Kompjuter mi se smrzava
Moderator: Benq
-
ivan-tz
#1 Kompjuter mi se smrzava
Imam neki problem sa kompjuterom. I to pocelo je danas iz cista mira a nikako do sada nisam imao problem sa njim. Znaci zamrzne mi se sve iz cista mira i ne mogu mu nista pa moram ugasit prisilno. I onda kad upalim ponovo nekad mi odma zamrzne cim ukucam sifru a nekad mi izdrzi minut dva i opet zakoci. Najduze sto sam uspio da ga izguram je bilo jedno 11minuta i to cudom nekim dok sam probavo da scan viruses i mislim da nije do toga jer je prakticno bilo gotovo do kraja al reko haj da vidim da nije kojim cudom to a ostalo uglavnom zaglavi najcesce odma za minut ili dva. Inace nije mi pretrpan komp mozda tek nekih 20-30% od moguce memorije tako da ne znam sta je. Vjerovatno do nekog dijela pa zaglavi ne moze da digne sistem kako treba? Zna li neko do cega bi moglo biti.
- Boateng
#2 Re: Kompjuter mi se smrzava
Vjerovatno je problem u hlađenju, to je najčešći razlog "smrzavanja" računara.
-
ivan-tz
#3 Re: Kompjuter mi se smrzava
I meni se cini da je to iako nisam neki strucnjak jer mi nije neki zvuk kad ga palim kakav je inace. De mi reci kako bih to mogao rijesiti? Posto nisam neki strucnjak oko tih stvari. Da li moze biti bolje ako ga bukvalno ostavim da se ohladi jer mi se pregrijao ili moram mijenjat neki dio?
- Boateng
#4 Re: Kompjuter mi se smrzava
Moraćeš očistiti kulere od prašine i promijeniti termalnu pastu.
- mayab
#5 Re: Kompjuter mi se smrzava
Kada si zadnji put otvorio kuciste i ocistio-ispuhao kompresorom, mozda je bas prljav, a sada su vrućine?
-
ivan-tz
#6 Re: Kompjuter mi se smrzava
Ne znam jel ispadam glup al ne znam sta je termalna pasta
A sto se tice ciscenja, ocisceno je prije jedno otprilike 2mjeseca
- Qurajber
#7 Re: Kompjuter mi se smrzava
Kako stoji cooler na procesoru. Da ga nisi prilikom čišćenja zeznuo....ivan-tz wrote:Ne znam jel ispadam glup al ne znam sta je termalna pasta
- ned424
#8 Re: Kompjuter mi se smrzava
Evo pregledaj video kako ces da ocistis!
-
arnes_sa
#9 Re: Kompjuter mi se smrzava
Sumnjam da je pregrijavanje procesora jer ti se racunr samo zaledi. Kad se procesor pregrije racunar se resetuje ili ugasi...
Ja mislim da je problem sa grafickom karticom, moguce da se ona pregrijava ili je potrebno zamijeniti drugom...
Ja mislim da je problem sa grafickom karticom, moguce da se ona pregrijava ili je potrebno zamijeniti drugom...
- Qurajber
#10 Re: Kompjuter mi se smrzava
Jesi li provjeravao hard disk. Možda imaš bad sektore na disku...