Laptop Hp

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
laptop hp

#1 Laptop Hp

Post by laptop hp »

Molim vas za pomoc.Imam laptop model Hp 655,Windows 7.Prije nekih par dana mi je ispao,bio je na punjacu i radio je,prilikom pada je ispala baterija,vratim bateriju i nastavim sa radom,nije se ni ugasio.Pao je sa nekih pola metra visine na tepih,udario je sa ljevom zadnjom stranom.E sad i dalje super radi,nije ni spor.Ali je se dva puta od tad cuo neki cudan zvuk,trajalo je mozda sekund-dva i kad ga dobro protresem cuje se nesto da lagano klapka sa ljeve zadnje strane u vrhu laptopa.Zanima me sta je osteceno,jeli nesto puklo na maticnoj ploci ili tako nesto,moze li se desiti iznenadjenje pa da samo od jednom prestane raditi skroz iako sad radi ok,i hoce li se ovo klapkanje pojacavati?Molim vas za pomoc,neznam sta da radim,jeli ga trebam nositi na popravak?
alanx

#2 Re: Laptop Hp

Post by alanx »

Puko laptop, kupi novi.
ps. Salim se. Odnesi na servis, ne moze ti niko reci to dok se laptop ne otvori. Ako hoces sam da se igras:
Rampage

#3 Re: Laptop Hp

Post by Rampage »

Ako si imalo vičan rukovanju šrafcigerom i ako imaš živaca (znači nema žurbe, polako:)), bez problema možeš naći na netu (youtube) kako da otvoriš svaki laptop (tako vjerovatno i tvoj)...

Nađi neko uputstvo, polako otvori laptop i sam se uvjeri da li se nešto odlomilo ili je samo neki šaraf olabavio:)

Ako nisi za tu opciju, onda odnesi na servis, šta drugo da ti kažem(o):)
Rampage

#4 Re: Laptop Hp

Post by Rampage »

Evo @alanx ti je već našao video uputstvo:)
laptop hp

#5 Re: Laptop Hp

Post by laptop hp »

Hvala na brzim odgovorima,najvise me je zanimalo jeli moguce da je se ostetila maticna ploca ili disk,pa sad iako super radi da se odjednom samo ugasi.Hvala jos jednom.
Walther

#6 Re: Laptop Hp

Post by Walther »

Otvori ga, nije potrebno da citavog jer ce to sto je odlomljeno izletjeti ako skines keyboard sa gornje strane. U tom dijelom (gornji desni) nema nista lomljivo osim plasticnih nosaca monitora.
Walther

#7 Re: Laptop Hp

Post by Walther »

laptop hp wrote:Hvala na brzim odgovorima,najvise me je zanimalo jeli moguce da je se ostetila maticna ploca ili disk,pa sad iako super radi da se odjednom samo ugasi.Hvala jos jednom.
1) malo vjerovatno jer ti jos radi i laptop nije u komadima sa vanjske strane
2) provjeri (hdtune)
laptop hp

#8 Re: Laptop Hp

Post by laptop hp »

Uz puno strpljenja cu ga pokusati rastaviti,samo nek nije velik kvar :)
laptop hp

#9 Re: Laptop Hp

Post by laptop hp »

Nije u komadima,u biti i ne vidi se mjesto gdje je udario,samo je to skljockanje bilo
alanx

#10 Re: Laptop Hp

Post by alanx »

laptop hp wrote:Uz puno strpljenja cu ga pokusati rastaviti,samo nek nije velik kvar :)
Slikaj nakon svakog bitnijeg koraka rasklapanja. NIje toliko tesko rasklopit koliko bude ponekad zafrkano uklopit. Oznojis se par puta. Il jednostavno odnesi u http://www.intelcom.ba/ lik ce ti to pogledati za 5-10KM, a sigurno ce ti vratiti sve na svoje mjesto, plus sto se sigurno imati dio ako se ispostavi da ti fali nesta. Nalaze se u hrasnom.

L.p.
Walther

#11 Re: Laptop Hp

Post by Walther »

laptop hp wrote:Uz puno strpljenja cu ga pokusati rastaviti,samo nek nije velik kvar :)
skini keyboard i laptop pazljivo nagni ili pokusaj sa usisivacem/pincetom...
laptop hp

#12 Re: Laptop Hp

Post by laptop hp »

Hvala vam puno na brzim odgovorima i savjetima.
alanx

#13 Re: Laptop Hp

Post by alanx »

Link za vecu rezoluciju:
http://i.imgur.com/n5qgXKW.jpg

Image
laptop hp

#14 Re: Laptop Hp

Post by laptop hp »

Hvala ali daleko mi je,nismo u istom gradu
Post Reply