Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
probook

#626 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

Tsubasa wrote:
Tsubasa wrote:
emirsarajevo wrote:Napisao sam u predhodnom postu da zna zaštopati kod instalacije addona iz zip fajla, dok ručni unos adrese addona ide bez problema.
Jel samo zastopa tj moras malo duze cekati ili upaliti pa ugasit uredjaj?

ps. I zar nije 60ak km?
ps2. Jel ovo isti box? Vidim jeftiniji je, tako da bi ipak bio 50ak km. http://www.ebay.com/itm/MXQ-S805-Smart- ... SwKtlWmLpr
Kod mene je mxIII g sa 2 gb rama. Instalirao sam addon iz zip fajla i nije zablokirao da se treba restart raditi.
emirsarajevo

#627 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by emirsarajevo »

Tsubasa wrote:
emirsarajevo wrote:Ugasim i upalim, od cekanja nema nista. To je taj box.
Ok. Imas pm :)
Odgovorio!
emirsarajevo

#628 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by emirsarajevo »

sabanss wrote:Kodi ima postavke koji se odnose na kesiranje i dio kesiranja ide u RAM. Ukoliko imas stabilnu internet konekciju i stabilne servere sa kojih gledas nema razlike izmedju 1 i 2 GB. Problem je sto smo u BiH pa to jos uvijek nemamo. Ukoliko ces sadrzaje prvo lokalno skidati pa gledati sasvim ti je svejedno.

Inace razlika za MX III G koji sam spominjao izmedju ove dvije verzije je 7 - 8 dolara tako da nije vrijedno ni pricati da li treba uzeti 2 GB ili ne.
Slazem se da je vise rama bolje nego manje, mada treba pripaziti kod kupovine sa ebaya. Mnogi selleri u naslovu stave da je player 2Gb rama, a u opisu playera pise 1Gb.
Ako mozes ostaviti pouzdan link za MX 3 sa 2Gb i tom cijenom, bio bih zahvalan!
emirsarajevo

#629 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by emirsarajevo »

emirsarajevo wrote:
sabanss wrote:Kodi ima postavke koji se odnose na kesiranje i dio kesiranja ide u RAM. Ukoliko imas stabilnu internet konekciju i stabilne servere sa kojih gledas nema razlike izmedju 1 i 2 GB. Problem je sto smo u BiH pa to jos uvijek nemamo. Ukoliko ces sadrzaje prvo lokalno skidati pa gledati sasvim ti je svejedno.

Inace razlika za MX III G koji sam spominjao izmedju ove dvije verzije je 7 - 8 dolara tako da nije vrijedno ni pricati da li treba uzeti 2 GB ili ne.
Slazem se da je vise rama bolje nego manje, mada treba pripaziti kod kupovine sa ebaya. Mnogi selleri u naslovu stave da je player 2Gb rama, a u opisu playera pise 1Gb.
Evo primjer:
http://www.ebay.com/itm/MXQ-Android-4-4 ... Swo0JWFj0c

probook

#630 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

emirsarajevo wrote:Ako mozes ostaviti pouzdan link za MX 3 sa 2Gb i tom cijenom, bio bih zahvalan!
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_202596.html
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#631 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

za gearbest proguglajte i ima li kakvih kupona....naleti nekad 5,8 ili 10 % od cijene da se može skinuti
sabanss

#632 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

emirsarajevo wrote:

Ja sam uzeo sa Gearbesta za 60 USD, verziju sa 2 GB RAM-a. Doslo za 30-tak dana...
emirsarajevo

#633 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by emirsarajevo »

sabanss wrote:
Ja sam uzeo sa Gearbesta za 60 USD, verziju sa 2 GB RAM-a. Doslo za 30-tak dana...
Ja sam platio 36 usd ovaj od 1Gb sa ebaya, ostavio sam link u postu na predhodnoj stranici i 30-ti dan je dosao na adresu. Za sada instalirao operu, ip cam viewer, tune in radio i potrebne addone za kodi. Vazno mi je da kodi pusta fluidno sve filmove i nisam uocio bilo kakve probleme sa HS standard tj. najmanjim internet paketom.
A iskreno, mislio sam da ce stopati zbog te brzine...
brkoo

#634 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brkoo »

imam prestigio pab4211 kodi i lazy iptv rade na njemu kao od sale ali samo u sd kvaliteti,imali neko iskustva sa boxovima od 2gb rama i kako rade u hd rezoluciji,inace sam na kodiju 2 god.isprobaan na svim platformama i na svim radi ok ako mu se posvetis :-D :-D :-D .
brkoo

#635 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brkoo »

laik1981

#636 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by laik1981 »

Imam jedan problem u vezi sa zvukom u DD i DTS formatu.. Kupio sam neki android tv stik.. Nisam siguran kako se zove.. Ima 2gb rama i quad core procesor.. Sve radi super cak i u 1080p rezoluciji.. Povezao sam tv sa av/receiverom preko spidif i kada u kodi/system ukljucim opciju enable passthru i cekiram da imam ac3 i dts dekoder imam problem sa reprodukcijom filmova koji imaju taj format zvuka.. Zvuk prekida svakih par sekundi.. Ostali formati osim dd i dts rade normalno.. Kada je passthru na disable reciver dobija samo stereo signal i onda maksimalno mogu dobit prologic 5.1 sto je bezveze.. U androidovim postavkama imam opcije za zvuk hdmi beatstream i default audio output.. Sta god da stavim isto se desava.. Prvo sam kontao da ovaj android box ne valja i da ne dozvoljava passthru ali kada koristim mx player, archos pa cak i onaj player sto dodje sa androidom zvuk bude u redu, svaki kanal zvuka radi normalno i kada pustim dts a i dd sadrzaj..

Koristim ovu jarvis verziju kodia ali sam probavao i ostale verzije i isti je problem.. Precesljao sam desetine foruma i vidio da bruku raje ima isti problem ali nigdje nisam mogao naci rjesenje tog problema..

Jeli se neko susretao sa slicnim poblemom i moze li se to kako rjesiti??

Hvala na odgovorima..
bato99

#637 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bato99 »

SportsDevil DMO PLEXUS 2016

https://youtu.be/r5ErXb3-rRk
vicious

#638 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

laik1981 wrote:Imam jedan problem u vezi sa zvukom u DD i DTS formatu.. Kupio sam neki android tv stik.. Nisam siguran kako se zove.. Ima 2gb rama i quad core procesor.. Sve radi super cak i u 1080p rezoluciji.. Povezao sam tv sa av/receiverom preko spidif i kada u kodi/system ukljucim opciju enable passthru i cekiram da imam ac3 i dts dekoder imam problem sa reprodukcijom filmova koji imaju taj format zvuka.. Zvuk prekida svakih par sekundi.. Ostali formati osim dd i dts rade normalno.. Kada je passthru na disable reciver dobija samo stereo signal i onda maksimalno mogu dobit prologic 5.1 sto je bezveze.. U androidovim postavkama imam opcije za zvuk hdmi beatstream i default audio output.. Sta god da stavim isto se desava.. Prvo sam kontao da ovaj android box ne valja i da ne dozvoljava passthru ali kada koristim mx player, archos pa cak i onaj player sto dodje sa androidom zvuk bude u redu, svaki kanal zvuka radi normalno i kada pustim dts a i dd sadrzaj..

Koristim ovu jarvis verziju kodia ali sam probavao i ostale verzije i isti je problem.. Precesljao sam desetine foruma i vidio da bruku raje ima isti problem ali nigdje nisam mogao naci rjesenje tog problema..

Hvala na odgovorima..
Ih, i ovdje si našao tražiti rješenje. :D

Pretpostavljam da govoriš o stranim forumima, gdje je puno veća baza korisnika i potencijalnih rješenja, tako da teško da ćeš se ovdje usrećiti...

Jedino što ti ja mogu predložiti je da probaš izmijenjati one audio output device opcije u kodiju. Znam da je kod mene jednom bio neki problem sa audiom i nije mi radio na default opciji nego sam nešto morao promijeniti, ali ne mogu se više sjetiti šta je bilo.
laik1981

#639 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by laik1981 »

I to sto kazes.. Niko da odgovori.. Uobicajen je problem i dosta cest bar sudeci po onome sto sam nasao na tim stranim forumima ali mrsko mi se bilo registrovati na te forume pa haj reko ovdje da priupitam.. Probao sam obje opcije u device menageru ali isti je rezultat.. Sto je najgore samo sa kodiem imam problem a samo sam radi kodia kupio ovaj stik.. Izgleda da je do kodia i nekompaktibilnosti sa odredjenim android tv boxovima.. Valjda ce i to rijesiti..
bato99

#640 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bato99 »

irac300

#641 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

bato99 wrote:NOVI GENESIS

https://youtu.be/B7t90vU_L8w
Danas sam ga testirao, zasada odličan. Izbacuje HD linkove isto kao i stari Genesis nekada, nadam se da će ovi likovi nastaviti raditi podršku, da ne završi kao Genesis Lazarus svojedobno.
MaroonBrigade

#642 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

brkoo wrote:odlican addon arene u hd 720 https://www.youtube.com/watch?v=hcNEJqV ... e=youtu.be
Je li neko testirao ovo? Slika je za 10 samo je problem sto pocne da koci nakon par sekundi. Doduse ovo sam testirao na telefonu.
iPod

#643 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

vicious wrote:
laik1981 wrote:Imam jedan problem u vezi sa zvukom u DD i DTS formatu.. Kupio sam neki android tv stik.. Nisam siguran kako se zove.. Ima 2gb rama i quad core procesor.. Sve radi super cak i u 1080p rezoluciji.. Povezao sam tv sa av/receiverom preko spidif i kada u kodi/system ukljucim opciju enable passthru i cekiram da imam ac3 i dts dekoder imam problem sa reprodukcijom filmova koji imaju taj format zvuka.. Zvuk prekida svakih par sekundi.. Ostali formati osim dd i dts rade normalno.. Kada je passthru na disable reciver dobija samo stereo signal i onda maksimalno mogu dobit prologic 5.1 sto je bezveze.. U androidovim postavkama imam opcije za zvuk hdmi beatstream i default audio output.. Sta god da stavim isto se desava.. Prvo sam kontao da ovaj android box ne valja i da ne dozvoljava passthru ali kada koristim mx player, archos pa cak i onaj player sto dodje sa androidom zvuk bude u redu, svaki kanal zvuka radi normalno i kada pustim dts a i dd sadrzaj..

Hvala na odgovorima..
Ih, i ovdje si našao tražiti rješenje. :D

Pretpostavljam da govoriš o stranim forumima, gdje je puno veća baza korisnika i potencijalnih rješenja, tako da teško da ćeš se ovdje usrećiti...

Jedino što ti ja mogu predložiti je da probaš izmijenjati one audio output device opcije u kodiju. Znam da je kod mene jednom bio neki problem sa audiom i nije mi radio na default opciji nego sam nešto morao promijeniti, ali ne mogu se više sjetiti šta je bilo.
Da li tvoj AV receiver podrzava dekodiranje Dolby Digital i DTS codeca? Nadam se da znas da Dolby True HD i DTS HD Master moze samo passthrough preko HDMI.
taureg71

#644 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

MaroonBrigade wrote:
brkoo wrote:odlican addon arene u hd 720 https://www.youtube.com/watch?v=hcNEJqV ... e=youtu.be
Je li neko testirao ovo? Slika je za 10 samo je problem sto pocne da koci nakon par sekundi. Doduse ovo sam testirao na telefonu.

hahhaa...pocne da koci i treba da svrsavamo ??? wtf...mani me toga sr.anja
brkoo

#645 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brkoo »

u ptc arene vvvvvvvvvv6 sve rade neznam sta si ti gledao.... :)
:D :D :D
brkoo

#646 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brkoo »

a i paki sport radi sve mozda je do veze.. :) :) :)
saale

#647 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by saale »

Kupio sam smart tv,,moze li mi neko obhjsniti sta je ovaj kodi i kako radi?
djigibau

#648 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by djigibau »

saale wrote:Kupio sam smart tv,,moze li mi neko obhjsniti sta je ovaj kodi i kako radi?
http://kodi.tv/
laik1981

#649 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by laik1981 »

iPod wrote:
Da li tvoj AV receiver podrzava dekodiranje Dolby Digital i DTS codeca? Nadam se da znas da Dolby True HD i DTS HD Master moze samo passthrough preko HDMI.
Podrzava dd i dts samo nemam na receiveru hdmi ulaz.. Stik sam prako hdmi-a povezao na tv a tv preko njegovog digitalnog izlaza povezao sa receiverom.. Problem je do kodia, vjerovatno mu fale neki codec-i jer i dts i dd funkcionisu kada koristim mx player ili androidov stosk player.. Dolby True HD i DTS HD Master i ne moraju raditi jer je malo filmova sa tim formatom zvuka.. Negdje sam procitao da ce ovo biti popravljeno na "Krypton" izdanju kodi-a..
MaroonBrigade

#650 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

brkoo wrote:u ptc arene vvvvvvvvvv6 sve rade neznam sta si ti gledao.... :)
:D :D :D
Ja sam juce testirao ptc i arene su bile 1080, krene slika pa zastopa nakon 4,5 sekundi. Kada sam dosao kuci radilo je normala ali vise nije bilo 1080 nego 720. Evo sada sam provjerio opet na telefonu, 720 radi normala..
Post Reply