Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
TRANCE

#276 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by TRANCE »

Ellinor wrote:Nije mi jasno što je naglasak na tome "debeli", kao da je ta njegova karakteristika presudna u ovom megalomanskom ponašanju :lol:
Jesi se to možda našao uvrijeđenim? :lol:
Ti debeli dvjestokilaši u većini slučajeva ispoljavaju egoizam, kretensko ponašanje i stav "boli me qrac za sve". Da nije tako, ne bi bili dvjestokilaši. Ali hajd', nije to tema emisije...
ExNihilo

#277 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

Nisam se pronašao :D

Ali, možda uvrijediš nekog od forumskog pučanstva pa budeš linčovan :P
dragonz

#278 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by dragonz »

TRANCE wrote: Jesi se to možda našao uvrijeđenim? :lol:
Ti debeli dvjestokilaši u većini slučajeva ispoljavaju egoizam, kretensko ponašanje i stav "boli me qrac za sve". Da nije tako, ne bi bili dvjestokilaši. Ali hajd', nije to tema emisije...
svjedok sam vjerovatno i drugi da su gori pendavi ljudi tj. niži od 1,60

a ovi ga mogu držati u zatvoru max. dvije sedmice i opet će nastaviti kao i dosad
nihil_

#279 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

TRANCE wrote:
Ellinor wrote:Nije mi jasno što je naglasak na tome "debeli", kao da je ta njegova karakteristika presudna u ovom megalomanskom ponašanju :lol:
Jesi se to možda našao uvrijeđenim? :lol:
Ne kontam kakve veze ovo ima se njegovom kilazom?

Ja da sam imo kesha ko on i ja bi se preseravo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#280 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Velkoski »

nihil_ wrote: Ja da sam imo kesha ko on i ja bi se preseravo.
:thumbup: :mrgreen:

Pa sta bi' ja radiiiiiioooo sa tolikim parama :-) :D
cigara

#281 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by cigara »

leet wrote:
nihil_ wrote: Ja da sam imo kesha ko on i ja bi se preseravo.
:thumbup: :mrgreen:

Pa sta bi' ja radiiiiiioooo sa tolikim parama :-) :D
kunem se ovo njegovo je nula bodova sta bih ja odradio :D
AdNaN88

#282 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by AdNaN88 »

Ja bih sve podijelio siromasnim :mrgreen:
alenthekiller

#283 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alenthekiller »

Da su babi muda bila bi komunista :D ovako samo sanjat ili pokrenuti nesto slicno bez cekanja za download i eto love 100% da se preseravamo :lol:
Adnansu

#284 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Adnansu »

Kakav je vakat, daj mi jedan dan ovo što on ima i vodi me u ćuzu koliko hoćeš, samo da malo uživam :D
Hajvanoid

#285 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Hajvanoid »

pravo da vam kazem skeptichan sam i u namjere i motive anonymusa, nekako mi isuvishe na silu neke stvari pocinju radit, kao po starom dobrom principu isprobanom x puta dosad od americkih tajnih sluzbi i nwo agendasha, ono tipa imas good guys u ovom sluchaju jadne americhke korporacije koje tobozhe potkradaju internet ublehari i na drugoj strani bad guys pod maskom anonymusa, nebi bilo prvi put da je izmisljena ta neka babaroga da bi good guy opravdao neke svoje poteze pred ocima javnosti u borbi sa losim momcima, znamo vrlo dobro fakte oko black panters pokreta i ko je bio njihov financijer, u biti tadasnja vlada kroz crne i razne mutne fondove, zasto, pa zato da se u narodu povecha strah i da pohrle vladi u strahu od panthera i haoticne politike koja im je servirana, i problem za koji ima rijeshenje i chuva ga kao as u rukavu koji che dat u pravo vrijeme, isto tako zna se da se te restrikcije oko neta odavno vech pripremaju i zato kazem sad anonymusi kolko god misle da mogu pomoc svojim djelima, sad mogu i odmoch i klatno okrenut na drugu stranu i izazvat kontraefekat ako budu jako extremni, na kraju krajeva ko kaze da u svrhu zaostravanja odnosa neko iz kontraobavjeshtajnih eshalona ne mozhe smontirat krajnje ekstremnu prijetnju anonymusa i podich stvari na novi nivo sa tenzijama, zato kazem podjela tipa good guys bad guys ne pije vode kod mene, cim mi tako nesta podju servirat to mi jako smrdi, sta ako su anonymusi jedno od oruzhja te iste elite i inicijatorska kapisla zbog koje che moch rech i ucinit stvari koje planiraju chinit, think about it ;-)
jastuk1

#286 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by jastuk1 »

Hajvanoid, u potpunosti se slažem. Samo oni koji su DEBELO naivni se ne bi složili sa tvojim postom. Pohlepa za kontrolom i iskorištavanjem ljudi je najveća, najprepredenija i najogavnija od svih pohlepa i izvor svih zala.
dinozzoM6

#287 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by dinozzoM6 »

^^ Good point...
nihil_

#288 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

hahahah pa naaaravno masoni opet, kazem ja ovo je svo kontra-kontra-kontra zavjera, i wikilieaks isto kontra-kontri-kontre. Ja mislim da su se i oni vise zbunili pa ne znaju ko tu koga
:lol: :lol: :lol:

Anonymus su grupa klinaca sa 4chana i jamda reddita.

Ono njihovo "We are legion" je zajebancija koja upravo potice sa 4chana.
graue_maus

#289 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by graue_maus »

jastuk1 wrote:Hajvanoid, u potpunosti se slažem. Samo oni koji su DEBELO naivni se ne bi složili sa tvojim postom. Pohlepa za kontrolom i iskorištavanjem ljudi je najveća, najprepredenija i najogavnija od svih pohlepa i izvor svih zala.
+1
nihil_

#290 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

A kako ce to anonymus utjerati strah ljudima pa ce ljudi bjezati vladi?
Pa vidite da su na stranu naroda, slobode itd. Ispade ta ti ljudi iz sjene onda slozise sebi zavjeru :lol: :lol:

Je li mi mislimo na istu grupu, ja bi reko da ovdje neko nesto nije razumio :?
alica.k

#291 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

nihil_ wrote:A kako ce to anonymus utjerati strah ljudima pa ce ljudi bjezati vladi?
Pa vidite da su na stranu naroda, slobode itd. Ispade ta ti ljudi iz sjene onda slozise sebi zavjeru :lol: :lol:

Je li mi mislimo na istu grupu, ja bi reko da ovdje neko nesto nije razumio :?
ma nisu oni nikakvi ljudi iz sjene, to su djecica.
pa nisu li nedavno pohapsili 20tak njih iz anonymousa zbog onih occupy protesta?

ddosanje web stranica nije nikakav ozbiljan napad na ove institucije, pa neki dan je i sa-x bio zrtva ddos napada.
jastuk1

#292 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by jastuk1 »

nihil_ wrote:A kako ce to anonymus utjerati strah ljudima pa ce ljudi bjezati vladi?
A joj, tako što će "uraditi" ili će im se prišiti stvari daleko ogavnije od dosanja stranica.

Ona floskula "reci ne drogama" ustvari treba da glasi "reci ne naivnosti."
nihil_

#293 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

jastuk1 wrote:
A joj, tako što će "uraditi" ili će im se prišiti stvari daleko ogavnije od dosanja stranica.

Ko na primjer?

I sta ce se desiti? Ljudi ce pobjeci vladi koja je donedavno htjela uvesti SOPA i PIPA i cenzurisati sve zivo? I to ce pobjeci od anonymusa koji su kao eto neki narodni heroji? :-)
Lako je teoriju skontati, znam to, al daj da bar malo drzi vodu.
cigara

#294 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by cigara »

nihil_ wrote:
jastuk1 wrote:

Ko na primjer?

I sta ce se desiti? Ljudi ce pobjeci vladi koja je donedavno htjela uvesti SOPA i PIPA i cenzurisati sve zivo? I to ce pobjeci od anonymusa koji su kao eto neki narodni heroji? :-)
Lako je teoriju skontati, znam to, al daj da bar malo drzi vodu.
ma u pravu su, ovo drzi vodu kad je americki narod u pitanju
Ajatolah_

#295 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Ajatolah_ »

Šta vam je ljudi, kakvi crni Masoni i Anonymous... djeca sa 4chana koja provode dane za kompjuterom. ;-)
arnes_king

#296 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by arnes_king »

Ovi nasi bosanci misle da su u svemu najpametniji i da sve znaju -.-
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#298 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by 1pajdo »

Hajvanoid wrote:pravo da vam kazem skeptichan sam i u namjere i motive anonymusa, nekako mi isuvishe na silu neke stvari pocinju radit, kao po starom dobrom principu isprobanom x puta dosad od americkih tajnih sluzbi i nwo agendasha, ono tipa imas good guys u ovom sluchaju jadne americhke korporacije koje tobozhe potkradaju internet ublehari i na drugoj strani bad guys pod maskom anonymusa, nebi bilo prvi put da je izmisljena ta neka babaroga da bi good guy opravdao neke svoje poteze pred ocima javnosti u borbi sa losim momcima, znamo vrlo dobro fakte oko black panters pokreta i ko je bio njihov financijer, u biti tadasnja vlada kroz crne i razne mutne fondove, zasto, pa zato da se u narodu povecha strah i da pohrle vladi u strahu od panthera i haoticne politike koja im je servirana, i problem za koji ima rijeshenje i chuva ga kao as u rukavu koji che dat u pravo vrijeme, isto tako zna se da se te restrikcije oko neta odavno vech pripremaju i zato kazem sad anonymusi kolko god misle da mogu pomoc svojim djelima, sad mogu i odmoch i klatno okrenut na drugu stranu i izazvat kontraefekat ako budu jako extremni, na kraju krajeva ko kaze da u svrhu zaostravanja odnosa neko iz kontraobavjeshtajnih eshalona ne mozhe smontirat krajnje ekstremnu prijetnju anonymusa i podich stvari na novi nivo sa tenzijama, zato kazem podjela tipa good guys bad guys ne pije vode kod mene, cim mi tako nesta podju servirat to mi jako smrdi, sta ako su anonymusi jedno od oruzhja te iste elite i inicijatorska kapisla zbog koje che moch rech i ucinit stvari koje planiraju chinit, think about it ;-)
U potpunosti se slažem, pa vidjeli smo što je se događalo kad je mininova ugašena, pa sad megaupload... Mišljenja sam da je sve ovo unaprijed isplanirano, gašenje megauploada pa nekakvo odgađanje odluke o svemu tome da ljudi misle da se daljnje cenzuriranje interneta neće događati zbog neke grupe "anonimusa". Dakle, sve se to uvodi na mala vrata bez velike pompe, samo pričekajte još par mjeseci dok padne još koja stranica.. Pa zamislite samo da se ovaj zakon odjednom uvede, pa ljudi bi se pobunili pa na kraju ništa oko toga.
cigara

#299 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by cigara »

EdoI wrote:Šta vam je ljudi, kakvi crni Masoni i Anonymous... djeca sa 4chana koja provode dane za kompjuterom. ;-)
mislim da nisi shvatio sta zelim da kazem
da su anonymousi u stvari grupa od 10-ero djece od 15 godina, amerika je sposobna njih prikazati kao cyber terroriste i prijetnju drzavnoj bezbjednosti, sto bi mogli i uraditi bude li im odgovaralo
Ajatolah_

#300 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Ajatolah_ »

Nije se na tebe ni odnosilo, već na Hajvanoida koji piše o kojekakvim masonskim zavjerama. Ko je upoznat sa situacijom, zna šta su ustvari Anonymous, a definitivno nemaju veze s masonima. :D
Locked