Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
johnnie_gott wrote:Ej, ljudi... Gdje ste kupili svoj G2. Zelim da kupim, ali pik .ba nema moje povjerenje, u BHTelecomu nema telefona(?)
Gdje ste vi uzeli, jeste li zadovoljni?
johnnie_gott wrote:Ej, ljudi... Gdje ste kupili svoj G2. Zelim da kupim, ali pik .ba nema moje povjerenje, u BHTelecomu nema telefona(?)
Upravo preko pik.ba našao, a "povjerenje" nema nikakve veze kada nađeš uređaj koji je kupljen u telecomu i ima oficijelnu garanciju (kod stanića)! Doduše, nov na pik-u nećeš naći sa ofišl garom trenutno, ali polovan itekako!
Jedno pitanje.. Prije sam dobiva prosječno 6 do 7h sot-a a u zadnje vrime nemogu vise od 5h.. nevidim da mi nešto baš crpi bateriju,, koristim ga uvijek isto ali se baš brže trosi.. Ima li netko kakvo riješenje možda??
Meni je bilo zbog toga, a i još nekome na forumu... Uradi backup pa onda harad reset i restore... Možda bude bolje. Mojoj sestri ide na 7h, a neki dan jaran kupio nov(na moju preprouku) i kaže oko 5h ali zlostavlja mobitel
febo_acm wrote:Meni je bilo zbog toga, a i još nekome na forumu... Uradi backup pa onda harad reset i restore... Možda bude bolje. Mojoj sestri ide na 7h, a neki dan jaran kupio nov(na moju preprouku) i kaže oko 5h ali zlostavlja mobitel
febo_acm wrote:Sve to bi trebalo da se spasi, odnosno da vrati aplikacije i slike i sve ostalo... Maharadža ti to može potvrditi on je radio to.
"LG Backup service" kojeg imaš pod settings ->"Backup & reset" ili jednostavno otvori app drawer i nađi "LG Backup"!!! Radio davno, sve prošlo udure, samo nakon odrađenog backup-a kopiraj folder sa interne "LG Backup" na PC, odradiš factory reset, vratiš folder na internu, odradiš restore i to je to! Meni je prošlo bez problema! Imaš i opciju da odradiš backup ne samo sistema i app-ova već i HOME SCREEN, Personal data (kontakti, kalendar, poruke), MEDIA (muzika, klipovi itd.), LG apps i naravno ostale apps koje su instalirane pa čak i postavke koje si imao u datom trenutku, što je svakako za pohvalu!
Inače, što se tiče kontakata, poruka i call log-a, to sve možete sačuvati i preko pouzdane aplikacije:
Kontakte nek sinhronizuje sa gmail ako nije vec i to je rijeseno, nikad ih vise ne treba nigdje "cuvati" kad ih ima na gmailu.
SLike i ostale stvari lijepo copy/paste na comp sto je sigurno sigurno ...
Kontakte nek sinhronizuje sa gmail ako nije vec i to je rijeseno, nikad ih vise ne treba nigdje "cuvati" kad ih ima na gmailu.
Kakvi backupi i bakraci ...
Ne brini, i ja sam prvo "ručno" kopirao sve slike, muziku i klipove na PC pa tek onda odradio backup istih, kontam odakle znam da li će ovaj LG backup raditi...kad ono odradi na kraju odlično sve!
PS. Mnogima (rekao bi čak i ogromnoj većini) treba i historija poruka/poziva, a morate znati da gmail to NE SAČUVA već samo kontakte i kalendar, tako da je ovaj gore app itekako koristan!
ma radio sam i ja ... i jedno i drugo. ALi meni je opet lakse ovo copy/paste ... a sigurnije je 100% - iako me lg backup nikad nije zezno. A laiku je definitivno lakse kopirati sve na comp pa vratiti nego instalirati backupe i ne znam ti sta
A oovo za kontakte definitivno treba uraditi . Znaci sve na gmail i zdra'o djaci . Koji god telefon kupim, unesem gmail i kontakti su tu . Isto vazi za aplikacije, dogadjaje na kalendaru itd itd.
skafiskafsnjak wrote:ma radio sam i ja ... i jedno i drugo. ALi meni je opet lakse ovo copy/paste ... a sigurnije je 100% - iako me lg backup nikad nije zezno. A laiku je definitivno lakse kopirati sve na comp pa vratiti nego instalirati backupe i ne znam ti sta
A oovo za kontakte definitivno treba uraditi . Znaci sve na gmail i zdra'o djaci . Koji god telefon kupim, unesem gmail i kontakti su tu . Isto vazi za aplikacije, dogadjaje na kalendaru itd itd.
Media fajlove tako možeš sačuvati ali ne i aplikacije, homescreen, call log, settings! Zato i postoje backup aplikacije!
Ja sam uzeo u telekomu prije mjesec dana, tako da ako nisi provjerio na salteru... Nikad se ne zna
Mob rastura, zasad sam prezadovoljan
Ja sam uzeo u telekomu prije mjesec dana, tako da ako nisi provjerio na salteru... Nikad se ne zna
Mob rastura, zasad sam prezadovoljan
Pitao, nemaju ga u Tz, Sa i Mo
Često putujem kroz ta tri grada pa mi ne bio bio problem, ali džaba.
Ništa, pogledaću u radnjama po gradu Xperia Z ili Nexus 4 ili Moto G (prva gen), da malo uštedim i para, to su mi alternative, kad već nema ono što hoću.
Kakvi backupi i bakraci ...
bekap je tito, sačuva i lozinku sa foruma a kamoli sta drugo
agent_zero wrote:Kako ste zadovoljni kvalitetom izrade i plastikom? Škripi li, ima li lufta negdje i sl.?
Plastika jeste ali ne škripi, barem je za samsung s3 kojeg sam ranije koristio pojam kvalitete, valjda što s3 ima poklopac baterije kojeg možeš ukloniti a G2 to nema!