Mac adresa

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SSwfin20

#1 Mac adresa

Post by SSwfin20 »

Ljudi hitno molim za pomoc ako neko zna. Koristim bigtv preko sasmung smart tv-a i prije sedam dana naletim na novu aplikaciju za tv smartiptv i instalirao je sebi ali je probni period bio samo sedam dana i sad ako zelim dalke moram uplatiti 5€ naravno uplatio sam tipu preko paypala na emaili sve je ok on je dobio novac pa mi je poslao email da trazi moju mac adresu eh sad je pitanje da li ja njemu smijem poslati moju mac adresu da li on nju moze kako zloupotrijebiti ili sta sta je ustvari ta adresa i da li svaki uredjaj ima svoju mac adresu kao npr. Tv laptop tablet i td jeli svi rade na jednoj mac adresi ili imaju svi razlicite adrese molim za pomoc ako neko zna. Da li da mu dam mac adresu ili ne?
ado_sar

#2 Re: Mac adresa

Post by ado_sar »

mozes slobodno
SSwfin20

#3 Re: Mac adresa

Post by SSwfin20 »

ado_sar wrote:mozes slobodno
Da li znas jeli svaki uredjaj i ruter imaju istu mac adresu ili razlicitu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
ado_sar

#4 Re: Mac adresa

Post by ado_sar »

svaki uredjaj ima svoju mac adresu koja je u teoriji jedinstvena a u praksi i ne nuzno.
alys

#5 Re: Mac adresa

Post by alys »

ado_sar wrote:svaki uredjaj ima svoju mac adresu koja je u teoriji jedinstvena a u praksi i ne nuzno.
Što znači da tvoja mac/IP adresa može biti klonirana, ali ne vjerujem da je bilo ko od nas interesantan onima što to rade.
Post Reply