kalendar, vremenska prognoza i slično. Za veće downloade svakako koristi wifi.

Hope it helps bb.
Lelaleli10_

#6 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by Lelaleli10_ »

Svemirco wrote:Lelo koraci su slijedeći:

Settings --> General --> Mobile Data (mora biti na ON)--> Mobile Data Network --> u APN upises active.bhmobile.ba i vratis se sa back da se settingsi snime i to bi trebalo biti to. Naravnom ovo podrazumjeva da je na SIM kartici tj broju aktivirana data usluga a ako nije onda moras zvati onaj centar 1444 i zamoliti ih da ti omoguće prenos podataka.

kao sto vidis vrlo jednostaqvno.

uzivaj u surfanji i obrati paznju na kolicinu podataka koju preneses. Ako nemas ukljucen tj aktiviran neki od paketa pretplate za mobili Internet onda je ova zabava jako skupa.

Ja imam uključen onaj najmanji paket od 50 MB mjesečno za 2.5 KM. To je prvih 50 MB mjesečno punom brzinom a iza toga neograničeno brzinom od 64K u downladu i punom brzinom u uploadu što je jako korisno ako šalješ mailove sa velikim prilozima a 64K je sasvim dovoljno da se synca mail, kalendar, vremenska prognoza i slično. Za veće downloade svakako koristi wifi.

Hope it helps bb.
uradila sam sve kako si napisao ali neće :( Uđem na fejs piše No internet connect :sad: je li moram u svaki ANP ili samo ovaj prvi ?
Lelaleli10_

#7 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by Lelaleli10_ »

Hoćeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee evo :D Hvala ti puno puno puno punoooooooooo, nemaš pojma koliko si mi pomogao :D Jaaaaaaaaao koliko ovo štimam, mnogo ti hvalaaa :-D :-D :-D :-D
Svemirco

#8 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by Svemirco »

Lelaleli10_ wrote:Hoćeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee evo :D Hvala ti puno puno puno punoooooooooo, nemaš pojma koliko si mi pomogao :D Jaaaaaaaaao koliko ovo štimam, mnogo ti hvalaaa :-D :-D :-D :-D
Image
Jasminak

#9 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by Jasminak »

moze li mi neko napisati kako namjestiti mms na iphone5 za ultra korisnike bhtelecom? u postavkama poruka mms je ukljucen, mms je prijavljen telecomu, a u celular data mi stoji sljedece: APN mms.bhmobile.ba
Username
Password
MMSChttp://mms.bhmobile.ba/cmmsc/post
MMS Proxy 195.222.56.41:8080
MMS Max Message Size 614400
MMS UA Prof URL
w0rld

#10 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by w0rld »

Jesil poslao onu poruku sa rijeci PRIJAVA
Jasminak

#11 Re: Mobilni internet na iPhone-u Bh telecom mreža ?

Post by Jasminak »

jesam.. doslo mi je da sam ranije prijavila..
Post Reply