mac adresa mobitel

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
otorinolaringorolog

#1 mac adresa mobitel

Post by otorinolaringorolog »

Imam problem.....Mac adresa na mobitelu se stalno mijenja,svako paljenje gasenje mobitela ili ako ugasim i upalim wi-fi ista stvar.

Zar mac adresa nije nesto sto treba uvijek da ostane isto.

Vec nekoliko puta ako odsjednem u nekom hotelu u kom se na wi-fi spaja preko hot spot ja kad izadjem van izgubim signal i ponovo se vratim meni vise nece da prihvati pasword jer kaze da neko vec koristi taj id.

Jel postoji negdje nesto neka opcija da se to vrati u normalu ili sta vec,jelly bean je u pitanju.
damskot

#2 Re: mac adresa mobitel

Post by damskot »

Jesi siguran da ti se MAC mijenja . Ja bi prije isao na

1 Ostao ulogovan (session time never expired)
2 Session hijacking

Pokusaj bar izbrisati sve u browseru ako ti on sluzi za login . I kako znas da ti se MAC mijenja ??
otorinolaringorolog

#3 Re: mac adresa mobitel

-Upalim wi-fi on se zakaci evo kod kuce na moju mrezu otvorim opcije idem na advanced stoji mac adresa 00:08:22:c0:48:60

-ugasim wi fi i ponovo upalim on se ponovo sam zakaci na kucnu mrezu i ponovo idem na advanced i sad stoji mac adresa 00:08:22:e8:49:6e

Jel vama ovo normalno ?????
damskot

#4 Re: mac adresa mobitel

Post by damskot »

otorinolaringorolog wrote:-Upalim wi-fi on se zakaci evo kod kuce na moju mrezu otvorim opcije idem na advanced stoji mac adresa 00:08:22:c0:48:60

-ugasim wi fi i ponovo upalim on se ponovo sam zakaci na kucnu mrezu i ponovo idem na advanced i sad stoji mac adresa 00:08:22:e8:49:6e

Jel vama ovo normalno ?????
Nije , koji je telefon tacno ?
Da umjesto tako u setings trazimo MAC preko kucanja sifre u tel ..

BTW Nebrini ima raje koja bi platila dobro takav telefon :) Ako nije malware /BTC miner itd
otorinolaringorolog

#5 Re: mac adresa mobitel

Telefon je samsung note 3 :D :D :D samo sto nije note 3 nego kineski heh.

Kako ide to sa siframa,jel mora bit sifra za tacan model mobitela ili ???

Spajanje na komp ide preko samsungovog softvera prepoznavanje takodje kao samsung nesto N9006 cini mi se.

Nije to sad bauk to spajanje na hot spot se desi jednom u nekoliko mjeseci,ali mi cudno bilo kad sam to primijetio.
damskot

#6 Re: mac adresa mobitel

Post by damskot »

otorinolaringorolog wrote:Telefon je samsung note 3 :D :D :D samo sto nije note 3 nego kineski heh.

Kako ide to sa siframa,jel mora bit sifra za tacan model mobitela ili ???

Spajanje na komp ide preko samsungovog softvera prepoznavanje takodje kao samsung nesto N9006 cini mi se.

Nije to sad bauk to spajanje na hot spot se desi jednom u nekoliko mjeseci,ali mi cudno bilo kad sam to primijetio.
Neznam nemogu ti pomoci izvini usput procitaj ovo ..
http://thehackernews.com/2014/06/chines ... -with.html
otorinolaringorolog

#7 Re: mac adresa mobitel

Zar nije takva situacija sa svim mobitelima,i to sam negdje cuo.Znam da to nije dobro,ali oni kad hoce oni presluskuju i angelu merkel kako da ne mogu nas :D
damskot

#8 Re: mac adresa mobitel

Post by damskot »

otorinolaringorolog wrote:Zar nije takva situacija sa svim mobitelima,i to sam negdje cuo.Znam da to nije dobro,ali oni kad hoce oni presluskuju i angelu merkel kako da ne mogu nas :D
hehe upravu si ali to je ciljano dok kinezi stavi u svaki . E sad to nemora biti problem uopste ako se nebavis recimo trgovinom pa ti klijenti pocnu dobijati ponude jeftinije itd . Problem je sto nebih znao koju kodu da ukucam

Isprobaj ove http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2460553

*#232338# WLAN MAC Address

Kucas kao kad trazis Kredit stanje ono *100#

Ako fercera probaj onda traziti MAC par puta (konektovan nekonektovan itd) pa javi jel isti MAC ili se mijenja .
otorinolaringorolog

#9 Re: mac adresa mobitel

Ma ja na mobiteli ne cuvam nista bitno ,jedino brojeve,pinove bankovnih racuna i slicno :D :D :D :D :D :D

Nece ovaj kod....Ovo bi trebalo bit do telefona zar ne,posto na lg-u mi se to ne desava.Ne postoji u opcijama nista da ispravi to sa MAC.
Sad se sjetih jednom davno sam sjedio kod druga,i on usao u ruter svoj da vidi koji uredjaji mu posjecuju wi fi,onda smo vidjeli da moj uredjaj se stalno prijavljuje sa drugom mac adresom
damskot

#10 Re: mac adresa mobitel

Post by damskot »

otorinolaringorolog wrote:Ma ja na mobiteli ne cuvam nista bitno ,jedino brojeve,pinove bankovnih racuna i slicno :D :D :D :D :D :D

Nece ovaj kod....Ovo bi trebalo bit do telefona zar ne,posto na lg-u mi se to ne desava.Ne postoji u opcijama nista da ispravi to sa MAC.
Sad se sjetih jednom davno sam sjedio kod druga,i on usao u ruter svoj da vidi koji uredjaji mu posjecuju wi fi,onda smo vidjeli da moj uredjaj se stalno prijavljuje sa drugom mac adresom
Neznam mozda je to normala ja nisam dalje od s3 otisao s2 i s3 to nije normalno . E sad ja bi to rijeso tako sto bi rooto telefon i izmjenio MAC u terminalu a ti mozes ovako https://play.google.com/store/apps/deta ... macchanger

Mislim bar da prevarish mac filtere ..
otorinolaringorolog

#11 Re: mac adresa mobitel

Nisam toliko upucen u mobitele da bi sam radio root.S druge strane ovo sa mac adresama mi ne pravi problem,samo ponekad ako se treba nakacit na hot spot ali to je jako rijetko.
Eh jedino me zanima dali kad se uradi root na mobitelu,dali se tako mogu izbjeci ta predinstalirana sr... ako stvarno postoje.
damskot

#12 Re: mac adresa mobitel

Post by damskot »

otorinolaringorolog wrote:Nisam toliko upucen u mobitele da bi sam radio root.S druge strane ovo sa mac adresama mi ne pravi problem,samo ponekad ako se treba nakacit na hot spot ali to je jako rijetko.
Eh jedino me zanima dali kad se uradi root na mobitelu,dali se tako mogu izbjeci ta predinstalirana sr... ako stvarno postoje.
HM ako postoje ti cesh ih blokirati sa Firewall a oni ce pokusavati da izadju duplo vise sto ce ti bateriju trositi nenormalno . Gledao sam kako izgleda to u logovima kad nakacish telefon na ADB (za programiranje app) ubi pokusavajuci da izadje a firewall neda i naravno da trosi bateriju ludo jer nemoze da zavrsi zadatak i konstantno pokusava .

https://play.google.com/store/apps/deta ... dwall.free
Njega instaliras i tako i tako jer snjim blokirs sve osim TEXT chata (telegram whatsapp itd) i onda hodas kroz bih pises danima sa cijelim svijetom a potrosis 2km kredita . Hocu reci Firewall ti treba i da nemas taj problem . Ja nisam nista gledao ima godinu tako da ti neko mozda kaze bolji FW itd .
Post Reply