planiram narednu heftu uzet neki LED TV, da je najmanje 46" i uzeo bih neki do 2000KM pa ako mozete dat neki prijedlog i savjet molim vas napisite

a zasto bas ova dva preporucujes ?mumi80 wrote:1. Philips 3D 46PFL9706H
2. Panasonic 3D TX-L47ET5E
Ne znam kako se kod nas kreću cijene al provjeri, možda su nešto i preko 2 milje al kad si već odlučio dati 2.000 onda ti stoja dvije iznad nebi trebale bit problem.
To je prilicno povrsno. Moguce je da je ta plazma iz vise klase a ovi LCD-ovi iz nize bez obzira sto su novi. Recimo LG entry model 32" za 2012 godinu je gori od LG 32" osnovnog modela iz 2011 godine jer su ljudi degradirali kvalitet da bi bili konkuretni sa cijenom. Takodjer je moguce da si se ti navikao na PLAZMA sliku pa ti je sama promjena neprirodna. I naravno nono sto je najvjerovatnije slucaj jeste da uglavnom vecina TV-a iz kutije dolazi sa setovanjima koja je potrebno dodatno podesiti da bi se dobio optimum. Istovremno, to radi jedno 5% korisnika TV0amayab wrote:Mozda nije bas fer da ovo pisem, ali moj ti je savjet da kupis plazmu, a ne LED-imam Panasonic plazmu 3 godine, u zadnjih mjesec dana sam kod trojice prijatelja gledao glanc nove LCD-e, Sony i Philips, jebiga, hoce ljudi lcd, i brate, slika im je katastrofa u odnosu na kod mene!Totalno sam se razocarao...
Za 2 milje mozes uzeti zestoku Panasonic plazmu od 50 inca!
hamo22 wrote:led i lcd nije isto, znam kakvi su lcd, moje misljenje je da su oni najgori zato njih i ne zelim, razmisljao sam izmedju led i plazme i odlucio sam za led.. naravno ne zelim da se zalijecem i kupim prvo sto mi se svidi iz nekog razloga zato sam se i javio ovdje da vidim sta ljudi imaju da kazu a naravno gledam i po ostalim forumima i sajtovima.. ali najvise volim da cujem sta obicni ljudi kazu, svoja iskustva
upravo to prijatelju, mislio sam na one starije LCD televizoreUnscarD wrote:hamo22 wrote:led i lcd nije isto, znam kakvi su lcd, moje misljenje je da su oni najgori zato njih i ne zelim, razmisljao sam izmedju led i plazme i odlucio sam za led.. naravno ne zelim da se zalijecem i kupim prvo sto mi se svidi iz nekog razloga zato sam se i javio ovdje da vidim sta ljudi imaju da kazu a naravno gledam i po ostalim forumima i sajtovima.. ali najvise volim da cujem sta obicni ljudi kazu, svoja iskustvaSvaki LED je LCD. LED je samo oznaka vrste pozadinskog osvijetljenja kod ekrana sa tecnim kristalom (LCD) koji sami nemaju sposobnost iluminacije. Buduci da se CCFL tehnologija godinama exkluzivno koristila za osvijetljenje LCD ekrana, u narodu je postala sinonim sa LCD tehnologijom iako je to samo vrsta osvijetljenja. LED ekrani su tanji zbog toga sto nemaju inverter koji mjenja voltazu.
Dakle htio si da kazes da LED i CCFL nije isto. Vecina proizcodjaca uopste vise nema CCFL osvijetljenje LCD ekrana od 2012 godine tako daako kupujes neki noviji model, to ne treba da te brine. Znajuci nase trgovce, svakako ipak provjeri da se ne bi desilo da ti prodaju neki stari.
Takodjer jedna od popularnih marketing podvala je frekvencija osvijezavanja pa se sada proizvodjaci svi kite sa nekim 800Hz tehnologijama iako je koliko je meni poznato 240hz najvise sto realno postoji a slika na tim frekvencijama je zbog toga sto pixeli ne mogu da je prate sa vremenom odziva cesto neprirodna.
prijatelju nadam se da im nije i kvalitet kao i ta marka , sklj.. to je veoma povoljno.. ja npr volim dati vise para i znat da cu imati to sto sam kupio duze vremena i da se ne moram sikirati ali nikad se ne zna moze i tv od 5.000 da se pokvari za 10ak dana a npr taj tvoj da bude dobar bar 2-3 godineal_akhisari wrote:..bio sam malo na temi u vezi dileme plazma ili lcd, pa rekoh da malo uključimo tu u priču i leduglavnom, u traženju najboljeg, naletih na nešto što zvuči dosta primamljivo HANNSPREE 40" AD40UMMB LED FHD (cijena 869 KM), nikad prije nisam čuo za ovog proizvođača, a ništa ne znam niti o ovim LED-ovima; pa rekoh, da pitam one koji znaju kako ovo zvuči i da li ima smisla uzeti
meni se cini isto kao i tebiL00d wrote:Kupujem LED TV, Budzet do 1250 KM .
Volio bih da je smart 3d, ali ako ne moze obadvoje onda je u prvom planu SMART.
Ne znam koji je brend trenutno najbolji ... ?
Gledao sam TOSHIBA LED Smart 3D TV 40TL938G . Cini mi se pravo dobar ...
Smart TV: DA, Tip ekrana: 3D LED, Veličina ekrana: 40"/101,6cm, Rezolucija: 1920x1080 Full HD, Kontrast: 1.000.000:1, Slika: AMR (200Hz), TV Tuneri: DVB-T, DVB-C, CI+, Konektori: 1xSCART, 1xKompozitni, 1xKomponentni (Y/Pb/Pr), PC in, HDMI: x4, USB: x2, USB snimanje: DA, DLNA: DA, Mrežne opcije: 1xLAN, 1xBežični LAN (Wi-Fi) integrisan, Ostalo: 2D u 3D konverzija, AppsConnect: Da, HbbTV: Da, CEC Functionality
Znam jaal_akhisari wrote:..bio sam malo na temi u vezi dileme plazma ili lcd, pa rekoh da malo uključimo tu u priču i leduglavnom, u traženju najboljeg, naletih na nešto što zvuči dosta primamljivo HANNSPREE 40" AD40UMMB LED FHD (cijena 869 KM), nikad prije nisam čuo za ovog proizvođača, a ništa ne znam niti o ovim LED-ovima; pa rekoh, da pitam one koji znaju kako ovo zvuči i da li ima smisla uzeti
mayab wrote:Mozda nije bas fer da ovo pisem, ali moj ti je savjet da kupis plazmu, a ne LED-imam Panasonic plazmu 3 godine, u zadnjih mjesec dana sam kod trojice prijatelja gledao glanc nove LCD-e, Sony i Philips, jebiga, hoce ljudi lcd, i brate, slika im je katastrofa u odnosu na kod mene!Totalno sam se razocarao...
Za 2 milje mozes uzeti zestoku Panasonic plazmu od 50 inca!
Realno ova Toshiba nudi najvise za te pare. Ako ti 3D nije bitan (a realno 3D je sranje totalno - prava mamipara kakva ce u 2013 biti 4K tehnologija), onda mozes razmotriti i Samsung ili Sony. Grunding odavno nije TOP igrac a pri tome je i poskup.hamo22 wrote:a evo sad koje sam ja nasao da mi odgovaraju, pa da izaberem jedan od njih, ako vi imate bolje savjete rado cu ih saslusat prije kupovine![]()
nisam mogao kopirati pa sam morao screenshot
To nije Kinez, Hannspree je Taiwanska firma. Firma je jedan od najvecih proizvodjaca panela u svijetu, vecina poznatih TV proizvodjaca koristi njihove panele. Hannspree kao marka je vani izuzetno poznata i cijenjena a proizvodi su im izuzetno kvalitetni.UnscarD wrote:Znam jaal_akhisari wrote:..bio sam malo na temi u vezi dileme plazma ili lcd, pa rekoh da malo uključimo tu u priču i leduglavnom, u traženju najboljeg, naletih na nešto što zvuči dosta primamljivo HANNSPREE 40" AD40UMMB LED FHD (cijena 869 KM), nikad prije nisam čuo za ovog proizvođača, a ništa ne znam niti o ovim LED-ovima; pa rekoh, da pitam one koji znaju kako ovo zvuči i da li ima smisla uzeti
To je naravno Kineski proizvodjac ali uglavnom sve je ionako made in Kina. O cemu se radi ti mozda moze pomoci cinjenica da prije par godina Samsung nije mogao da isporuci dovoljno ekrana za Apple uredjaje (koje kao sto znas odlikuje vrhunski kvalitet) te je Apple bio prinudjen da se snadje za dodatne kolicine LCD ekrana. U zestokoj konkurenciji (jer je to i stvar prestiza) pobjedio je Hannspree. Recimo i da lanac hotela Shereton za svaki svopj hotel od 2010 godine koristi ekskluzivno Hannspree TV (izmedju ostalog zbog naprednog hotel mod-a) sto tebe ne dotice.
Kompanija pokusava da se probije na trzistu pored etabliranih igraca a to nije lako. Da bi to uradili, njihovi modeli su nakrcani karakteristikma koje ostali osnovni modeli nemaju ni iz bliza. To je npr. PVR funkcija snimanja programa, pauziranja i premotavanja na USB stick ili disk. Senzor ambietalnog osvijetljenja prostorije koji automatski prolagodjava svijetlinu uslovima u prostoriji kao i sveukupna zavrsna obrada koja je za klasu bolja od brand nameova u ovoj cjenovnoj klasi. Da me ne shvatis pogresno sigurno da svaki Brand name ima bolje modele vec od srednjih i naravno visih ali u entry klasi je ovaj TV bolji od svakog branda a to je ono sto se zove "bang for the bucks".
E sad trebas da obratis paznju na garanciju i uslove servisiranja. Brandovi to odavno imaju rijeseno a sa ovim manje poznatim moze biti problem ali ako ti prodavac garantuje, miran si (barem dok taj prodavac postoji na trzistu).
Dakle ukoliko nisi opterecen brandom i nije ti bitno da li ispod pise Sony, LG ili Samsung ovaj TV je svakako preporuka jer za te pare nudi mnogo.
Za mene i jos po kojeg Kineza je Tajvan neotudjiva Kineska teritorijaswatch wrote:To nije Kinez, Hannspree je Taiwanska firma. Firma je jedan od najvecih proizvodjaca panela u svijetu, vecina poznatih TV proizvodjaca koristi njihove panele. Hannspree kao marka je vani izuzetno poznata i cijenjena a proizvodi su im izuzetno kvalitetni.UnscarD wrote:Znam jaal_akhisari wrote:..bio sam malo na temi u vezi dileme plazma ili lcd, pa rekoh da malo uključimo tu u priču i leduglavnom, u traženju najboljeg, naletih na nešto što zvuči dosta primamljivo HANNSPREE 40" AD40UMMB LED FHD (cijena 869 KM), nikad prije nisam čuo za ovog proizvođača, a ništa ne znam niti o ovim LED-ovima; pa rekoh, da pitam one koji znaju kako ovo zvuči i da li ima smisla uzeti
To je naravno Kineski proizvodjac ali uglavnom sve je ionako made in Kina. O cemu se radi ti mozda moze pomoci cinjenica da prije par godina Samsung nije mogao da isporuci dovoljno ekrana za Apple uredjaje (koje kao sto znas odlikuje vrhunski kvalitet) te je Apple bio prinudjen da se snadje za dodatne kolicine LCD ekrana. U zestokoj konkurenciji (jer je to i stvar prestiza) pobjedio je Hannspree. Recimo i da lanac hotela Shereton za svaki svopj hotel od 2010 godine koristi ekskluzivno Hannspree TV (izmedju ostalog zbog naprednog hotel mod-a) sto tebe ne dotice.
Kompanija pokusava da se probije na trzistu pored etabliranih igraca a to nije lako. Da bi to uradili, njihovi modeli su nakrcani karakteristikma koje ostali osnovni modeli nemaju ni iz bliza. To je npr. PVR funkcija snimanja programa, pauziranja i premotavanja na USB stick ili disk. Senzor ambietalnog osvijetljenja prostorije koji automatski prolagodjava svijetlinu uslovima u prostoriji kao i sveukupna zavrsna obrada koja je za klasu bolja od brand nameova u ovoj cjenovnoj klasi. Da me ne shvatis pogresno sigurno da svaki Brand name ima bolje modele vec od srednjih i naravno visih ali u entry klasi je ovaj TV bolji od svakog branda a to je ono sto se zove "bang for the bucks".
E sad trebas da obratis paznju na garanciju i uslove servisiranja. Brandovi to odavno imaju rijeseno a sa ovim manje poznatim moze biti problem ali ako ti prodavac garantuje, miran si (barem dok taj prodavac postoji na trzistu).
Dakle ukoliko nisi opterecen brandom i nije ti bitno da li ispod pise Sony, LG ili Samsung ovaj TV je svakako preporuka jer za te pare nudi mnogo.