LG G3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
madridist

#751 Re: LG G3

Post by madridist »

Za igranje je normalno da se grije.
I ja sam skoro preko pcsuita nabacio MM i kao da je pravljen za G3.
Sto se tice tog segmenta zagrijavanje otprilike je isto mada ja ne igram neke zahtjevne igre.
almir1011

#752 Re: LG G3

Post by almir1011 »

by madridist » 23 Apr 2016, 10:32

Je li komplikovano ubaciti MM preko PC suite-a? Koliko mi reče tip u BHT-u da upgrade preko PC suite ne gubim garanciju. A vidim da poslije update-a preporučuje se factory reset. Da li mogu i preko PC suite vratiti 5.0 ako nešto ne bude ok?
Hvala na odgovoru.
madridist

#753 Re: LG G3

Post by madridist »

almir1011 wrote:
by madridist » 23 Apr 2016, 10:32

Je li komplikovano ubaciti MM preko PC suite-a? Koliko mi reče tip u BHT-u da upgrade preko PC suite ne gubim garanciju. A vidim da poslije update-a preporučuje se factory reset. Da li mogu i preko PC suite vratiti 5.0 ako nešto ne bude ok?
Hvala na odgovoru.
Skini program pc suite,kad ga budes instalirao odaberi hrvatski jezik.
Nakon instalacije pokreni program a G3 spoji usb kablom na pc.
U pogramu imas opciju conect gdje ces spojiti mob sa pc ,kad to uradis idi na provjerri nadogradnju.
Izbacice ti da ima te je odradi do kraja.
Nakon toga uradi reset i pichi,neces ni pomisliti na KK vise..
jasko__

#754 Re: LG G3

Post by jasko__ »

Ako je vec neko pitao, unaprijed se izvinjavam :D

Ima li iko problema sa GPS signalom nakon officiall update na Marshmallow??
Na Lolipopu nisma imao nikakvih problema..a sad mi se signal gubi svakih 5 minuta..i pise Awaiting gps signal..i onda se vrati nakom minut-dva

Zna li ko sta bi moglo da bude..koristim Here navigaciju
jasko__

#755 Re: LG G3

Post by jasko__ »

jasko__ wrote:Ako je vec neko pitao, unaprijed se izvinjavam :D

Na Lolipopu nisma imao nikakvih problema..a sad mi se signal gubi svakih 5 minuta..i pise Awaiting gps signal..i onda se vrati nakom minut-dva

Raja pa jel moguce da niko nema iskustva sa navigacijom od update-a na Marshmallow ???
nookey

#756 Re: LG G3

Post by nookey »

jasko__ wrote:

Raja pa jel moguce da niko nema iskustva sa navigacijom od update-a na Marshmallow ???
Ja sam koristio Here prije par dana i to mi je pokazalo mozda dva puta u toku 24 sata, ali msm da je to normalno jer i prave navigacije ponekad izgube signal...
jasko__

#757 Re: LG G3

Post by jasko__ »

nookey wrote:
jasko__ wrote:

Ja sam koristio Here prije par dana i to mi je pokazalo mozda dva puta u toku 24 sata, ali msm da je to normalno jer i prave navigacije ponekad izgube signal...
Meni se dešavalo da svakih 5 minuta izgubi signal...i nakon 20-ak minuta sam odustao i ugasio navigaciju...jbg ne znam kako da riješim
skafiskafsnjak

#758 Re: LG G3

Post by skafiskafsnjak »

jasko__ wrote:a i to mi je pokazalo mozda dva puta u toku 24 sata, ali msm da je to normalno jer i prave navigacije ponekad izgube signal...
Meni se dešavalo da svakih 5 minuta izgubi signal...i nakon 20-ak minuta sam odustao i ugasio navigaciju...jbg ne znam kako da riješim[/quote]

ukljjuci internet... pomocu njega odmah nadje signal.

To ti je agps
jasko__

#759 Re: LG G3

Post by jasko__ »

skafiskafsnjak wrote:
jasko__ wrote:a i to mi je pokazalo mozda dva puta u toku 24 sata, ali msm da je to normalno jer i prave navigacije ponekad izgube signal...
Meni se dešavalo da svakih 5 minuta izgubi signal...i nakon 20-ak minuta sam odustao i ugasio navigaciju...jbg ne znam kako da riješim
ukljjuci internet... pomocu njega odmah nadje signal.

To ti je agps[/quote]
Mogul internet ukljućiti van granica BiH...mogu ali mi je onda isplatnije ići avionom :D :D :D
skafiskafsnjak

#760 Re: LG G3

Post by skafiskafsnjak »

Koliko kosta baterija za g3 u stanica ? Cini mi se da sam zaebo... Hahaha. 6h se puni... Cini mi se ne prazni se brzo. Konto sam da je do punjaca...

Uzeo od mame g2 i stavio da se puni, normalno puni....
skafiskafsnjak

#761 Re: LG G3

Post by skafiskafsnjak »

skafiskafsnjak wrote:Koliko kosta baterija za g3 u stanica ? Cini mi se da sam zaebo... Hahaha. 6h se puni... Cini mi se ne prazni se brzo. Konto sam da je do punjaca...

sta mislite, baterija ? cijena ?
nookey

#762 Re: LG G3

Post by nookey »

skafiskafsnjak wrote:
skafiskafsnjak wrote:Koliko kosta baterija za g3 u stanica ? Cini mi se da sam zaebo... Hahaha. 6h se puni... Cini mi se ne prazni se brzo. Konto sam da je do punjaca...

sta mislite, baterija ? cijena ?
ne mora biti do baterije, može biti do onog dole konektora gdje se ubacuje punjač, jasm ih se namijenjao dosta, jer kad koristiš tel dok se puni kabal ga zateže i rasklima se, pa zato sporije puni jer gubi konekciju, odnesi u neki servis nek pogledaju, nije to skupo... možda nije do baterije...
vanjki

#763 Re: LG G3

Post by vanjki »

Pozdrav raja. Poslije nadogradnje na marshmallow moj G3 se cesto zna sam od sebe restartovati. Citajuci forume vidim da postoji globalni.problem oko toga.Neki su rjesili promjenom baterije a neki preko Lg PcSuita..Da li neko ovdje ima slicne probleme i koliko je nova baterija kod Stanica?
_Reds_

#764 Re: LG G3

Post by _Reds_ »

Meni se zna u sred poziva desiti ili kad telefon zvoni da se resetuje pogotovo ako je baterija ispod 2'0%.
new_york

#765 Re: LG G3

Post by new_york »

Meni se nakon update mobitel ponekad restartuje samo kad upalim 3g...
vanjki

#766 Re: LG G3

Post by vanjki »

Trenutno u Stanicu nema baterija..Trebale bi doci za 7-10 dana :(
beks1987

#767 Re: LG G3

Post by beks1987 »

Imam par pitanja u vezi LG G3.
1. Da li postoji oficijalni update(marshmallow) za BiH posto sam citao da je taj update nekako vezan za drzavu?
2. Ako postoji taj update da li ga je tesko instalirati, jel se moze instalirati preko onog software update-a na telefonu ili preko nekog programa. Moze li mi neko objasniti kako se to radi( sa os verzije v4.4.2 KitKat
3. Da li uopste preporucujete instaliranje MM jer sam citao da je pun problema i bugova za ovaj telefon, usporava ga, brze se baterija trosi, sjecka..
4. I zadnje pitanje, ako bi instaliao ovaj update da li se tim narusava garancija?

Hvala i lijep pozdrav!!
Adi-g

#768 Re: LG G3

Post by Adi-g »

beks1987 wrote:Imam par pitanja u vezi LG G3.
1. Da li postoji oficijalni update(marshmallow) za BiH posto sam citao da je taj update nekako vezan za drzavu?
2. Ako postoji taj update da li ga je tesko instalirati, jel se moze instalirati preko onog software update-a na telefonu ili preko nekog programa. Moze li mi neko objasniti kako se to radi( sa os verzije v4.4.2 KitKat
3. Da li uopste preporucujete instaliranje MM jer sam citao da je pun problema i bugova za ovaj telefon, usporava ga, brze se baterija trosi, sjecka..
4. I zadnje pitanje, ako bi instaliao ovaj update da li se tim narusava garancija?

Hvala i lijep pozdrav!!
Odgovori:
1. DA postoji
2. Moze preko sw update preko telefona. Jednostavno odes u postavke telefona...onda na opciju o telefonu i vidjet ces software update ili azuriranje ako ti je na naskem jeziku:)
3. Ja licno preporucujem nemam nekih problema s njim i ne mogu potvrditi ove navode
4. Posto je to zvanicni LG update ne gubi se garancija.

Pozz
beks1987

#769 Re: LG G3

Post by beks1987 »

Adi-g wrote:
beks1987 wrote:Imam par pitanja u vezi LG G3.

Hvala i lijep pozdrav!!
Odgovori:
1. DA postoji
2. Moze preko sw update preko telefona. Jednostavno odes u postavke telefona...onda na opciju o telefonu i vidjet ces software update ili azuriranje ako ti je na naskem jeziku:)
3. Ja licno preporucujem nemam nekih problema s njim i ne mogu potvrditi ove navode
4. Posto je to zvanicni LG update ne gubi se garancija.

Pozz
Hvala ti puno!
new_york

#770 Re: LG G3

Post by new_york »

Je li se ikome restartuje iznenada nakon updata na marshmallow? ...nije ni pravo restartovanje jer i dalje aplikacije sve u pozadini budu aktivne :/
vanjki

#771 Re: LG G3

Post by vanjki »

new_york wrote:Je li se ikome restartuje iznenada nakon updata na marshmallow? ...nije ni pravo restartovanje jer i dalje aplikacije sve u pozadini budu aktivne :/

Meni se zna desiti da se restartuje sam od sebe 1 pa cak 2 puta dnevno..Navodno treba bateriju zamjeniti.Cekam da stogne kod Stanica i da kupim
new_york

#772 Re: LG G3

Post by new_york »

vanjki wrote: Meni se zna desiti da se restartuje sam od sebe 1 pa cak 2 puta dnevno..Navodno treba bateriju zamjeniti.Cekam da stogne kod Stanica i da kupim
Da i nekad nece da se prestane restartovati dok ga na punjac ne stavim.....koliko kosta nova baterija original kod Stanica?
probook

#773 Re: LG G3

Post by probook »

Koristi li neko onu circle masku za tel? Ima li negdje kupiti sa magnetima, one obicne su bezveze bez magneta da drzi poklopac zatvorenim.
esmasaric

#774 Re: LG G3

Post by esmasaric »

probook wrote:Koristi li neko onu circle masku za tel? Ima li negdje kupiti sa magnetima, one obicne su bezveze bez magneta da drzi poklopac zatvorenim.
Prijatelj mi koristi, ali nije sa magnetima. On je svoju naručio preko ebay-a, stigla za dvije sedmice i super je.
Pogledaj po radnjama u starom gradu. Koliko znam ima i negdje na Ilidži, ali sigurna sam da ima i u gradu, jer su prodavnice mob pune maski.
Mada ti savjetujem da naručiš preko ebay-a, isplativije je, a i dobiješ orginal.
made_in_sarajevo

#775 Re: LG G3

Post by made_in_sarajevo »

Ja sam razocaran sa g3. Juce od 17h do 23h sa 95% na 9% , a koristenje bilo pomalo slikanje, preleti se facebool i ugasi, messenger sve skupa mozda 1h, u prekidama se pricalo i wifi stalno upaljen ali se nije nista skidalo. G2 nikad nije ovako trosio bateriju, ovaj jede bukvalno
Post Reply