LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
HardCore

#826 Re: LG G2

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:Ja ne znam da li ste glupi ili se samo pravite ?

Pa covjece Bozji ... mikrofon, zvucnik, kamera (prednja i zadnja), senzori , displej, touch . Ako mi se ista od toga pokvari, moja garancija ce da pokrije i da poprave to .

Kada ti se to pokvari u Univerzalno, Fontele, Hustel, pacomoby itd itd mozes da pjevas borbene, platit ces popravak.
Ja jos nazvao neki dan PacoMoby... Kaze, ne spada displej u garanciju jer samo se moze pokvariti ako ti ispadne. Kao ne moze se sam od sebe pokvariti ...
Pa covjece boziji ti svati da mene ne zanima ta garanacija, ti kupujes taj mobitel s nadom da ce se pokvarit i da ces ga sav sretan odnjeti u servis na popravku, kod mene to nije stvar, ako mu sta ode ode, prodat cu ga posto zasto, ali necu biti debil i platit ga 300 KM vise, jer za te 300 mogu uzeti drugi mobitel, tipa g2 mini. dodas 50ak maraka i problem rjesen, kad prodju 2 godine i kad ti istekne ta garancija pitat cu te ja ko je bolje prosao, naravno da si ga kupio novog ;)
skafiskafsnjak

#827 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Pa ja volim da ne razmisljam o tome sta ako se pokvari. Ne moras ni ti razmisljati ...ali ces razmisljati kad se pokvari. Ili ces ga prodati posto poto ...drama si prosao eto :D Ja cu prodati prije nego istekne garancija, kupicu bolji sa garancijom istom i ajmo dalje....

Nego, da se podsjetimo malo :

Image
febo_acm

#828 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Ne mislim ja na naljepnice nasih uvoznika vec na one do not accept this product if seal is open... Tako nekako. A ovo sto Maharadza rece imaju biznis i sa kutijama. Ima slucajeva gdje dobijes kutiju Od drugog mobitela sa drugim imei brojem :D Da se razumijemo ne radi se ovdje samo o Univerzalno.

@edit
Neces biti debil da platis skuplje nego ces biti debil da kupis kod svercera mobitel bez garancije.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ado-šampion

#829 Re: LG G2

Post by ado-šampion »

skafiskafsnjak wrote:Naljepnica na kutiji je kada dobijes mobitel direkt od OFICIJELNOG dobavljaca tj. Kimteca, Stanica, Mobisa itd itd.

Otidji u te prodavnice pa vidi koliko kostaju telefoni ...pa onda malo mozak ukljuci i vidi jel mogu da su telefoni u Univerzalno dosli odatle.
Drug, nisi ni ti bas pametan, a propitujes pamet drugih. Taj oficijelni dobavljac, bez obzira pisao ga ti velikim ili malim slovom, kod nas dere guzove. Lupam Stanic ti naplacuje mobitel ko Saturn u Becu, a kod Stanica radnik radi za 400 maraka a u Saturnu za 1400 eura. Gdje to normalno?! Upitaj Stanica ili Telecom kolika im je marza na stvari koje prodaju.
I 90% tih telefona sto Telecom proda je na rate preko racuna. Bas me zanima ima li i jedan ovdje da je kesirao 1100 ko njih. ima al u qrcu.

Ja nisam za te svercere u principu, jer svi ti su svercovani mobiteli, zato i jesu tako jeftini. Ali radije cu uzeti svercovan G2 32 GB za 600, nego "oficijelni" 16 GB za 1100, sto sam vidjao po gradu, da me neko uzima lopatom. I pogodi, imam garanciju na apsolutno sve osim na displej i bateriju.
Last edited by ado-šampion on 15/09/2014 14:21, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#830 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Ti imas garanciju na software samo ... :roll:

A eto ako i imas , uvale ti kineske zamjenske dijelove. Davno sam nekad nosio Arc S u Fontele... Rodjakov mobite, zvucnik mu mali crko... kad su zamjenili, ni pola se nije cuo kao original . Tako je kad stave Made in PRC dijelove
Last edited by skafiskafsnjak on 15/09/2014 14:22, edited 1 time in total.
febo_acm

#831 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Imas i na maticnu, a gdje to? Reci nam da zanmo za ubuduce.

HardCore

#832 Re: LG G2

Post by HardCore »

pa ja bar ne razmisljam da bacim 500 stoja na polovan mobitel, a imei na kutiji je isti kao i na mobitelu, to sam provjerio tako da ne moras da brines ;) ,,,,a oduzmi pdv i cijenu garancije i jos jednu stoju sto telekom cisto onako uzme, i dobit ces ovu cjenu iz univerzalnog, pa sad jel potrebno da oni uzmimaju polovne telefone i preprodaju i kao nove ?
febo_acm

#833 Re: LG G2

Post by febo_acm »

G3 u 32 gd/ 3 gb ram u Fontele 890 KM, a u BHT 1044 KM. Meni ovih 160 KM vise vrijedi za garanciju. Pogotivi jer ga planiram korisiti dugo... Ne bih ni ja dao 600 KM vise za mobitel, ali ovih 150-160 kM mi je podnosljivo pogotovo jer je na rate.

skafiskafsnjak

#834 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

HardCore wrote:pa ja bar ne razmisljam da bacim 500 stoja na polovan mobitel, a imei na kutiji je isti kao i na mobitelu, to sam provjerio tako da ne moras da brines ;) ,,,,a oduzmi pdv i cijenu garancije i jos jednu stoju sto telekom cisto onako uzme, i dobit ces ovu cjenu iz univerzalnog, pa sad jel potrebno da oni uzmimaju polovne telefone i preprodaju i kao nove ?
Kakve ti koristi sto je IMEI isti na tel i na kutiji ?
Ja sam to provjeravao radi garancije... E haj sad malo pogledaj sliku garancije od UNiverzalno ...

Na software samo imas garanciju ...
febo_acm

#835 Re: LG G2

Post by febo_acm »

HardCore wrote:pa ja bar ne razmisljam da bacim 500 stoja na polovan mobitel, a imei na kutiji je isti kao i na mobitelu, to sam provjerio tako da ne moras da brines ;) ,,,,a oduzmi pdv i cijenu garancije i jos jednu stoju sto telekom cisto onako uzme, i dobit ces ovu cjenu iz univerzalnog, pa sad jel potrebno da oni uzmimaju polovne telefone i preprodaju i kao nove ?
Nisam mislio da su polovni kotisteni, vec polovni u smislu paljeni su i testirani. U nekim radnjama u Sa na garanciji pise da su svi mobiteli testirani prije prodaje...

Maharadza

#836 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Čuj baciš... Šta ako je taj telefon savršeno očuvan i radi bez greške? A opet imaš sigurnost da ako se nedaj Bože šta pokvari, imaš garanciju SIGIRNU na sve. A nisi ga platio tih famoznih 1100KM koliko ona mafija u telecomu traži (slažem se, deru žestoko) već samo 500KM,zar to nije win-win situacija?! Kakav je to fetiš pa smatraš da je 'bačeno' 500KM za očuvan (savršeno ispravan) telefon sa OFICIJELNOM garancijom u odnosu na 'nov' sa nepostojećom garancijom?! :lol:

PS. Govorim iz iskustva, uzimao na isti način preko pik-a polovne galaxy s1,s2,s3 htc desire hd, note 2, g2, sve regularno i savršeno ispravno, a DUPLO jeftinije prolazio nego da sam u telecomu tražio nove uređaje, ALI opet dobio savršeno očuvane uređaje uz oficijelnu garanciju KAO da sam i uzeo kod njih, WIN-WIN situacija kako god skontaš. ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 15/09/2014 14:32, edited 3 times in total.
zateznistub

#837 Re: LG G2

Post by zateznistub »

ado-šampion wrote:
skafiskafsnjak wrote:Naljepnica na kutiji je kada dobijes mobitel direkt od OFICIJELNOG dobavljaca tj. Kimteca, Stanica, Mobisa itd itd.

Otidji u te prodavnice pa vidi koliko kostaju telefoni ...pa onda malo mozak ukljuci i vidi jel mogu da su telefoni u Univerzalno dosli odatle.
Drug, nisi ni ti bas pametan, a propitujes pamet drugih. Taj oficijelni dobavljac, bez obzira pisao ga ti velikim ili malim slovom, kod nas dere guzove. Lupam Stanic ti naplacuje mobitel ko Saturn u Becu, a kod Stanica radnik radi za 400 maraka a u Saturnu za 1400 eura. Gdje to normalno?! Upitaj Stanica ili Telecom kolika im je marza na stvari koje prodaju.
I 90% tih telefona sto Telecom proda je na rate preko racuna. Bas me zanima ima li i jedan ovdje da je kesirao 1100 ko njih. ima al u qrcu.

Ja nisam za te svercere u principu, jer svi ti su svercovani mobiteli, zato i jesu tako jeftini. Ali radije cu uzeti svercovan G2 32 GB za 600, nego "oficijelni" 16 GB za 1100, sto sam vidjao po gradu, da me neko uzima lopatom. I pogodi, imam garanciju na apsolutno sve osim na displej i bateriju.
A sad fino sam sebe pitaj koliko i ima li je ikako radnik u Univerzalno? Ono,da li je prijavljen i tako to...
skafiskafsnjak

#838 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Mobitelu u Telecomu i ovim oficijelnim prodavnicama su skupi jer su LEGALNO nabavljeni i placeni su svi porezi i sta jos slijedi. Mobiteli kod ovih svercera su jeftini jer su nabavljeni ILEGALNO i za koje ne dobijas nikakav racun kada kupis.
I logicno je da ti ne moze dati pravu garanciju niti zamjeniti pokvarene dijelove originalnim. Znaci platis mob 160KM manje i imas garanciju na software,a onda kada ti i zamjenu neki dio, stave ti Made IN PRC.

Hvala, ja cu radije dati 160 vise pa imati sigurnost.
skafiskafsnjak

#839 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

A da li si gledao cijene G2 32gb u Univerzalno kada placas na rate, preko kartice ? e pa cijena je 785 KM . Sta mislis zasto ?
Zato sto tada mora da plati porez drzavi ... znaci platis 785 KM i nemas garanciju.
HardCore

#840 Re: LG G2

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:Mobitelu u Telecomu i ovim oficijelnim prodavnicama su skupi jer su LEGALNO nabavljeni i placeni su svi porezi i sta jos slijedi. Mobiteli kod ovih svercera su jeftini jer su nabavljeni ILEGALNO i za koje ne dobijas nikakav racun kada kupis.
I logicno je da ti ne moze dati pravu garanciju niti zamjeniti pokvarene dijelove originalnim. Znaci platis mob 160KM manje i imas garanciju na software,a onda kada ti i zamjenu neki dio, stave ti Made IN PRC.

160 KM vise ? dje to ? de mi nadji taj g2 koji kosta 160KM vise od mog s pravom garancijom ?

Edit: Opet je povoljniji od bht-a i ostalih operatera, zato sam ja i iskesirao 600 da se nebih zajebavao s ratama, vako platim jednom i zavrsim s tim ;)
Last edited by HardCore on 15/09/2014 14:37, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#841 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

HardCore wrote:
skafiskafsnjak wrote:Mobitelu u Telecomu i ovim oficijelnim prodavnicama su skupi jer su LEGALNO nabavljeni i placeni su svi porezi i sta jos slijedi. Mobiteli kod ovih svercera su jeftini jer su nabavljeni ILEGALNO i za koje ne dobijas nikakav racun kada kupis.

160 KM vise ? dje to ? de mi nadji taj g2 koji kosta 160KM vise od mog s pravom garancijom ?
Zet mi je kupio, preko paketa Midi 50 . 24KM rata * 24 mjesec = 600 KM + 100 KM pdv-a = 700 KM. Eto , ispade da je samo 100km skuplji, a ne 160 .

Evo G3 16gb je u univerzalno 780 KM gotovinom. U BHT na paketu midi 50 na 24rate je 798 KM . Znaci 18km skuplji.
Na rate u Univerzalno je 1037 kM - BEZ GARANCIJE
HardCore

#842 Re: LG G2

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:
HardCore wrote:

Zet mi je kupio, preko paketa Midi 50 . 24KM rata * 24 mjesec = 600 KM + 100 KM pdv-a = 700 KM. Eto , ispade da je samo 100km skuplji, a ne 160 .

50x 24 = 1200 KM
24x24 = 576 KM
=======1900 KM ;)

Mene ne zanimaju te pretplate i minute :)
Last edited by HardCore on 15/09/2014 14:44, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#843 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Opet pitam, jesi glup ili se pravis glup ?

Tih 50km on potrosi, ne baci ih u vodu ...ima posao , potrebno mu je .

PRevario sam se 24*24 je 576 . Znaci jeftinije ga je izasao .

Eto pogledaj za g3 sto sam stavio .... pa de vi kupujte u UNiverzalno. Haj zdravo.
channel10

#844 Re: LG G2

Post by channel10 »

Na piku mozete naci telefone kupljene u BHT sa dvogodisnjom garancijom, sa nizom cijenom nego da si sam kupio u BHT ( naravno za kesh ). Bas sam neki dan vidio da covjek prodaje HTC One M8 za 850 KM, a kupljen prije par dana.

Nije problem kupiti telefon u ovim privatnim radnjama kad bi covjek bio siguran da je stvarno novo, pa i sa tom "ogranicenom" garancijom ( mada je ovo stvarno kriticno :) ), ali kad ti cujes da ti ljudi uvale polovan pod nov, hajd se onda usudi pa kupi.

Meni tu nikako nisu jasni vlasnici tih radnji gdje sami sebe ukopavaju i sami sebi ebu posao. Izgleda da im nije dovoljno sto ih ebe drzava sa svim i svacim, pa raznorazne inspekcije i sad sami sebi unistavaju posao. Umjesto da rade cisto, posteno ne radi drzave nego radi sebe, jer ja cu sutra reci dobru rijec ako je bio usluzan i ako mi je prodao onako kako sam i zahtjevao i platio za tu stvar.
channel10

#845 Re: LG G2

Post by channel10 »

HardCore wrote:

Edit: Opet je povoljniji od bht-a i ostalih operatera, zato sam ja i iskesirao 600 da se nebih zajebavao s ratama, vako platim jednom i zavrsim s tim ;)
Svi telefoni kupljeni u privatnim radnjama na rate su skuplji 20-30 posto od cijene za kesh u istoj radnji.
skafiskafsnjak

#846 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

SMiri zivce decko .

PS: Koliko ti placaju iz Univerzalno da ih promovises i branis ? :P
HardCore

#847 Re: LG G2

Post by HardCore »

Isto koliko tebi i tvom jaranu placaju da ih blatis ;)
skafiskafsnjak

#848 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

HardCore wrote:Isto koliko tebi i tvom jaranu placaju da ih blatis ;)
dobro znas da sam i sam planirao kupiti u UNvierzalno . Jednostavno jer nisam nigdje drugo mogao naci. Ali kada sam procitao sam im garancija obuhvata tj. ne obuhvata , ohladio sam dobro ....

Prema tome...nisi zaradio placu danas :D
HardCore

#849 Re: LG G2

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:
HardCore wrote:Isto koliko tebi i tvom jaranu placaju da ih blatis ;)
dobro znas da sam i sam planirao kupiti u UNvierzalno . Jednostavno jer nisam nigdje drugo mogao naci. Ali kada sam procitao sam im garancija obuhvata tj. ne obuhvata , ohladio sam dobro ....

Prema tome...nisi zaradio placu danas :D
lave ja radim u drzavnoj firmi, ako nisi znao, danas u pola 12 zavrsio s poslom :) sad se sprdam s tobom ovdje, i da dobro znam da si ga htjeo uzeti u univerzalnom i da si htjeo rizikovati da ga kupis iako si znao kakva im je garancija, ali posto im nije bilo na stanju g2 32G ti si odlucio da ih blatis ovdje,,,zato se i dalje raspravljam s tobom...
skafiskafsnjak

#850 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Ne, nego sam malo razmislio da cu biti donji ako mi se pokvari nesto . Razmisljam o tome i to je normalno .
Post Reply