Kupovina klima uredjaja

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iceman ze

#1 Kupovina klima uredjaja

Post by iceman ze »

Pozdrav,

Da li mozete preporuciti iz licnog iskustva, klimu uredjaj za stan?

Ima razlicitih modela i cijena. Vise volim cuti iskustva nego napamet kupovati.

Veliko hvala!
ovo_malo_duse

#2 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by ovo_malo_duse »

iceman ze wrote:Pozdrav,

Da li mozete preporuciti iz licnog iskustva, klimu uredjaj za stan?

Ima razlicitih modela i cijena. Vise volim cuti iskustva nego napamet kupovati.

Veliko hvala!
pratim
djigibau

#3 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by djigibau »

Toshiba ili Mitsubishi inverteri, odnosno koliko para toliko muzike. Ovi modeli klima uredjaja pokazali se naj isplativiji dugorocno gledano.
Qler

#4 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by Qler »

E tesko ti je to... imas tamo citavu temu oko klima tu se raspitaj... Ja imam Haier i prezadovoljan sam, ali naravno, imas i puno boljih
ado-šampion

#5 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by ado-šampion »

Ja imam Beko vec 2 godine i zadovoljan sam. Nije inverter nego obicna, placena 555 KM (i ugradnja 150), godinama se vrti na reklamama. Klima je bukvalno isti sistem koje imaju slicne LG klime koje su skuplje.

Sto je najbitnije, radi pouzdano, nije preglasna, tako da se moze ostaviti na sleep mode i spavati bez problema. Meni je to bitno jer sam pod plocom i kad je bas toplo (kako je zadnji mjesec i kusur) klima radi po citavu noc. Dobro je sto se njom moze i ugrijati kad temperature nisu ispod nule, a toplane stede (sto je dosta cesto).

Moj savjet, dobro pripazi gdje ces je ugraditi, kakva god da bude, najbolje potrazi strucni savjet. Ti koji ugradjuju ugradice ti gdje je njima najlakse i to je to. Ova klima koju ja imam je po specifikacijama za 45 kvadrata, a ja s njom hladim jednu sobu sa 16 kvadrata. A mogao sam hladiti citav stan ( 34 kvadrata) da sam je stavio recimo u hodnik za sta sam imao mogucnost. Nikad je ne spustam na nize od 24-25, po noci 27 sleep mode. Znaci nikad ne koristim njen puni potencijal.

Sto se tice invertera, kupovina invertera kad ga nemas namjeru koristiti za grijanje, i to primarno, je glupost i bacanje para. Dobar inverter je 3x skuplji od obicnih klima.

Ipak, da je meni tad bila ova pamet, isao bih na inverter i skino bih se s toplana. :-) Za manji stan inverter je za primarno grijanje + hladjenje idealan izbor. Najpovoljniji sigurno. Posebno kad nemas potrebu da imas sobnu temperaturu citav dan (odnosno kad trecinu dana nema nikog kuci).
iceman ze

#6 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by iceman ze »

Nema opcije lajk za vase komentare ali.... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
rovac13

#7 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by rovac13 »

Mitsubishi fujitsu daikin mitsubishi toshiba su sve prvoklasni proizvodjaci........manje je bitno koji od njih izabrat .......vise je bitno dali uzet jeftiniji ili skuplji model.........cijene variraju.......u bih fujitsu ima najbolju cijenu tako da je najisplativiji........dok je u hrv fujitsu skuplji obicno.

Lg samsung haier gree su druga klasa......to je slabije od japanaca ......lg je skup i ne isplati se.......ni blizu japanaca......imam kuci i lg i fujitsu pa znam razliku.

Ostali kinezi su treca klasa
Daryl Dixon

#8 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by Daryl Dixon »

Gdje ima uzeti dobrih klima uređaja da me dođe sve recimo milja sa ugradnjom? Cujem ovaj inverter majka :)
problemnatravunu

#9 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by problemnatravunu »

Zanimaju me iskustva sa GREE klimama, volio bih da napisete nesto o tome vi koji imate tu marku
deha

#10 Re: Kupovina klima uredjaja

Post by deha »

Kupio sam GREE klimu u junu ove godine, prezadovoljan sam, vec imam dvije LG klime i ova je neuporediva.
Post Reply