kog mobilnog operatera koristite???
Moderator: Benq
- fortaleza
#26 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Trenutno također koristim Eronet prepid s bonusima, al ne savršenu već Full tarifu (inače ne postoji više za nove korisnike), znači imam više minuta, poruka i mb svega po 150 i to za 10 KM mjesečno, al pozivi iz bonusa jedino mogu prema 063 što mi odgovara više nego s manje minuta kod savršene, al s pozivima prema svima. I to koristim već nekih dvije godine.
Jedno vrijeme sam koristio kao dodatnu karticu i 060 prepaid broj od Telecoma pa kombinirao potrošnju, al otkako sam na full tarifi mi to više nije bilo potrebno pa BHT više ne koristim već nadodam po par maraka dodatno na osnovni broj za pozive prema drugim mrežama. Bonusi za 10 KM i još koji bon za druge mreže što me izađe mjesečno oko 12-15 KM. Povoljnije za mene i ne može do daljnjeg.
Jedno vrijeme sam koristio kao dodatnu karticu i 060 prepaid broj od Telecoma pa kombinirao potrošnju, al otkako sam na full tarifi mi to više nije bilo potrebno pa BHT više ne koristim već nadodam po par maraka dodatno na osnovni broj za pozive prema drugim mrežama. Bonusi za 10 KM i još koji bon za druge mreže što me izađe mjesečno oko 12-15 KM. Povoljnije za mene i ne može do daljnjeg.
- insomnia78
#27 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Ova tema je otvorena u svrhu lobiranja za Mtel
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
doff
#28 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Kad već pričaš o lobiranju, meni više liči lobi za eronet nego mtel, ako nam termin "lobiranje" ima isto značenjeinsomnia78 wrote:Ova tema je otvorena u svrhu lobiranja za Mtel
- insomnia78
#29 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Jebat ga
Al lobira se za nekog operatera
- O'zone
- Globalni moderator
#30 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Nego kakva ti je tarifa u Fr.?insomnia78 wrote:Jebat ga
- insomnia78
#31 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Dobra 
Ima raznih ova moja srednje skupa
- cenecimoveocino
#32 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Koliko imate mb za otprilike 10€,LTEinsomnia78 wrote:Dobra
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- insomnia78
#33 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Nemam pojma, ja sam na pretplati
-
probook
#34 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Nije nikakvo lobiranje nego cinjenice: Ja sam duuuugo bio na mtelu, ali je zaista sramota da na UGOVOR i cijenu 25+PDV nude manje nego Eronet za 20 KM sa pdv-om. Ja sve moje prijatelje koji su na mtelu okrećem na ovu tarifu i kada im kazem oni se iznenade. Dakle problem je i to sto narod ne gleda na siroko nego uzme jedno i to je to kao da nema niko drugi
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#35 Re: kog mobilnog operatera koristite???
nekontamCurve wrote:Pravilo o pisanju suglasnika J između vokala AI, IO, odnosno, IA, OI vrlo je jednostavno:Matijevic_Vlado wrote:i mene isto to zanimagoran1122 wrote:Curve
zašto bode???
Ako je voklal I ispred vokala O suglasnik J se ne piše: BIO, RADIO, ZATVORIO, URADIO itd.
- Radar71
#36 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Eronet, Tarifa Super 25 
-
mariobl
#37 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Ne lobira niko ni za kog pricamo ko je povoljniji znaci samo cinjenice i to je to. Sad nije niko kriv sto je to trenutno Eronet. Sve vise ljudi gleda svoj dzep nego ko je ciji operater.doff wrote:Kad već pričaš o lobiranju, meni više liči lobi za eronet nego mtel, ako nam termin "lobiranje" ima isto značenjeinsomnia78 wrote:Ova tema je otvorena u svrhu lobiranja za Mtel
- rovac13
#38 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Na zalost ja ovdje na forumu vidim puuuuno ljudi koji ne gledaju na svoj dzep.Nego se razgulise pricajuci kako je bht najbolji i najpovoljniji.A kad pitas da ti navedu povoljnosti onda nista.Niko nista nece sa poracuna nego je to jednostavno tako

- AmADin_gospo
#39 Re: kog mobilnog operatera koristite???
žalosno je u tome što i eronet i mTel muljaju s onim "besplatnim minutama" iltiga "uključenim minutama" jer pod time ne podrazumjevaju zbirno 60 (npr.) minuta, nego se pod time podrazumjeva i 60 poziva po 5-15 ili 45- sekundi.
vadiona im je kao "obračunski period" je 60 sek. pa nemogu da sabiraju sekunde.
iz tog razloga ne idem od BH telekoma (još uvijek)
vadiona im je kao "obračunski period" je 60 sek. pa nemogu da sabiraju sekunde.
iz tog razloga ne idem od BH telekoma (još uvijek)
-
febo_acm
#40 Re: kog mobilnog operatera koristite???
I ja se slažem sa ovim. Dok ne bude 10+10 ili 10+1 ja sam tu. Jedina varijanta je da daju po 400-500 minuta sa 60+1 i onda nije problem 
-
goran1122
#41 Re: kog mobilnog operatera koristite???
ja sam mtel korisnik iz razloga što mi odgovara ponuda i cijene razgovora a posebno mi odgovara ponuda telefona.
što se tiče bh telekoma po meni oni nisu ni do koljenja mtelu iz nekoliko razuloga koji su meni zasmetali:
prvo korisnička podrška i je često nedostupna mislim zauzeti svi operateri što kod mtela se rijetko dešava.
drugo radnici u poslovnicama konkretno0 u mom gradu su vrlo neljubazni i slabo hoće objasni što ih pitam.što opet kod mtela nije slučaj.
treće cijene su im na pretplati veče za pozive prewma mtel i eronetu dok su kod mtela iste prema svima.
i još ima mnogo toga zašto nebi uzeo pretplatu kod bh telekoma. na dopunu broj može jer to mogu da isključim kad god hoću ali pretplata ili nedja bolje nekiakav ugovor potpisat ne.
ZNAČI MTEL MAJKA. imete prijetelje
što se tiče bh telekoma po meni oni nisu ni do koljenja mtelu iz nekoliko razuloga koji su meni zasmetali:
prvo korisnička podrška i je često nedostupna mislim zauzeti svi operateri što kod mtela se rijetko dešava.
drugo radnici u poslovnicama konkretno0 u mom gradu su vrlo neljubazni i slabo hoće objasni što ih pitam.što opet kod mtela nije slučaj.
treće cijene su im na pretplati veče za pozive prewma mtel i eronetu dok su kod mtela iste prema svima.
i još ima mnogo toga zašto nebi uzeo pretplatu kod bh telekoma. na dopunu broj može jer to mogu da isključim kad god hoću ali pretplata ili nedja bolje nekiakav ugovor potpisat ne.
ZNAČI MTEL MAJKA. imete prijetelje
-
febo_acm
#42 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Sada i ja moram da budem "uposlenik" i da branim BHT
Sve do ovog zadnjeg je tacno i istina. Medjutim ovo zadnje dvoje je, da prostis, glupost. Saberi se koliko sta kosta kada kada uzmes u obzir obracunsku jedinicu 10+1 i 60+1. Mtel ima ubjedljivo najgoru postpaid ponudu i to se lako moze izracunati. Bukvalno, najgoru. Onda sta je ovo na kraju? Ne bi uzeo pretplatu kod BHT jer mozes na prepaid da iskljucis broj kad hoces? Moras li potpisati ugovor sa Mtelom i Eronetom ako hoces pretatu?
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
-
goran1122
#43 Re: kog mobilnog operatera koristite???
kod mtel-a kad predješ na pretplatu ili uzmeš novi broj ne potpisuješ ugovor na odredjeno vrijeme nego kad potpišet možeš mjesec dana koristit i kad prodje taj mjesec platiš račun i vratiš se na prepaid. kod eroneta ti je minimalan ugovor na 3 mjeseca kao i kod BHT-A moraš 3 mjeseca bit pretplatnik što kod mtela nije slučaj.
što se tiče obračunskog prerijoda sve to dolazi na onio što se plaća kad se izračunaju cijene sva tri operatera u bih mtel ispada naj povoljni od svih.
što se tiče obračunskog prerijoda sve to dolazi na onio što se plaća kad se izračunaju cijene sva tri operatera u bih mtel ispada naj povoljni od svih.
-
febo_acm
#44 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Burazeru vidi ovo sad:
Mtel mix 20 - 60 minuta 200 sms i 0 mb ili 60min-100sms-500mb ili 100min 100sms 0mb za 23.4 KM sa PDV
Eronet savršena - 150min 300sms i 300mb 20 KM
Ja ne znam o čemu mi pričamo ovdje...
Mtel mix 20 - 60 minuta 200 sms i 0 mb ili 60min-100sms-500mb ili 100min 100sms 0mb za 23.4 KM sa PDV
Eronet savršena - 150min 300sms i 300mb 20 KM
Ja ne znam o čemu mi pričamo ovdje...
-
goran1122
#45 Re: kog mobilnog operatera koristite???
slažem se sa tobom ali kod ht eroneta ima jedan veliki probem.
znam ljude koima je dolazijo račun na toj tarifi po 400-500 km jer eronet pokušava da otima novac svoim korisnicima pravdajući se lažnim potrošnjama.
a kod mtela to se nije dešavalo
pa ti sad vidi ko je povoljni.
znam ljude koima je dolazijo račun na toj tarifi po 400-500 km jer eronet pokušava da otima novac svoim korisnicima pravdajući se lažnim potrošnjama.
a kod mtela to se nije dešavalo
pa ti sad vidi ko je povoljni.
- rovac13
#46 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Gorane savrsena na eronetu je na dopune
Kakvi crni racuni po 500km.
Ja sam vec par godina na eronet pretplati pa ni mene niko nije pokusao zavrnut
Kakvi crni racuni po 500km.
Ja sam vec par godina na eronet pretplati pa ni mene niko nije pokusao zavrnut
- rovac13
#47 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Znaci :
mtel pretplata 23,4KM
-60min
-200sms
-0 mb
eronet savrsena na dopune za 10KM dobijes
-60min
-150sms
-150mb
ne znam koje je ovdje jeftinije
mtel pretplata 23,4KM
-60min
-200sms
-0 mb
eronet savrsena na dopune za 10KM dobijes
-60min
-150sms
-150mb
ne znam koje je ovdje jeftinije
-
goran1122
#48 Re: kog mobilnog operatera koristite???
možda ali to sam čuo od ljudi koi su potpisivali one ulične ugovore da su im stizali računi nenormalno veliki što sam i vidijo kod jednog čovjeka a nije ni koristijo karticu.
- bascelik
#49 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Koristim usluge bh telekoma već oko 13-14 godina i neshvatljivo mi je da za nas tako vijrne korisnike nemaju nikakvu pogodnost. Potpisao sam ugovor sa BH Telekomom, a onda su me strpali u nekakvu Regionalnu direkciju, sa posebnim žiroračunima za svaku, i uslugama koje možeš aktivirati samo u zoni svoje direkcije (MMS i slično) što je nevjerovatan diletantizam. U principu jako sam nezadovoljan njihovim uslugama i smatram da im je jedina prednost što su ostali operateri još lošiji i društveno neodgovorniji.
Može li mi neko objesniti šta znači "Obračunska jedinica 10 + 10 sekundi", a glavni slogan im je godinama bio Sekunda je sekunda
. Uz to mobiteli u ponudi su im znatno skuplji već na regularnom tržištu.
Može li mi neko objesniti šta znači "Obračunska jedinica 10 + 10 sekundi", a glavni slogan im je godinama bio Sekunda je sekunda
- rovac13
#50 Re: kog mobilnog operatera koristite???
Ali mi trenutno razgovaramo o tome koja nam je jeftinija tarifa,a ti sad pocinjes o drugoj temi pricat.
Prvo si rekao da je mtel najpovoljniji,a po ovom racunu ispade da je mtel pretplata dva puta skuplja od eronet dopuna.
Prvo si rekao da je mtel najpovoljniji,a po ovom racunu ispade da je mtel pretplata dva puta skuplja od eronet dopuna.