laptop mi brzo "zaspi "
Moderator: Benq
-
cybercyber
#1 laptop mi brzo "zaspi "
Dragi forumasi,
Imam jedan, manje-vise problem, laptop mi brzo "zaspi". Ostavim ga 3-4 minuta, nista ne radim, zatim "zaspi" 2 minute, poslije toga se ugasi. Ako neko zna kako da povecam to vrijeme mirovanja, a da ne zaspi.
Unaprijed hvala !
Imam jedan, manje-vise problem, laptop mi brzo "zaspi". Ostavim ga 3-4 minuta, nista ne radim, zatim "zaspi" 2 minute, poslije toga se ugasi. Ako neko zna kako da povecam to vrijeme mirovanja, a da ne zaspi.
Unaprijed hvala !
- xima
#2 Re: laptop mi brzo "zaspi "
polijes ga vodim da vidis kak se lako budi 
-
l33t
#3 Re: laptop mi brzo "zaspi "
ja mislim da trebas da mu das kafu. moze i ness classic a moze i bosanska (turska) mozda i jedan redbull
- DJUltra
- Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)
#4 Re: laptop mi brzo "zaspi "
Ne može biti jednostavnije:
http://mobileoffice.about.com/od/usingy ... ethods.htm
Izaberi "Change plan settings", namjesti nakon vremena koliko želiš da laptop "spava" i to je to.
http://mobileoffice.about.com/od/usingy ... ethods.htm
Izaberi "Change plan settings", namjesti nakon vremena koliko želiš da laptop "spava" i to je to.
- muha_sa
#5 Re: laptop mi brzo "zaspi "
Ctrl pa Home i onda Pause Break i F14 - na kraju Enter.
-
julisiz es grant
#6 Re: laptop mi brzo "zaspi "
Da li je kada ga stavim na "hibernate" isto kao i da je ugašen, što se tiče nivoa rada pojedinih komponenti? Poenta je "troši" li se išta više kada hibernira nego kada je ugašen? Pitam, jer pretpostavljam da je i to jedna od caka za "dug vijek". Moj me, hvala Bogu, služi već 4 godine i 2 mjeseca, bez kvarova, uz jedno čišćenje i mijenjanje termalne paste prije 1/2 godine (jer se pregrijavao).
- _mufljuz_
#7 Re: laptop mi brzo "zaspi "
dobro te je hamu ti naucio samo jednu opciju na tastaturaljki pa sad prosipas isto rjesenje za sve problememuha_sa wrote:Ctrl pa Home i onda Pause Break i F14 - na kraju Enter.
- muha_sa
#8 Re: laptop mi brzo "zaspi "
auf_mufljuz_ wrote:dobro te je hamu ti naucio samo jednu opciju na tastaturaljki pa sad prosipas isto rjesenje za sve problememuha_sa wrote:Ctrl pa Home i onda Pause Break i F14 - na kraju Enter.![]()
- AmADin_gospo
#9 Re: laptop mi brzo "zaspi "
daj mu red bull
red bull mu daje krila
red bull mu daje krila
- Praetorious
#10 Re: laptop mi brzo "zaspi "
Pa da mu odleti kroz otvoren prozor ...
Jednostavno idi u Power Management i promijeni postavke vremena nekativnosti nakon koga se mašina gasi.
A što se tiče hibernacije, ništa se više ne 'troši' nego kad ga ugasiš. Jedino se sav sadržaj RAM-a prekopira na HDD, tako da se prilikom sljedećeg uključenja mašine sve to ponovo učita i nastavljaš s radom gdje si stao, kao da lappy nije ni bio ugašen. Naravno, prije hibrnacije je neophodno snimiti stanje u programima u kojima radiš, kao i prije svakog gašenja.
Jednostavno idi u Power Management i promijeni postavke vremena nekativnosti nakon koga se mašina gasi.
A što se tiče hibernacije, ništa se više ne 'troši' nego kad ga ugasiš. Jedino se sav sadržaj RAM-a prekopira na HDD, tako da se prilikom sljedećeg uključenja mašine sve to ponovo učita i nastavljaš s radom gdje si stao, kao da lappy nije ni bio ugašen. Naravno, prije hibrnacije je neophodno snimiti stanje u programima u kojima radiš, kao i prije svakog gašenja.
- muha_sa
#11 Re: laptop mi brzo "zaspi "
kad te ja poznati haker nic skonto nisam kako ce tek postavljac temePraetorious wrote:Pa da mu odleti kroz otvoren prozor ...![]()
- Praetorious
#12 Re: laptop mi brzo "zaspi "
Kako ba nisi ... poenta je: ako lappiju daješ Red Bul obavezno zatvori prozor, da ne pobjegne kad dobije krila 
Ostalo je jasno samo po sebi ... ali red Bul ... e to je nepoznanica na kvadrat ...
Ostalo je jasno samo po sebi ... ali red Bul ... e to je nepoznanica na kvadrat ...