Evo kod mene je bio obrnut slučaj. Htio sam kupiti G3 (možeš pogledati moje ranije postove na ovoj temi) ali sam se predomislio i uzeo Note 4 (izašao me nešto manje od 900 km). Bilo me strah veličine, ali sam se večć navikao (imam ga tek 3 dana) a stane mi i u džep od farmerki. Razlika između G3 i Note 4 je ionako par milimetara. Ako još nisi kupio, uzmi brate Note 4 jer je ipak razlika u klasi, pogotovo ako ga ne misliš mjenjati sljedeće dvije godine kao ja. G3 je odličan smartphone (ja sam mjesecima njega pikirao da uzmem) ali ako ti novac ne igra ulogu u odabiru onda dileme nema.Troll_Happens wrote:Prije par dana sam htio da uzmem Note 4 i na kraju sam odustao od kupovine najvise zbog njegove velicine. Prije neki dan mi je ovaj telefon zapao za oku. Neko ko ga ima kaze da je sranje neko kaze da je beton, znaci misljenja su podjeljena po tom pitanju. Iz moje blize okoline imam par prijatelja koji imaju G2 ali mi pravu informaciju za G3 nisu mogli reci osim da su sa G2 prezadovoljni.S obzirom da sad vec u utorak izlazi G4 neisplati mi se uzimati G2 jer je vec stariji model a G4 je jos za nijansu veci. Iz tog razloga sam pogledao par review-a i mislim generalno da telefon G3 nije los. Ipak me muci par stvari na koje bi mozda mogli odgovoriti ljudi koji ga bas hardcore koriste. Prva stvar a mislim i najvise koja bi mi smetala je sto sam cuo da se telefon jako grije i uslijed grijanja dodje do gasenja telefona. Koliko se to cesto desava i kako se stvar moze rjesiti? Ako ne uradim root telefona da li ce telefon raditi tecno bez problema ili ce stalno blokirati i biti u lagu ko neke starije verzije androida ili ti S5. Kakav je tel kada se nosi u dzepu od farmerica jel smeta ili je podnosljivo ? Kakav je kvalitet plastike i oklopa koji ima na sebi ?Jel izgleda jeftino kao S2 ili je nesto vise u klasi HTC M8? I na kraju kvalitet zvuka s obzirom da mu je zvucnik sa zadnje strane. Jos na kraju pitanje u pakovanju da li dodju slusalice ili su to izostavili kao dio opreme. i 16 ili 32GB? koliko system zauzima memorije na tel.. Recimo na iphonu zauzme skoro 4-5 GB tako da se ne isplati uzeti ni u kom slucaju onaj od 16GB jer je prostora prilicno premalo. Nadam se da nisam smorio s pitanjima, pitanja uvijek puno a vremena malo
LG G3
Moderator: Benq
- zanzakpizdolizije
#351 Re: LG G3
- Troll_Happens
#352 Re: LG G3
novac ne igra toliku ulogu, ali mi se ne da zezat kupovat i trazit svakih sest mjeseci ili god dana za novi tel. Kod mene inace u prosjeku kad uzmem tel traje 2-3 god.Mada imam jedan stari koji mi je posebno drag i njega koristim povremeno a ima mu 8 god. Note 4 je naravno manji bez onog oklopa ili futrole ali ja nevolim nositi bez jer sam alergican na ogrebotine i udarce tako da bi mi to jako smetalo ako se desi... Vidjecu jos u toku ove sedmice pa odluciti... ali mislim da kako dani prolaze da je odluku sve teze donijetizanzakpizdolizije wrote:Evo kod mene je bio obrnut slučaj. Htio sam kupiti G3 (možeš pogledati moje ranije postove na ovoj temi) ali sam se predomislio i uzeo Note 4 (izašao me nešto manje od 900 km). Bilo me strah veličine, ali sam se večć navikao (imam ga tek 3 dana) a stane mi i u džep od farmerki. Razlika između G3 i Note 4 je ionako par milimetara. Ako još nisi kupio, uzmi brate Note 4 jer je ipak razlika u klasi, pogotovo ako ga ne misliš mjenjati sljedeće dvije godine kao ja. G3 je odličan smartphone (ja sam mjesecima njega pikirao da uzmem) ali ako ti novac ne igra ulogu u odabiru onda dileme nema.Troll_Happens wrote:Prije par dana sam htio da uzmem Note 4 i na kraju sam odustao od kupovine najvise zbog njegove velicine. Prije neki dan mi je ovaj telefon zapao za oku. Neko ko ga ima kaze da je sranje neko kaze da je beton, znaci misljenja su podjeljena po tom pitanju. Iz moje blize okoline imam par prijatelja koji imaju G2 ali mi pravu informaciju za G3 nisu mogli reci osim da su sa G2 prezadovoljni.S obzirom da sad vec u utorak izlazi G4 neisplati mi se uzimati G2 jer je vec stariji model a G4 je jos za nijansu veci. Iz tog razloga sam pogledao par review-a i mislim generalno da telefon G3 nije los. Ipak me muci par stvari na koje bi mozda mogli odgovoriti ljudi koji ga bas hardcore koriste. Prva stvar a mislim i najvise koja bi mi smetala je sto sam cuo da se telefon jako grije i uslijed grijanja dodje do gasenja telefona. Koliko se to cesto desava i kako se stvar moze rjesiti? Ako ne uradim root telefona da li ce telefon raditi tecno bez problema ili ce stalno blokirati i biti u lagu ko neke starije verzije androida ili ti S5. Kakav je tel kada se nosi u dzepu od farmerica jel smeta ili je podnosljivo ? Kakav je kvalitet plastike i oklopa koji ima na sebi ?Jel izgleda jeftino kao S2 ili je nesto vise u klasi HTC M8? I na kraju kvalitet zvuka s obzirom da mu je zvucnik sa zadnje strane. Jos na kraju pitanje u pakovanju da li dodju slusalice ili su to izostavili kao dio opreme. i 16 ili 32GB? koliko system zauzima memorije na tel.. Recimo na iphonu zauzme skoro 4-5 GB tako da se ne isplati uzeti ni u kom slucaju onaj od 16GB jer je prostora prilicno premalo. Nadam se da nisam smorio s pitanjima, pitanja uvijek puno a vremena malo
- zanzakpizdolizije
#353 Re: LG G3
Ja te bumpere ne podnosim. Imam najobičniju univerzalnu torbicu 4xl i to je to.
http://www.sancta-domenica.hr/mm-torbic ... ote-4.aspx
a inače prije note-a sam imao skoro dvije i po godine galaxy s3.
- Troll_Happens
#354 Re: LG G3
ta torbica mi je neprakticna dok radim. oK je kad izadjem i kad mogu dvije ruke koristiti. Ali ako radim i moram odmah da se javim problem je vaditi je jednom rukom iz futrole.. Imam extra koznu torbicu za iphone 5 ali zbog prirode posla je ne koristim cesto ili skoro nikako.. nego imam onaj bumper okolo tel i na ledjima i onu pancer foliju naprijed.zanzakpizdolizije wrote:Ja te bumpere ne podnosim. Imam najobičniju univerzalnu torbicu 4xl i to je to.
-
MrRango
#355 Re: LG G3
Skoro sam Root-ao mobitel, nisam nesto upucen u sve mogucnosti root-a, sta dodatno mogu iskoristiti, neke korisne root aplikacije, neka preporuka jos???
Hvala.
Hvala.
- Troll_Happens
#356 Re: LG G3
Ja koliko sam citao kad ga rootas mozes sve uraditi na njemu sto prije nisi mogao. Rezoluciju mozes smanjivati mjenjati kompletni system farbe ikone brisanje aplikacija koje nije moguce obrisati koje su dosle sa tel. Sigurno sam jos nesto zaboravio nek me dopune ako jesam.MrRango wrote:Skoro sam Root-ao mobitel, nisam nesto upucen u sve mogucnosti root-a, sta dodatno mogu iskoristiti, neke korisne root aplikacije, neka preporuka jos???
Hvala.
-
Naslovnica
#357 Re: LG G3
Je li puno 875km na 24 rate preko BH Telecoma?
-
getriba
#358 Re: LG G3
Ubjedljivo najjeftiniji je u Eronetu...verzija 32GB, 3GB RAMNaslovnica wrote:Je li puno 875km na 24 rate preko BH Telecoma?
-
Naslovnica
#359 Re: LG G3
Ovo u BHT je na onom ugovoru od 15km.getriba wrote:Ubjedljivo najjeftiniji je u Eronetu...verzija 32GB, 3GB RAMNaslovnica wrote:Je li puno 875km na 24 rate preko BH Telecoma?
-
getriba
#360 Re: LG G3
Vidi ovdje:Naslovnica wrote:Ovo u BHT je na onom ugovoru od 15km.getriba wrote:Ubjedljivo najjeftiniji je u Eronetu...verzija 32GB, 3GB RAMNaslovnica wrote:Je li puno 875km na 24 rate preko BH Telecoma?
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... foni/lg-g3
Skoro isto para dođe na Super 15 (15KM) i to na 12 mjeseci
- beco
#361 Re: LG G3
Jesi siguran da je u Eronetu 32/3 verzija jer u karakteristikama sa onog linka pise 16/2?
-
getriba
#362 Re: LG G3
U pravu si da piše, vjerovatno je greška.beco wrote:Jesi siguran da je u Eronetu 32/3 verzija jer u karakteristikama sa onog linka pise 16/2?
100% siguran jer mi je prijatelj nedavno uzeo, 32 / 3
Last edited by getriba on 29/04/2015 23:10, edited 1 time in total.
- Radar71
#363 Re: LG G3
i moja drugarica je isto tako dobila 32 gige
- _Reds_
#364 Re: LG G3
Koliko dobijas za reklamu Eroneta, da znam i ja da reklamiram ??getriba wrote:U pravu si da piše, vjerovatno je greška.beco wrote:Jesi siguran da je u Eronetu 32/3 verzija jer u karakteristikama sa onog linka pise 16/2?
-
getriba
#365 Re: LG G3
Nedavno gledali cijenu LG G3 kod sva tri operatera pa znam...mada ne bi bilo loše da "kapne" koja para sa strane; da im pišemo_Reds_ wrote:Koliko dobijas za reklamu Eroneta, da znam i ja da reklamiram ??getriba wrote:U pravu si da piše, vjerovatno je greška.beco wrote:Jesi siguran da je u Eronetu 32/3 verzija jer u karakteristikama sa onog linka pise 16/2?
-
iSwagga
#366 Re: LG G3
Evo moje iskustvo sa G3 u zadnjih 6-7 mjeseci, a koje se tice tvojih pitanja:Troll_Happens wrote:Prije par dana sam htio da uzmem Note 4 i na kraju sam odustao od kupovine najvise zbog njegove velicine. Prije neki dan mi je ovaj telefon zapao za oku. Neko ko ga ima kaze da je sranje neko kaze da je beton, znaci misljenja su podjeljena po tom pitanju. Iz moje blize okoline imam par prijatelja koji imaju G2 ali mi pravu informaciju za G3 nisu mogli reci osim da su sa G2 prezadovoljni.S obzirom da sad vec u utorak izlazi G4 neisplati mi se uzimati G2 jer je vec stariji model a G4 je jos za nijansu veci. Iz tog razloga sam pogledao par review-a i mislim generalno da telefon G3 nije los. Ipak me muci par stvari na koje bi mozda mogli odgovoriti ljudi koji ga bas hardcore koriste. Prva stvar a mislim i najvise koja bi mi smetala je sto sam cuo da se telefon jako grije i uslijed grijanja dodje do gasenja telefona. Koliko se to cesto desava i kako se stvar moze rjesiti? Ako ne uradim root telefona da li ce telefon raditi tecno bez problema ili ce stalno blokirati i biti u lagu ko neke starije verzije androida ili ti S5. Kakav je tel kada se nosi u dzepu od farmerica jel smeta ili je podnosljivo ? Kakav je kvalitet plastike i oklopa koji ima na sebi ?Jel izgleda jeftino kao S2 ili je nesto vise u klasi HTC M8? I na kraju kvalitet zvuka s obzirom da mu je zvucnik sa zadnje strane. Jos na kraju pitanje u pakovanju da li dodju slusalice ili su to izostavili kao dio opreme. i 16 ili 32GB? koliko system zauzima memorije na tel.. Recimo na iphonu zauzme skoro 4-5 GB tako da se ne isplati uzeti ni u kom slucaju onaj od 16GB jer je prostora prilicno premalo. Nadam se da nisam smorio s pitanjima, pitanja uvijek puno a vremena malo
- Nije mi se nikad desilo da se telefon pregrije i ugasi, cak nisam ni kod koga cuo tako nesto. Zna se malo zagrijati kada duze igras zahtjevnije igrice, ali vrlo brzo ohladi.
- Ne treba ti root da bi ti telefon radio fluidno. Telefon je zmaj i leti, pogotovo na 5.0, a baterija odlicna! Jedino sto meni smeta sto se tice fluidnosti jeste taj icon redraw/lag kada ugasim neku aplikaciju treba mu sekundu da poreda ponovo ikone (to me uzasno nervira) ali rjesenje sam nasao u Nova Launcher.
- U farmericama je uredu, ako su uze zna biti malo nezgodno ali generalno ok je. Nista strasno.
- Ne izgleda jeftino, naprotiv ali plastika je plastika.
- Ako stavis telefon na stol zvuk je katastrofalan.
- Naravno da slusalice dodju uz opremu telefona.. fkt ne znam ko te 'hranio' svim ovim informacijama?
- Za memoriju me nije briga jer mi je verzija od 32gb tako da me ona stvar boli koliko ce OS uzeti prostora.. vise se ne isplati bilo koji telefon uzimati od 16gb jer puno se toga zauzme za gluposti.. tako da ja odavno uzimam verzija od 32gb, a plus je tu i SD kartica od 32gb.
Na kraju moj zakljucak (prema tvojim pitanjima). Sve u svemu telefon je stvarno dobar, moja neka ocjena bi bila 4/5, ALI kao sto forumas iznad rece, ako ti pare nisu toliko bitne uzmi Note4!
Last edited by iSwagga on 05/05/2015 10:30, edited 1 time in total.
- Troll_Happens
#367 Re: LG G3
hvala na tako iscrpnom odgovoru. Telefon sigurno uzimam iduci mjesec, drzao sam ga u ruci i prilicno lijepo lezi u rukama ako uzmemo predpostavku da je 5.5" ne izgleda uopste tako veliko. U poredjenju npr sa Note 4 koji je big cat u odnosu na njega. Sto se zvuka tice zvucnik nije ni na Note 4 bolje rjesen. Ne razumijem zasto su na G2 stavili zvucnik lijepo dole a na G3 su da ne kazem usrali i nazad stavili..iSwagga wrote:Evo moje iskustvo sa G3 u zadnjih 6-7 mjeseci, a koje se tice tvojih pitanja:Troll_Happens wrote:Prije par dana sam htio da uzmem Note 4 i na kraju sam odustao od kupovine najvise zbog njegove velicine. Prije neki dan mi je ovaj telefon zapao za oku. Neko ko ga ima kaze da je sranje neko kaze da je beton, znaci misljenja su podjeljena po tom pitanju. Iz moje blize okoline imam par prijatelja koji imaju G2 ali mi pravu informaciju za G3 nisu mogli reci osim da su sa G2 prezadovoljni.S obzirom da sad vec u utorak izlazi G4 neisplati mi se uzimati G2 jer je vec stariji model a G4 je jos za nijansu veci. Iz tog razloga sam pogledao par review-a i mislim generalno da telefon G3 nije los. Ipak me muci par stvari na koje bi mozda mogli odgovoriti ljudi koji ga bas hardcore koriste. Prva stvar a mislim i najvise koja bi mi smetala je sto sam cuo da se telefon jako grije i uslijed grijanja dodje do gasenja telefona. Koliko se to cesto desava i kako se stvar moze rjesiti? Ako ne uradim root telefona da li ce telefon raditi tecno bez problema ili ce stalno blokirati i biti u lagu ko neke starije verzije androida ili ti S5. Kakav je tel kada se nosi u dzepu od farmerica jel smeta ili je podnosljivo ? Kakav je kvalitet plastike i oklopa koji ima na sebi ?Jel izgleda jeftino kao S2 ili je nesto vise u klasi HTC M8? I na kraju kvalitet zvuka s obzirom da mu je zvucnik sa zadnje strane. Jos na kraju pitanje u pakovanju da li dodju slusalice ili su to izostavili kao dio opreme. i 16 ili 32GB? koliko system zauzima memorije na tel.. Recimo na iphonu zauzme skoro 4-5 GB tako da se ne isplati uzeti ni u kom slucaju onaj od 16GB jer je prostora prilicno premalo. Nadam se da nisam smorio s pitanjima, pitanja uvijek puno a vremena malo
- Nije mi se nikad desilo da se telefon pregrije i ugasi, cak nisam ni kod koga cuo tako nesto. Zna se malo zagrijati kada duze igras zahtjevnije igrice, ali vrlo brzo ohladi.
- Ne treba ti root da bi ti telefon radio fluidno. Telefon je zmaj i leti, pogotovo na 5.0, a baterija odlicna! Jedino sto meni smeta sto se tice fluidnosti jeste taj icon redraw/lag kada ugasim neku aplikaciju treba mu sekundu da poreda ponovo ikone (to me uzasno nervira) ali rjesenje sam nasao u Nova Launcher.
- U farmericama je uredu, ako se uze zna biti malo ne zgodno ali generalno ok je. Nista strasno.
- Naravno da slusalice dodju uz opremu telefona.. fkt ne znam ko te 'hranio' svim ovim informacijama?
- Za memoriju me nije briga jer mi je verzija od 32gb tako da me ona stvar boli koliko ce OS uzeti prostora.. vise se ne isplati bilo koji telefon uzimati od 16gb jer puno se toga zauzme za gluposti.. tako da ja odavno uzimam verzija od 32gb, a plus je tu i SD kartica od 32gb.
Na kraju moj zakljucak (prema tvojim pitanjima). Sve u svemu telefon je stvarno dobar, moja neka ocjena bi bila 4/5, ALI kao sto forumas iznad rece, ako ti pare nisu toliko bitne uzmi Note4!
Sto se slusalica tice gledao sam da zavisno od zemlje dobijaju se razlicita pakovanja i drugaciji je izbor opreme koji dodje u kutiji. Npr u korejskoj verziji se dobiju dvije baterije unutra sto u drugim zemljama nedodje. Ocito je apple jedini proizvodjac koji ce za 700 eura nuditi uredjaj od 16GB
- Maharadza
#368 Re: LG G3
Ma i ovaj zvučnik kod G2 ima nedostataka jer recimo kada šutaš neku igru ili u bilo kojoj situaciji kada moraš držati uređaj u "landscape" postoji šansa da ćeš rukom/prstom prekriti zvučnik sa strane tako da ima razloga zašto su ga kod G3 smjestili pozadi, mada je po meni opet najbolja pozicija naprijed kao kod HTC ONE serije, samo šteta što im je to i jedina prednost u odnosu na konkurenciju!Troll_Happens wrote:hvala na tako iscrpnom odgovoru. Telefon sigurno uzimam iduci mjesec, drzao sam ga u ruci i prilicno lijepo lezi u rukama ako uzmemo predpostavku da je 5.5" ne izgleda uopste tako veliko. U poredjenju npr sa Note 4 koji je big cat u odnosu na njega. Sto se zvuka tice zvucnik nije ni na Note 4 bolje rjesen. Ne razumijem zasto su na G2 stavili zvucnik lijepo dole a na G3 su da ne kazem usrali i nazad stavili..iSwagga wrote:Evo moje iskustvo sa G3 u zadnjih 6-7 mjeseci, a koje se tice tvojih pitanja:Troll_Happens wrote:Prije par dana sam htio da uzmem Note 4 i na kraju sam odustao od kupovine najvise zbog njegove velicine. Prije neki dan mi je ovaj telefon zapao za oku. Neko ko ga ima kaze da je sranje neko kaze da je beton, znaci misljenja su podjeljena po tom pitanju. Iz moje blize okoline imam par prijatelja koji imaju G2 ali mi pravu informaciju za G3 nisu mogli reci osim da su sa G2 prezadovoljni.S obzirom da sad vec u utorak izlazi G4 neisplati mi se uzimati G2 jer je vec stariji model a G4 je jos za nijansu veci. Iz tog razloga sam pogledao par review-a i mislim generalno da telefon G3 nije los. Ipak me muci par stvari na koje bi mozda mogli odgovoriti ljudi koji ga bas hardcore koriste. Prva stvar a mislim i najvise koja bi mi smetala je sto sam cuo da se telefon jako grije i uslijed grijanja dodje do gasenja telefona. Koliko se to cesto desava i kako se stvar moze rjesiti? Ako ne uradim root telefona da li ce telefon raditi tecno bez problema ili ce stalno blokirati i biti u lagu ko neke starije verzije androida ili ti S5. Kakav je tel kada se nosi u dzepu od farmerica jel smeta ili je podnosljivo ? Kakav je kvalitet plastike i oklopa koji ima na sebi ?Jel izgleda jeftino kao S2 ili je nesto vise u klasi HTC M8? I na kraju kvalitet zvuka s obzirom da mu je zvucnik sa zadnje strane. Jos na kraju pitanje u pakovanju da li dodju slusalice ili su to izostavili kao dio opreme. i 16 ili 32GB? koliko system zauzima memorije na tel.. Recimo na iphonu zauzme skoro 4-5 GB tako da se ne isplati uzeti ni u kom slucaju onaj od 16GB jer je prostora prilicno premalo. Nadam se da nisam smorio s pitanjima, pitanja uvijek puno a vremena malo
- U farmericama je uredu, ako se uze zna biti malo ne zgodno ali generalno ok je. Nista strasno.
Sto se slusalica tice gledao sam da zavisno od zemlje dobijaju se razlicita pakovanja i drugaciji je izbor opreme koji dodje u kutiji. Npr u korejskoj verziji se dobiju dvije baterije unutra sto u drugim zemljama nedodje. Ocito je apple jedini proizvodjac koji ce za 700 eura nuditi uredjaj od 16GB
- Troll_Happens
#369 Re: LG G3
pa htc isto nije lose rjesenje ali mislim sto se tice velicine je iste kao lg3 a display samo mrsavih 5" i ako jos uzmemo da je tek od modela M9 kameru poboljsao dolazimo do zakljucka da je nekih 750 eura prenaduvana cijena za smartphone koji ima aluminijumsko kuciste, zvucnike naprijed i android maltene bez sekunde laga. Ako izuzmemo da su htc 8 i 9 isti telefoni uz samo poboljsanu kameru mislim da je suludo davati 400% vise... problem je samo sto ima kameru od 4 mpx.Maharadza wrote:
Ma i ovaj zvučnik kod G2 ima nedostataka jer recimo kada šutaš neku igru ili u bilo kojoj situaciji kada moraš držati uređaj u "landscape" postoji šansa da ćeš rukom/prstom prekriti zvučnik sa strane tako da ima razloga zašto su ga kod G3 smjestili pozadi, mada je po meni opet najbolja pozicija naprijed kao kod HTC ONE serije, samo šteta što im je to i jedina prednost u odnosu na konkurenciju!
- Maharadza
#370 Re: LG G3
Kao što rekoh gore; imaju te zvučnike bolje od konkurencije i to je to!Troll_Happens wrote:pa htc isto nije lose rjesenje ali mislim sto se tice velicine je iste kao lg3 a display samo mrsavih 5" i ako jos uzmemo da je tek od modela M9 kameru poboljsao dolazimo do zakljucka da je nekih 750 eura prenaduvana cijena za smartphone koji ima aluminijumsko kuciste, zvucnike naprijed i android maltene bez sekunde laga. Ako izuzmemo da su htc 8 i 9 isti telefoni uz samo poboljsanu kameru mislim da je suludo davati 400% vise... problem je samo sto ima kameru od 4 mpx.Maharadza wrote:
Ma i ovaj zvučnik kod G2 ima nedostataka jer recimo kada šutaš neku igru ili u bilo kojoj situaciji kada moraš držati uređaj u "landscape" postoji šansa da ćeš rukom/prstom prekriti zvučnik sa strane tako da ima razloga zašto su ga kod G3 smjestili pozadi, mada je po meni opet najbolja pozicija naprijed kao kod HTC ONE serije, samo šteta što im je to i jedina prednost u odnosu na konkurenciju!
- zanzakpizdolizije
#371 Re: LG G3
Šteta da ako ti nije novac problem ne uzmeš Note 4. Ja svog imam već 10 dana i navikao sam se i na veličinu i na nošenja ma ko da ga imam godinu dana. Usporedi dimenzije G3 i Note 4 i vidjet ćeš da je razlika zanemariva u gabaritima.Troll_Happens wrote:
hvala na tako iscrpnom odgovoru. Telefon sigurno uzimam iduci mjesec, drzao sam ga u ruci i prilicno lijepo lezi u rukama ako uzmemo predpostavku da je 5.5" ne izgleda uopste tako veliko. U poredjenju npr sa Note 4 koji je big cat u odnosu na njega. Sto se zvuka tice zvucnik nije ni na Note 4 bolje rjesen. Ne razumijem zasto su na G2 stavili zvucnik lijepo dole a na G3 su da ne kazem usrali i nazad stavili..
Razmisli još jednom
- Quaresma
#372 Re: LG G3

G3 mi je dobar, ali meni snapdragon 801 nije za 2k rezolucije, bilo bi bilo da ima sd805
ima li za g3 ovako custom romova baziranih na stocku, da je uklonjen bloatware
- Troll_Happens
#373 Re: LG G3
kao sto rekoh novac nije problem, i usporedio sam. Note 4 je odlican tel ali meni licno iako imam velike ruke prevelik. Cinjenica je da u brojkama 5.5" i 5.7" izgleda skoro isto. Ali G3 lezi puno bolje u ruci i nemam osjecaj da nosim neki veliki tel. Kad recimo G3 uporedimo sa telefonima Xperia i HTC koji su 5" i 5,2" vidi se da su po velicini isti sa G3 a ekran kod G3 je puno veci. To je cinjenica. Uzeo bi G4 ali mi se nesvidja ova plasticna mustra nazad i veci je za par mm sto mi je isto mana a baterija i ekran manje vise isti u poredjenju sa G3.zanzakpizdolizije wrote:Šteta da ako ti nije novac problem ne uzmeš Note 4. Ja svog imam već 10 dana i navikao sam se i na veličinu i na nošenja ma ko da ga imam godinu dana. Usporedi dimenzije G3 i Note 4 i vidjet ćeš da je razlika zanemariva u gabaritima.Troll_Happens wrote:
hvala na tako iscrpnom odgovoru. Telefon sigurno uzimam iduci mjesec, drzao sam ga u ruci i prilicno lijepo lezi u rukama ako uzmemo predpostavku da je 5.5" ne izgleda uopste tako veliko. U poredjenju npr sa Note 4 koji je big cat u odnosu na njega. Sto se zvuka tice zvucnik nije ni na Note 4 bolje rjesen. Ne razumijem zasto su na G2 stavili zvucnik lijepo dole a na G3 su da ne kazem usrali i nazad stavili..
Razmisli još jednom
- Maharadza
#374 Re: LG G3
Kad već spominješ te tanke "bezele", meni sada poslije G2 svaki telefon koji ima nešto veće bezele pravo ružan jbt, osim naravno G3, G4, mada se i tu može pretjerati kao npr. sharp aquos: