Mobilni all about
Moderator: Benq
-
Kapri
#1776 Re: Mobilni all about
Jedan mi trazi moj tel i 150km u zamjenu za nov se xperia ray.Da li se isplati ili ne(moj je zakljucan na bh telekom)
- Quaresma
#1777 Re: Mobilni all about
cekaj, ti njemu das e7 i 150 km za xperia ray? ma ni u ludiluKapri wrote:Jedan mi trazi moj tel i 150km u zamjenu za nov se xperia ray.Da li se isplati ili ne(moj je zakljucan na bh telekom)
n8 nema nikakvu softwersku gresku, pusti hejtere.
-
Kapri
#1778 Re: Mobilni all about
Tako mi je rekao.Ok znaci odustajem.Vidjecu kod Cele na Grbavici koliko traze oni.Znaci n8 nema gresku?Pa citala sam o tome,mozda su laici pisali.I koji je ipak bolji izbor,u cemu je razlika,koji je manji,zna li mi iko reci nesto vise o oba(n8 i ray)
- Qler
#1779 Re: Mobilni all about
Ja nosam N8 od novembra prosle godine, i jos nikad problema. Sad ce ti za N8 i E7 i jos neke modele izaci update na Nokia (Symbian) Belle, proguglaj, drasticna razlika u user interface.
Sto se kamere tice N8 jos uvijek nema konkurenta. Ni blizu. Wi-Fi radi kako i ocekujes da radi. Nema problema. Sto se tice kvalitete telefona, fizicki, tu se isto nema nista zamjeriti. Unibody, nema klimavih dijelova
Ja ga koristi i kao media player, preko USB on the go spojim stick sa filmovima, preko HDMI-i ga spojim sa plasmom i veselo
@kvaziexpert
kamera na ovom SE je ocajna, pogotovo u poredjenju sa N8. Inace telefon, po meni nije nesto, ali o ukusima se ne raspravlja.
Sto se kamere tice N8 jos uvijek nema konkurenta. Ni blizu. Wi-Fi radi kako i ocekujes da radi. Nema problema. Sto se tice kvalitete telefona, fizicki, tu se isto nema nista zamjeriti. Unibody, nema klimavih dijelova
Ja ga koristi i kao media player, preko USB on the go spojim stick sa filmovima, preko HDMI-i ga spojim sa plasmom i veselo
@kvaziexpert
kamera na ovom SE je ocajna, pogotovo u poredjenju sa N8. Inace telefon, po meni nije nesto, ali o ukusima se ne raspravlja.
-
Kapri
#1780 Re: Mobilni all about
A koja je fabricka kartica u se koliko giga?
N8 odustajem -mnogo je skuplji
- Qler
#1781 Re: Mobilni all about
Pa jeftiniji je od E7....
I ti bas ne znas sta hoces. Ostani na E7, sacekaj update na Belle (za par dana krece) i imat ces super telefon...
I ti bas ne znas sta hoces. Ostani na E7, sacekaj update na Belle (za par dana krece) i imat ces super telefon...
-
Kapri
#1782 Re: Mobilni all about
Ali jesi procitao zastop sma ga mislila mjenjati?Upravo radi toga sto je tezak i glomazan,nije on ni spor ni los
- Dupli_skalp
#1783 Re: Mobilni all about
jeste, osjetno je bolja kvaliteta kamere na n8 zbog dobrog sočiva, carl zeiss optike i xenon blica.Kapri wrote:android ili symbian-totalno nevazno ne znam ni sta je jedan ni sta drugi![]()
Jel bas osjetno bolja kamera na nokiji i koliko se on krece nov?A to kod cele na grbavici ray je nov ili polovan?
Inace koji je bolji nevezano za brans ja volim i nokije i se.I prvenstveno koji je manji i tanji
i da, govorim o novim mobitelima (i ćelo i univerzalno).
pa 2,5mm je manji ray i tanji nekih 3mm (otprilike).
ali je bolja izrada kod n8, aluminij.
-
EUROBIH
#1784 Re: Mobilni all about
ray????
sony ericsson više ne postoji !!.......
novi telefoni, koji se na tržištu budu pojavili tokom 2012. godine, biti lansirani pod imenom Sony, a prvi je već predstavljen na ovogodišnjem CES-u.
Sony Ericsson je, kao zajednička kompanija, postojao deset godina. Nova divizija poslovaće pod imenom
Sony Mobile Communication.
sony ericsson više ne postoji !!.......
novi telefoni, koji se na tržištu budu pojavili tokom 2012. godine, biti lansirani pod imenom Sony, a prvi je već predstavljen na ovogodišnjem CES-u.
Sony Ericsson je, kao zajednička kompanija, postojao deset godina. Nova divizija poslovaće pod imenom
Sony Mobile Communication.
- Dupli_skalp
#1785 Re: Mobilni all about
pa skuplji je nekih 50-60km.Kapri wrote:A koja je fabricka kartica u se koliko giga?
ipak bolji materijali izrade, malo veći ekran, najbolja kamera današnjice na telefonu, hdmi izlaz... ne može nikako biti tu negdje s cijenom kao ray.
- zateznistub
#1786 Re: Mobilni all about
Aluminij bolji? Pa zasto onda svako ko ga ima nosi neke gace na njemu? Ne smijes ga ni noktom zagrebati.eyesburn wrote:pa skuplji je nekih 50-60km.Kapri wrote:A koja je fabricka kartica u se koliko giga?
ipak bolji materijali izrade, malo veći ekran, najbolja kamera današnjice na telefonu, hdmi izlaz... ne može nikako biti tu negdje s cijenom kao ray.
Za kameru respect, mada ni ove SE od 8MP nisu za bacit. Nije sve u pixelima.
- alibaba_i_30_godina
#1787 Re: Mobilni all about
Gdje se tacno nalazi taj Ćelo i imal' neko njegov broj da ga mogu sutra nazvati i provjeriti cijene nekih mobitela. Inace, i ja sam jos uvijek u dilemi.eyesburn wrote:naravno da ima wifi
imaš ga u telecomu, kod univerzalaca, kod ćele na grbavici (na prvom spratu tržnice).
ne znam koliko je u telecomu, ali je kod ova druga dva oko 450km. utališ taj e7 i dodaš doplatu i finito.
Treba mi dobar mobitel, sa jako dobrom kamerom (+ blic), android, dosta memorije i po mogucnosti sto duze trajanje baterije. Wifi se podrazumjeva, kao i mogucnost nadogradnje software-a na Ice Cream Sandwich
- marketleader
#1788 Re: Mobilni all about
Posto i ja isto trazim, da ti preporucim jedan, malo je prevelik za moj ukus....NeyDan wrote:Gdje se tacno nalazi taj Ćelo i imal' neko njegov broj da ga mogu sutra nazvati i provjeriti cijene nekih mobitela. Inace, i ja sam jos uvijek u dilemi.eyesburn wrote:naravno da ima wifi
imaš ga u telecomu, kod univerzalaca, kod ćele na grbavici (na prvom spratu tržnice).
ne znam koliko je u telecomu, ali je kod ova druga dva oko 450km. utališ taj e7 i dodaš doplatu i finito.
![]()
Treba mi dobar mobitel, sa jako dobrom kamerom (+ blic), android, dosta memorije i po mogucnosti sto duze trajanje baterije. Wifi se podrazumjeva, kao i mogucnost nadogradnje software-a na Ice Cream Sandwich
Samsung Galaxy R - 600KM kod Univerzalaca
http://mobilnisvet.com/mobilni/3067/Sam ... 3-Galaxy-R
- alibaba_i_30_godina
#1789 Re: Mobilni all about
Vjeruj mi da sam razmisljao o ovom telefonu i da je on u uzem izboru. Doduse, bio sam se odlucio za Galaxy 2 i odem da ga kupim po onoj cijeni od 780 KM, kazu nije ta cijena tacna, sada je 820 KM i jos kao ne mogu platiti karticom vec moram kesom, a svakako sam odmah mislio platiti u punom iznosu znaci da je svejedno.marketleader wrote:Posto i ja isto trazim, da ti preporucim jedan, malo je prevelik za moj ukus....NeyDan wrote: Gdje se tacno nalazi taj Ćelo i imal' neko njegov broj da ga mogu sutra nazvati i provjeriti cijene nekih mobitela. Inace, i ja sam jos uvijek u dilemi.![]()
http://mobilnisvet.com/mobilni/3067/Sam ... 3-Galaxy-R
I tu se lagano ohladim i od univerzalaca i od galaxija jer mi se ne daje toliko, bolje onda jos malo dodati i kupiti iPhone.
Pored ovog Samsung R, omisljam se izmedju HTC Incredible S i HTC Desire S.
- Qler
#1790 Re: Mobilni all about
Moja zena nosa HTC Legend, alumiji, unibody, preko godinu dana i na njemu nema moze se reci nikakvih tragova, ogrebotina, i sl. A nosa ga po torbama sa svom zenskom sminkom i ostalim zezancijama.. Bas ne pazi i fakat nema ostecenja. Ja N8 nosam u onom placticnom oklopu, sto pokriva samo zadnju stranu iz razloga sto ima onu izbocinu na kameri i uvijek bi mi ona zapinjala strugala. Inace ako pogledas testove na netu i ona je dosta izdrzljiva, pogotovo ova siva.
I opet, ako je nekome kamera bitan faktor, jednostavno nema bolje na trzistu. Jos niko nije ni blizu. Pogledajte po netu testove od prije sedmice, radilo ih je par stranica, kao zakljucne za 2011 godinu, ubjedljivo prva.
I opet, ako je nekome kamera bitan faktor, jednostavno nema bolje na trzistu. Jos niko nije ni blizu. Pogledajte po netu testove od prije sedmice, radilo ih je par stranica, kao zakljucne za 2011 godinu, ubjedljivo prva.
- alibaba_i_30_godina
#1791 Re: Mobilni all about
Znam za N8, prijatelj ga ima. Slike su stvarno predobre, mnogo bolje od mnogih digitalaca. Medjutim, ne bih opet Nokiu, jednostavno sistem je katastrofa, kao i onaj OVI store. Bez obzira na verziju, nije to to. Vjerovatno je i to jedan od razloga zasto prelaze na windows.Qler wrote:Moja zena nosa HTC Legend, alumiji, unibody, preko godinu dana i na njemu nema moze se reci nikakvih tragova, ogrebotina, i sl. A nosa ga po torbama sa svom zenskom sminkom i ostalim zezancijama.. Bas ne pazi i fakat nema ostecenja. Ja N8 nosam u onom placticnom oklopu, sto pokriva samo zadnju stranu iz razloga sto ima onu izbocinu na kameri i uvijek bi mi ona zapinjala strugala. Inace ako pogledas testove na netu i ona je dosta izdrzljiva, pogotovo ova siva.
A mogu reci da je steta velika, Nokia je uvijek imala dobre telefone i hardware prije svega.
Ovaj HTC Legend pravi zenski.
- Qler
#1792 Re: Mobilni all about
Meni odgovara Symbian, a i za par dana izlazi Belle, pa cemo vidjeti kako ce to biti. U ostalom, kako god bude, najvjerovatnije na Symbianu izlazi jos nasljednik N8 (da, bolja kamera
) i to ce biti to sto se symbiana tice.
Sa Annom je vec postao konkurentan OS, sa Belle ce biti super, samo sto Elop ne vidi to. Mogao je S60 (Symbian) ostaviti kao neku srednju klasu, i ubio bi pare dobre. Ovako, za godinu dana izdao dva telefona, u par miliona se prodali, a odbaceni symbian 5 novih telefona i dooobra cifra se prodala, daleko vise od WP7 Lumia serije.
Samo cekam da vidim specifikacije nasljednika N8
Sa Annom je vec postao konkurentan OS, sa Belle ce biti super, samo sto Elop ne vidi to. Mogao je S60 (Symbian) ostaviti kao neku srednju klasu, i ubio bi pare dobre. Ovako, za godinu dana izdao dva telefona, u par miliona se prodali, a odbaceni symbian 5 novih telefona i dooobra cifra se prodala, daleko vise od WP7 Lumia serije.
- alibaba_i_30_godina
#1793 Re: Mobilni all about
Veliki problem Nokie je sto jako sporo odgovara na napade konkurencije, barem po meni.
Ovamo ovi iz Samsunga vec razmisljaju o 4 procesora i nekim drugim karafekama a ovi jos uvijek ne znaju dal' da se zdruze sa Gatesom, da razvijaju dalje Annu i Belle ili nesto skroz drugo.
Ovamo ovi iz Samsunga vec razmisljaju o 4 procesora i nekim drugim karafekama a ovi jos uvijek ne znaju dal' da se zdruze sa Gatesom, da razvijaju dalje Annu i Belle ili nesto skroz drugo.
- Qler
#1794 Re: Mobilni all about
Ma Nokia je presla na WP7 definitivno, ovo sto ima Symbiana je samo da premoste period dok ne dodje WP7.
Pogledaj Nokia dionice, kada je dosao Elop u februaru prosle godine i objavio da prelaze na WP7, sve ce ti se reci kako je raja to prihvatila. Ali on ide na Steve Jobs taktiku, kao Apple konta da ce dici Nokia-u do nebesa ako je ogranici kao balkon...
Pogledaj Nokia dionice, kada je dosao Elop u februaru prosle godine i objavio da prelaze na WP7, sve ce ti se reci kako je raja to prihvatila. Ali on ide na Steve Jobs taktiku, kao Apple konta da ce dici Nokia-u do nebesa ako je ogranici kao balkon...
- olensoner
#1795 Re: Mobilni all about
Nokia Lumia 800 ili Samsung Galaxy S2?
Sta preporucujete, kakva su iskustva? Moram reci da sam Nokia fan, ali S2 je stvarno dobar telefon, kamera je odlicna, sto mi je bitno jer cesto mi treba sto zbog posla, sto privatno, svidja mi se i to sto snima full HD. A ono sto me privaci kod Nokije jeste Windows OS i vrlo lijep dizajn, pogotovo u crnoj boji, takodjer iz mog nekog iskustva Nokia mi se pokazala dosta kvalitetnijom i izdrzljivijom u odnosu na Samsung.
Sta preporucujete, kakva su iskustva? Moram reci da sam Nokia fan, ali S2 je stvarno dobar telefon, kamera je odlicna, sto mi je bitno jer cesto mi treba sto zbog posla, sto privatno, svidja mi se i to sto snima full HD. A ono sto me privaci kod Nokije jeste Windows OS i vrlo lijep dizajn, pogotovo u crnoj boji, takodjer iz mog nekog iskustva Nokia mi se pokazala dosta kvalitetnijom i izdrzljivijom u odnosu na Samsung.
- strong69
#1796 Re: Mobilni all about
Steta zbog Symbiana... OS koji je izuzetno obecavao i imao odlicne rezultate. Pogotovo mi je zao zbog Symbian UIQ...Qler wrote:Meni odgovara Symbian, a i za par dana izlazi Belle, pa cemo vidjeti kako ce to biti. U ostalom, kako god bude, najvjerovatnije na Symbianu izlazi jos nasljednik N8 (da, bolja kamera) i to ce biti to sto se symbiana tice.
- marketleader
#1797 Re: Mobilni all about
Jeste i ja sam gledao Samsung S2 770KM i sljedeci dan 820KM, kontam da sam puko ili da sam pomijesao telefone. Sve razmisljam moze samo da se spusti cijena, a oni je jos podignu za 50KM, iako se ocekuje Samsung S3 za koji mjesec.NeyDan wrote:Vjeruj mi da sam razmisljao o ovom telefonu i da je on u uzem izboru. Doduse, bio sam se odlucio za Galaxy 2 i odem da ga kupim po onoj cijeni od 780 KM, kazu nije ta cijena tacna, sada je 820 KM i jos kao ne mogu platiti karticom vec moram kesom, a svakako sam odmah mislio platiti u punom iznosu znaci da je svejedno.marketleader wrote:Posto i ja isto trazim, da ti preporucim jedan, malo je prevelik za moj ukus....NeyDan wrote: Gdje se tacno nalazi taj Ćelo i imal' neko njegov broj da ga mogu sutra nazvati i provjeriti cijene nekih mobitela. Inace, i ja sam jos uvijek u dilemi.![]()
http://mobilnisvet.com/mobilni/3067/Sam ... 3-Galaxy-R![]()
I tu se lagano ohladim i od univerzalaca i od galaxija jer mi se ne daje toliko, bolje onda jos malo dodati i kupiti iPhone.
Pored ovog Samsung R, omisljam se izmedju HTC Incredible S i HTC Desire S.
Meni raja sugerise da ne kupujem HTC, los softver, kvarljiv, losi dijelovi. Nekako mi Desire S se cini kao pouzdan telefon, dok su ovi ostali sve "makine" prenapuhane i teske (citaj glomazne) za svakodnevne upotrebe. A Desire HD kazu da ima losu bateriju, na testovima oni geekovi kazu da ne izdrzi ni 1 dan, doduse uz neko malo jace koristenje.
- beco
#1798 Re: Mobilni all about
Otpisi te strucnjake odmah koji su ti rekli da HTC ima los softver, HTC ima vjerovatno najbolji skin za android od svih ostalih proizvodaca.
- BegA_
#1799 Re: Mobilni all about
Danas mi je ispao Galaxy, i na ekranu sam primjetio par vecih ogrebotina. Kako i gdje ovo mogu popraviti.(i cijena naravno
).
-
Kapri
#1800 Re: Mobilni all about
Uzela ja se xeria ray.Sladak,malen ,bas zenski.Zanima me ima li ko uputstvo za upotrebu na nasem jeziku uzasno je komplikovan