Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ReapingSouls

#301 Re: Bluetooth na mobitelu

Post by ReapingSouls »

strong69 wrote:Visible to all opcija ukljucena? Koji telefon je u pitanju?

sony ericsson s500i
red387

#302 Re: Mobilni all about

Post by red387 »

Kako podesiti Nokiu 2710 Navigator da radi sa BH Mobile internetom? Ili još bolje, na koji se ono broj (i šta) pošalje da mi pošalju postavke?
admirgv

#303 Sony Ericsson T700 problem

Post by admirgv »

Prije svega zelim vam lijep pozzzz....

Imam jedan problem. Sinoc sam istalirao na mobitel neku java aplikaciju koja sakriva i zakljucava foldere na Sony Ersicssonu T700. usao sam u program i nesto sam dirao neznam ni sam sta :) , vidio sam da ''nevalja'' program i potom sam ga izbrisao, al problem je nastao kada sam otisao na memorisjku karticu, kad tamo pise kao da je nemam, a cak i na memopriji od telefona su mi neke stvari sakrivene ili zakljucane. Onda sam update new softwer na mobitel, nadajuci se da ce se vratiti fabricka podesavanja, al i poslije toga isto. Onda sam isao na glavni reset al opet isto, ne prepoznaje mi emmorisku karticu nikako :(

Sta da radim?
Jel ima neki program s kojim mogu to da rijesim ili da ga bacim u kantu za smece :razz:

Pozzz
Babsy

#304 Re: Mobilni all about

Post by Babsy »

Jel iko ima iskustva s ovim mesha moby, univerzalno.com i sličnim?
medlyn

#305 Re: Mobilni all about

Post by medlyn »

Ranije sam napisala ovaj post ali bez odgovora.....Imam problem sa punjenjem baterije. Kada se potpuno isprazni baterija tj. kad se ugasi mob. ne mogu da ga pocnem punit'. Ona lampica za punjenje samo "blinka" a ne puni se mob. A kad se uredno puni ona samo sija. Sad ne mogu da ga upalim. Mijenjala sam bateriju al' opet se isto desi kad se ugasi. :( Je li se nekome slicno nesto desilo?
EUROBIH

#306 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

medlyn wrote:Ranije sam napisala ovaj post ali bez odgovora.....Imam problem sa punjenjem baterije. Kada se potpuno isprazni baterija tj. kad se ugasi mob. ne mogu da ga pocnem punit'. Ona lampica za punjenje samo "blinka" a ne puni se mob. A kad se uredno puni ona samo sija. Sad ne mogu da ga upalim. Mijenjala sam bateriju al' opet se isto desi kad se ugasi. :( Je li se nekome slicno nesto desilo?

ja bih krenuo od punjača,ali ne svakog..............
medlyn

#307 Re: Mobilni all about

Post by medlyn »

EUROBIH wrote:
medlyn wrote:Ranije sam napisala ovaj post ali bez odgovora.....Imam problem sa punjenjem baterije. Kada se potpuno isprazni baterija tj. kad se ugasi mob. ne mogu da ga pocnem punit'. Ona lampica za punjenje samo "blinka" a ne puni se mob. A kad se uredno puni ona samo sija. Sad ne mogu da ga upalim. Mijenjala sam bateriju al' opet se isto desi kad se ugasi. :( Je li se nekome slicno nesto desilo?

ja bih krenuo od punjača,ali ne svakog..............
al' originalni mi je punjac :? al budem i to probala......hvala
EUROBIH

#308 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

narod zna!!!
medlyn

#309 Re: Mobilni all about

Post by medlyn »

hvala puno bio si upravu.....evo i na stranici nokia-e sam pronasla slican problem i do punjaca je. kod mene uopste nije trazeni punjac :? vec idem da kupim odgovarajuci :D a danas sam ulazila u servis i objasnila svoj problem. Mos mislit trazi mi 50 eura i jos bi ga on otvar'o :x
dobar,ti?

#310 Re: Mobilni all about

Post by dobar,ti? »

zna li neko mozda koliko bi kostala popravka zvucnika na N78 oba su mi otisla i gdje bi bilo najbolje to popraviti
hvala
EUROBIH

#311 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

medlyn wrote:hvala puno bio si upravu.....evo i na stranici nokia-e sam pronasla slican problem i do punjaca je. kod mene uopste nije trazeni punjac :? vec idem da kupim odgovarajuci :D a danas sam ulazila u servis i objasnila svoj problem. Mos mislit trazi mi 50 eura i jos bi ga on otvar'o :x
e sad može da nastanu problemi.......PAZI KOJI PUNJAČ UZIMAŠ!!!!!!
CartmanSA

#312 Re: Mobilni all about

Post by CartmanSA »

CartmanSA wrote:nakon dugog niza godina napokon mi je otisao (jos radi ali ne slusa) moj divni d900i,
pa sad razmisljam o ovoj ponudi bhtelecoma na rate i gledam E72...

valja li telefon i isplati li se uzeti na 24 rate??? izadje 415km + 70 km PDV-a na dvije godine...
anyone???
kone

#313 Re: Mobilni all about

Post by kone »

Ne znam sta ocekujes?Da ti neko kaze kupi ili nemoj kupiti :) ...To je do tebe hoces li kupit ili ne.Da li ti se isplati ili ne?!Ti znas mozes li podnijeti ratu nekog kredita...Ja sam htio kupiti prvo E75.Rekli ljudi da ce doci i to jos u Junu.I znas kako su dosli i kako ce doci :dance: Odavno se rzmisljam da kupim N97 jer mi ej nesto puno dati toliko para za njega.Hajd rata se moze podnijeti mada nije mala,jer je bez obzira sto je na rate ipak zavala kupiti telefon kod njih(27KM x 24 rate i plus PDV od nekih 100KM).Onda kad sam vidio onaj N900,N97 je iste sekunde otpao :D Razmisljao da kupim ovaj u teelecomu n97 pa ga samo preprodam i namirim nekih 100KM za ovu N900,ali dzabe,nece niko.Hoce lopine 200KM+novu N97 :lol:
Rekoh aha,dobro sam kako si ti....I tako,jos koristim stari telefon.Dokle,ne znam ni ja sam.Vjerovatno jos dugo dugo vremena :-D ,osim ako ne dodje N900 u telecom,mada i ako dodje to ce biti masna i to supermasna cijena da se nece isplatiti kupiti..
Ali_G

#314 Re: Mobilni all about

Post by Ali_G »

Meni se ta ideja kupovine preko telekoma nikad nije svidjala. Najgore od svega je sto te vezu na 2godine. Taj telefon u keshu kosta 500-550KM. Ako pare nisu problem predlazem kupovanje u keshu
kone

#315 Re: Mobilni all about

Post by kone »

Hajde nema veze sto te vezu na dvije godine,jer sam svakako korisnik njihove usluge vec nekih desetak godina i ne moze me niko natjerati ni puskom da predjem na eronet ili mtel,ali telefoni su im stvarno preskupi..A da dam toliko kesha odjednom za neki od telefona,to nema sanse...To ej glupost dati odjednom toliki novac za obicni telefon.ZAto i kazem za njihovu N97 da se moze podnijeti ta rata od 27KM(mada opet telefon izadje strasno skup--750KM),ali sad da ja za tu nokiu n900 dam jos 200 KM kesha i plus na prvi racun 150 KM(racun + pdv za telefon)i dam novu N97 i onda mi jos ostanu te rate narednih 24 mjeseca :-) ,to ne bi ni u ludilu uradio.Zato cu najvjerovatnije ostati na ovom starom telefonu,ali necu dozvoliti da me neko pravi budalom za moje pare...
AmoK

#316 Re: Mobilni all about

Post by AmoK »

medlyn wrote:hvala puno bio si upravu.....evo i na stranici nokia-e sam pronasla slican problem i do punjaca je. kod mene uopste nije trazeni punjac :? vec idem da kupim odgovarajuci :D a danas sam ulazila u servis i objasnila svoj problem. Mos mislit trazi mi 50 eura i jos bi ga on otvar'o :x
A koji je taj "lijepi servis" i prodavnica gdje si kupila ?
medlyn

#317 Re: Mobilni all about

Post by medlyn »

AmoK wrote:
A koji je taj "lijepi servis" i prodavnica gdje si kupila ?
ma neki "AS mobitel" u Tz, a mobitel sam dobila na poklon tak da nemam pojma gdje je kupljen :roll:
CartmanSA

#318 Re: Mobilni all about

Post by CartmanSA »

kone wrote:Ne znam sta ocekujes?Da ti neko kaze kupi ili nemoj kupiti :) ...To je do tebe hoces li kupit ili ne.Da li ti se isplati ili ne?!Ti znas mozes li podnijeti ratu nekog kredita...Ja sam htio kupiti prvo E75.Rekli ljudi da ce doci i to jos u Junu.I znas kako su dosli i kako ce doci :dance: Odavno se rzmisljam da kupim N97 jer mi ej nesto puno dati toliko para za njega.Hajd rata se moze podnijeti mada nije mala,jer je bez obzira sto je na rate ipak zavala kupiti telefon kod njih(27KM x 24 rate i plus PDV od nekih 100KM).Onda kad sam vidio onaj N900,N97 je iste sekunde otpao :D Razmisljao da kupim ovaj u teelecomu n97 pa ga samo preprodam i namirim nekih 100KM za ovu N900,ali dzabe,nece niko.Hoce lopine 200KM+novu N97 :lol:
Rekoh aha,dobro sam kako si ti....I tako,jos koristim stari telefon.Dokle,ne znam ni ja sam.Vjerovatno jos dugo dugo vremena :-D ,osim ako ne dodje N900 u telecom,mada i ako dodje to ce biti masna i to supermasna cijena da se nece isplatiti kupiti..
nisi ti mene bas najbolje skontao ali nema veze...
pitao sam Jel valja telefon za te pare a ne mogu li podnijeti ratu...
cijene sam stavio da vidite koliko kosta preko BHTelecoma...
Altsa

#319 Gdje popraviti mobitel u SA ?

Post by Altsa »

ako neko moze da predlozi dobrog majstora za mobitele u sarajevu bio bih zahvalan.

hvala
zateznistub

#320 Re: Gdje popraviti mobitel u SA ?

Post by zateznistub »

Generalno svi su tu negdje sa znanjem. Ipak predlazem da skoknes do skenderije imas nekoliko servisa pa biraj.
Dupli_skalp

#321 Re: Gdje popraviti mobitel u SA ?

Post by Dupli_skalp »

kod vede na platou skenderije, pored onog foto studia. pola servisa njemu donosi telefone kad ne znaju nešto sami popraviti.
Altsa

#322 Re: Gdje popraviti mobitel u SA ?

Post by Altsa »

eyesburn wrote:kod vede na platou skenderije, pored onog foto studia. pola servisa njemu donosi telefone kad ne znaju nešto sami popraviti.
zahvaljujem
kone

#323 Re: Mobilni all about

Post by kone »

@cartman:vrijedi je kupiti,jer neces nista bolje proci niti u jednoj drugoj mobile radnji....

Sta mislite vrijedi li mijenjati nokiu X6(bhtelecom)za nokiu C6(kam-connecting)??Na kakvom je glasu kam-conecting firma?

Edit:Zvao sam dvije radnje i pitao za ovu zamjenu i ljudi stvarno nisu posteni :( traze 100-120KM za zamjenu telefona istog cjenovnog ranga.Ili recimo za novu n97 traze jos 300-350KM za novu n900 :shock: Jednostavno covjek ostane bez teksta kad cuje tako nesto :-?
strong69

#324 Re: Mobilni all about

Post by strong69 »

kone wrote: Edit:Zvao sam dvije radnje i pitao za ovu zamjenu i ljudi stvarno nisu posteni :( traze 100-120KM za zamjenu telefona istog cjenovnog ranga.Ili recimo za novu n97 traze jos 300-350KM za novu n900 :shock: Jednostavno covjek ostane bez teksta kad cuje tako nesto :-?
Bolje i da ovako ostanes bez teksta nego da ti uvale "nov i neotvoren" telefon pa da onda ostanes bez rijeci. SVI oni prodaju telefonu koji nisu u originalnom pakovanju, nemaju originalnu opremu (punjac, slusalice, bateriju) i svi ti telefoni su sa raznoraznih evropskih mreza koji su itekako otvarani da bi se dekodirali za koristenje u BiH.
Quaresma

#325 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

kupio ja nokiju n97 mini u telekomu, reko hajd nek je mini samo da ista imam, cuo sam da pricaju da telefon dobro treba isprazniti pa ga napuniti, da bude izdrzljiviji, medjutim ja kad sam ga upalio, telefon odlican, odma ga updateujem, odem na ovi store, skinem sebi 2-3 igrice, neku aplikaciju i temu, i ja istrosi telefon, ja da stavim da mi se puni nece, da ga probam upalit, nista, vrisn´o telefon.
googla malo, kazu da probam sa Hard Reset, nista, ni to ne pomaze, jeli tko se susreo sa ovakvim problemom, i jeli uspio napraviti.... pomagajte
Post Reply