Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- iPod
#776 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nema na cemu zatezni, nadam se da ce ti proraditi sve kako treba 
- klavirdžija
#777 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nejma te pite, dečko.zateznistub wrote:pa ono desnim klikom na adons pa add to favoritiesklavirdžija wrote:Kako se addon hepeci dodaju u "Omiljeno" (favourites)??
Tražim po menijima, nigdje da nađem da se ona kratka lista može editovati...
Možda je do mog skina...
- iPod
#778 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel koristis confluence skin? Ako ne, samo napisi koji skin je u pitanju.klavirdžija wrote:Nejma te pite, dečko.zateznistub wrote:pa ono desnim klikom na adons pa add to favoritiesklavirdžija wrote:Kako se addon hepeci dodaju u "Omiljeno" (favourites)??
Tražim po menijima, nigdje da nađem da se ona kratka lista može editovati...
Možda je do mog skina...
- klavirdžija
#779 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne znam kako se zove, ali riješeno u međuvremenu, hvala i vama dvojici.
Usput, ovaj "zamjenski" Genesis fork odličan za sada, puno više i to boljih linkova, a i puno brže fercera.
Usput, ovaj "zamjenski" Genesis fork odličan za sada, puno više i to boljih linkova, a i puno brže fercera.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#780 Re: Kodi/XBMC Media centar
karanana wrote:kako placate na ovom gearbestu?
jel preko paypala ili direktno preko debitne/kreditne kartice?
nesto mi se sjebo paypal account, ne mogu da se logiram, pa reko da vidim ako se odlucim mogu li direktno na gearbestu platiti karticom?
moze debitnom karticom...
- Benq
- Moderator
#781 Re: Kodi/XBMC Media centar
Je li ovo Specto Genesis Fork pri izdisaju ? Danas upalim aplikaciju , kaze treba update , uradim update nestade aplikacija
, instaliram ponovo i ne radi nijedan stream "no stream available" , radi tek poneki film i serije uglavnom..
Pokusao sam instalaciju i preko zip fajla i rucno preko managera, ista stvar
- irac300
#782 Re: Kodi/XBMC Media centar
Radi Fork bez problema, to je nesto do tebe. Ne kontam kako ti nece preko zip fajla. Kod svakog je tako proradio.Benq wrote:Je li ovo Specto Genesis Fork pri izdisaju ? Danas upalim aplikaciju , kaze treba update , uradim update nestade aplikacija, instaliram ponovo i ne radi nijedan stream "no stream available" , radi tek poneki film i serije uglavnom..
- karanana
#783 Re: Kodi/XBMC Media centar
nece ni kod mene.
ja imam osjecaj da me jebu ove stare verzije genesisa, imam i nekakav lazarus. jer pise mi da je verzija outdated ili tako nesto.
kako izbrisati ove stare?
ja imam osjecaj da me jebu ove stare verzije genesisa, imam i nekakav lazarus. jer pise mi da je verzija outdated ili tako nesto.
- irac300
#784 Re: Kodi/XBMC Media centar
Doduse, moze biti i toga, kod mene nije bilo stare verzije. Odes u videos, addons, nadjes genesis, desni klik, addon information, pa uninstall.karanana wrote:nece ni kod mene.
- Benq
- Moderator
#785 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nece .. izbrisao sam i aplikaciju i repository i sve ponovo instaliram ali kad odem na neki film , izlista mi izvore i na koji god da kliknem dobijem poruku "no stream available".irac300 wrote:Radi Fork bez problema, to je nesto do tebe. Ne kontam kako ti nece preko zip fajla. Kod svakog je tako proradio.Benq wrote:Je li ovo Specto Genesis Fork pri izdisaju ? Danas upalim aplikaciju , kaze treba update , uradim update nestade aplikacija, instaliram ponovo i ne radi nijedan stream "no stream available" , radi tek poneki film i serije uglavnom..
-
Pirija
#786 Re: Kodi/XBMC Media centar
pokusao 5 epozoda koje nisu radile ni na originalnom genesisu i ne rade i na fork-u
tako da je to isto sranje....
-
djetezla
#787 Re: Kodi/XBMC Media centar
imam isti problem sa fork-om. nema streamova ni pod razno za vecinu novih filmova. nemam nijednu drugu verziju genesisa tako da nemam neki konflikt. na ukturk ili feniksu ocita filmove normala.Pirija wrote:pokusao 5 epozoda koje nisu radile ni na originalnom genesisu i ne rade i na fork-u
-
Pirija
#788 Re: Kodi/XBMC Media centar
ma imam oba genesisa i isti linkovi ne rade ni na jednom...
isto sranje samo drugo pakovanje
isto sranje samo drugo pakovanje
- irac300
#789 Re: Kodi/XBMC Media centar
Baš sam ga sada testirao, HD linkovi na filmovima većinom ne rade, dok za serije rade (bar na ovih 5,6 koje trenutno pratim). U prijevodu, ne isplati se mamuzat mrtvog konja.djetezla wrote: imam isti problem sa fork-om. nema streamova ni pod razno za vecinu novih filmova. nemam nijednu drugu verziju genesisa tako da nemam neki konflikt. na ukturk ili feniksu ocita filmove normala.
- dječak sa šibicama
#790 Re: Kodi/XBMC Media centar
SALTS je najbolji, ali me strasno nervira ponuda streamova, uvijek moram bar dva tri puta ici na link, dok mi ne izbaci onu ponudu sa jasnim znakom koji je link upotrebljiv (120/120) ko je korisnik zna na sta mislim sa ovim u zagradi.
Genesis mi je po tom pitanju uvijek bio prakticniji, lupas HD link i to je to, na serijama samo trazis Dizimag i Dizilab, i miran si.
Genesis mi je po tom pitanju uvijek bio prakticniji, lupas HD link i to je to, na serijama samo trazis Dizimag i Dizilab, i miran si.
- irac300
#791 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo jedna odlična vijest.
Ekipa iz Lambda izbacila novi add-on, pod nazivom Exodus. Mogu vam reći da je fenomenalan, jako sličan Genesisu, ali izbacuje hrpu HD linkova, i skoro svi rade. Ako imate addon installer, možete ga tako instalirati. Evo link:
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-kodi/
- Benq
- Moderator
#792 Re: Kodi/XBMC Media centar
EXTRA ! Upravo sam ga testirao na racunaru i svaki film otvara bez problemairac300 wrote:Evo jedna odlična vijest.Ekipa iz Lambda izbacila novi add-on, pod nazivom Exodus. Mogu vam reći da je fenomenalan, jako sličan Genesisu, ali izbacuje hrpu HD linkova, i skoro svi rade. Ako imate addon installer, možete ga tako instalirati. Evo link:
- dječak sa šibicama
#793 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni upravo Kodi odradio update Genesis Fork
pa vidjecemo kasnije kad budem imao vremena, sta to znaci, hoce li i dalje stremovi biti nedostupni.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#794 Re: Kodi/XBMC Media centar
sam oda se prijavim...stigao MXIII - G TV Box (2GB+8GB)
na prvu beton sprava
podržava 2k i 4k i H265...na njemu instaliran Kodi 15.2 i dosta addona preinstalirano...tipa Navi x Sport devil, Phoenix, Genesis..ima i UK turk a l taj izgleda ne fescera
jel ima ko kakav prijedlog za dobre addone...šta je must have?
na prvu beton sprava
- irac300
#795 Re: Kodi/XBMC Media centar
Genesis je krepan, eno ti gore link za Exodus, od ostalih filmskih addona, SALTS, 123movies, velocity, the royal we... Od sportskih, već imaš Sport Devils, ali obavezno instaliraj Plexus, da bi mogao pokretati sopcast i acestream linkove. A Ultimate WhiteCream ti je da se opustiš u kasne sate sa gospoJom.JoseMujica wrote:sam oda se prijavim...stigao MXIII - G TV Box (2GB+8GB)![]()
na prvu beton spravapodržava 2k i 4k i H265...na njemu instaliran Kodi 15.2 i dosta addona preinstalirano...tipa Navi x Sport devil, Phoenix, Genesis..ima i UK turk a l taj izgleda ne fescera
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#796 Re: Kodi/XBMC Media centar
danke 
u kojem repu nalazim Plexus i White?
ps
nađoh neki Plexus među Programs-Addon installers...jel to to?
u kojem repu nalazim Plexus i White?
ps
nađoh neki Plexus među Programs-Addon installers...jel to to?
- Tsubasa
#797 Re: Kodi/XBMC Media centar
Radil ti veza sa imdb?irac300 wrote:Evo jedna odlična vijest.Ekipa iz Lambda izbacila novi add-on, pod nazivom Exodus. Mogu vam reći da je fenomenalan, jako sličan Genesisu, ali izbacuje hrpu HD linkova, i skoro svi rade. Ako imate addon installer, možete ga tako instalirati. Evo link:
- irac300
#798 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam ni pokusavao.Tsubasa wrote:Radil ti veza sa imdb?irac300 wrote:Evo jedna odlična vijest.Ekipa iz Lambda izbacila novi add-on, pod nazivom Exodus. Mogu vam reći da je fenomenalan, jako sličan Genesisu, ali izbacuje hrpu HD linkova, i skoro svi rade. Ako imate addon installer, možete ga tako instalirati. Evo link:
- zateznistub
#799 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ircu hvala kao i ostalima.
Exodus radi a fork tu i tamo.
Exodus radi a fork tu i tamo.
- Radar71
#800 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala i od menezateznistub wrote:Ircu hvala kao i ostalima.