E i mene ovo zanima, da li je baš očito ili se moraš zagledati u taj dio ekrana?!Nogatrans wrote:Kako inace to izgleda kad se pojavi ??
LG G2
Moderator: Benq
- Maharadza
#1526 Re: LG G2
- Nogatrans
#1527 Re: LG G2
Sad ce nam suhvu svezati 
- zateznistub
#1528 Re: LG G2
meni je bila fleka uz lijevi dio ekrana. Bila je jedino vidljiva na bijeloj podlozi i bila je neke zuto naranđaste boje. Duzine neka 3-4 cm sirine 5 mm
- Ciprol
#1529 Re: LG G2
Još pola godine.Maharadza wrote:jbg ako nije vidljiva ne znam da li će ti prihvatiti žalbu?! Koliko još garancije imaš?Ciprol wrote:mrlja se povukla, da ne idem staniću? ili ipak da idem?zateznistub wrote: Ne znam rade li subotom,sto se tice flash-a ja sam ga digao na 5 i rootan je bio i niko nije postavio to pitanje. Samo uzeli garanciju, cak ih ni fiskalni nije zanimao i dok sam ja otisao doruckovati ljudi uradili posao...
Kod mene bilo u vrhu ekrana, crna mrlja, širine 1cm, 3-4mm debljine. Kad je svijetla podloga, vidjelo se, na crnoj ne.
Al' sad se skroz povuklo, nema više nikako
- Nogatrans
#1530 Re: LG G2
Ljudi ako neko koristi aplikaciju vaktija i zna kako ukinuti da ne stoji na zakljucanom displeju vakti namaza,bio bi zahvalan. Nije problem sto stoji u status baru tako je bilo i na kit katu al na lolipop stoji i na zakljucanom ekranu.
- skafiskafsnjak
#1531 Re: LG G2
Mislm kad uklonis sa status bara, onda uklonis i sa zakljucanog ekranaNogatrans wrote:Ljudi ako neko koristi aplikaciju vaktija i zna kako ukinuti da ne stoji na zakljucanom displeju vakti namaza,bio bi zahvalan. Nije problem sto stoji u status baru tako je bilo i na kit katu al na lolipop stoji i na zakljucanom ekranu.
- Nogatrans
#1532 Re: LG G2
Hocu da mi ostane u status baru al da nije na zakljucanom ekranu,kao sto je ranije bilo. Ako ukinem onda nema tonskog obavjestenja da je uskoro namaz.
-
sencobih
#1533 Re: LG G2
Imas u podesavanjima opcija obavijesti kad je zakljucan ekran-zaslon, pa iskljuci to, štrihiraj skrivanje svih obavjesti. Ostaće u status baru ali ce nestati na zakljucanom ekranu
- madridist
#1535 Re: LG G2
Mobitel iz BH telecoma kako sam skonto madarska verzija ,imal lizalo preko PC suita?
- Nogatrans
#1536 Re: LG G2
Niko se jos nije javio da je instalirao. I ja sam kupio mob u Telecomu al nisam mogao cekati uradio preko flash toola kao i svo ostali.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1537 Re: LG G2
Ja koliko znam jos uvijek nema oficijelnog updatea za telefone kupljene u bhtelecomu. 
-
ado-šampion
#1539 Re: LG G2
Na ovaj post, nakon cca 2 sedmice koristenja, ovaj update je qrac od ovce. Mobitel dosta sporiji, baterija traje ko da joj je kapacitet smanjen za 40%, sve postavke koje su bile i prije update-a, sve aplikacije up to date, onih nekoliko sto je kresiralo i potencijalno pravilo probleme sam sklonio.ado-šampion wrote:Ja sinoc skinuo update preko Mobile Support Toola, D80220C model, kupljen u Sarajevu, ali nije kod uhljeba.![]()
S obzirom da imam u kuci i Nexus, vec davno sam vidio kako izgleda Lolipop i sta moze, realno na Vanilla Androidu samo je malo usminkano nista vise, funkcionalno sve isto. Ne koristim ja taj mobitel tako da ne znam nesto detaljnije, ali koristi zena i njoj je sve isto.![]()
Sto se tice update na 5.0.1 za G2, najvece poboljsanje je UI od G3, posle onog smecarskog koji je dosao na G2, ovaj izgleda fenomentalno. S njim je ovaj telefon fakat dobio na vrijednosti. Pitam se kome sad treba G3.Dalje, onako naprvu, ne vidim da je telefon nesto usporio. Meni je tu najveci dobitak UI od G3, a ostalo bio on KitKat ili Lolipop isti klinac. Prelaz s nizih Androida, 2.1, 2.2, 2.3 na 4 verzije je vec bio nesto, a ovo je sitnica. Vidjecemo kako ce se baterija ponasati, to me najvise zanima.
I da, da dodam, nemam nikakvih problema. Napravio sam backup, za svaki slucaj, ali ga nisam koristio jer sve radi kako treba.
Ko da su u LGu ovo namjerno uradili da ne bi ugrozili prodaju G3 i G4. Steta, jer ovaj G3 UI fakat izgleda odlicno, ja sam update cekao samo zbog toga. Jaran mi je prije godinu na G2 imao custom rom s G3 UIem i nije mu toliko vukao bateriju niti usporio. Nadati se da ce update na 5.1 ispraviti ove stvari...
- Maharadza
#1540 Re: LG G2
Logično da XDA neće izdati! Kod mene trenutno pardus 7.7 HD ROM (4.4.2) + Dorimanx 10.5 kernel i fon rastura!ado-šampion wrote:Na ovaj post, nakon cca 2 sedmice koristenja, ovaj update je qrac od ovce. Mobitel dosta sporiji, baterija traje ko da joj je kapacitet smanjen za 40%, sve postavke koje su bile i prije update-a, sve aplikacije up to date, onih nekoliko sto je kresiralo i potencijalno pravilo probleme sam sklonio.ado-šampion wrote:Ja sinoc skinuo update preko Mobile Support Toola, D80220C model, kupljen u Sarajevu, ali nije kod uhljeba.![]()
S obzirom da imam u kuci i Nexus, vec davno sam vidio kako izgleda Lolipop i sta moze, realno na Vanilla Androidu samo je malo usminkano nista vise, funkcionalno sve isto. Ne koristim ja taj mobitel tako da ne znam nesto detaljnije, ali koristi zena i njoj je sve isto.![]()
Sto se tice update na 5.0.1 za G2, najvece poboljsanje je UI od G3, posle onog smecarskog koji je dosao na G2, ovaj izgleda fenomentalno. S njim je ovaj telefon fakat dobio na vrijednosti. Pitam se kome sad treba G3.Dalje, onako naprvu, ne vidim da je telefon nesto usporio. Meni je tu najveci dobitak UI od G3, a ostalo bio on KitKat ili Lolipop isti klinac. Prelaz s nizih Androida, 2.1, 2.2, 2.3 na 4 verzije je vec bio nesto, a ovo je sitnica. Vidjecemo kako ce se baterija ponasati, to me najvise zanima.
I da, da dodam, nemam nikakvih problema. Napravio sam backup, za svaki slucaj, ali ga nisam koristio jer sve radi kako treba.
Ko da su u LGu ovo namjerno uradili da ne bi ugrozili prodaju G3 i G4. Steta, jer ovaj G3 UI fakat izgleda odlicno, ja sam update cekao samo zbog toga. Jaran mi je prije godinu na G2 imao custom rom s G3 UIem i nije mu toliko vukao bateriju niti usporio. Nadati se da ce update na 5.1 ispraviti ove stvari...
A znam ja zašto i ne pomišljam da uradim upgrade na LP, barem dok ne izađe kakav kuhani ROM + dorimanx LP kernel! Inače lik je na XDA najavio kako će prvu verziju uskoro izbaciti, a sve to dok uporedo i dalje izbacuje update KK kernela, kralj!
-
Mr.Who
#1541 Re: LG G2
Moje iskustvo je sasvim suprotno od tvoga.Nešto ti je "krenulo po zlu".Probaj ponovo instalirati sw.ado-šampion wrote:Na ovaj post, nakon cca 2 sedmice koristenja, ovaj update je qrac od ovce. Mobitel dosta sporiji, baterija traje ko da joj je kapacitet smanjen za 40%, sve postavke koje su bile i prije update-a, sve aplikacije up to date, onih nekoliko sto je kresiralo i potencijalno pravilo probleme sam sklonio.ado-šampion wrote:Ja sinoc skinuo update preko Mobile Support Toola, D80220C model, kupljen u Sarajevu, ali nije kod uhljeba.![]()
-
ado-šampion
#1542 Re: LG G2
Jedino da odradim reset i onda jovo nanovo, sto mi je iskreno pravo mrsko. Ali, kako rekoh kuci imam Nexus (4 je u pitanju), koji je redovno update-ovan od 4.2, sad je na 5.1, nikad reset nije radjen i nikad nije bilo problema, osim s nekim aplikacijama koje su kresirale. I sad je taj Nexus 4 na 5.1 subjektivno brzi nego moj G2 na 5.0. A G2 dok je bio na 4.4 je skoro cistio pod s tim Nexusom sto se tice brzine.Mr.Who wrote:Moje iskustvo je sasvim suprotno od tvoga.Nešto ti je "krenulo po zlu".Probaj ponovo instalirati sw.ado-šampion wrote:Na ovaj post, nakon cca 2 sedmice koristenja, ovaj update je qrac od ovce. Mobitel dosta sporiji, baterija traje ko da joj je kapacitet smanjen za 40%, sve postavke koje su bile i prije update-a, sve aplikacije up to date, onih nekoliko sto je kresiralo i potencijalno pravilo probleme sam sklonio.ado-šampion wrote:Ja sinoc skinuo update preko Mobile Support Toola, D80220C model, kupljen u Sarajevu, ali nije kod uhljeba.![]()
-
Nazif_Gljiva
#1543 Re: LG G2
http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=36ado-šampion wrote:Na ovaj post, nakon cca 2 sedmice koristenja, ovaj update je qrac od ovce. Mobitel dosta sporiji, baterija traje ko da joj je kapacitet smanjen za 40%, sve postavke koje su bile i prije update-a, sve aplikacije up to date, onih nekoliko sto je kresiralo i potencijalno pravilo probleme sam sklonio.ado-šampion wrote:Ja sinoc skinuo update preko Mobile Support Toola, D80220C model, kupljen u Sarajevu, ali nije kod uhljeba.![]()
Skinuti zadnju verziju firmware-a, obratiti paznju na isti, te na 16GB/32GB.
Poslije update-a, factory reset obavezan. Kod mene je trenutna verzija 5.0.2
- agent_zero
#1544 Re: LG G2
Čitam sinoć na mobilnisvet sajtu neku raspravu oko g2 i s4 i tu pojedini vlasnici g2 pišu kako imaju problema sa razgovorom ako ne drže mobitel skroz uz obraz, inače prekida drugoj strani ili druga strana slabije čuje.
Ima li istine u tome?
Ima li istine u tome?
-
sencobih
#1545 Re: LG G2
nisam primjetio nista slicno tome.agent_zero wrote:Čitam sinoć na mobilnisvet sajtu neku raspravu oko g2 i s4 i tu pojedini vlasnici g2 pišu kako imaju problema sa razgovorom ako ne drže mobitel skroz uz obraz, inače prekida drugoj strani ili druga strana slabije čuje.
Ima li istine u tome?
- Nogatrans
#1546 Re: LG G2
Nista jos uvijek od Telekoma ???
-
Naslovnica
#1548 Re: LG G2
Izvinjavam se što spamam temu...
Ja imam D605 (Optimus L9 II), kupljen preko BH Telecoma.
Vidim ovaj link "http://lg-phone-firmware.com/" za update fw.
Da li ja smijem to da uradim na ovom svom zaključanom mobu?
Ustvari, dali je uopšte moguće uraditi update FW osim kada BHT to dozvoli?
Ja imam D605 (Optimus L9 II), kupljen preko BH Telecoma.
Vidim ovaj link "http://lg-phone-firmware.com/" za update fw.
Da li ja smijem to da uradim na ovom svom zaključanom mobu?
Ustvari, dali je uopšte moguće uraditi update FW osim kada BHT to dozvoli?
- friskyoreo
#1549 Re: LG G2
Ima li ko da hoce prodat' svoj, ekstra povoljno? 
- skafiskafsnjak
#1550 Re: LG G2
Gdje se moze skinuti KitKat oficijelni, od bht ovaj ?
Ako zelim npr da flasujem taj
Ako zelim npr da flasujem taj