Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#14176 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Semirce nam se nije javio dal radi kod njega. Sta li se sjebalo u Logosoftu jos pojedina naselja ne rade?!
MTV

#14177 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Rugafet wrote:Kad nestane neta odjednom svi teski biznismeni, svima za posla treba 8)
Mene je to juce kostalo 5 maraka, ne u biznisu nego u zvanju tehnicke 2 KM, eronet lopovi samo sto sam otvorio forum ode 2 KM i kad sam nasao podatke za mobilni net za jedan dan otislo jos 1 KM...
semirsar

#14178 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Semirce nam se nije javio dal radi kod njega. Sta li se sjebalo u Logosoftu jos pojedina naselja ne rade?!
pa javio se ja, a net je dos'o nesto malo iza 22h.
Sranja se desavaju, a ovo nije nesto do njih, k'o sto @Pretor rece, visa sila, jbg... moja jedina zamjerka bi bila zbog duzine trajanja popravka.
Garant su se svi po navici rasprsili kudkojimilimoji pa vikend je vec uveliko poceo jos u cetvrtak navece :evil:
Ali opet, nijesam bio tamo, nije niko od nas, tako da neznamo koliko je tezak kvar bio. Sve u svemu, LOL je i dalje nedodirljiv po pitanju stabilnosti i brzine rjesavanja problema. :thumbup:
MTV

#14179 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nisi javio da ti radi.

Zvao sam ih da eto prijavim da po milioniti put kanal MTV Adria u ovo doba neradi (u 11 sati pa nadalje), kaze da ce srediti, da su juce imali tezak kvar na optici i da ekipa radi i da ce u toku dana biti sve uredu. Preletio sam sve ostale kanale osnovnog paketa i sve radi sem tog.
afannedim

#14180 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Tvsa ne ljava ni sekunde, sve neke linije skaču ko da gledam video pa snimak na kaseti ne ljava
semirsar

#14181 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

afannedim wrote:Tvsa ne ljava ni sekunde, sve neke linije skaču ko da gledam video pa snimak na kaseti ne ljava
pa koriste se stari VHS snimci, mozda cak i oni sto hi ja bacih prosle hefte :mrgreen:
afannedim

#14182 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

A nebo me čudilo, ja još držim kasete za nedaj Bože :D
MTV

#14183 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
afannedim wrote:Tvsa ne ljava ni sekunde, sve neke linije skaču ko da gledam video pa snimak na kaseti ne ljava
pa koriste se stari VHS snimci, mozda cak i oni sto hi ja bacih prosle hefte :mrgreen:
Taj kanal fataju sa analogne antene koja izgleda nije fino nastimana, znas ono okreni za milimetar i dok je drzis valja onda pustis slika puna mrava.
Kanal nije digitalizovan i koriste VHS kasete, sjecas se odrona skike na FTV i kad je dosla digitalna oprema slika ko mlijeko al ni to nije to. Moze bolje.

Dok kod MTV Adrije kad bljesne sunce nema slike, kad dodje oblak ima slike :lol: :lol:

Nazovi ih za TV SA i pitaj kad ce Vogosca :lol: :lol:
afannedim

#14184 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
semirsar wrote:
Taj kanal fataju sa analogne antene koja izgleda nije fino nastimana, znas ono okreni za milimetar i dok je drzis valja onda pustis slika puna mrava.
Kanal nije digitalizovan i koriste VHS kasete, sjecas se odrona skike na FTV i kad je dosla digitalna oprema slika ko mlijeko al ni to nije to. Moze bolje.

Dok kod MTV Adrije kad bljesne sunce nema slike, kad dodje oblak ima slike :lol: :lol:

Nazovi ih za TV SA i pitaj kad ce Vogosca :lol: :lol:
Hema je bitnija od vogosce :lol: :lol:
LiP again

#14185 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Trenutno bez TV-a u kuci, taman zalegao da pogledam nesto preko LOL portala, kad ono corak...

Image

Kakvi su ovo amateri postali... :-) :-)
MTV

#14186 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

kod mene radi
s tim da BHT ide od 8 ujutro
Image

Image

Image

obrisi kolacice i ostale stvarcice sto znaju zezati

al posto imaju neki veliki kvar neki korisnici jos uvijek nemaju usluge.
LiP again

#14187 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Safari uredno radi, sad evo probao, dok Chrome ne fercera.
semirsar

#14188 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

LiP again wrote:Safari uredno radi, sad evo probao, dok Chrome ne fercera.
zar nisi jos pres'o, anamotamo u njiha :mrgreen:
MTV

#14189 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Jok ba, potpisao robovlasnicki ugovor krajem prosle godine.
semirsar

#14190 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Jok ba, potpisao robovlasnicki ugovor krajem prosle godine.
ma znam da je ganj'o neke sheme za raskid... za nadati se da je bio pametniji i na godinu jaram priFatio :mrgreen:
LiP again

#14191 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Ma nisam ja bio pod ugovorom uopste, nego mislio preci na Telemach, ali uzeo ipak na LOL-u slican paket zbog akcije i skresao mjesecni racun za 10ak maraka, a potpisan na 24 mjeseca.

Usput, doslo je vrijeme da M:tel ima daleko bolju ponudu od Logosofta, ljudi su pokidali - narocito paketi u zgradama sa GPON prikljuckom.

Gledam ovaj quadro extra http://www.mtel.ba/open-quadro - 100 KM, ali ukljucen i mobilni sa 4gb neta i 3000 minuta prema svim mrezama u BiH. TV paket najjaci na trzistu, 60/30 Mbps.

A nekad smo im se smijali... :D
MTV

#14192 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ispravka Telemach ima najjaci TV paket na trzistu.

Samo sportiste privlaci 6 SK i 6 arena u osnovnom paketu i to jos bez ijednog HD kanala. :roll: Mtelov GPON moze koristiti 5 i po ljudi u odnosu koliko jos imaju pretplatnika.

Bilo bi sjajno kada bi Logosoft uspio uvrstiti HBO SD i HD. Hbo ima neki uvjet za minimalni broj pretplatnika ili umjesto toga podhitno FOX grupaciju u HD (FOX HD, FOX Life HD, Fox Crime HD, Fox Movies HD, National Geographic HD, Nat Geo Wild HD, 24 kitchen HD). I npr. staviti FOX HD i National Geographic HD u osnovni paket a ostale u HD paket. Time bi dobrano popravili HD kanale u osnovnom i HD paketu. One wanna be HD A1, vip, kanal6, televizija 5 su max 480p. Osim yt spotova koji se vrte na vip i kanalu 6 koji su stvarno HD.

Logosoft bi trebao poceti razmisljati o uvodjenju optike do samog korisnika (ako zanemarimo novogradnju Nova Otoka i slicno) tj. routera jer granica u downloadu preko parice je dosegla svoj maksimum npr od onih 120 Mbps nemogu ispuniti bude max 100 ako i toliko. Upload se moze jos povecati, max nije dostignut, ovo sto nude je sica.

Sve mi se cini da je mtel dobio SK a da je Logosoft umjesto SK dobio sve Cinestare. Pod dobio mislim platio. I da to bi to. Onda bi posteno bilo da sa liste resivera konacno uklone kanale United Medie (SK1, SK2, SK3, SK GOLF, Lov i Ribolov, Ultra, Mini Ultra, Hema). Ovako vuku za nos, mozda bude, bice, samo sto nije, doce, dolazi uskoro...

Napisah roman :lol:
avaks

#14193 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by avaks »

Mala ispravka, nemaš više HBO u sd :-)
MTV

#14194 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

avaks wrote:Mala ispravka, nemaš više HBO u sd :-)
Ima mtel, max TV, Total TV SD i HD dok BH Telecom, Eronet samo SD. Telemach samo HD.
Dok Telemach, total TV Cinestar premiere samo HD a Logosoft bnet, iskon.. SD i HD. Degradiraju HD verziju u SD...
avaks

#14195 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by avaks »

Vidiš nisam znao da degradiraju :D
Doduše imam HBO Premium ali sve su HD kanali (i ne bunim se) :mrgreen:
MTV

#14196 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Malo sam konfuzno napisao gore cinestar premiere degradiraju pojedini operateri u SD. Dok HBO postoji jos uvijek SD i HD verzija.

Ko bi se bunio za SD pored HD. Samo neko nenormalan :mrgreen:
bluesjunior

#14197 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bluesjunior »

MTV wrote:Ispravka Telemach ima najjaci TV paket na trzistu.

Samo sportiste privlaci 6 SK i 6 arena u osnovnom paketu i to jos bez ijednog HD kanala. :roll: Mtelov GPON moze koristiti 5 i po ljudi u odnosu koliko jos imaju pretplatnika.

Bilo bi sjajno kada bi Logosoft uspio uvrstiti HBO SD i HD. Hbo ima neki uvjet za minimalni broj pretplatnika ili umjesto toga podhitno FOX grupaciju u HD (FOX HD, FOX Life HD, Fox Crime HD, Fox Movies HD, National Geographic HD, Nat Geo Wild HD, 24 kitchen HD). I npr. staviti FOX HD i National Geographic HD u osnovni paket a ostale u HD paket. Time bi dobrano popravili HD kanale u osnovnom i HD paketu. One wanna be HD A1, vip, kanal6, televizija 5 su max 480p. Osim yt spotova koji se vrte na vip i kanalu 6 koji su stvarno HD.

Logosoft bi trebao poceti razmisljati o uvodjenju optike do samog korisnika (ako zanemarimo novogradnju Nova Otoka i slicno) tj. routera jer granica u downloadu preko parice je dosegla svoj maksimum npr od onih 120 Mbps nemogu ispuniti bude max 100 ako i toliko. Upload se moze jos povecati, max nije dostignut, ovo sto nude je sica.

Sve mi se cini da je mtel dobio SK a da je Logosoft umjesto SK dobio sve Cinestare. Pod dobio mislim platio. I da to bi to. Onda bi posteno bilo da sa liste resivera konacno uklone kanale United Medie (SK1, SK2, SK3, SK GOLF, Lov i Ribolov, Ultra, Mini Ultra, Hema). Ovako vuku za nos, mozda bude, bice, samo sto nije, doce, dolazi uskoro...

Napisah roman :lol:
na Grbavici dostize i te kako, kod mene se nesto bilo zeznulo u razvodnoj kutiji navodno u podrumu, serviser logosoftov kad je to popravio (dosao 15 minuta nakon poziva) popeo se kod mene da provjeri jel sve ok; pao na oko kad sam pustio speedtest.
MTV

#14198 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:lol: blago ti se.
Sve zavisi od kvalitete parice, ako je losa pisi propalo.
afannedim

#14199 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Uskoro ide TVSAHD
MTV

#14200 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Uskoro ide TVSAHD
:lol: :lol:
Stvarno ili?
Post Reply