LG G2
Moderator: Benq
-
Zux
#1152 Re: LG G2
Da ne citam bas svih 47 stranica ove teme, kakva su generalno iskustva s ovim telefonom? Par nekih iskustava iz blize okoline sa LG telefonima i nisu bas najbolja, pa me malo to baca u nedoumicu. Poprilicno je jeftin u Telecomu, za ovaj paket usluga koji ja koristim, review-i su odlicni, ali ipak iskustva korisnika iz prve ruke su najmjerodvanija. Zato, bujrum ko ima sta reci
Zahvaljujem unaprijed 
- Maharadza
#1153 Re: LG G2
Ja ga od aprila koristim i nikakvih problema, mada ne znam koliko je moje iskustvo "relevantno" pošto sam odavno odradio root + instalirao ovo: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2582398 + http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2725023 = leti sve uz strašno trajanje baterije! Mada i na stock-u nisam imao nikakvih problema, Android leti na njemu, best-buy uređaj u svojoj klasi!Zux wrote:Da ne citam bas svih 47 stranica ove teme, kakva su generalno iskustva s ovim telefonom? Par nekih iskustava iz blize okoline sa LG telefonima i nisu bas najbolja, pa me malo to baca u nedoumicu. Poprilicno je jeftin u Telecomu, za ovaj paket usluga koji ja koristim, review-i su odlicni, ali ipak iskustva korisnika iz prve ruke su najmjerodvanija. Zato, bujrum ko ima sta reciZahvaljujem unaprijed
- Ciprol
#1154 Re: LG G2
Zux wrote:Da ne citam bas svih 47 stranica ove teme, kakva su generalno iskustva s ovim telefonom? Par nekih iskustava iz blize okoline sa LG telefonima i nisu bas najbolja, pa me malo to baca u nedoumicu. Poprilicno je jeftin u Telecomu, za ovaj paket usluga koji ja koristim, review-i su odlicni, ali ipak iskustva korisnika iz prve ruke su najmjerodvanija. Zato, bujrum ko ima sta reciZahvaljujem unaprijed
Koristim uređaj nešto više od godinu dana, nisam radio root. Mobitel je odličan, da opet kupujem, opet bih ga kupio
- Sarayman
#1155 Re: LG G2
Kod mene G2 je 7 mjeseci i baš neki dan sjedim u autu dok čekam i razmišljam kako sam (pre)zadovoljan ovim aparatom, što mi se nikad ranije nije desilo. Po meni, današnji Best Buy uređaj visoke klase (S5 ne bih ni pogledao).Zux wrote:Da ne citam bas svih 47 stranica ove teme, kakva su generalno iskustva s ovim telefonom? Par nekih iskustava iz blize okoline sa LG telefonima i nisu bas najbolja, pa me malo to baca u nedoumicu. Poprilicno je jeftin u Telecomu, za ovaj paket usluga koji ja koristim, review-i su odlicni, ali ipak iskustva korisnika iz prve ruke su najmjerodvanija. Zato, bujrum ko ima sta reciZahvaljujem unaprijed
P.S. Nipošto ne uzimaj verziju 16 Gb jer za povoljnu doplatu imaš kupiti uređaj sa pristojnih 32 Gb. Razlog je nemogućnost proširenja memorije (na jedini pravi način).
- Ciprol
#1156 Re: LG G2
Sarayman wrote:Kod mene G2 je 7 mjeseci i baš neki dan sjedim u autu dok čekam i razmišljam kako sam (pre)zadovoljan ovim aparatom, što mi se nikad ranije nije desilo. Po meni, današnji Best Buy uređaj visoke klase (S5 ne bih ni pogledao).Zux wrote:Da ne citam bas svih 47 stranica ove teme, kakva su generalno iskustva s ovim telefonom? Par nekih iskustava iz blize okoline sa LG telefonima i nisu bas najbolja, pa me malo to baca u nedoumicu. Poprilicno je jeftin u Telecomu, za ovaj paket usluga koji ja koristim, review-i su odlicni, ali ipak iskustva korisnika iz prve ruke su najmjerodvanija. Zato, bujrum ko ima sta reciZahvaljujem unaprijed
P.S. Nipošto ne uzimaj verziju 16 Gb jer za povoljnu doplatu imaš kupiti uređaj sa pristojnih 32 Gb. Razlog je nemogućnost proširenja memorije (na jedini pravi način).
16GB nije toliki problem, al' opet zavisi za šta koristiš uređaj. Ja imam 16GB verziju, zatrpana aplikacijama, radi super.
-
Zux
#1157 Re: LG G2
Hvala na komentarima i podijeljenim utiscima
Vrlo vjerovatno cu se odluciti za ovaj telefon, bez obzira sto je proslogodisnji model cini mi se da je i dalje vrlo aktuelan. Isplati se, posebno kad govorimo o odnosu ulozeno-dobiveno.
- Sarayman
#1158 Re: LG G2
Nov uređaj u verziji 16 Gb kada ga otpakuješ i prvi put pokreneš ima slobodno nekih 10 Gb, što je malo. Ostatak je već zauzet OS-om i aplikacijama. Samo 5 minuta snimljenog videa u najboljoj kvaliteti od 1080p/60fps teži oko 1 Gb. Da ne govorim o slikama (prosječna slika s njegovom kamerom od 13 Mpx uzima oko 4 Mb), filmovima, mp3 zapisima, pdf literaturi (koju je lako čitati na 5.2 ") itd. Zbog toga, verzija od 32 Gb je nešto sasvim drugo i svakako apsolutna preporuka.Ciprol wrote:
16GB nije toliki problem, al' opet zavisi za šta koristiš uređaj. Ja imam 16GB verziju, zatrpana aplikacijama, radi super.
- skafiskafsnjak
#1159 Re: LG G2
Joj ne mozes govoriti nekome da je malo.
Evo ja imam 16gb verziju i nije mi uopste malo. Vazda imam slobdno 4-5gb . Ja sam mogao u Univerzalno kupiti 32 verziju ili kupiti od momka 16gb verziju koju je kupio u BHT , saa pravom garancijom. I odlucio sam se za ovaj od 16gb.
Nek momak odluci sta mu vise odgovara .
Evo ja imam 16gb verziju i nije mi uopste malo. Vazda imam slobdno 4-5gb . Ja sam mogao u Univerzalno kupiti 32 verziju ili kupiti od momka 16gb verziju koju je kupio u BHT , saa pravom garancijom. I odlucio sam se za ovaj od 16gb.
Nek momak odluci sta mu vise odgovara .
- avaks
#1160 Re: LG G2
Još uvijek najbolji za novacZux wrote:Hvala na komentarima i podijeljenim utiscimaVrlo vjerovatno cu se odluciti za ovaj telefon, bez obzira sto je proslogodisnji model cini mi se da je i dalje vrlo aktuelan. Isplati se, posebno kad govorimo o odnosu ulozeno-dobiveno.
Plus što nije glomazan a ima 5.2 ekran, ekstra bateriju te solidnu kameru!
Meni isto 10GB na knap pa sam uzeo 32GB verziju (20KM skuplje platio u Univerzalno, znači mizerna razlika ali ne peglam se sa usb otg).
Nećeš ni sa 16 pogriješiti samo ćeš češće prebacivati na računar ako dosta snimaš i slikaš te ako ti treba navigacija.
- Maharadza
#1161 Re: LG G2
Mene samo zanima šta toliko "pojede" tih gotovo 6GB pa umjesto 16GB dobijemo efektivno 10GB?!?!?! 
- avaks
#1162 Re: LG G2
16GB prostora je ustvari 16,000,000,000 bajta (tako tvornice rade, ne računaju 1024, i tako ti je na svim fleš memorijama i hardovima). E kada podijeliš tih 16 milijardi na 1024 (inače tako svaki sistem radi) dobiješ 14,9GB koje OS poznaje (znači i USB od 16 giga kada ubodeš i formatiraš neće nikada imati taj kapacitet, kao ni HDD od 500GB što nema toliko).
E sada na ovih 14,9 ide operativni sistem (android, windows šta već) koji zauzima svoj prostor i nešto malo prostora koje ode za keš particiju (cache).
Sumo sumare na tih 16GB (odnosno 14,9GB) kada instaliraš recovery i android te LG UI i GAPPS ode ti tih 4GB a za korištenje ostane 10
E sada na ovih 14,9 ide operativni sistem (android, windows šta već) koji zauzima svoj prostor i nešto malo prostora koje ode za keš particiju (cache).
Sumo sumare na tih 16GB (odnosno 14,9GB) kada instaliraš recovery i android te LG UI i GAPPS ode ti tih 4GB a za korištenje ostane 10
- Sarayman
#1163 Re: LG G2
Svi kontamo da imamo memorije koliko je deklarisano i onda umjesto toga hladan tuš i idu upravo ta pitanja koja postavljaš. Ukratko, lopovska posla. Nas, kupce, varaju na svakom koraku, pa i proizvođači mobitela, čak.Maharadza wrote:Mene samo zanima šta toliko "pojede" tih gotovo 6GB pa umjesto 16GB dobijemo efektivno 10GB?!?!?!
-
febo_acm
#1164 Re: LG G2
Nije to neki lopovluk... Matematika je jednostavna, avaks objansio, dijeliš sve sa 1024 i smanji ti se kapacitet i jedan dio rezervisan za OS. U specifikacijam mobitela ne piše rasploživo za korisnika 16 GB, već piše interna memorija 16 GB. Tu se malo više od gige "izgubi" na dijeljene sa 1024 i particija za OS. Sad zamisli diskove od 3TB i koliko njima "ukradu" giga 
- skafiskafsnjak
#1165 Re: LG G2
Pa u mene na laptopu HDD od 1TB . Raspolozivo 930 GB
- Sarayman
#1166 Re: LG G2
Moje je misljenje da ovakve stvari (iako traju decenijama) apsolutno jesu lopovluk. Kupio sam (na pr.) 3 Tb HDD i trebalo bi da imam na raspolaganju 3 Tb prostora. Ne interesuje me razlog zašto imam manje, to neka njima ide na stetu, zasto uvijek samo nama, kupcima? Offtopic je, sorry.febo_acm wrote:Nije to neki lopovluk... Matematika je jednostavna, avaks objansio, dijeliš sve sa 1024 i smanji ti se kapacitet i jedan dio rezervisan za OS. U specifikacijam mobitela ne piše rasploživo za korisnika 16 GB, već piše interna memorija 16 GB. Tu se malo više od gige "izgubi" na dijeljene sa 1024 i particija za OS. Sad zamisli diskove od 3TB i koliko njima "ukradu" giga
- mayab
#1167 Re: LG G2
I ovo je off, ali mozda se neko sjeća CRT televizora
, velicina dijagonale ekrana kod njih nikada nije bila zapravo velicina VIDLJIVOG ekrana, slike, nego cijele staklene skalamerije koje se dobar dio ne vidi jer je prekriven kucistem 
-
pahunica
#1168 Re: LG G2
Ima li neko problema sa kamerom, nekako kad slikam dok sam sobi cesto mi je slika zamucena,neki dio slike bude bas mutan, kao da ima malo pixela? Ima OIS kameru a moram nekako da ne pomjeram tel dok slikam?? Napolju slike su ok, mada sam se i tu nadala malo boljim..
- HardCore
#1169 Re: LG G2
Meni se desi da slika bude mutna ako ima puno dima u sobi
- Sarayman
#1170 Re: LG G2
Prvo pravilo kod slikanja bilo čime je mirna ruka! OIS sluzi za video snimanje. I jos jedan savjet početnicima koji slikaju a ispadne im mutna slika je da prije okidanja na ekranu dotaknu predmet slikanja kako bi fokus odmah izoštrio taj dio slike (svejedno je je li 1 metar od kamere ili 100 m u pozadini), potom sačekati da kvadratić postane zelen. Jest da traje par sekundi ali dobijate maximum jasnu sliku kao nagradu.pahunica wrote:Ima li neko problema sa kamerom, nekako kad slikam dok sam sobi cesto mi je slika zamucena,neki dio slike bude bas mutan, kao da ima malo pixela? Ima OIS kameru a moram nekako da ne pomjeram tel dok slikam?? Napolju slike su ok, mada sam se i tu nadala malo boljim..
-
sencobih
#1171 Re: LG G2
Meni su veci problem kada slikaš npr."dijete koje trči ili skače", tada je totalno neraspoznatljivo , vec sam pisao za razliku od nekih starih mobitela koji su i takve slike savršeno slkali. Za ovako skup aparat i gomilu piksela i sta sve ne ,morao bi puno bolje da to odradjuje.
Pri jakom osvjetljenju, vani i unutra kao i video je ok., ali kada je osvjetljenje malo slabije treba mu citava vjecnost da zumira i uslika.
Pri jakom osvjetljenju, vani i unutra kao i video je ok., ali kada je osvjetljenje malo slabije treba mu citava vjecnost da zumira i uslika.
- Maharadza
#1172 Re: LG G2
Meni se to samo dešava kada koristim zoom, onda slika bude ugl. mutna, a inače bez zoom-a sve čisto!HardCore wrote:Meni se desi da slika bude mutna ako ima puno dima u sobi
A što se tiče kamere, evo po ovima je bolja i od note3 i od Z1 kamere:
http://www.gsmarena.com/lg_g2_vs_samsun ... 1000p8.php
Jedino za snimanje videa nije bolja od note 3, mada i to samo što ovaj podržava 4K snimanje a g2 ne!
- Maharadza
#1173 Re: LG G2
Pitanje za vas koji imate xposed framework: koje module imate instalirane? Ja samo g2tweaksbox koristim radi nekih sitnica kao g3 quick settings, status bar itd.
- Maharadza
#1174 Re: LG G2
ANDROID L OFICIJELNI NA G2 (KOREJSKA VERZIJA):
https://www.dropbox.com/sh/i2241swywfqw ... qRYua?dl=0
Kamera ne donosi ništa novo izgleda:
http://forum.xda-developers.com/attachm ... 1420738721
Valjda će uskoro i u EU izaći mada nije jasno koliko je ovo i da li je uopšte finalna verzija firmware-a!
https://www.dropbox.com/sh/i2241swywfqw ... qRYua?dl=0
Kamera ne donosi ništa novo izgleda:
Valjda će uskoro i u EU izaći mada nije jasno koliko je ovo i da li je uopšte finalna verzija firmware-a!
-
Madrid
#1175 Re: LG G2
Ma kad citam o problemima sa baterijom na lizalici mene prodze zelja za njom
G2 sam najvise uzeo zbog ekrana i baterije i stvarno je zvijer na oba ta polja, a ne treba zaboraviti i procesor, uredzaj jednostavno leti...
Ima frend G3 sa lizalicom i jedino sto bi me pridobilo je malo veci ekran, ali kad je vidio koliko moja baterija izdrzi nije svoju spominjao
Imal kakva cam aplikacija na marketu da se isplati pored one stock ?
G2 sam najvise uzeo zbog ekrana i baterije i stvarno je zvijer na oba ta polja, a ne treba zaboraviti i procesor, uredzaj jednostavno leti...
Ima frend G3 sa lizalicom i jedino sto bi me pridobilo je malo veci ekran, ali kad je vidio koliko moja baterija izdrzi nije svoju spominjao
Imal kakva cam aplikacija na marketu da se isplati pored one stock ?