Mobilni all about
Moderator: Benq
-
vulkan777
#1026 Re: Mobilni all about
Ima li iko nekakvo mišljenje ili sugestije o LG Optimus One P500, ubrzo trebam mobitel kupit i treba mi pomoć?! Ima li neko možda neki bolji prijedlog?!
- idealnolosa
#1027 Re: Mobilni all about
Sto se ljutis,pa ja ne mogu da nadjem taj mobitel jedva nadjoh i ovaj samo u jednoj radnji(nov),a ako bi uzimala polovan definitivno bi uzela SE.Dakle nema potrebe da se ljutis eto potrazicu pa cu vifdjeti ima li toga danas po gradu.HvalaQuaresma wrote:ja sam ti samo htio pomoci jer za te pare mozes naci bolji mob s boljom kamerom, vecina nas zna da nokia ima najbolje kamere, al tvoj je izbor
- Quaresma
#1028 Re: Mobilni all about
ne ljutim se ja, kazem ti fino za te pare mozes dobiti bolji mob/kamera, al dobro nije ni 6700 classic los mobidealnolosa wrote:Sto se ljutis,pa ja ne mogu da nadjem taj mobitel jedva nadjoh i ovaj samo u jednoj radnji(nov),a ako bi uzimala polovan definitivno bi uzela SE.Dakle nema potrebe da se ljutis eto potrazicu pa cu vifdjeti ima li toga danas po gradu.HvalaQuaresma wrote:ja sam ti samo htio pomoci jer za te pare mozes naci bolji mob s boljom kamerom, vecina nas zna da nokia ima najbolje kamere, al tvoj je izbor
-
febo_acm
#1029 Re: Mobilni all about
Nazoves ih, kazes gdje si i kazes koji telefon zelis i oni ce ti reci gdje najblize ima 
-
Mustafapasa
#1030 Re: Mobilni all about
Odgovore odmah...KvaziExpert wrote:Pozdrav svima,
da li neko zna ima li na kojem šalteru BH Telecoma Samsung i9100. Tražio sam u Tuzli i Gračanici, bez uspjeha, očekuju da stigne.
Slao sam pitanje na [email protected], ali mi nisu ništa odgovorili.
Hvala unaprijed
- idealnolosa
#1031 Re: Mobilni all about
Ja sam ipak kupila oba ona telefona.I evo utiske-
Nokia preslatka,tanka,odlicna ali fotke po danu su ok po noci nikakve.Kao ima blic ali fotka mutnjikava,ne vreijedi bas puno.
SE bijel sladak,fotke savrsene i po noci i o danu-i njega nosim trenutno.Valjda ja imam ljubav prema SE telefonima,Nokia mi je uvjek bila druga opcija.Dok god radi furacu ovaj SE mada se odlicno drzi,a kada prestane uzecu Nokiu koja ce i tada biti NOVA:)
Nokia preslatka,tanka,odlicna ali fotke po danu su ok po noci nikakve.Kao ima blic ali fotka mutnjikava,ne vreijedi bas puno.
SE bijel sladak,fotke savrsene i po noci i o danu-i njega nosim trenutno.Valjda ja imam ljubav prema SE telefonima,Nokia mi je uvjek bila druga opcija.Dok god radi furacu ovaj SE mada se odlicno drzi,a kada prestane uzecu Nokiu koja ce i tada biti NOVA:)
- Quaresma
#1033 Re: Mobilni all about
zasto vlasnici nokie s symbian^3 os-om, ne skida Anna update 
-
Mustafapasa
#1034 Re: Mobilni all about
pa sta onda ovdje palamude kako nisu ekspeditivni i to ????? NEk si nam rekao i hairli teleofnKvaziExpert wrote:stigao odgovor, sa pitanjima, ko, šta, odakle, koji broj, ja odgovorio, i dobio obavijest, doduše od druge službe, koju sam kontaktirao ranije, pretpostavljam da su povezani...Mustafapasa wrote:expert, dobil odg?
uglavnom, sutra preuzimanje, danas ne stigoh
edit: stigo zamzung,....jooj makine
-
new_york
#1035 Re: Mobilni all about
Defintivno najaci mob, i ja ga imam.KvaziExpert wrote:stigao odgovor, sa pitanjima, ko, šta, odakle, koji broj, ja odgovorio, i dobio obavijest, doduše od druge službe, koju sam kontaktirao ranije, pretpostavljam da su povezani...Mustafapasa wrote:expert, dobil odg?
uglavnom, sutra preuzimanje, danas ne stigoh
edit: stigo zamzung,....jooj makine
- elmirčo
#1036 Re: Mobilni all about
aloha maj frends
gdje mogu skinuti čitač bar kodova za nokiu c5 ?
anyone??
gdje mogu skinuti čitač bar kodova za nokiu c5 ?
anyone??
- elmirčo
#1038 Re: Mobilni all about
burekodsira wrote:ovi store
- tolerantna
#1039 Re: Mobilni all about
lijepa moja NOKIA...koristim ih godinama i svaki put sve blje i bolje.... Izdala brand dva puta sa samsungom i LG-em i razocarala se....Trenutno (skoro 2 godine) koristim E71 i prezadovoljnaaaa...ima sve sto treba...a baterija 4 dana ...kad ga "handrim" 2-3 dana 
- burekodsira
#1040 Re: Mobilni all about
valjas gluposti, povjerovace ti neiskusna raja, odmjeri malo prije nego sto napisesKvaziExpert wrote:Za nokiu se mogu djelomicno sloziti, imao sam n97, najgori moguci odnos ocekivano/pruzeno, a nakon nje e72, e ona je bila k'o bombona, osim sto joj je premali ekran, pa je zamijenio htc desire.tolerantna wrote:lijepa moja NOKIA...koristim ih godinama i svaki put sve blje i bolje.... Izdala brand dva puta sa samsungom i LG-em i razocarala se....Trenutno (skoro 2 godine) koristim E71 i prezadovoljnaaaa...ima sve sto treba...a baterija 4 dana ...kad ga "handrim" 2-3 dana
od juce sam u posjedu samsunga i9100, i vise sam nego zadovoljan. vagao sam izmedju htc desire hd i njega, ali je samsung prevagnuo. Kolega ima hd, najveca razlika je u displeju, htc k'o da je ugasen pored samsunga.
(odgovor vezan za komparaciju dhd i samsunga)
- burekodsira
#1041 Re: Mobilni all about
pa ti poredis neporedivo: dvije razlicite generacije... kontash? normalno da je sgs2 u svemu napredovao (doduse ista im je kamera). ja tebi zamjeram na izjavi za displej dhd-a
s kojom se ne bih slozio.
mozda ti je pri testiranju bilo aktivirano automatsko podesavanje osvjetljenja displeja pa ti se cinilo da je "ko ugasen" jer senzor u "automodu" zbog stednje baterije u svjetlijim okolnostima automatski smanjuje osvjetljenje displeja (kao i kod vecine drugih smartfouna).
evo par telefona jedan kraj drugog cisto radi komparacije displeja
s lijeva na desno: LG P970, Samsung Galaxy S2, HTC Desire HD, HTC Sensation
jedina uocljiva razlika na snimku je bistriji prikaz boja na super amoled displayu kod sgs2
meni licno na sgs2 se ne svidja samo plasticna obrada, da su bar ostali na kvaliteti prethodnika bio bi puno ljepsi. inace super telefon i ja ga naravno svima iskreno preporucujem
mada isto tako i dhd preporucujem jer moze odraditi sve zahtjeve domacih korisnika u istoj kvaliteti kao i dualcori, uz to kvalitetno obradjen i jeftiniji 
mozda ti je pri testiranju bilo aktivirano automatsko podesavanje osvjetljenja displeja pa ti se cinilo da je "ko ugasen" jer senzor u "automodu" zbog stednje baterije u svjetlijim okolnostima automatski smanjuje osvjetljenje displeja (kao i kod vecine drugih smartfouna).
jedina uocljiva razlika na snimku je bistriji prikaz boja na super amoled displayu kod sgs2
meni licno na sgs2 se ne svidja samo plasticna obrada, da su bar ostali na kvaliteti prethodnika bio bi puno ljepsi. inace super telefon i ja ga naravno svima iskreno preporucujem
-
new_york
#1042 Re: Mobilni all about
Ja nekontam o kakvoj ljudi pricaju plastici kod SGS2 .....Ja tu plastiku uopste neosjecam kad ga drzim u ruci...suprotno bas dobijem osjecaj da drzim vrhunski uredjaj(kao sto i jeste) onakav sav tanak,lagan sa onim prelijepim displeyom.burekodsira wrote:pa ti poredis neporedivo: dvije razlicite generacije... kontash? normalno da je sgs2 u svemu napredovao (doduse ista im je kamera). ja tebi zamjeram na izjavi za displej dhd-as kojom se ne bih slozio.
jedina uocljiva razlika na snimku je bistriji prikaz boja na super amoled displayu kod sgs2![]()
meni licno na sgs2 se ne svidja samo plasticna obrada, da su bar ostali na kvaliteti prethodnika bio bi puno ljepsi. inace super telefon i ja ga naravno svima iskreno preporucujemmada isto tako i dhd preporucujem jer moze odraditi sve zahtjeve domacih korisnika u istoj kvaliteti kao i dualcori, uz to kvalitetno obradjen i jeftiniji
- Qler
#1043 Re: Mobilni all about
Uzmi u ruku N8, E7, ili HTC Legend, pa onda uzmi bilo kojeg Samsunga, bit ce ti jasno o kakvoj jeftinoj plastici raja prica.
Samsung je poznat po tome sto su im telefoni "jeftini"...
-
ismiramir
#1044 Re: Mobilni all about
U pravu su ljudi za (ne)kvalitet plastike na samsungu. Ovih dana sam imao sensation i sgs2. Puno bolju izradu ima sensation i djeluje cvrsce, kvalitetnije. Iako je sensation, po meni, bolji upravo zbog izrade, ostavio sam si sgs2 jer je ljepsi. A o kvalitetu samog uredaja nema sumnje da je izvanredan i pravi je iphone killer- mislim da mu ni iphone 5 nece pobjeci, bit ce u pet deka.
-
new_york
#1045 Re: Mobilni all about
Drzao i Sensation i SGS2 zajedno i nista...Senstaion samo dosta tezi i deblji(sto je jedan od razloga sto ga nisam uzeo)...Qler wrote:Uzmi u ruku N8, E7, ili HTC Legend, pa onda uzmi bilo kojeg Samsunga, bit ce ti jasno o kakvoj jeftinoj plastici raja prica.
- burekodsira
#1046 Re: Mobilni all about
nebitno jeli mjesec ili pola godine vremenske razlike, u tom periodu je nastupila smjena generacija i ne mogu se po toj osnovi porediti, mada je dhd tako dobar da ga slobodno mozes vazda s sgs2 uzeti u razmatranje. ti si reko da je dhdu displej skoro ko ugasen sto nije tacno i na to sam ukazo i to je to.
sto se oklopa tice, da ti je tako sgs2 ispo vjerovatno bi mu riknula plastika tako da to nije nikakav pro et contra. radi se o tome sta je kvalitetniji materijal. isto tako razlika s ajfonom koji je staklen i ako ispadne raspuknuce ali ipak je vrhunski obradjen.
desire je ugradjivao amoled displeje dok nije doslo do zastoja u nabavci materijala pa su presli na lcd jedno vrijeme, koji je ugradjivan i u dhd. ja ne poricem da je kvalitetniji displej sgs2 samo je sigurno da niti jedan spomenuti mob nije kao ugasen prema sgs2.
sto se oklopa tice, da ti je tako sgs2 ispo vjerovatno bi mu riknula plastika tako da to nije nikakav pro et contra. radi se o tome sta je kvalitetniji materijal. isto tako razlika s ajfonom koji je staklen i ako ispadne raspuknuce ali ipak je vrhunski obradjen.
desire je ugradjivao amoled displeje dok nije doslo do zastoja u nabavci materijala pa su presli na lcd jedno vrijeme, koji je ugradjivan i u dhd. ja ne poricem da je kvalitetniji displej sgs2 samo je sigurno da niti jedan spomenuti mob nije kao ugasen prema sgs2.
- strong69
#1047 Re: Mobilni all about
Kod mene je signal odlican. Dobijem "fix" za 2 min i to u svojoj sobi. Flashovao sam telefon ovim novim KH3 FW-om pa mi se nije dalo izlaziti. Nadi program "Faster fix" i "GPS Toolbox" koji ce ti pomoci u tome.KvaziExpert wrote:
Nego šta je sa prijemom GPS signala kod ostalih korisnika sgs2, kod mene je užasno loše. Treba mu par minuta za GPS fix. Na htc desire se radi bukvalno o sekundama?
Ima li opcija da grupiše pozive od istog kontakta, ono kad me neko zove deset puta, čitava lista zauzeta, na htc-u je samo jednom, dok su detalji u historiji? Puno je preglednije.
Sto se tice ovog grupisanja mislim da je tu HTC neporedivo bolji... Nisam nasao ovu opciju na GS2.
-
Astrix
#1048 Re: Mobilni all about
A kako se krecu cijene za ta dva telefona, i9100 i HTC desire u radnji?
- Better Man
#1049 Re: Mobilni all about
Izvini, ali Samsung pravi odlicne telefone. Koristim model F480 i stvarno je odlican telefon. Od dugotrajne baterije preko ostalog. Mogu misliti tek ove nove modele! Ako bi ikad uzimao telefon druge marke to bi bio Iphone. Koristio sam i Nokiu, ali vise je ne bi koristio, jer je precijenjena u odnosu na ono sto nudi, a i vala i modeli su im preglomazni i preteski. Istina nisu svi modeli ima i onih normalnih dimenzija, ali meni se to licno nesvidja.Qler wrote:Uzmi u ruku N8, E7, ili HTC Legend, pa onda uzmi bilo kojeg Samsunga, bit ce ti jasno o kakvoj jeftinoj plastici raja prica.
- zateznistub
#1050 Re: Mobilni all about
Koje se ovdje gluposti mogu procitati.
Cuj losa plastika u samsunga
Cuj losa plastika u samsunga