LG G2
Moderator: Benq
-
zecov
#1326 Re: LG G2
jel itko dobio OTA update ili preko LGMobile Support Tool-a
- skafiskafsnjak
#1327 Re: LG G2
Bavrac94, dobio lizalo i nigdje ga hahaa
-
Bavarac94
#1328 Re: LG G2
Hahahah ma nisam dobio lizalo, to je bilo u smislu da neću flashovati i zafrkavati se već čekati da puste 
- avaks
#1329 Re: LG G2
Flešuješ ga kako god okreneš 
Meni je ipak veći gušt preko kabla nego čekati da se gospoda smiluje pa ti pusti nakon 3 mjeseca isti kao što i mi imamo već
Sve u svemu fluidnost i izgled su još uvijek
Neke funkcije fale, nešto su dodali, meni lično bolji nego Kitkat 
p.s.
Jučer je izbačen 6HU (16GB open Hungary) koji će ti i telekom pustiti (ako na njih čekaš) znači 100% isti firmware
Meni je ipak veći gušt preko kabla nego čekati da se gospoda smiluje pa ti pusti nakon 3 mjeseca isti kao što i mi imamo već
Sve u svemu fluidnost i izgled su još uvijek
p.s.
Jučer je izbačen 6HU (16GB open Hungary) koji će ti i telekom pustiti (ako na njih čekaš) znači 100% isti firmware
- Nogatrans
#1330 Re: LG G2
Ma kako je krenulo i ja cu nekoga zamoliti da mi to uradi ko se bolje razumije.Kontaktirajuci Telekom i Stanica rekli su mi iz telekoma da oni sa tim nemaju nista nego proizvodjac. A iz Stanica su rekli da nemaju datum al da bi trebalo biti ubrzo. Nekako kontam daj Boze,ubrzo moze biti i 3 mjeseca cim oni nemaju barem neki okvirni datum.
- zateznistub
#1331 Re: LG G2
evo nakon 24 satnog lizanja lizala impersije su pozitivne. Definitivno fluidniji i ljepsi oku...
Baterija cinimise bolja, kamera bez promjena...
Avaks, hvala jos jednom na pomoci!
Baterija cinimise bolja, kamera bez promjena...
Avaks, hvala jos jednom na pomoci!
- Ciprol
#1332 Re: LG G2
Nogatrans wrote:Ma kako je krenulo i ja cu nekoga zamoliti da mi to uradi ko se bolje razumije.Kontaktirajuci Telekom i Stanica rekli su mi iz telekoma da oni sa tim nemaju nista nego proizvodjac. A iz Stanica su rekli da nemaju datum al da bi trebalo biti ubrzo. Nekako kontam daj Boze,ubrzo moze biti i 3 mjeseca cim oni nemaju barem neki okvirni datum.
Ma sad će to, ako je krenulo negdje drugo, pustit će i nama, par dana gore dole
I ja isto čekam, ako se baš zadrži, onda ću sam raditi, valjda ne napravim ciglu od mobitela
- HardCore
#1334 Re: LG G2
Demonstracija sile i baterije 

Znaci chrome, fejs i olx

Znaci chrome, fejs i olx
- skafiskafsnjak
#1335 Re: LG G2
Ne pristaj nam na mukuuuHardCore wrote:Demonstracija sile i baterije
Znaci chrome, fejs i olx
- Nogatrans
#1336 Re: LG G2
Treba zabraniti postavljanje screenshota ovima sto imaju Lolipop 
- avaks
#1337 Re: LG G2
Nije vala toliki bauk, možeš ciglu napraviti samo ako flešuješ pogrešan rom mada je mala vjerovatnoća a ima unbrick tako da se ne sekiraš.
Veća je šansa da ga brickaš preko wifi ako pukne instalacija nego preko žice
Ako hoćete mogu tutorial da napišem fakat nije teško evo drug zatezni je uspio a nije do sada to radio, znači iz prve i bez frke, samo treba malo paziti kod skidanja firmwarea i koju verziju telefona imaš 16GB ili 32GB jer nisu isti firmware (opet danas čitam da je lik upucao na d800 - američka verzija -
valjda rom od d802 - internacionalna pa mu nije radio ali je kasnije sve sredio, ili je bilo slučajeva da su na onaj od 16GB ubacivali rom od 32GB pa je display ili mreža pravila probleme). Opet je više ljudska greška i nemar nego što je to toliko komplikovano.
Bilo je dosta slučajeva da su ljudi ostali na boot loopu nakon OTA updatea tako da ni on nije 100% siguran ako je samo sigurnost u pitanju.
Hajde kad sam razdužio ovoliko da pomognem ovima koji su voljni a mrsko im je čekati OTA update.
KDZ Metoda:
1. Skinuti odgovarajući Firmware (KDZ) odavde (paziti 16GB ili 32GB zavisno od modela koji posjedujete):
LINK
2. Skinuti LG Drivere i instalirati:
LINK
3. Skinuti LG Flash tool 2014 i otpakovati:
LINK
4. Telefon priključiti s računarom u "Download modu" (ugasiti telefon - switch off a onda držati tipku za pojačavanje i spojiti ga preko USB sa računarom) i pustiti da odradi svoje (može potrajati par minuta dok instalira neke cake)
5. Na Flash toolu izabarati KDZ koji ste skinuli i odabrati jednu od dvije opcije (Normal Flash koji ne briše podatke ali je poslije potreban factory reset ili CSE Flash koji formatira i instalira na friško novi sistem, poželjno):
Izabrati Start i OK opcije kao na slikama i flešovanje počinje:

Pratiti na telefonu dok ne završi i ne prekidati proces da ne bi došlo do nekih komplikacija. Sve u svemu ništa strašno, samo par klikova i novi sistem je tu
p.s.
Prije procesa treba imati instaliran c++ Runtime da bi Flashtool mogao da radi. Baterija telefona treba biti napunjena do vrha.
Meni je na računaru javljalo da je telefon diskonektovan i neke greške ali je na samom telefonu sve išlo bez problema (vidi se napredak u postotcima) tako da nisam prekidao proces i sve je prošlo ok (windows 8.1 je u pitanju).
Zateznom je neku grešku izbacivalo nakon samog flešovanja ali je Factory reset riješio problem tako da vas to ne brine.
Ko želi neka proba na svoju odgovornost jer fakat nije teško i opasno, samo treba paziti da se ne skine pogrešan firmware!
Veća je šansa da ga brickaš preko wifi ako pukne instalacija nego preko žice
Ako hoćete mogu tutorial da napišem fakat nije teško evo drug zatezni je uspio a nije do sada to radio, znači iz prve i bez frke, samo treba malo paziti kod skidanja firmwarea i koju verziju telefona imaš 16GB ili 32GB jer nisu isti firmware (opet danas čitam da je lik upucao na d800 - američka verzija -
valjda rom od d802 - internacionalna pa mu nije radio ali je kasnije sve sredio, ili je bilo slučajeva da su na onaj od 16GB ubacivali rom od 32GB pa je display ili mreža pravila probleme). Opet je više ljudska greška i nemar nego što je to toliko komplikovano.
Bilo je dosta slučajeva da su ljudi ostali na boot loopu nakon OTA updatea tako da ni on nije 100% siguran ako je samo sigurnost u pitanju.
Hajde kad sam razdužio ovoliko da pomognem ovima koji su voljni a mrsko im je čekati OTA update.
KDZ Metoda:
1. Skinuti odgovarajući Firmware (KDZ) odavde (paziti 16GB ili 32GB zavisno od modela koji posjedujete):
LINK
2. Skinuti LG Drivere i instalirati:
LINK
3. Skinuti LG Flash tool 2014 i otpakovati:
LINK
4. Telefon priključiti s računarom u "Download modu" (ugasiti telefon - switch off a onda držati tipku za pojačavanje i spojiti ga preko USB sa računarom) i pustiti da odradi svoje (može potrajati par minuta dok instalira neke cake)
5. Na Flash toolu izabarati KDZ koji ste skinuli i odabrati jednu od dvije opcije (Normal Flash koji ne briše podatke ali je poslije potreban factory reset ili CSE Flash koji formatira i instalira na friško novi sistem, poželjno):
Izabrati Start i OK opcije kao na slikama i flešovanje počinje:

Pratiti na telefonu dok ne završi i ne prekidati proces da ne bi došlo do nekih komplikacija. Sve u svemu ništa strašno, samo par klikova i novi sistem je tu
p.s.
Prije procesa treba imati instaliran c++ Runtime da bi Flashtool mogao da radi. Baterija telefona treba biti napunjena do vrha.
Meni je na računaru javljalo da je telefon diskonektovan i neke greške ali je na samom telefonu sve išlo bez problema (vidi se napredak u postotcima) tako da nisam prekidao proces i sve je prošlo ok (windows 8.1 je u pitanju).
Zateznom je neku grešku izbacivalo nakon samog flešovanja ali je Factory reset riješio problem tako da vas to ne brine.
Ko želi neka proba na svoju odgovornost jer fakat nije teško i opasno, samo treba paziti da se ne skine pogrešan firmware!
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1338 Re: LG G2
@avaks...ovaj tutorial me je podsjetio na onaj vic...a sto se ti ne bi sine drogirao kao i sva ostala djeca. 
- HardCore
#1339 Re: LG G2
Sljedite te upute i zasrat ce te sigurno xD...
Zajebajem se ofc, i ja sam isao istom metodom i instalacijom na normal jer nisam htjeo da mi se sve pobrise s telefona kao sto mi se desilo prvi put...totalno sam zaboravio da nemam sd karticu na fonu:)
Te greske sto izbacuje na kompu i treba tako xd samo pratit desavanja na telefonu da se napuni na 100% i nakon toga mozete ga hladno istakarit iz pc-a
Zajebajem se ofc, i ja sam isao istom metodom i instalacijom na normal jer nisam htjeo da mi se sve pobrise s telefona kao sto mi se desilo prvi put...totalno sam zaboravio da nemam sd karticu na fonu:)
Te greske sto izbacuje na kompu i treba tako xd samo pratit desavanja na telefonu da se napuni na 100% i nakon toga mozete ga hladno istakarit iz pc-a
- zateznistub
#1340 Re: LG G2
Sam proces Flashovanja (jel se to tako rekne, ha avaks?) je stvarno jednostavan,
jedino sam se malo ukakio kad mi je izbacilo poruku "com.android.phone" not working!
Ali nakon factory reset sve fercera
jedino sam se malo ukakio kad mi je izbacilo poruku "com.android.phone" not working!
- madridist
#1341 Re: LG G2
Dobro, a sta je sa LG PC Suitom ,tu sam radio update one 20f pa zadnji 20h ,zasto tu ne puste lizalo?
- Ciprol
#1342 Re: LG G2
madridist wrote:Dobro, a sta je sa LG PC Suitom ,tu sam radio update one 20f pa zadnji 20h ,zasto tu ne puste lizalo?
Pustit će, al' ako baš nemaš živaca čekati, onda radiš sa Flash Tool.
Oplakahzateznistub wrote:Sam proces Flashovanja (jel se to tako rekne, ha avaks?) je stvarno jednostavan,
jedino sam se malo ukakio kad mi je izbacilo poruku "com.android.phone" not working!![]()
- 033_NS
#1343 Re: LG G2
A jel se moze odradit restore podataka sa KK na lizalce kad se rucno flashuje a ne preko PCsuite-a??
Mene najvise to interesuje, i ja zbog toga cekam da izadje OTA...
- HardCore
#1344 Re: LG G2
Ma lave ides prema ovim gore uputima i izaberi normal i dobijes lizalo i svi ti podatci ostanu u mobitelu tako da nemas potrebu za restore a ni factory reset,, bar ja nisam trebao...uskoro cu postaviti ss za bateriju trenutno sam na 7%033_NS wrote:A jel se moze odradit restore podataka sa KK na lizalce kad se rucno flashuje a ne preko PCsuite-a??
EDIT:
Zna li neko koji je rekord?

- avaks
#1345 Re: LG G2
Haha jesi prekucao bateriju
Za sada ti držiš rekord na stock, meni je prvo punjenje oko 5h SOT dok je od jučer jedva 4h. Vjerujem da može oko 5-6h za jedan dan
Za sada ti držiš rekord na stock, meni je prvo punjenje oko 5h SOT dok je od jučer jedva 4h. Vjerujem da može oko 5-6h za jedan dan
- HardCore
#1346 Re: LG G2
I kod mene je prije bilo oko 4-4.5..znaci polomio sam se, necu vise testirat bateriju xDavaks wrote:Haha jesi prekucao bateriju![]()
- Nogatrans
#1347 Re: LG G2
G4 zvanicno izlazi 28 Aprila a ja jos nemam Lolipop

-
Bavarac94
#1348 Re: LG G2
Ima li kakvih novosti za nas BHTelecomce 
- Nogatrans
#1349 Re: LG G2
Nema druze Bog dragi zna kad ce to biti ja cu sacekati jos malo i onda opaliti po ovom tutorijalu. A inace bilo sta da kupis imalo novo BiH je zadnja rupa na sviralo tako da je to bilo i za ocekivati.
- skafiskafsnjak
#1350 Re: LG G2
ma drzava nam je zadnja rupa na sviralu, nije do BHT