Koji Laptop kupiti

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

hogar strasni

#1 Koji Laptop kupiti

Post by hogar strasni »

Ne zahtijevan sam korisnik, nisam programer, niti mi PC sluzi za igrice, a opet ne volim kad mi pocne kociti na nekim usluznim programima,od uredjaja trazim osnovno da mogu zavrsiti posao u wordu ili exelu,ali i da nije taraba, da me ne zeza,da baterija moze bar 3h,jer dosta putujem. Sa kakvim uredjajima imate dobro iskustvo i koji je najbolji odnos ulozeno dobiveno i na sta da obratim paznju, kupio bi nesta novo,jer takve je stvari najbolje uzet nove, al oper da cijena ne vristi, znam da ako je nesta skupo ekvivalentno je i dobro bar bi trebalo da bude, ja trazim neki kompromis jer niko ne sere pare. Danas sam gledao Acer eMachine 443 na akciji za 659 KM u Com Trade Shopu u Merkatoru, valja li to ista?
sheikh

#2 Re: Koji Laptop kupiti

Post by sheikh »

Ja sam prije par dana uzeo Acer Aspire one, (700-800) KM sest celija baterija,oko sest sati rada,nisam bio zadovoljan,vec prezadovoljan,nesto najbolje od tehnike sto mozes zbaviti (osim Apple) heheheh :)
Preporucujem ti to,stroj je nevjerovatan :)
Curve

#3 Re: Koji Laptop kupiti

Post by Curve »

sheikh wrote:Ja sam prije par dana uzeo Acer Aspire one, (700-800) KM sest celija baterija,oko sest sati rada,nisam bio zadovoljan,vec prezadovoljan,nesto najbolje od tehnike sto mozes zbaviti (osim Apple) heheheh :)
:shock: :shock:

acer, wtf :? :?
Last edited by Curve on 13/06/2011 15:24, edited 2 times in total.
nikimostar

#4 Re: Koji Laptop kupiti

Post by nikimostar »

a kakav je HP pavilion ima li iko iskustva s tim laptopom?
Curve

#5 Re: Koji Laptop kupiti

Post by Curve »

nikimostar wrote:a kakav je HP pavilion ima li iko iskustva s tim laptopom?
tople preporuke, hp ko hp extra stvarka, jos pavilion :thumbup: :thumbup:
koristim hp sad ce 2 godine, nikad nis, cim dodje na red opet mijenjanje aBd samo pavilion
nikimostar

#6 Re: Koji Laptop kupiti

Post by nikimostar »

Curve wrote:
koristim hp sad ce 2 godine, nikad nis, cim dodje na red opet mijenjanje aBd samo pavilion

hvala imam ja sada HP i htijela bi da mijenjam jer mi je ovaj stvarno ostario,ali me sluzio samo tako nisam nikada imala problema sa njim,pa sam htijela da vidim kakav je pavilion jer mi se pravo svidio
Curve

#7 Re: Koji Laptop kupiti

Post by Curve »

nikimostar wrote:
Curve wrote:

hvala imam ja sada HP i htijela bi da mijenjam jer mi je ovaj stvarno ostario,ali me sluzio samo tako nisam nikada imala problema sa njim,pa sam htijela da vidim kakav je pavilion jer mi se pravo svidio
pavilion jos bolji po kvaliteti, a i design im je 10x bolje neg kod hp compaqa :-D :-D
oldschool

#8 Re: Koji Laptop kupiti

Post by oldschool »

Pravite veliku grešku, onaj iznad omalovažava Acer. Prije su bile velike razlike među proizvođačima, više nisu, nije bitna marka, bitna je serija tog proizvođača, izdaju oni dosta serija, ali je ogromna razlika u kvaliteti između seroja, negdje podbace, naprave katastrofalan proizvod. Moja preprouka-Acer Aspire 5750-Serie Modell 5750G-2418G75Mnkk. Za te pare nema bolje.
sheikh

#9 Re: Koji Laptop kupiti

Post by sheikh »

Curve wrote:
sheikh wrote:Ja sam prije par dana uzeo Acer Aspire one, (700-800) KM sest celija baterija,oko sest sati rada,nisam bio zadovoljan,vec prezadovoljan,nesto najbolje od tehnike sto mozes zbaviti (osim Apple) heheheh :)
:shock: :shock:

acer, wtf :? :?

Ti ocito nisi rastavio nijedan laptop :) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dragan.s

#10 Re: Koji Laptop kupiti

Post by dragan.s »

Vidiš ja sam ih rastavio gomilu i mogu ti samo reći da je apsolutni br. 1 ThinkPad serija od Lenov-a. Čak i polovan takav laptop je bolji od čitave serije novih Acer-a.
A što se Pavillion-a tiče bježite od dv serije. Vidio sam previše pokvarenih da bih ih ikome preporučio. Naročito oni sa nvidia grafikama.

Od ovoga što ima na BH tržištu po meni najviše daje Dell. Dobijete u startu 3 godine garancije (1 godina na bateriju). Ako vam je potreban za duži rad onda u startu tražite 9-ćelijsku bateriju i mirni ste.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#11 Re: Koji Laptop kupiti

Post by 1pajdo »

dragan.s wrote:Vidiš ja sam ih rastavio gomilu i mogu ti samo reći da je apsolutni br. 1 ThinkPad serija od Lenov-a. Čak i polovan takav laptop je bolji od čitave serije novih Acer-a.
A što se Pavillion-a tiče bježite od dv serije. Vidio sam previše pokvarenih da bih ih ikome preporučio. Naročito oni sa nvidia grafikama.

Od ovoga što ima na BH tržištu po meni najviše daje Dell. Dobijete u startu 3 godine garancije (1 godina na bateriju). Ako vam je potreban za duži rad onda u startu tražite 9-ćelijsku bateriju i mirni ste.
:thumbup: za podebljano. Imam jednog thinkpada R50e starog 5 godina i još radi kao urica. :)
hogar strasni

#12 Re: Koji Laptop kupiti

Post by hogar strasni »

Hm, od Acera su me odgovorili, to necu def. Bolje dati glavu dvije tri vise za Lenovo ako je vec tako fin i kulturan. Znaci da se bacim na ThinkPad, odo sad s posla malo po ovim radnjama da se razletim ..al' vidjet cu ako ima ko kakv polovan dobar.
Last edited by hogar strasni on 15/06/2011 17:20, edited 1 time in total.
nevzad

#13 Re: Koji Laptop kupiti

Post by nevzad »

hogar strasni wrote:Hm, od Acera su me odgovorili, to necu def. Bolje dati glavu dvije tri vise za Lenovo ako je vec tako fin i kulturan. Znaci da se bacim na ThingPad, odo sad s posla malo po ovim radnjama da se razletim ..al' vidjet cu ako ima ko kakv polovan dobar.
Ja ću se pridružiti glasu za Lenovo kao dugogodišnji korisnik laptopa. Otkad imam Thinkpad nemam problema.
Međutim moram ti skrenuti pažnju na jednu VELIKU razliku između modela. Thinkpad imaš u verziji za kućne i poslovne korisnike. Oo što su ti prethodni postovi sugerisali su bile poslovne serije koje standardno dolaze sa 3 godine garancije. Danas kad odeš u prodavnice vidjećeš i Thinkpad EDGE recimo ili serije SL koje nisu ni blizu te kvalitete ali zato i koštaju upola manje. Moja preporuka ti je polovan T400/500 ili T410/510 ako imaš malo više para. Imaš ih u oglasima, recimo godinu star a kako imaju međunarodnu garanciju od 3 godine onda su ti u garanciji još 2 god. Vjeruj mi malo ko je posle T serije prešao na nešto drugo osim na novi model :-D
saxaholics

#14 Re: Koji Laptop kupiti

Post by saxaholics »

Lenovo=IBM Imam jos neki stari IBM thinkpad, radi dan danas ko i prvi dan. Preporuka.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#15 Re: Koji Laptop kupiti

Post by suad-sarajevo »

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/1458372/laptop-hp-550-biznis-15-4-crystal-/
Vrijedi li ovo para koliko piše i šta znači konkretno ovo ?

Code: Select all

Graphics: Mobile Intel® GMA X3100, up to 384 MB shared system memory
Postoji li mogućnost igranja bar nekog starog PES-a 2006, 2007 itd.

Hvala.
dragan.s

#16 Re: Koji Laptop kupiti

Post by dragan.s »

Ako je ispravan za 360 KM vrijedi.
To je integrisana Intel-ova grafička kartica i generalno nije namijenjena igranju. Ali starije igre mogu raditi, moraš pogledati negdje na site-u od igre koji je tačno mininum.
nosara

#17 Re: Koji Laptop kupiti

Post by nosara »

Imam acer aspire 5920g evo skoro 4 pune godine... Nema ni jednu manu... Siguran sam da u svojoj konfiguraciji dere guzove svim laptopima koji su namijenjeni neposlovnim korisnicima, iako nema posla koji s njim nisam uspio uradit...

Ovo generalizovanje acera kao brenda je najobicnije proseravanje... Koliko vas ima ugradjen bluray drajv u svom laptopu...?

Kao i svi ostali brendovi i acer ima laptop za svaciji dzep... Ako izuzmemo bezobrazno precijenjene serije pojedinih, strogo poslovnih laptopa (lenovo :-) ), sve je to u pet deka...
suad-sarajevo

#18 Re: Koji Laptop kupiti

Post by suad-sarajevo »

Generalno, vrijedi li ovo ovih para?

Image
skojotovski

#19 Re: Koji Laptop kupiti

Post by skojotovski »

nosara wrote:Imam acer aspire 5920g evo skoro 4 pune godine... Nema ni jednu manu... Siguran sam da u svojoj konfiguraciji dere guzove svim laptopima koji su namijenjeni neposlovnim korisnicima, iako nema posla koji s njim nisam uspio uradit...

Ovo generalizovanje acera kao brenda je najobicnije proseravanje... Koliko vas ima ugradjen bluray drajv u svom laptopu...?

Kao i svi ostali brendovi i acer ima laptop za svaciji dzep... Ako izuzmemo bezobrazno precijenjene serije pojedinih, strogo poslovnih laptopa (lenovo :-) ), sve je to u pet deka...
ali, nisi naglasio da je kod tebe partijski comp. za partijske duznosti. :D :wink:
nosara

#20 Re: Koji Laptop kupiti

Post by nosara »

suad-sarajevo wrote:Generalno, vrijedi li ovo ovih para?
Koliko para, toliko muzike...

Generalno, ja ne bih emachine (iako je, navodno, ova serija malo solidnija), ne bih samo gigu RAM, odnosno ne bih laptop ispod 1000 KM... :D

Ako se ipak odlucis, dokupi garanciju na jos barem godinu, za svaki slucaj...

Imas u IMTEC za par stoja vise kud i kamo jacih laptopa...
suad-sarajevo

#21 Re: Koji Laptop kupiti

Post by suad-sarajevo »

Hvala.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#22 Re: Koji Laptop kupiti

Post by 1pajdo »

suad-sarajevo wrote:Generalno, vrijedi li ovo ovih para?

Image
Nije namijenjen igranju i nekim programima kao što je Cad, a ako ti je za office, surfanje, filmove i slično onda je ok mada mislim da je to preskupo za te pare.
suad-sarajevo

#23 Re: Koji Laptop kupiti

Post by suad-sarajevo »

I meni se čini da je pomalo preskupo. Najviše mi bode oči samo 1GB RAM-a. Da su 2GB mogli bi pričati.
savsvoj

#24 Re: Koji Laptop kupiti

Post by savsvoj »

Image

cini mi se dosta boljem za malu razliku u cjeni
RiShA

#25 Re: Koji Laptop kupiti

Post by RiShA »

Za surfanje i te sitne poslove u Wordu ili Excelu definitnvno Acer,ako si neki zahtjevni korisnik definitivno Lenovo,nikad se nece pregrijat i sl. :) Sto se tice HP imao sam problema dosta sa haldjenjem tj. nakon sat do dva rada pocinje blokirat zbog hladjenja,HP DV serija nikako! :) Moje preporuke su ti da pogledas PIK i da nadjes neki ocuvan polovan laptop,jer se na novom gubi 200-300 KM ispakivanjem iz kutije. :bih:
Post Reply