Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
listener

#376 Re: Mobilni all about

Post by listener »

Telefon je bio kod mene nije ga uzeo... nazalost.
kone

#377 Re: Mobilni all about

Post by kone »

Zna li neko kako se formira baterija kod telefona Nokia 5230?Baterija je LI-Ion...Znaci nov je telefon,samo treba formirati bateriju.Receno je da se puni prva tri puta po 12 sati,ali ja bih prvo provjerio ovdje jel to stvarno tako :)
Qler

#378 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

NIsta to. Litiumska baterija se ne formira kao Ni-Mh. Samo vozi, kao da imas telefon 10 godina..
kone

#379 Re: Mobilni all about

Post by kone »

Qler wrote:NIsta to. Litiumska baterija se ne formira kao Ni-Mh. Samo vozi, kao da imas telefon 10 godina..
Maloprije sam citao po nekim forumima i nikako da se usaglase :) .Neki kazu da treba,a neki da ne treba.Uglavnom kako sam shvatio,bateriji ne moze naskoditi ako se i tako puni.U svakom slucaju hvala na odgovoru :) ..pozz
trinitrotoluol

#380 Re: Mobilni all about

Post by trinitrotoluol »

EUROBIH POMAGAJ :D :-) Procitah vecinu postova na ovom PDF pa se utegobih pravo :lol: Do sada sam mijenjao telefone bez ikakvih problema (valjda je u neznanju najbolje:) a sada vidim ljudi imaju 1000 neocekivanih problema.
TREBA MI SAVJET, naime hocu da kupim S8500 i interesuje me ako kupujem po ovim shopovima ili eventualno polovan a malo presao:) na sta trebam obratiti PAZNJU! Sada vidim neke folove je li sa neke mreze ili nije,koji je softwer, koji kod ukucati da vidis podatke o phonu ... jbt postala umjetnost kupiti normalan telefon :sad:
Hvala unaprijed :thumbup:
EUROBIH

#381 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

trinitrotoluol wrote:EUROBIH POMAGAJ :D :-) Procitah vecinu postova na ovom PDF pa se utegobih pravo :lol: Do sada sam mijenjao telefone bez ikakvih problema (valjda je u neznanju najbolje:) a sada vidim ljudi imaju 1000 neocekivanih problema.
TREBA MI SAVJET, naime hocu da kupim S8500 i interesuje me ako kupujem po ovim shopovima ili eventualno polovan a malo presao:) na sta trebam obratiti PAZNJU! Sada vidim neke folove je li sa neke mreze ili nije,koji je softwer, koji kod ukucati da vidis podatke o phonu ... jbt postala umjetnost kupiti normalan telefon :sad:
Hvala unaprijed :thumbup:
spoment ću samo neke stvari koje sam primjetio....mene ko i Panteliju :evil: interesuje dužina a ne visina :lol: :lol:
-pri padu telefona vrlo lako puca lcd sa touchem
-ako je telefon otključan pečovanjem(takvih je ovde tih s8500 cca 90% otključano!!!-fabričke kodove ovde ne koriste jer su skupi...ali i to će im doći na naplatu kad se bude morao telefon podizat :roll: )prilikom ubacivanja update dolazi do restartovanja telefona!!!!!!-ZNAČI VELIKI RIZIK PRILIKOM UBACIVANJA NOVIH VERZIJA SW!!!!!
-navigaciju kao da su maznuli od bivše JNA...toliko o ažuriranju :twisted:

evo ti link za dobar forum pa pregledaj...i istočni susedi tu imaju svoju pokrajinu :lol: :lol:
http://www.mysamsungwave.com/index.php?topic=915.0
trinitrotoluol

#382 Re: Mobilni all about

Post by trinitrotoluol »

Hvala majstore :thumbup: Mislim da cu ipak malo sacekati sa kupovinom dok fon ne preboluje ove djecije bolesti :D
cls

#383 Re: Mobilni all about

Post by cls »

e imam ja pitanje jedno, vidim ima ljudi koji se razumiju, kontam u skorije vrijeme da nabavim HTC EVO 4G, ali on ne podrzava GSM vec 3g i 4g, jel se moze taj mob. kod nas koristiti ili ne ?? i sorry ako je neko vec pisao na ovoj temi vezano za taj mob, nije mi se dalo citati 17 stranica :D
EUROBIH

#384 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

trinitrotoluol wrote:Hvala majstore :thumbup: Mislim da cu ipak malo sacekati sa kupovinom dok fon ne preboluje ove djecije bolesti :D
sačekaj... od 15.decembra :dance: :dance: :thumbup: ....... sačuvačeš živce i pare :lol: :lol:
trinitrotoluol

#385 Re: Mobilni all about

Post by trinitrotoluol »

Sto bas od 15 decembra,izlazi nesto novo ili :D ?
Qler

#386 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

cls wrote:e imam ja pitanje jedno, vidim ima ljudi koji se razumiju, kontam u skorije vrijeme da nabavim HTC EVO 4G, ali on ne podrzava GSM vec 3g i 4g, jel se moze taj mob. kod nas koristiti ili ne ?? i sorry ako je neko vec pisao na ovoj temi vezano za taj mob, nije mi se dalo citati 17 stranica :D
3G mrezom je pokriveno pravo malo teritorije, tek veci gradovi, a ni oni nisu citavi. o 4G :D nebih, stvarno, ovako javno :D

Tako da ce ti telefon raditi samo po gradovima, dok ces na putu od grada do grada biti nedostupan.
cls

#387 Re: Mobilni all about

Post by cls »

e hvala ti na info :)
ek0

#388 Re: Mobilni all about

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 14:20, edited 1 time in total.
valter.ba

#389 Re: Mobilni all about

Post by valter.ba »

EUROBIH wrote:
trinitrotoluol wrote:Hvala majstore :thumbup: Mislim da cu ipak malo sacekati sa kupovinom dok fon ne preboluje ove djecije bolesti :D
sačekaj... od 15.decembra :dance: :dance: :thumbup: ....... sačuvačeš živce i pare :lol: :lol:
I mene interesira sta ce biti 15 decembra, je li izlazi neki novi firmware Bade ili dolazi sudnji dan :lol: :lol: :lol: Hajde EURO pojasnjenje za raju :-)
because_of_you

#390 Koji mobitel preporucujete?

Post by because_of_you »

Iako sam mislila da će moj mobitel trajati sto godina, nakon 2 godine i kusur počeo je odumirati. U pitanju je d900, a problem je u tome kad ga zaklopim i opet otvorim, displej pocrni, i moram ga restart. Rekoše mi da nema smisla popravljati, da će to isto opet otići, a 30 km će biti bačeno.

Sad sam u potrazi za novim frendom. Onaj koji mi je trenutno no1 je Vivaz, ili Vivaz pro, svejedno je, mada je razlika u kameri ta zbog koje Vivaz ima prednost.

Imate li iskustva sa njim? Zadovoljni ili ne?

Imate li možda neki prijedlog da se uklapa u par stavki- touch screen, qwerty poželjno, min 5 mpx, max 400km :D ...?

Buyrum :-D
Qler

#391 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by Qler »

ima na hardware base forunu lik prodaje N97 za 350KM. Bolje za te pare nema :)
kokuz_sa

#392 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by kokuz_sa »

Image

Uploaded with ImageShack.us

ja imam to cudo od kad je izasao..stavio memorijsku od 8giga..prezadovoljan
kamera jako dobra..blic isto
ima DIVIX video zapise..slika malo je kazat predivna..
lagan za koristenje i eto

ima sve od toga sto si nabrojao a jos ce ti ostat para bas..
ja ga ima 2-3god platio oko 500KM..
sada je oko 200KM..al ne zalim..nisam od onih koji mjenjaju mob pa eto..
EUROBIH

#393 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by EUROBIH »

sumayya wrote:Iako sam mislila da će moj mobitel trajati sto godina, nakon 2 godine i kusur počeo je odumirati. U pitanju je d900, a problem je u tome kad ga zaklopim i opet otvorim, displej pocrni, i moram ga restart. Rekoše mi da nema smisla popravljati, da će to isto opet otići, a 30 km će biti bačeno.

Sad sam u potrazi za novim frendom. Onaj koji mi je trenutno no1 je Vivaz, ili Vivaz pro, svejedno je, mada je razlika u kameri ta zbog koje Vivaz ima prednost.

Imate li iskustva sa njim? Zadovoljni ili ne?

Imate li možda neki prijedlog da se uklapa u par stavki- touch screen, qwerty poželjno, min 5 mpx, max 400km :D ...?

Buyrum :-D
SAMSUNG nije odavno napravio bolji i izdržljiviji telefon od d900!....dok se u600,u700,u900 MASOVNO pojavljuju sa problemima fleta,d900 je rijetkost!!! ODNOS 15-1
flet original 30 KM-1GODINA GARANCIJE :thumbup:
e druga je priča to što ubacuju fletove od 3 marke pa ti ne daju garanciju...puno se uloži na 1000% marže :lol: :lol: :dance: :dance:
2.uzmi f480 pink 250 KM,5MPX, nov,vrlo ih malo na servisu.... imaš sve što ti treba-bar si naučila na samsunga
Last edited by EUROBIH on 25/10/2010 22:49, edited 4 times in total.
johnny_blazze

#394 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by johnny_blazze »

sony ericsson w995,sve ima sta god ti treba od muzike,navigacije,wifi,8.1 kamera xsenon blic,youtube,dobijes karticu 8GB usb kabal i USB card reader stick i walkman slusalice ja sam ga uzeo u junu bio je 400 KM neez sad
because_of_you

#395 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by because_of_you »

Qler wrote:ima na hardware base forunu lik prodaje N97 za 350KM. Bolje za te pare nema :)

Nisam čula za taj forum :) A s Nokiom nisam imala iskustva, pa nekako se kao ustručavam, jer do sada sam imala SE i Samsung, mada, n97 izgleda super :thumbup: Trebala bih je malo isprobati, kako stoji u ruKi :D

@kokuz_sa

Nije loš, mada vidjela sam negdje i neke druge modele od LG, tanji čini mi se :)
because_of_you

#396 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by because_of_you »

johnny_blazze wrote:sony ericsson w995,sve ima sta god ti treba od muzike,navigacije,wifi,8.1 kamera xsenon blic,youtube,dobijes karticu 8GB usb kabal i USB card reader stick i walkman slusalice ja sam ga uzeo u junu bio je 400 KM neez sad

Dobre specifikacije, al neću više kliznoga, nema šaMse :D :D Hvala u svakom slučaju :thumbup:
because_of_you

#397 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by because_of_you »

EUROBIH wrote: SAMSUNG nije odavno napravio bolji i izdržljiviji telefon od d900!....dok se u600,u700,u900 MASOVNO pojavljuju sa problemima fleta,d900 je rijetkost!!! ODNOS 15-1
e druga je priča to što ubacuju fletove od 3 marke pa ti ne daju garanciju...puno se uloži na 1000% marže :lol: :lol: :dance: :dance:
2.uzmi f480 pink 250 KM,5MPX, nov,vrlo ih malo na servisu.... imaš sve što ti treba-bar si naučila na samsunga

Šta je flet? Popravak? :D Znači, mogao bi se popraviti ovaj problem?

2. Nije loš :) Da li je teško prijeći na touch screen tastaturu? Bojim se da ne bih znala brzo tipkati :D :D
EUROBIH

#398 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by EUROBIH »

sumayya wrote:
EUROBIH wrote: SAMSUNG nije odavno napravio bolji i izdržljiviji telefon od d900!....dok se u600,u700,u900 MASOVNO pojavljuju sa problemima fleta,d900 je rijetkost!!! ODNOS 15-1

Šta je flet? Popravak? :D Znači, mogao bi se popraviti ovaj problem?

2. Nije loš :) Da li je teško prijeći na touch screen tastaturu? Bojim se da ne bih znala brzo tipkati :D :D
flet -povezivanje matične ploče-hardvera sa gornjim pločom-displejem
karakteristike kvara
displej-isprekidana ili se izgubi ili je plav displej,neme zvuka,kamere....
kad rikne vrlo često se čuje neobičan zvuk prilikom otvaranja slajdera..........
Last edited by EUROBIH on 25/10/2010 23:12, edited 1 time in total.
because_of_you

#399 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by because_of_you »

I gdje ti reče da se to može popraviti sa jednogodišnjom garancijom? :D

A kod mene je prvo ljetos nekad bila kamera otišla, ono neke zelene crte bile preko ekrana, i to se popravilo samo od sebe, a sad je to sa diplejom (duže vremena), zaklopim, i crnnnn :x
EUROBIH

#400 Re: Koji mobitel preporucujete?

Post by EUROBIH »

sumayya wrote:I gdje ti reče da se to može popraviti sa jednogodišnjom garancijom? :D

A kod mene je prvo ljetos nekad bila kamera otišla, ono neke zelene crte bile preko ekrana, i to se popravilo samo od sebe, a sad je to sa diplejom (duže vremena), zaklopim, i crnnnn :x
ništa prije petka...javi mi se na pp..ako je flet-sredićemo ga :thumbup:
.
Post Reply