Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AmoK

#1576 Re: Mobilni all about

Post by AmoK »

mayab wrote:U pitanju je Samsung GT-S5230 , javio se vrlo cudan problem,a to je, da kada se ukljuci , ne dozvoljava unos niti jednog broja preko touch ekrana, pa tako ni potrebnog PIN koda, i nista od telefona :x .Probao sam izvaditi SIM karticu i upalim ga takvoga, i cijeli je ekran onda u redu, mogu se kucati svi brojevi, meniji itd itd.Probao i sa drugom SIM karticom, i opet isti problem, dakle nije u njoj problem!
Jeli imao neko vec ovo s_ranje, i kako je rijesio?
*2767*3855# Resetuj ga na fabričke postavke, sačuvaj prije toga kontakte slike i slično jer se s ovom šifrom sve briše.
Madrid

#1577 Re: Mobilni all about

Post by Madrid »

BaDa wrote:
brazzo19 wrote:
BaDa wrote:koliko bi ja morao doplatiti da dam svoj galaxy s za galaxy s2 ? :D

Hmmmm i ja sam to nesto razmisljao al zao mi nekako posto ovaj tel nije kod mene ni 3 mjeseca a pazio sam ga ko malu bebu :D eh sad neznam koliko se sad krecu i koliko bi trebali da doplatimo za s2 koji je ja mislim trenutno najbolji mob na svijetu :D
ja imam svoj galaxy s 6 mjeseci i iskreno ni jedan mob nisam pazio kao sto pazim galaxy-a :D a po ppiku gledam galaxy s 2 po 750 negdje ima i 700 tako da ja mislim oko 300km doplate :D
I ja sam razmisljao da mijenjam, ali ne isplati se... Nema ono nista revolucionarno u odnosu na galaxy S (ako poredim prelazak sa starog na galaxy S), jeste brzi i ima bolju kameru te malo veci ekran, e jedino sto je velika prednost je blic...
Al najvise sam odustao od ideje zbog samog Samsunga, njihovi uređaji jesu najbolji, ali podrska im je nikakva, kad se spojim na samsung kies javi mi da ima nadogradnja, kad je prihvatim mobitel se sam odspoji i tako stalno :x
Sad bi rađe uzeo Sensation, da se malo promjeni :D
Dupli_skalp

#1578 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

Madrid wrote:... zbog samog Samsunga, njihovi uređaji jesu najbolji...
:lol: :lol: :lol:
Madrid

#1579 Re: Mobilni all about

Post by Madrid »

eyesburn wrote:
Madrid wrote:... zbog samog Samsunga, njihovi uređaji jesu najbolji...
:lol: :lol: :lol:
Pa kako kome, motorola se u zadnjih godinu - dvije popravila, ova XT910 je zvijer, HTC je konstantno dobar, ali ipak ispod Samsunga, Iphone dobar i skup te donekle i smjesan sa ovim 4s...
Ostale ni ne gledam :D
Ady88

#1580 Re: Mobilni all about

Post by Ady88 »

BaDa wrote:
brazzo19 wrote:
BaDa wrote:koliko bi ja morao doplatiti da dam svoj galaxy s za galaxy s2 ? :D

Hmmmm i ja sam to nesto razmisljao al zao mi nekako posto ovaj tel nije kod mene ni 3 mjeseca a pazio sam ga ko malu bebu :D eh sad neznam koliko se sad krecu i koliko bi trebali da doplatimo za s2 koji je ja mislim trenutno najbolji mob na svijetu :D
ja imam svoj galaxy s 6 mjeseci i iskreno ni jedan mob nisam pazio kao sto pazim galaxy-a :D a po ppiku gledam galaxy s 2 po 750 negdje ima i 700 tako da ja mislim oko 300km doplate :D
Ako ti je u perfektnom stanju galaxy s procijenit ce ga 320-330KM, dakle ne zanima ih da li dajes neku dodatnu opremu, memory karticu itd. znaci bolje ti je prodaj telefon na piku i onda odes kupis sta hoces za kes :)
BaDa

#1581 Re: Mobilni all about

Post by BaDa »

Ako ti je u perfektnom stanju galaxy s procijenit ce ga 320-330KM, dakle ne zanima ih da li dajes neku dodatnu opremu, memory karticu itd. znaci bolje ti je prodaj telefon na piku i onda odes kupis sta hoces za kes :)
cuj 320 330 pa nije n96 :D hahahhah upravu si ti na piku prodati za jedno 400-420 km (telefon u odlicnom stanju) i dodati za sgs 2 :D
brazzo19

#1582 Re: Mobilni all about

Post by brazzo19 »

hahaha cuj nemogu da vjerujem koji su lihvari ti dileri sa mobitelima ja sam kupio mob od momka DCS svenakredit.ba stranica telefon dosao nov u kutiji zapakovan znaci full fullova iz predstavnista samsunga ( s njima momak radi ) izaso me malo skuplji nego kod ovih univerzalno i ostalih izaso me oko 750 km sta ja znam tako nesto pazim ga ko malu bebu stavio mu silikonsku fotrolu cistim ga vise jebote nego naocale :D i sad trebam dat nekom lihvaru da ga procjeni 350 km neka hvala onda radje cu skupljat pare i nov uzet sgs2 a ovaj ostavit jer osim malo veceg ekrana i blica ne vidim kolika je razlika izmedju ova dva modela ....
Ady88

#1583 Re: Mobilni all about

Post by Ady88 »

Ovo sam napisao iz licnog iskustva, dakle uopste nema tragova koristenja na mobitelu, potpuno kao nov, stalno u futroli bio i procijenili mi ga 330KM, jos kazem imam memory karticu, futrolu, usb kabl, slusalice itd. kazu nama to nije bitno ne treba nam :)
Uglavnom na piku sigurno mozes uzeti 400KM pa tek onda idi univerzalno :thumbup:
alibaba_i_30_godina

#1584 Re: Mobilni all about

Post by alibaba_i_30_godina »

Kakva je kamera kod Samsung Galaxy Plus? Znam da nema blica, pa me zbog toga i interesuje.

Dvoumim se izmedju njega i HTC Desire S, ovaj HTC ima vise RAM-a, kameru sa blicom, ali i znatno manje memorije (1 Gb)?

Jel' mozda neko usporedjivao ova dva telefona.

HTC ima Sense, ali zato ruzno izgledaju SMS poruke, dok je kod Samsunga to malo bolje. :D
Revolucionar ★

#1585 Re: Mobilni all about

Post by Revolucionar ★ »

Qler wrote:U zamjenu uvijek procijene telefon manje nego sto vrijedi, jer realno, gdje bi oni bili tu :) tako da nemoj doci i reci procijenili mi telefon toliko a kosta toliko... I tako je kod svih. Ne ocekuj onoliko koliko vrijedi

:lol: ma znam da ce ga manje procijenit, samo me zanimale primaju li uopste polovnjake .. a kod mene je svakako ovo škaf od telefona :lol:
brazzo19

#1586 Re: Mobilni all about

Post by brazzo19 »

Ma razumijem ja da ce ga procijenit da se i oni nadju u tome al stvarno previse je ako si prije 2-3 mjesca platio telefon 700 km da ti ga procjene sada na 300 ili 350 km to je stvarno previse .....
zateznistub

#1587 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

NeyDan wrote:Kakva je kamera kod Samsung Galaxy Plus? Znam da nema blica, pa me zbog toga i interesuje.

Dvoumim se izmedju njega i HTC Desire S, ovaj HTC ima vise RAM-a, kameru sa blicom, ali i znatno manje memorije (1 Gb)?

Jel' mozda neko usporedjivao ova dva telefona.

HTC ima Sense, ali zato ruzno izgledaju SMS poruke, dok je kod Samsunga to malo bolje. :D
S plus ima jako dobru kameru, ali po dnevnom svjetlu isto tako i video zapis je boli glava ali u prostoriji i u uslovima slabijeg osvjetljenja je taraba
NerAs

#1588 Re: Mobilni all about

Post by NerAs »

Ogromna razlika galaxy s2 i s...
Ja licno imam galaxy ace, ok je mob.
Sto se tice Desire S i Galaxy S, bez razmisljanja Galaxy S.
Ma noci i onako nema nista bez digitalca, tako da blic ne igra veliku ulogu.
brazzo19

#1589 Re: Mobilni all about

Post by brazzo19 »

NerAs wrote:Ogromna razlika galaxy s2 i s...
Ja licno imam galaxy ace, ok je mob.
Sto se tice Desire S i Galaxy S, bez razmisljanja Galaxy S.
Ma noci i onako nema nista bez digitalca, tako da blic ne igra veliku ulogu.

Slazem da mob kao mob svaki je dobar ali nista bez nekog finog digitalca tipa nikon ili tako nesto das 300 , 400 km za kakav kvalitetan digitalni sa dosta memorije i miran si dok si ziv samo nosis slike na usb.u i izdradis sebi :D
Madrid

#1590 Re: Mobilni all about

Post by Madrid »

Ne bih se slozio da bez digitalca nema nista, istina da je Galaxy S taraba po noci, ali S2 sigurno nije...
Lijepo je imati digitalca, ali isto tako nece se uvijek potrefiti sa tobom kao "pametni telefon" :-D
NerAs

#1591 Re: Mobilni all about

Post by NerAs »

Madrid wrote:Ne bih se slozio da bez digitalca nema nista, istina da je Galaxy S taraba po noci, ali S2 sigurno nije...
Lijepo je imati digitalca, ali isto tako nece se uvijek potrefiti sa tobom kao "pametni telefon" :-D
S2 ima poprilicno dobar blitz, ali nije ravan digitalcima... A to sto je uvijek uz tebe jeste velika prednost.
alibaba_i_30_godina

#1592 Re: Mobilni all about

Post by alibaba_i_30_godina »

Hvala na konkretnim odgovorima i savjetima. Vazno mi je da telefon ima dobru kameru, jer, kao sto neki vec rekose, digitalac ne nosim uvijek sa sobom tako da cesto mobitelom uslikam neke meni vazne trenutke. Vrlo je vjerovatno da cu se strpiti jos 3 sedmice i onda kupiti sg2, mozda mu tada bude i niza cijena. :D
Dupli_skalp

#1593 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

hebo mobitel u današnjim vremenima bez kakvog-takvog blica. :D

pogotovo ako košta preko 150e. :-)
Astrix

#1594 Re: Mobilni all about

Post by Astrix »

Ne znam jesam li trebao ovde postat ili na android temu, valjda mi necete zamjeriti, naime kad preko kompa downloadujem neke aplikacije, i kasnije udjem na net preko moba sve mi se to fino instalira. Ali sad mi je memorija telefon puna, jel ima negdje da stavim da mi sve snima na karticu da ne prebacujem pojedinacno aplikacije sa moba na karticu.
Inace mob je SE Xperia Arc
Mr.Sojic

#1595 Re: Mobilni all about

Post by Mr.Sojic »

Pozdrav forumasi i forumasice :sax:

Ima li neko info koliko kosta dekodiranje telefona (SE Vivaz i NOKIA 5230)?

Unaprijed dankeeeee na odgovoru :wink:
valter.ba

#1596 Re: Mobilni all about

Post by valter.ba »

EUROBIH ti je najkompetentniji za ove probleme na forumu. Nadji ga u prethodnim postovima i posalji pp. Meni je jednom davno sve rjesio, respect :thumbup:
EUROBIH

#1597 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

Mr.Sojic wrote:Pozdrav forumasi i forumasice :sax:

šojicu......hakleri to ovako rade...... nećeš biti pokrađen...i za malo evrića :lol: :lol: :lol:

1----za vivaz (predpostavljam da je u5)ako je u njemu loader 004 nema načina da se dekodira osim na imei od provajdera
loader 001,002,003...idu ko od šale preko se servera-legalno dekodiranje......

2-----za nokiju 5230 na bf metod-čekanje na kodove do 72 sata-kodove kad se iscita aparat možeš dobiti sms-om ili e-mailom

sa koje su mreže?...ako je iz susjednih zemalja mogu se odraditi i na imei svi telefoni :thumbup: :thumbup:

p.s.
valter.ba :dance:
zahvaljujem
Mr.Sojic

#1598 Re: Mobilni all about

Post by Mr.Sojic »

EUROBIH wrote:
Mr.Sojic wrote:Pozdrav forumasi i forumasice :sax:

šojicu......hakleri to ovako rade...... nećeš biti pokrađen...i za malo evrića :lol: :lol: :lol:

1----za vivaz (predpostavljam da je u5)ako je u njemu loader 004 nema načina da se dekodira osim na imei od provajdera
loader 001,002,003...idu ko od šale preko se servera-legalno dekodiranje......

2-----za nokiju 5230 na bf metod-čekanje na kodove do 72 sata-kodove kad se iscita aparat možeš dobiti sms-om ili e-mailom

sa koje su mreže?...ako je iz susjednih zemalja mogu se odraditi i na imei svi telefoni :thumbup: :thumbup:

p.s.
valter.ba :dance:
zahvaljujem

Kolega svaka cast na brzom i konkretnom odgovoru :thumbup:

Vivaz je zakljucan na mrezi DREI (3AT), a nokia 5230 na T-Mobile.Obje mreze su iz Austrije.

Vivaz je U5 ali ne znam koji je loader u njemu (u infu u settings pise samo software verzija).

Preko IMEi kodova se mogu gratis otkljucati ali samo u Njemackoj i to kada istekne ugovor tj. dobije se kod od provider-a.Za Austriju to ne vazi.

Jos jednom hvala na brzom odgovoru!

p.s. E jesi me nasmijao sa SojiTjem :lol:

dinozzoM6

#1599 BHTelecom net paketi

Post by dinozzoM6 »

Raja, jedno pitanje
Pretplatnik sam BH Telecoma sa mini paketom (15 KM mjesečno) i u njega imam uključeno mizernih 10 MB internet prometa (download+upload), negdje sam načuo da za +5 KM mjesečno mogu aktivirati nekakav msurf paket, ili tako nešto da imam 500 MB internet (GPRS/3G) prometa mjesečno. Je li to tačno?
Ako jest, to je odlično, jer ovi mobiteli danas, ako ništa, internet im je najpotrebniji, a ne želim da mi naplaćuju 0,35 KM po 1 MB prijenosa podataka -.-'
Anne Boleyn

#1600 Re: BHTelecom net paketi

Post by Anne Boleyn »

dinozzoM6 wrote:Raja, jedno pitanje
Pretplatnik sam BH Telecoma sa mini paketom (15 KM mjesečno) i u njega imam uključeno mizernih 10 MB internet prometa (download+upload), negdje sam načuo da za +5 KM mjesečno mogu aktivirati nekakav msurf paket, ili tako nešto da imam 500 MB internet (GPRS/3G) prometa mjesečno. Je li to tačno?
Ako jest, to je odlično, jer ovi mobiteli danas, ako ništa, internet im je najpotrebniji, a ne želim da mi naplaćuju 0,35 KM po 1 MB prijenosa podataka -.-'
Da, imaju ti paketi, ja sam uključila taj od 5 KM, ali nije 500 MB, nego 100 (jedino ako se u posljednje vrijeme nije šta promjenilo). Meni je 100 MB dovoljno, ni to do sad nikad nisam potrošila. Uglavnom, nazovi 1444 i raspitaj se detaljnije, a možeš i tako putem telefona uključiti taj paket.
Post Reply