Mac pitanje
Moderator: Benq
- buzzer
#1 Mac pitanje
Sta bi druze moderatore? Ja jadan bijedan jos uvijek trebam pomoc da izlijecim moga mac-a. Moze li se vatiti tema? vikend je, mozda i naletim na nekoga ko mi moze pomoci. 
- buzzer
helem, prije nekih dvije godine sam presao na mac. prvo sam raduckao na ibookG4. no kako mi je bio u deficitu sa kuvetomQler wrote:nista evo ovdje postavi ponovo sta je problem.
eh, kako sam ja polijen, a i ne ljubim it too much, uspio sam se natjerati da savladam software s kojim radim muziku, ali imam ogromne rupe (sta rupe, provalije) u osnovnom poznavanju tehnologije, tako da nisam kadar rijesiti problem koji me satire evo vec 7-8 dana.
a problem je sljedeci - sistem se rusi, u p'o posla lagano se spusti lijepo siva zavjesa preko monitora i trazi da restartujem kompjuter. svi moguci programi crashiraju. situacija je nastala nakon sto sam instalirao neki software (legalan, nije crack), hitro.hr ga izbrisah al', ne lezi vraze, kara me comp i dalje. uradio sam apple hardware test, nikakva ostecenja nisu nadjena, nanovo formatirao sistem par puta, probao s raznim utilties i mrka kapa.
zna li mi ko reci sta jos mogu uraditi?
unaprijed zahvalan!
- buzzer
#6 Potrebna pomoc u svezi/glede Mac-a - Powermac G5 2x2 sa OSX
Sensei wrote:A da promijenis naslov teme pa mozda neko od ovih Mac-onja skonta problem.
...problem je sljedeci - sistem se rusi, u p'o posla lagano se spusti lijepo siva zavjesa preko monitora i trazi da restartujem kompjuter. svi moguci programi crashiraju. situacija je nastala nakon sto sam instalirao neki software (legalan, nije crack), hitro.hr ga izbrisah al', ne lezi vraze, kara me comp i dalje. uradio sam apple hardware test, nikakva ostecenja nisu nadjena, nanovo formatirao sistem par puta, probao s raznim utilties i mrka kapa.
zna li mi ko reci sta jos mogu uraditi?
unaprijed zahvalan!
- legionarka
to na obali slabo sta znaju....
ako nisi to vec uradio, uradi back up svega na HD i onda fino formatiraj i uradi clean install, jer bitno je da ne instaliras sistem povrh starog (znaci sve brisi i nanovo)...
ako nisi to vec uradio, uradi back up svega na HD i onda fino formatiraj i uradi clean install, jer bitno je da ne instaliras sistem povrh starog (znaci sve brisi i nanovo)...
- buzzer
izmedju ostalog probao sam i naizmjenicno vaditi po par ram chipova, "originalne" i dodatne (bez da sam pogledao koje su marke) i heureka!!!, nema vise chrasheva, naime sistem se vise uopste i ne dize.shin wrote:Probaj sa drugom memorijom, nanya je vazda bila shitty.
- buzzer
nazalost daleko sam od obale (miljacke), a na ovoj ovdje obali servisi deru momacki, sto sam htio izbjeci. no, kako stvari stoje, valja mi odrijesiti kesu.legionarka wrote:to na obali slabo sta znaju....
jos cu jednom probati ovo sto mi savjetujes
hvala ti puno
- legionarka
ako si bas neuk, imam ja jednog naucenog koji bi ti rado pomogao:):) javi se na pp....
a na obali sam izletila cifru jer nisam imala drugu opciju....
a na obali sam izletila cifru jer nisam imala drugu opciju....
-
Billy The Man
Nisi napisao koji si program instalirao i koju verziju Mac OS sistema koristis.