Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bez_ideje

#1351 Re: Mobilni all about

Post by bez_ideje »

Ovima u ZM mobile razlicite cijene na stranici i u radnji
BAj d vej.......jel se dobije regularan racun kod njih......ne onaj blokic
i kako ovo fercera sa njihovim garancijama.....jel imas papir il na lijepe oci ?
Dady

#1352 Re: Mobilni all about

Post by Dady »

Muuky wrote:
sabanss wrote:
Muuky wrote:ko hoce da kupuje mobitel nek kupi Apple iPhone , pokajat se sigurnoooooooooo 1000 :% necee
Jah samo sto Iphone 4 kosta 1200 KM dok Arc kosta 600 KM.

Hardver je tu negdje :D

Inace Neo je samo smanjeni Arc ukoliko jos uvijek postoji dilema izmedju ova dva telefona...
iPhone nemoš poredit ni s jednim drugim telefonom
ko hoce da se uveri nek ode u Apple centar
ulica Obala Mak Dizdara 4
Nazalost, iPhone ne mozes legalno kupiti u BiH.
ema_

#1353 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Kupila, i prodajem Xperia Arc. :roll:

Gdje su mi oči bile da nisam vidjela da nema prednju kameru? Čak i Neo onoliko jeftiniji ima, a kako sam se sad zarovila ima i svaki drugi telefon haman.

Detalji na pp.

Edit: PRODANO
Last edited by ema_ on 17/11/2011 17:35, edited 1 time in total.
Quaresma

#1354 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

vala, jos sam na nokii n97, otkad je izasla, i jos nikad mi nije zatrebala prednja kamera :roll:
ema_

#1355 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Quaresma wrote:vala, jos sam na nokii n97, otkad je izasla, i jos nikad mi nije zatrebala prednja kamera :roll:

Već sam spominjala, novi mobitel sam kupovala samo zbog toga što idem daleko od svojih, i hoću da mogu video pozive sa njima obavljati, i to ne samo da njih gledam nego i oni da vide šta ima kod mene :) .
Jeff Bingham

#1356 Re: Mobilni all about

Post by Jeff Bingham »

ema_ wrote:Kupila, i prodajem Xperia Arc. :roll:

Gdje su mi oči bile da nisam vidjela da nema prednju kameru? Čak i Neo onoliko jeftiniji ima, a kako sam se sad zarovila ima i svaki drugi telefon haman.

Detalji na pp.
zasto ne probas otici u radnju gdje si kupila pa zamijeniti za neki koji ima cam? mozda ti malo spuste cijenu, ne bi trebalo bit problema ako si tek uzela.
Muuky

#1357 Re: Mobilni all about

Post by Muuky »

Prodajem Nokia N97 , pa ko je zainteresovan nek se javi
burekodsira

#1358 Re: Mobilni all about

Post by burekodsira »

ema_ wrote:
Quaresma wrote:vala, jos sam na nokii n97, otkad je izasla, i jos nikad mi nije zatrebala prednja kamera :roll:

Već sam spominjala, novi mobitel sam kupovala samo zbog toga što idem daleko od svojih, i hoću da mogu video pozive sa njima obavljati, i to ne samo da njih gledam nego i oni da vide šta ima kod mene :) .
ako koristis skype na njemu mozes i s tom kamerom... imam i ja mob samo s kamerom pozada ali super fecera na displeju vidim moje a oni vide ono sto ja smatram interesantnim da im prikazem :) tako da svi imaju nesta od toga... a onda okrenem u sebe da mi vide facu ako me zaborave :mrgreen:
ema_

#1359 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

burekodsira wrote:
ako koristis skype na njemu mozes i s tom kamerom... imam i ja mob samo s kamerom pozada ali super fecera na displeju vidim moje a oni vide ono sto ja smatram interesantnim da im prikazem :) tako da svi imaju nesta od toga... a onda okrenem u sebe da mi vide facu ako me zaborave :mrgreen:

Ma neću tako, uzet ću Neo i živjela Beiha :) .
sabanss

#1360 Re: Mobilni all about

Post by sabanss »

ema_ wrote:
burekodsira wrote:

Ma neću tako, uzet ću Neo i živjela Beiha :) .
Uzmi ogledalo jeftinije je :D
kojeime

#1361 Re: Mobilni all about

Post by kojeime »

bez_ideje wrote:Ovima u ZM mobile razlicite cijene na stranici i u radnji
i kako ovo fercera sa njihovim garancijama.....jel imas papir il na lijepe oci ?
Dobijes garantni list koji ti je kao fol racun. Ali to je praksa i kod nekih drugih, ne samo kod njih. Garancija je 6 mjeseci, touch screen ne ulazi u garanciju.

Ne znam koji telefon planiras kupiti, ali ja se ne bih usudio ni kod koga ovdje upiti skup telefon (300KM mi je apsolutno gornja granica, cak i to je suma o kojoj bih dobro razmislio da li bih se usudio potrositi kod nasih prodavaca telefona), bas zbog nacina na koji prodaju telefone. Da imam novca za kupiti recimo Samasung Galaxy IIs ili iPhone, ne bih tako skupe telefone kupovao ovdje zbog uslova.
Curve

#1362 Re: Mobilni all about

Post by Curve »

bez_ideje wrote:BAj d vej.......jel se dobije regularan racun kod njih......ne onaj blokic
:lol: :lol: :lol: dobar dobar
Quaresma

#1363 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

ema_ wrote:

vjeruj mi da nisam vidio da trazis prvenstveno s prednjom kamerom, probaj naci samsung galxay s nov jeftiniji od arc.a ili s2 polovan
bez_ideje

#1364 Re: Mobilni all about

Post by bez_ideje »

kojeime wrote:
bez_ideje wrote:Ovima u ZM mobile razlicite cijene na stranici i u radnji
Dobijes garantni list koji ti je kao fol racun. Ali to je praksa i kod nekih drugih, ne samo kod njih. Garancija je 6 mjeseci, touch screen ne ulazi u garanciju.

Ne znam koji telefon planiras kupiti, ali ja se ne bih usudio ni kod koga ovdje upiti skup telefon (300KM mi je apsolutno gornja granica, cak i to je suma o kojoj bih dobro razmislio da li bih se usudio potrositi kod nasih prodavaca telefona), bas zbog nacina na koji prodaju telefone. Da imam novca za kupiti recimo Samasung Galaxy IIs ili iPhone, ne bih tako skupe telefone kupovao ovdje zbog uslova.
hocu nokiu e5.....danas sam malo snjuhala po gradu.......ovi po centru daju godinu garancije ,al je telefon 330 KM ,u ZM je 290 a kod njih pola godine garancija......ne znam sad
Mr. Brightside

#1365 Re: Mobilni all about

Post by Mr. Brightside »

sta pokriva garancija :roll:
bez_ideje

#1366 Re: Mobilni all about

Post by bez_ideje »

kaze mi jedan ,ako ti ispadne i nesta se pokvari to ne pokrivam .....kontam logicno.......reko a sta je ako bude nesto "unutra" ,ne samo program ,kaze pa ako je nesto fabricki neispravno-zamijenit cemo
Mr. Brightside

#1367 Re: Mobilni all about

Post by Mr. Brightside »

bez_ideje wrote:kaze mi jedan ,ako ti ispadne i nesta se pokvari to ne pokrivam .....kontam logicno.......reko a sta je ako bude nesto "unutra" ,ne samo program ,kaze pa ako je nesto fabricki neispravno-zamijenit cemo
realno male su sanse da ce neki NokiJin dio "otici" za godinu dana :D

ja bih uzeo tu od 290 :D (ti kako hoces, nemoj da bude Armin me nagovorio :oops: )
Quaresma

#1368 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

:thumbup:
shin

#1369 Re: Mobilni all about

Post by shin »

Nema windows phone 7 nigdje na videu, valjda ih je sramota :lol:
ema_

#1370 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Xperia neo ili Samsung S /S + ?

(nisam odavno ništa pitala :oops: )
Mr. Brightside

#1371 Re: Mobilni all about

Post by Mr. Brightside »

ema_ wrote:Xperia neo ili Samsung S /S + ?

Xperia, bolja kamera a i OS je za dvije stepenice iznad u startu(moze i Samsung imati v2,3 al nije to to) :D
Quaresma

#1372 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

xperia neo, SE je najavio da ce noviji xperia modeli dobiti Ice cream sandwich update :-D
ema_

#1373 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Morala sam guglati taj sendvić :lol: , ko kad nemam pojma o ovim sad stavarima. Navikla da ne diram ništa na mobitelu, kakvi OS, kakve aplikacije, kakvo šta, zovi, šalji sms, malo fejs i vozdra.

Ovo sad je meni baš komplicirano kao trenutnom laiku :-) .
zateznistub

#1374 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3734

evo ti pa uporedi.

Vecina stavki je bolja kod SE osim procesora a i cijenom je prihvatljiviji. Fabricki imaju isti OS.

Kod mene je ovaj lijevi 9001 S+ i sve je super osim kamere koja je za ove novce morala da mude bolja.
neo7

#1375 Re: Mobilni all about

Post by neo7 »

samsung galaxy s ili htc hd2 (ili neku u cjenovnom rangu sa samsungom) ?
Post Reply