Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
burekodsira

#651 Re: Mobilni all about

Post by burekodsira »

svaki telefon koji se pokvasi mozes baciti komotno ili sve djelove zamjeniti (sto znace jeftinije nov kupiti). jer korozija se moze projesti do "bolne tacke" i nakon pola godine nako sto "majstori poprave" i onda u novi krug popravki.
banjaluka078

#652 Re: Mobilni all about

Post by banjaluka078 »

Sony Ericsson mini X10 ili Sony Ericsson Satio? Nahvališe mi Mini, nakudiše Satio, a kakva mišljenja imaju forumaši? Vrijeme da se mijenja telefon, pa skupljam informacije.
profesorka25

#653 Re: Mobilni all about

Post by profesorka25 »

EUROBIH wrote:
EUROBIH wrote:
profesorka25 wrote:Imam jedno pitanje, tj. trazim pomoc strucnjaka!
Izvinite sto pisem u ovoj temi ali radi se o mobitelu Nokia 6303.

Naime, prije mjesec dana, po njemu mi se polilo kafe. Nakon sto se sam ugasio, odnijela sam ga u servis i rekli su mi da je spaljen i da mu nema pomoci. Tel, kod tih "majstora" zadrzao se oko 15-tak dana, dok ga nisam uzela i odnijela u rdugi servis. Tu su mi napravili mob za dan! Medjutim, prilikom ciscenja su oitetsli mikrofon, pa sam im ponovo odnijela mob. naplatili su mi prvi put 30km, a drugi put za mikrofon 36km (navodno dva su im seim krofona spalila zbog ciscenja!!!)

Kad sam ga napokon dobila i donijela kuci uocila sam dva problema.

1. Kamera koja je inace 3.2 MP slika jako losu fotografilu koja u jednom uglu ima malo vecu crnu tacku! Velicina slika prije kvara je bila izmedju 500kb i 1,5 mb, dok je sad jedva 200kb!

2. Telefon ne prepoznaje memorijsku karticu, tj. ne prikazuje uopce sta je na njoj ni koliko ima mjesta. Tek kad ga spojim sa kablom na racunar, vidim sta ima. Kada slikam fotografiju podeseno je da se slika sacuva u memorijskoj kartici ali nju ne prikazuje tu....

Svaki vas savjet bi mi jako dobro dosao, jer sad ne znam sta da radim!

1.nokia u dodiru sa tekučinom je veliko SMEĆE :dance: i ubuduće si ovisnica o servisima....na redu dolazi baterija sa tkz.balonom i problem sa kapacitetom baterije:roll:
2.mikrofon se ne čisti-nego se promjeni!!!
3.mikrofon na 6303 mu je problematičan i na novim aparatima,čak i ne korištenim!
4.kamera ti je zaprljana-potrebno čišćenjenje!!!
5. a za memorijsku.......ne bih da uzimam plijen tim gusarima :lol: :lol: :lol: :lol:

a da su te mlatnuli po šlajpiku...jesu...i to preeeeeeeeeeeviše..............treba imati mjeru !!!!!

servis imam među prvima u :bih: i znam da nikad ne bih naplatio 33 EURA za mikrofon!!!

p.s.
a tolike pare ti je naplatio:pretpostavka, :skoljka:
ili ga nije znao zamijeniti,pa je odradio kolega :lol: :lol: u drugom servisu a ti to plačaš
ili napraviti premosnicu na ploči,pa ga je odradio kolegin kolega :lol: :lol: :lol: a ti isto plačaš

http://gsmbdmobile.blogspot.com/2010/11 ... r-mic.html

malo veći problem ga je odraditi,ali je to stvar rutine :lol: :lol: :lol: ....ali to spada pod reklamaciju!!!......al svako selo ima svoj način omlečivanja motke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .....

moje je geslo
guzicom se nikad ne zatvaraju vrata!!!! :thumbup:

pa jesi li ti zubaru platila samo inekciju ili da ti izvadi zub koji te boli?

pa kad ti mikrofon ne radi,pa kamera loša,pa memorijska ne fercera...šta ti je onda naplatio?!!!.....onaj logo NOKIA?

u tim prilikama mušteriji dam savjet
pa mogla si onda otići u i kupiti nov telefon u konzumu u vf- samsung e1018i i platiti SAMO 29 KM :thumbup:
i imaš telefon NOV :dance: ispravan,a nema utor za memorijsku :thumbup: ,nema kamere :thumbup: ,baterija traje u cugu do 7 dana :thumbup: i nema mu smrti!!!
u servisu taj telefon nisam nikad dobio ni jedan na popravku!!!!!!!a nokia..........

to ti govorim o situaciji u kojoj si ti sada...dala si pare da imaš ispravan telefon,a ponavljam,i to iz iskustva,plaća češ popravke a telefon će ti bit ubuduće poluispravan!

to je moja logika......na zapadu se telefoni ne popravljaju!!!...a i ovde ti nokia neće popraviti taj telefon jer zna mu se kasnije posljedice i problemi.........
Memorijsku sam formatirala, tako da je sad ok, samo jos kamera zeza!

Nadam se da ce mi to popraviti, jer ipak sam dala 66 km, a ne radi mi dobro!
EUROBIH

#654 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

bude li kakvih još belaja......jaaaavi seeee :lol: :lol:
NEĆU TI NAPLATITI NIŠTA :dance: :dance:
garant :thumbup: :thumbup:
samo mi je problem....tajming :run: !!!!!...malo se duže čeka,al dočeka!!!
irconbih

#655 Re: Mobilni all about

Post by irconbih »

Vezano za Nokia 6303i Classic. Telefon je nov, donekle je interna memorija popunjena, a na kartici ima 1,6 GB slobodno. Povremeno kad otvaram galeriju trazi da obrisem nesto jer, navodno, nema mjesta. Snimanje fotografija je podeseno na memorijsku karticu. Sve sam prerovio da definisem koju memoriju da koristi. Htio bih da za sve koristi karticu, ali to mogu definisati samo na fotoaparat. Ima li neko rjesenje kakvo? Hvala!
strong69

#656 Re: Mobilni all about

Post by strong69 »

banjaluka078 wrote:Sony Ericsson mini X10 ili Sony Ericsson Satio? Nahvališe mi Mini, nakudiše Satio, a kakva mišljenja imaju forumaši? Vrijeme da se mijenja telefon, pa skupljam informacije.
X10 Mini je Android a Satio Symbian. Satio ima odlicnu kameru i tu se njegova prica o prednostima prekida. Ako ti display nije premali uzmi X10 Mini, neces se pokajati. A razmotri (ako si na mtel-u) neki Android sa vecim displayom.

Pozdrav
banjaluka078

#657 Re: Mobilni all about

Post by banjaluka078 »

strong69 wrote: X10 Mini je Android a Satio Symbian. Satio ima odlicnu kameru i tu se njegova prica o prednostima prekida. Ako ti display nije premali uzmi X10 Mini, neces se pokajati. A razmotri (ako si na mtel-u) neki Android sa vecim displayom.

Pozdrav
Hvala na odgovoru. Mislim da definitivno odustajem od Satio, upravo zato što mu je jedina prednost kamera, a već imam aparat koji sasvim lijepo slika, pa mi to ne bi bila presudna karakteristika.

Što se tiče Xperia: vidim da ima navigaciju, ali da se ne "konektuje" na satelit, nego preko gprs, što bih i preživjela u domaćoj mreži, ali u roamingu, pogotovu "ino", bi mi račun prisjeo! Ima li način da se tome dohaka... Vrijedi li dati malo više za mini-pro verziju sa tastaturom?

Postoji mogućnost čak i da mi budžet dobaci do "prave" x10, samo što sad vidim da ona nema radio, što mi je prilično čudno.

Jesam na Mtel, ali nisam baš jako "načitana" po pitanju smart-telefona, symbiana, androida, itd. Ima li neka preporuka odavde, a da telefon ima navigaciju (bez gprs, sa ugrađenih mapa), solidnu kameru (slikanje i snimanje) i da je, po mogućnosti, android?

Hvala unaprijed na odgovorima i izvinjavam se na gnjavaži, nije mala cifra, pa ne bih da se zaletim i pokajem.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#658 Re: Mobilni all about

Post by 1946 »

banjaluka078 wrote:Hvala na odgovoru. Mislim da definitivno odustajem od Satio, upravo zato što mu je jedina prednost kamera, a već imam aparat koji sasvim lijepo slika, pa mi to ne bi bila presudna karakteristika.

Što se tiče Xperia: vidim da ima navigaciju, ali da se ne "konektuje" na satelit, nego preko gprs, što bih i preživjela u domaćoj mreži, ali u roamingu, pogotovu "ino", bi mi račun prisjeo! Ima li način da se tome dohaka... Vrijedi li dati malo više za mini-pro verziju sa tastaturom?

Postoji mogućnost čak i da mi budžet dobaci do "prave" x10, samo što sad vidim da ona nema radio, što mi je prilično čudno.

Jesam na Mtel, ali nisam baš jako "načitana" po pitanju smart-telefona, symbiana, androida, itd. Ima li neka preporuka odavde, a da telefon ima navigaciju (bez gprs, sa ugrađenih mapa), solidnu kameru (slikanje i snimanje) i da je, po mogućnosti, android?

Hvala unaprijed na odgovorima i izvinjavam se na gnjavaži, nije mala cifra, pa ne bih da se zaletim i pokajem.
Ta navigacija što ima preinstalirana na xperiama je svakako trial od ja mislim mjesec i ona koristi gps, ali skida mape preko mobilne mreže. Zato skineš neku drugu navigaciju, krekovanu (najbolja je iGo, zbog detalja mapa za BiH i okolne zemlje) i voilla :)
EUROBIH

#659 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

irconbih wrote:Vezano za Nokia 6303i Classic. Telefon je nov, donekle je interna memorija popunjena, a na kartici ima 1,6 GB slobodno. Povremeno kad otvaram galeriju trazi da obrisem nesto jer, navodno, nema mjesta. Snimanje fotografija je podeseno na memorijsku karticu. Sve sam prerovio da definisem koju memoriju da koristi. Htio bih da za sve koristi karticu, ali to mogu definisati samo na fotoaparat. Ima li neko rjesenje kakvo? Hvala!
sw 9.xx. balkans :dance:
banjaluka078

#660 Re: Mobilni all about

Post by banjaluka078 »

1946 wrote: Ta navigacija što ima preinstalirana na xperiama je svakako trial od ja mislim mjesec i ona koristi gps, ali skida mape preko mobilne mreže. Zato skineš neku drugu navigaciju, krekovanu (najbolja je iGo, zbog detalja mapa za BiH i okolne zemlje) i voilla :)
Znači, može se i tome dohakati! Hvala!
irconbih

#661 Re: Mobilni all about

Post by irconbih »

EUROBIH wrote:
irconbih wrote:Vezano za Nokia 6303i Classic. Telefon je nov, donekle je interna memorija popunjena, a na kartici ima 1,6 GB slobodno. Povremeno kad otvaram galeriju trazi da obrisem nesto jer, navodno, nema mjesta. Snimanje fotografija je podeseno na memorijsku karticu. Sve sam prerovio da definisem koju memoriju da koristi. Htio bih da za sve koristi karticu, ali to mogu definisati samo na fotoaparat. Ima li neko rjesenje kakvo? Hvala!
Uradjen je update, sad je 9.83, ali opet sere...
EUROBIH

#662 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

irconbih wrote:
EUROBIH wrote:
Uradjen je update, sad je 9.83, ali opet sere...
greška im je jer im je interna memorija samo 17mb...............

jesi ga radio preko nokijinog updatea :x ili u nekom servisu da ti promjene product code i da bude čist?
imao sam takva dva slučaja....oba mtelova...u jednom problem bila loša memorijska kartica
a u drugom java i riješeno sa ubačenim sw preko pxoenixa ......
..i to svi ovi parametri

rm638__09.83.mcusw
rm638__09.83.ppm_d
rm638__09.83_002.image_d_telecom_ba_9c299
RM638_059C299_09.83_002.dcp
RM638_059C299_09.83_002.vpl
RM638_059C299_09.83_002_signature.bin
irconbih

#663 Re: Mobilni all about

Post by irconbih »

greška im je jer im je interna memorija samo 17mb...............

jesi ga radio preko nokijinog updatea :x ili u nekom servisu da ti promjene product code i da bude čist?
imao sam takva dva slučaja....oba mtelova...u jednom problem bila loša memorijska kartica
a u drugom java i riješeno sa ubačenim sw preko pxoenixa ......
..i to svi ovi parametri

rm638__09.83.mcusw
rm638__09.83.ppm_d
rm638__09.83_002.image_d_telecom_ba_9c299
RM638_059C299_09.83_002.dcp
RM638_059C299_09.83_002.vpl
RM638_059C299_09.83_002_signature.bin

Ma preko onog Ovi sranja radio update i to je to. Bice da je memorijska kartica OK, jer na nju snima, kompjuter je "vidi", itd. Moze na PM da se dogovorimo oko pregleda Nokie?
AmoK

#664 Re: Mobilni all about

Post by AmoK »

Može li se Samsung Galaxy Tab otključati ? Dobio od famelije iz USA :-) TMobile je brendiran.
EUROBIH

#665 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

AmoK wrote:Može li se Samsung Galaxy Tab otključati ? Dobio od famelije iz USA :-) TMobile je brendiran.
P1000 addition support (flashing, new sec unlock, imei repair via patch flash)

P1000 additional function new sec (reset network codes via patch (for phones which can be unlocked in normal way)

može još i na imei uređaja.....galatno i sigurno :dance:
......................i taj t-mobil ti je smeće za tu makinu
AmoK

#666 Re: Mobilni all about

Post by AmoK »

EUROBIH wrote:
AmoK wrote:Može li se Samsung Galaxy Tab otključati ? Dobio od famelije iz USA :-) TMobile je brendiran.
P1000 addition support (flashing, new sec unlock, imei repair via patch flash)

P1000 additional function new sec (reset network codes via patch (for phones which can be unlocked in normal way)

može još i na imei uređaja.....galatno i sigurno :dance:
......................i taj t-mobil ti je smeće za tu makinu
De ti meni reci na Bosanskom, koliko para, koliko vremena i gdje da dođem ?
EUROBIH

#667 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

postavi ovdje podatke
firmware *#1234#
Simlock and Network lock *#7465625#

p.s.
da nije slučajno samsung tab t849? :-) :-)
AmoK

#668 Re: Mobilni all about

Post by AmoK »

EUROBIH wrote:postavi ovdje podatke
firmware *#1234#

p.s.
Valja je taj, firmware: P1000XXJK5, Network lock: on, ostalo je na OFF.
EUROBIH

#669 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

AmoK wrote:
EUROBIH wrote:postavi ovdje podatke
firmware *#1234#

p.s.
Valja je taj, firmware: P1000XXJK5, Network lock: on, ostalo je na OFF.

jeste...standardni je .samo mi je problem timing.........idi na p.p.
hali gali halid

#670 Re: Mobilni all about

Post by hali gali halid »

Imam problem sa mobitelom Samsung gt s5230, kad me zove neko, ne zvoni mi odmah najglasnije, vec na pocetku tiše i onda se nakon 1-2 sekunde pojača, a nisam ukljucio postepeno pojačavanje zvona, vec normalno...
psi

#671 Re: Mobilni all about

Post by psi »

Zna li neko zašto postoje dva različita pakovanja Nokia N97 mini? Jedno pakovanje sadrži mobitel, punjač, slušalice i usb kabal. Drugo pakovanje sadrži mobitel, punjač, slušalice,usb kabal, TV-kabal, auto-punjač i stalak za navigaciju.

P.S. Javite na PP ako znate nekoga ko prodaje mini za male pare :D
burekodsira

#672 Re: Mobilni all about

Post by burekodsira »

postoje razlicite edicije iliti izdanja - zavisno kako im se u datom trenutku napeo da prostis :D

tenutno su u opticaju navigacijske edicije novijih nokijinih modela sa tim auto punjacem i drzacem i besplatnim kartama svjeta iz ovi store-a (npr za 5230, x6, c6,c7, n8 itd)
psi

#673 Re: Mobilni all about

Post by psi »

burekodsira wrote:postoje razlicite edicije iliti izdanja - zavisno kako im se u datom trenutku napeo da prostis :D

tenutno su u opticaju navigacijske edicije novijih nokijinih modela sa tim auto punjacem i drzacem i besplatnim kartama svjeta iz ovi store-a (npr za 5230, x6, c6,c7, n8 itd)
Hvala Burencekodsira :P
citroen

#674 Re: Mobilni all about

Post by citroen »

Pozz.Dali je moguce naruciti okvir za LG KC910 renoir ovdje u sarajevu,koje zastupnik za LG telefone?Telefon mi je par puta imao tezak pad :D pa se ovaj metalni okvir ostetio i sad bih da ga zamijeim ako je to moguce,pa me zanima dali je to moguce zamijeniti a prije svega naruciti :D Hvala ... :)

Image
O'zone
Globalni moderator

#675 Re: Mobilni all about

Post by O'zone »

citroen wrote:Pozz.Dali je moguce naruciti okvir za LG KC910 renoir ovdje u sarajevu,koje zastupnik za LG telefone?Telefon mi je par puta imao tezak pad :D pa se ovaj metalni okvir ostetio i sad bih da ga zamijeim ako je to moguce,pa me zanima dali je to moguce zamijeniti a prije svega naruciti :D Hvala ... :)

Image
Zastupnik je LG Stanić.
Post Reply