E mi cemo se svakako pozabaviti kojom diskusijom. Linux je romantican, iam veze sa tatom Stallmanom, fini cikica i svi mi koji volimo open source i filozofiju otvorenog koda imamo zelju da koristimo linuxove distribucije. Vecina nas samo ima zelju. JA evo kucam sa osmice a imam ubuntu. Jbg, ne vidim puno logike da se zajebavam sa stimanjem wi-fija. E sada, to je malo smijesno jer linux odrzava opencommunity sto znaci da hiljade hakera(pravo znacenje hakera) stalno nesto popravljaju. Haman im internet ne treba dok to rade. S druge strane, kad oni prave program ne ostavljaju rupe da ti kasnije uvale nadogradnju za pare. To znaci da su im programi bolji. 70% programa koje koristimo su nastale bas na otvorenom kodu. Kako onomad ostavise da svako moze ispisivati kod tako je i nastalo mnogo distribucija. Ubuntu, Manjaro, Fedora, Debian pa onda lubuntu kao lajt verzija, ima Mint i tako kamarica jos.
Ako neko cita ko nikad nije radio on moze nabaviti ubuntu jer ga moze probati bez instalacije. To malo vara jer ne mozes vidjeti pravu snagu sistema.
Valjda ce se napisati sta pametno na ovoj temi. Kontam da bi mogli ponekad napisati i neki trik.
sudo
sudo
Eto, za pocetak...