Malware
Moderator: Benq
-
Anpa
#1 Malware
Nisam nešto previše upućen oko tehnologije, ali par puta kad otvorim stranicu klixa, na antivirusu mi izbaci da je blokiran malware, na lokaciji mi pise da je porijeklo sa browsera, a samo klix mi upaljen. Da li je moguće da klixov server šalje malware ?
- diablobih
#2 Re: Malware
Ne...Anpa wrote:Nisam nešto previše upućen oko tehnologije, ali par puta kad otvorim stranicu klixa, na antivirusu mi izbaci da je blokiran malware, na lokaciji mi pise da je porijeklo sa browsera, a samo klix mi upaljen. Da li je moguće da klixov server šalje malware ?
-
Anpa
#3 Re: Malware
Znas li slucajno sta je u pitanju? Ja msm da je AV pogresno prepoznao lokaciju..diablobih wrote:Ne...Anpa wrote:Nisam nešto previše upućen oko tehnologije, ali par puta kad otvorim stranicu klixa, na antivirusu mi izbaci da je blokiran malware, na lokaciji mi pise da je porijeklo sa browsera, a samo klix mi upaljen. Da li je moguće da klixov server šalje malware ?
- diablobih
#4 Re: Malware
Ne mogu ti nista reci kada ne znam o kojem se malwareu radi. Vjerujem da si pokupio neki malware koji ti je instalirao add-on, pa ti javlja da je u browseru, ili se nalazi u temp taj malware. Instaliraj malwarebytes i pokusaj izbrisati. Takodjer je moguce da ti je antivirus debilan, tj. jedan od besplatnih ala avast i tako ti. Bolji od svih tih je windows defender na win 10.Anpa wrote:Znas li slucajno sta je u pitanju? Ja msm da je AV pogresno prepoznao lokaciju..diablobih wrote:Ne...Anpa wrote:Nisam nešto previše upućen oko tehnologije, ali par puta kad otvorim stranicu klixa, na antivirusu mi izbaci da je blokiran malware, na lokaciji mi pise da je porijeklo sa browsera, a samo klix mi upaljen. Da li je moguće da klixov server šalje malware ?
-
Anpa
#5 Re: Malware
koristim Avast Premier, djeluje mi kao ok, a trenutno mi je w7 na kompu. Komp bukvalno koristim za youtube i fakultet.diablobih wrote: Ne mogu ti nista reci kada ne znam o kojem se malwareu radi. Vjerujem da si pokupio neki malware koji ti je instalirao add-on, pa ti javlja da je u browseru, ili se nalazi u temp taj malware. Instaliraj malwarebytes i pokusaj izbrisati. Takodjer je moguce da ti je antivirus debilan, tj. jedan od besplatnih ala avast i tako ti. Bolji od svih tih je windows defender na win 10.
-
sandra01
#6 Re: Malware
Ima par mjeseci nakacio mi se ovaj counterflix i ne mogu da ga se rijesim nikako poludih od njega , da ne kazem da mi je stabilnost laptopa totano otisla ono svakih 15 minuta pada windows
Kada pokusam da instaliram neki free antivirus dobijem obavijest daje administrator blokirao instalaciju antivirus programa a laptop moj znaci nisam ja
Kada kliknem na pomoc kako da odblokiram instalaciju dobijem poruku da nema rjesenja nego da pitam IT atruucnjake

Ne mogu da ga izbrisem sa panela ono uninstall jer ga tamo nema!!!!
Ne znam sta da radim....
Kada pokusam da instaliram neki free antivirus dobijem obavijest daje administrator blokirao instalaciju antivirus programa a laptop moj znaci nisam ja
Kada kliknem na pomoc kako da odblokiram instalaciju dobijem poruku da nema rjesenja nego da pitam IT atruucnjake
Ne znam sta da radim....
- crnivrag
#7 Re: Malware
Javi se na P.P., pa ću ti to srediti putem daljinskog ulaska na tvoj laptop i korištenjem nekih IT alata s kojim inače pomažem korisnicima sa sličnim smetnjama.sandra01 wrote:Ima par mjeseci nakacio mi se ovaj counterflix i ne mogu da ga se rijesim nikako poludih od njega , da ne kazem da mi je stabilnost laptopa totano otisla ono svakih 15 minuta pada windows![]()
![]()
Kada pokusam da instaliram neki free antivirus dobijem obavijest daje administrator blokirao instalaciju antivirus programa a laptop moj znaci nisam ja![]()
![]()
![]()
Kada kliknem na pomoc kako da odblokiram instalaciju dobijem poruku da nema rjesenja nego da pitam IT atruucnjake![]()
![]()
![]()
Ne znam sta da radim....
-
sandra01
#8 Re: Malware
crnivrag wrote:Javi se na P.P., pa ću ti to srediti putem daljinskog ulaska na tvoj laptop i korištenjem nekih IT alata s kojim inače pomažem korisnicima sa sličnim smetnjama.sandra01 wrote:Ima par mjeseci nakacio mi se ovaj counterflix i ne mogu da ga se rijesim nikako poludih od njega , da ne kazem da mi je stabilnost laptopa totano otisla ono svakih 15 minuta pada windows![]()
![]()
Kada pokusam da instaliram neki free antivirus dobijem obavijest daje administrator blokirao instalaciju antivirus programa a laptop moj znaci nisam ja![]()
![]()
![]()
Kada kliknem na pomoc kako da odblokiram instalaciju dobijem poruku da nema rjesenja nego da pitam IT atruucnjake![]()
![]()
![]()
Ne znam sta da radim....
Pa kakav si ti car!!!!
Ljudi kome treba pomoc oko virusa evo vam covjeka ja probala odlican je
Hvala za vrijeme (oko dva i pol sata) sto si odvojio za mene i mojih 300 virusa
Obecavam necu vise nista skidati sa neta
Sve preporuke za ovog giganta
- crnivrag
#9 Re: Malware
Nije mi bilo teško pomoći ti, i drago mi je da ti sad sve funkcioniše kako treba i da možeš normalno koristiti laptopsandra01 wrote: Pa kakav si ti car!!!!![]()
Ljudi kome treba pomoc oko virusa evo vam covjeka ja probala odlican je![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala za vrijeme (oko dva i pol sata) sto si odvojio za mene i mojih 300 virusa![]()
![]()
Obecavam necu vise nista skidati sa neta![]()
-
sandra01
#10 Re: Malware
Legendo hvala do nebacrnivrag wrote:Nije mi bilo teško pomoći ti, i drago mi je da ti sad sve funkcioniše kako treba i da možeš normalno koristiti laptopsandra01 wrote: Pa kakav si ti car!!!!![]()
Ljudi kome treba pomoc oko virusa evo vam covjeka ja probala odlican je![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala za vrijeme (oko dva i pol sata) sto si odvojio za mene i mojih 300 virusa![]()
![]()
Obecavam necu vise nista skidati sa neta![]()
- crnivrag
#12 Re: Malware
Ti bi je vjerovatno zvao na kafu, pa joj pomogao nekad u martu tek, ja sam to odradio ekspresno bez ikakvih skrivenih motiva i namjera, osim namjere da joj pomognem da ponovo ima normalan pristup laptopu i da se riješi malicioznog software-a kojeg je imala instaliranog na svom laptopu.supercali wrote:Crni hos je zeniti?
- supercali
#13 Re: Malware
Pa mogao si joj reci da preskenira u safe modu I to je to
I otkud ti ideja da bih pomogao tek u martu
Posto me ne znas nemoj zakljucivati
- semirsar
#14 Re: Malware
jes vala, toplo je vani mere kabriolet i sada bit aktuelansupercali wrote:Pa mogao si joj reci da preskenira u safe modu I to je to
- supercali
#15 Re: Malware
Logicno i izbacis sav malwaresemirsar wrote:jes vala, toplo je vani mere kabriolet i sada bit aktuelansupercali wrote:Pa mogao si joj reci da preskenira u safe modu I to je to
- crnivrag
#16 Re: Malware
Djevojka je imala ozbiljnih problema i skeniranje u safe modu joj ne bi pomoglo, jer sam morao koristiti 5 alata i instalirati joj antivirusni software da bi laptop ponovo mogao funkcionisati normalno.supercali wrote:Pa mogao si joj reci da preskenira u safe modu I to je to
Inače je bio potpuno korumpiran od strane raznih nametnika, i imala je preko 300 različitih oblika malware-a, trojan-a i rootkit-a.
- supercali
#17 Re: Malware
Djevojka bi osim kafe isla i na picu i sushi znaci
Jok sto imam neki osjecaj da ga malo preuvelicavas al ajd
- crnivrag
#18 Re: Malware
Ništa ja ne preuveličavam, ona se meni obratila za pomoć i ja sam joj pomogao.supercali wrote:Djevojka bi osim kafe isla i na picu i sushi znaci
A i sama ti može potvrditi u kakvom je problemu bila i šta sam sve odradio da joj laptop vratim u normalno stanje.
Inače pošto sam IT student, vrlo rado volim pomoći ljudima koji imaju ovakvih problema, a ne mogu ih sami otkloniti, i to sve naravno radim besplatno bez obzira na spol.
Što se tiče tih gore navedenih prehrambenih artikala, možeš joj ponuditi da izađe s tobom i da je počastiš sa svim navedenim, samo ne znam da li će pristati
- supercali
#19 Re: Malware
Po prici ispade kao da si se branio od napada sjeverne koreje a ono ciscenje virusa i gamadi koje ne moze obicni antivirusni obrisati
Nisam it student al sam it "obrazovan" sa znanjem vise programskih jezika i znanjem jos stvari al ajde da ne idemo beze u pricu
Nisam it student al sam it "obrazovan" sa znanjem vise programskih jezika i znanjem jos stvari al ajde da ne idemo beze u pricu
- crnivrag
#20 Re: Malware
Skidala je neke shady programe sa interneta i tako sebi nabacila i nekoliko minera koji su joj koristili resurse laptopa i potpuno usporili rad.supercali wrote:Po prici ispade kao da si se branio od napada sjeverne koreje a ono ciscenje virusa i gamadi koje ne moze obicni antivirusni obrisati
Inače sam morao koristiti Hitman Pro, Malwarebytes Antimalware, Malwarebytes Antirootkit, instalirao joj besplatni antivirus + firewall koji i sam godinama koristim (ZoneAlarm), koji inače u suradnji sa Kaspersky Lab-om koristi njihov antivirusni database.
Naravno ugasio sam joj sve nepotrebne start up procese, deaktivirao pokretanje određenih malware-a putem task scheduler-a, ugasio sve nepotrebne procese putem msconfig-a (inače koristi Windows 7), ugasio procese iz regedit-a koji su se pokretali u okviru registry-a pod run i runonce podešavanjima, instalirao CCleaner i obrisao nepotrebno smeće, instalirao Adblock Plus da joj reklame ne iskaču na Google Chrome-u, a onda sam detaljno skenirao i pobrisao sve nametnike putem gore navedenih alata, a bilo ih je preko 300 što ti i sama može potvrditi jer je sve vrijeme bila za laptopom dok sam ja to radio putem Team Viewer-a.
- supercali
#21 Re: Malware
I ispade kao da si joj nuklearnu deaktivirao
Ajd fino sto si joj pomogao al ccleaner je najvece smece i to niposto ne treba instalirati
Ako se pomaze treba nauciti korisnika sta i kako a ne da samo gleda
Ajd fino sto si joj pomogao al ccleaner je najvece smece i to niposto ne treba instalirati
- crnivrag
#22 Re: Malware
Djevojka je tražila pomoć pri otklanjanju, nije tražila instrukcije, a inače sam ostao 2,5 sata dok sam joj to sredio, da je pitala kako da sama u budućnosti radi te popravke, rado bih joj objasnio.supercali wrote:I ispade kao da si joj nuklearnu deaktivirao
I ne hvalim se, samo kažem šta je odrađeno i da je sada njen laptop ponovo čist, brz i funkcionalan, te da je ona zadovoljnja krajnjim rezultatom.
A ti slobodno pomaži na svoje načine, i pokušaj kao i do sada prvo djevojke odvući u krevet, pa im onda pomoći u nečemu, pa da vidimo kako funkcioniše taj način.
Mada možda ti je nekad i upalilo pa si toliko seksualno isfrustriran pa spopadaš svaku djevojku koja se pojavi na forumu.
- supercali
#23 Re: Malware
Ajde mi objasni kako si dosao do zakljucka da pokusavam odvuci neku u krevetcrnivrag wrote:Djevojka je tražila pomoć pri otklanjanju, nije tražila instrukcije, a inače sam ostao 2,5 sata dok sam joj to sredio, da je pitala kako da sama u budućnosti radi te popravke, rado bih joj objasnio.supercali wrote:I ispade kao da si joj nuklearnu deaktivirao
I ne hvalim se, samo kažem šta je odrađeno i da je sada njen laptop ponovo čist, brz i funkcionalan, te da je ona zadovoljnja krajnjim rezultatom.
A ti slobodno pomaži na svoje načine, i pokušaj kao i do sada prvo djevojke odvući u krevet, pa im onda pomoći u nečemu, pa da vidimo kako funkcioniše taj način.
Mada možda ti je nekad i upalilo pa si toliko seksualno isfrustriran pa spopadaš svaku djevojku koja se pojavi na forumu.
Alo ba ne poznajes me I nemoj vise nikad tako da pricas o meni
-
sandra01
#24 Re: Malware
Vidi diskusije ovde
Vrag je uradio ODLICAN posao profesionalno ,efikasno i kako treba sve preporuke za njega
Istina je da mi je laptop bio pred eksplozijom i da je bilo skoro pa nemoguce na njemu raditi
I ja ne znam kako da se Vragu zahvalim za njegovu pomoc.Svi maliciozni komentari vise govore o vama nego o njemu ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji covjeka koji se sam ponudio da pomogne i to uradio vise nego znalacki i profesionalno ovako napadaju bez ikakve podloge i razloga .
Vrag je uradio ODLICAN posao profesionalno ,efikasno i kako treba sve preporuke za njega
Istina je da mi je laptop bio pred eksplozijom i da je bilo skoro pa nemoguce na njemu raditi
I ja ne znam kako da se Vragu zahvalim za njegovu pomoc.Svi maliciozni komentari vise govore o vama nego o njemu ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji covjeka koji se sam ponudio da pomogne i to uradio vise nego znalacki i profesionalno ovako napadaju bez ikakve podloge i razloga .
- supercali
#25 Re: Malware
Naravno da ga napadam kad prica nesto o meni a ne zna me uopstesandra01 wrote:Vidi diskusije ovde![]()
Vrag je uradio ODLICAN posao profesionalno ,efikasno i kako treba sve preporuke za njega![]()