Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#10726 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Jos ako mogu naslijediti mtelov H2. Koji je dostupan u HD-u.
radiša

#10727 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Trebaju nam ubacit kakvih kanala iz tađikistana,somalije,nismo za bolje.
karanana

#10728 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

pa dobro, gase vam kanale, ubacite nesto, neke alternative.
ne, nego ste i ono jada sto ste kao novogodisnji poklon pustili danas ugasili.
MTV

#10729 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sad ocekujemo 10 tak komentara kako SK nema alternative i kakvi crni CN, Boomerangi, Balkanike, H2 itd.

Jedva cekam da TM pusti full signal kroz HS. D3 prosireni ili kako @semirsar veli prosto prosireni ce nadoknaditi ove falinke u Lolu. Jest da im je resiver smece al navikne se covjek.
afannedim

#10730 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ništa od Tm govana mi ne treba
kikilika

#10731 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kikilika »

afannedim wrote:Ništa od Tm govana mi ne treba
ja nešto ne vidim neku veliku razliku između jednih i drugih; za tm se od početka znalo da koriste situaciju oko SK, ali za mene je ovo što je logosoft uradio možda i još gore - MORALI SU ZNATI da se ugovor sa SK ili neće produžiti ili da šu šanse male i sl., a opet su pred kraj godine navukli raju da potpišu ugovore - 3 mjeseca 1KM + su u sklopu akcije reklamirali i SK; ja prvi nikad ne bi potpisao ugovor da sam znao da postoji šansa da ostanem bez SK; vidjećemo šta će logosoft ponuditi kao alternativu, mada se ja iskreno osjećam prevaren i najvjerovatnije će im biti mahanje;
mislim da je neko već pitao kakvi su novi ugovori, tj. kakav je dio oko otkaza - ja sam tražio svoj i nisam ga uspio pronaći :D , ali sam siguran da su se zaštitili od ovakve i sl. situacija, sad da li su dovoljno pitanje je - da živimo u normalnoj državi ja bih njih mogao tužiti, jer su me na neki način prevarili, odnosno reklamirali su kanal u sklopu akcije, iako su u tom trenutku sigurno znali da taj program možda i neće moći isporučiti, tako da bi u malo uređenijoj državi sud sigurno bio na mojoj strani kao oštećenom korisniku, ali ovo je Bosna....
MTV

#10732 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

kikilika wrote:..
Prerovi zadnje strane foruma ima moj post sa slikom koji su uvjeti za prekid ugovora "korisnickom krivicom". Ili kako su vec napisali.
MeanMachine

#10733 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Nije ovdje osnovni problem taj što Logosoft ukida neke programe iz svoje ponude (pa i one koji su među najgledanijim) jer je razlog za to poznat i sasvim jasan. Međutim, problem je KAKO Logosoft to radi: tiho, bez najava ili bilo kakvih informacija koje bi njihove korisnike mogle upozoriti na moguće skorije promjene u dijelu njihove ponude. Ne samo da nema informacija nego se potencijalni novi, ali i dugogodišnji stari korisnici blizu kraja isteka ugovora, svjesno "navlače" na potpisivanje novih dugotrajnih ugovora neposredno pred prestanak emitovanja pomenutog sadržaja reklamiranjem dostupnosti tog istog sadržaja. Nemoguće je da u Logosoftu nisu imali nikakvih naznaka o nemogućnosti nastavka emitovanja svih kanala koji su u malom vremenskom razmaku "privremeno" izbačeni iz programske šeme - naravno da su bili svjesni toga i to je ovdje jedini pravi problem u cijeloj priči. Nisu u Logosoftu mogli uticati na ovakav rasplet događaja sa pravima emitovanja SK kanala (i ostalih koji su nakon toga ukinuti), to je sasvim jasno, ali je Logosoft zato MORAO svojim korisnicima ponuditi kompenzaciju (pa makar "privremenu" koliko je "privremeno" i ukidanje pomenutih programa). Na taj način bi se pokazao "znak dobre volje" i želja da se korisnicima izađe u susret koliko je to u ovom trenutku moguće, međutim čak ni kratkotrajno otključavanje kompletne programske šeme za sve korisnike nije moglo potrajati malo duže nego su i to morali što prije ukinuti. Mišljenja sam da se Logosoft mora što prjie "probuditi" iz svog zimskog sna i početi se akticnije boriti za svoje korisnike jer konkurencija ne spava (i ima veoma jake adute u svojim rukama). Nadam se da će se veoma brzo na stranici LOL-a pojaviti neko saopštenje o jačanju trenutne ponude koje bi makar djelimično kompenziralo višemjesečnu stagnaciju Logosofta u ovom segmentu jer bez toga bi mogli polako, ali sigurno, početi gubiti i svoje do sada lojalne dugogodišnje korisnike.
afannedim

#10734 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ja još nisam vidio da su ukinuli kanale, tako da govoriti da rade to tiho je bezveze. Nigdje nisu rekli da ih ukidaju.
A kod onih govana nikad ne bih prešao.
MTV

#10735 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Samo dodatak
Isto tako KDS u Srbiji je napisao zbog nepovoljnog uvjeta izbaceni su SK kanali i to 1.1.2016. Nisu prije najavili da ce mozda ostat bez SK nego tek 1.1 2016.
SK je na fb to potvrdio("Pošta nije produžila ugovor. Ostali operateri imaju naše kanale u ponudi") a jedna osoba koja je postavljala pitanja u vezi Logosofta jos uvijek nema nikakvog odgovora.

Tako da nista se ne zna ...
MTV

#10736 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Ja još nisam vidio da su ukinuli kanale, tako da govoriti da rade to tiho je bezveze. Nigdje nisu rekli da ih ukidaju.
Da a kako npr. gledati nesto na kanalu sa onim obavjestenjem. Jedino da se sadrzaj zamislja. :mrgreen:
Inace na www.lol.ba su skinuli sa liste SK. Ultre jos stoje.

Inace mislio sam da postoji nade za kanal N1 a ovako sipak.
radiša

#10737 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Navuku te ko ovce pred klanje a poslje samo cap.
MeanMachine

#10738 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

afannedim wrote:Ja još nisam vidio da su ukinuli kanale, tako da govoriti da rade to tiho je bezveze. Nigdje nisu rekli da ih ukidaju.
Pa napisah ja "privremeno" :) Međutim, pitanje je koliko će to "privremeno" zaista da traje jer pouzdan odgovor na to pitanje trenutno nema niko, pa tako ni Logosoft. Šta i kako rade drugi operateri je ovdje nebitno, Logosoft je jedini bitan faktor za svoje korisnike jer oni plaćaju uslugu i očekuju barem "privremenu" kompenzaciju za sadržaj koji "privremeno" nije više dio ponude Logosofta. "Tiho" je svakako pravi termin u ovom slučaju jer to što neki operater (bilo koji i bilo gdje) svoje korisnike ne obavještava blagovremeno o mogućnosti komplikovanja situacije po pitanju SK kanala (i ostalih koji su izbačeni iz programske šeme) nikako ne može biti opravdanje da i Logosoft tako postupa. Posebno Logosoft je uvijek bio operater koji je išao (najmanje) u korak sa konkurencijom kada je kvalitet ponude u pitanju, a znali su nerijetko biti i najbolji u nekim segmentima. To je dodatni razlog zašto ovakav način (ne)komunikacije sa svojim korisnicima od strane LOL-a iznenađuje i nikako nije svojstven njima kao jednoj dosta ozbiljnoj i dobro organizovanoj firmi.
radiša

#10739 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Tiho i hinjski.Ko kaze da nisu znali laze.
karanana

#10740 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

bilo je jos mnogo kanala koji su kao imali neki tekst, te tehnicke smetnje, te trenutni problemi....i onda kanali nestanu. doduse nisu bili bitni kao ovih nekoliko, ali to sto stoji neki tekst mi ne daje utjehu ni nadu nista vise nego kad bi bila rupa. ustvari bolje bi bilo da nema nicega. brze bi ga prebolio.
rizibizi

#10741 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Bruka i sramota, ne za Telemach nego za Logosoft koji je pao na foru i to ne pao nego tresnuo momacki. Ukinuse 6-7 kanala u prvih 10 dana nove godine. Dragi Damir D. dzaba vama sve sto ste se borili i ginuli prosle godine, a sto mi nismo vidjeli, jer ono sto sad vidimo je 6-7 vrlo gledanih kanala manje. OK samo nemojte pricati kao nismo znali, iznenadilo nas ko KJKP Rad snijeg u decembru i slicne fore. Zasto niste pripremili zamjenu, niste otisli s njima da potpisujete ugovor 30.12.2015. pa 31.12. skontali da nema nista od produzenja ugovora. Ja kao korisnik odoh danas u Igmansku da pisem zalbu, necu da platim istu cijenu pretplate za decembar 2015. i januar 2016. ovo sto vi radite je bruka i sramota, ako mi se ne smanji racun zbog svega sto se desava trazim da izmirim obaveze do danasnjeg dana i cao-zdravo pa se vi prepucavajte s kim hocete, nije ovo pijaca ni vrtic, a ni mikrokreditna organizacija. Problem nije u Telemachu nego u LoL-u. Kanali nestaju, cijena ostaje ista, ukinuli ste i onu drugu novogodisnju akciju, poslije prve akcije ukidanja kanala, pa sad opet i niko nista, da nisam platio racun trcala bi mi poruka preko ekrana, a kad zbog vaseg javasluka ostajemo bez programske seme nikom nista. E pa ja vam nisam ovca.
afannedim

#10742 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

rizibizi wrote:Bruka i sramota, ne za Telemach nego za Logosoft koji je pao na foru i to ne pao nego tresnuo momacki. Ukinuse 6-7 kanala u prvih 10 dana nove godine. Dragi Damir D. dzaba vama sve sto ste se borili i ginuli prosle godine, a sto mi nismo vidjeli, jer ono sto sad vidimo je 6-7 vrlo gledanih kanala manje. OK samo nemojte pricati kao nismo znali, iznenadilo nas ko KJKP Rad snijeg u decembru i slicne fore. Zasto niste pripremili zamjenu, niste otisli s njima da potpisujete ugovor 30.12.2015. pa 31.12. skontali da nema nista od produzenja ugovora. Ja kao korisnik odoh danas u Igmansku da pisem zalbu, necu da platim istu cijenu pretplate za decembar 2015. i januar 2016. ovo sto vi radite je bruka i sramota, ako mi se ne smanji racun zbog svega sto se desava trazim da izmirim obaveze do danasnjeg dana i cao-zdravo pa se vi prepucavajte s kim hocete, nije ovo pijaca ni vrtic, a ni mikrokreditna organizacija. Problem nije u Telemachu nego u LoL-u. Kanali nestaju, cijena ostaje ista, ukinuli ste i onu drugu novogodisnju akciju, poslije prve akcije ukidanja kanala, pa sad opet i niko nista, da nisam platio racun trcala bi mi poruka preko ekrana, a kad zbog vaseg javasluka ostajemo bez programske seme nikom nista. E pa ja vam nisam ovca.
Blago tebi pa braniš ucjenjivače, koji te tjeraju takvim postupcima njima preći. e nema im para bar od mene, i vjeruj a kad ih ukinu ako ih ukinu i ja ću ih kritikovati do tada više vjerujem Lol-u nego fašističkom provajderu zvani telemach-ucjena.
rizibizi

#10743 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

To sto su oni ucjenjivaci je problem na relaciji Telemach-Logosoft, a ja ne placam pretplatu da bih razmisljao ni o jednima ni o drugima. Ja kao korisnik Logosoft usluga placam uslugu, koji oni meni u ovom trenutku nisu u stanju da isporuce i tu je kraj, znaci ja uredno platim, oni uredno u ovih 12 dana ukinu 6-7 kanala. Za te ucjene i to ima nadlezan sud pa nek se ganjaju a ja hocu da koristim uslugu koju placam. Sto se tice odlazaka i prelazaka idem tamo gdje mi je bolje i gdje cu dobiti sto vise za novce koje dam racunica je jasna i jednostavna.

EDIT: Ne branim ja niti jedne, niti druge, ja branim svoj novcanik i to sto me dijete jutros 418 puta nazvalo da pita gdje su Ultre.
EDIT 2: Kad istice AXN, tj. pardon, kad ukidaju AXN iz sheme da znam kad ce i zena poceti da mi kuka?
Dzontra_Volta

#10744 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Štos je u tome da Logosoftu ova situacija čak i odgovara, jer od januara ne daju ogromnu lovu (koja se mjeri vjerovatno u cifri sa bar četiri nule) za SK kanale, a dobijaju isto para od pretplatnika.
Što reče negdje g. Damir D. da je opravdano potpisivanje ugovora sa pretplatnicima na 12 ili 24 mjeseca, jer na taj način su osiguravaju ugovore sa vrhunskim kanalima. E sad, pošto nisu osigurali ugovor sa jednim od najgledanijih kanala, nekako bi bilo logično (da ne kažem pošteno) da i pretplatnike oslobode preuzete obaveze vezanja na 12, odnosno 24 mjeseca.
MTV

#10745 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

rizibizi wrote: EDIT: Ne branim ja niti jedne, niti druge, ja branim svoj novcanik i to sto me dijete jutros 418 puta nazvalo da pita gdje su Ultre.
EDIT 2: Kad istice AXN, tj. pardon, kad ukidaju AXN iz sheme da znam kad ce i zena poceti da mi kuka?
Time si sve rekao. Razumijem te.
AXN je Sonyev kanal koji za nase podrucje upravlja SBB i njihova castmedia.rs koji se vidi na reklamama.

Radi Sonya nebi smjeli dirati al posto je to SBB/Telemach, zna se.

Sk otisli 1.1, ultre 11.1, axn mozda 21.1?!

EDIT: Zasto nisu ovako obavjestavali za kanale koji su samo iskljuceni preko noci npr CMC, b92?!
afannedim

#10746 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Zato što su ih odmah ukidali i nisu ni potpisivali ugovore, a za ove je neka zbrka zato ova obavještenja i zato ih ne gase korisnicima skroz.
karanana

#10747 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ma ubacice oni nesto novo vjerovatno postepeno. sumnjam da postoji adekvatna zamjena za SK ali naci ce oni nekih crtanih i kakav filmski program.
medjutim, mi stari korisnici na starim pakaetima cemo ga vjerovatno tu nastaviti pushiti jer i ovo jada sto su ubacivali zadnjih mjeseci mi stari korisnici nemamo. tako da kad i ubace kakve zamjene za ove telemachove kanale, mi stari korisnici cemo ostati i bez njih a ostali smo i bez ovih telemachovih.
MTV

#10748 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Jest to nije fer za stare, najvjerovatnije ce ove ugasiti a nove nece dati a ostat ce ista cijena paketa.

Nema zamjene ni za ultru i mini ultru, donekle zamjena je orlando i ok bambino ali i oni su telemachovi.
Dzontra_Volta

#10749 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Mislim da će, ako se ikad sredi situacija sa sportskim kanalima, svi kanali kojima upravlja United Group biti nuđeni u paketu, odnosno neće se moći uzimati kome šta odgovara.
Znam da je zadnjih godinu dana kanal N1 nuđen Logosoftu, ali da ga Logosoft nije htio uzeti, jer nisu htjeli plaćati za njegovo emitovanje. Ko zna, možda da su ranije pristali na to, sad ne bi bili u "zategnutim" odnosima za prava na SK kanale. :-D
afannedim

#10750 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Jest to nije fer za stare, najvjerovatnije ce ove ugasiti a nove nece dati a ostat ce ista cijena paketa.

Nema zamjene ni za ultru i mini ultru, donekle zamjena je orlando i ok bambino ali i oni su telemachovi.
Cartoon network i boomerang su extra zamjene, kod mene malac samo gleda svakako nickelodeon i superrtl. a ima i ovih diznijevih
Post Reply