Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#501 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:Oko 135 KM dodje taj box onako ugrubo :D

A sto se tice linkova hvala vam, ovaj sports devil imam a ovaj croatian nemam, neko je postavio neki dan link za nekakav pakistanski malezijski adon ili kako vec :D ali ima u sebi arene ali ne mogu da ih nadjem :D
Kako brate ne možeš? :D Ako si dobro instalirao, otvori ZemTv addon, idi u sekciju Sport, pa sekcija PTC i prva četiri kanala na listi Arene.
Cavendish

#502 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Cavendish »

brazzo19 wrote:Koliko dodje taj para sa svim tim sto si mi nabrojao sad, znaci i postarina i dostava i carina i porez i dio za Fadila :D Koliko se izadje za tu djidju ? :D

P.S Niko da mi odgovori imal kakav adon za arene i sportklubove ??? :)
ne znam za add-on ali postoje mnoge liste sa programima, ja tako imam sve SK 1-6 i sve arene u HD rezoluciji i jos gomilu sportskih programa. samo je fazon ubaciti tu listu u KODI sto i nije komplikovano i to je to.
vicious

#503 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

brazzo19 wrote:
vicious wrote:
brazzo19 wrote:Mogu vam reci da mi se ovaj "kodi" pocinje sve vise i vise svidjati, samo jos da ima opciju da se instalira na samsung smart gdje bi mi bio kraj, ovako mi ostaje jedino da povezem komp tj. izlaz na grafickoj i tv sa hdmi kablom i da gledam sve fino, ma da nisam odusevljen s tim da ce mi komp morati stalno biti upaljen kad mi radi kodi ali prezivjet cu nekako dok ne skontaju foru kako da se ovo cudo instalira na smart tv.

P.S Posebno mi se svidja na "slats" dodatku sto ima jedan meni koji se zove IMDb Top 250 i na kojem su poredani najbolje ocjenjeni filmovi svih vremena svih 250 sa prevodima i u beton snimku tako da ako mi se gleda neki klasik poput iskupljenja u shawshanku ili kuma ili tako nesto ne moram da rovim po torentima samo kliknem i uzivam :D

P.S.S imal kakav dodatak da dobro ferceraju arene i svih 6 sportklubova u hd.u ???

p.s.s.s Nesto mi nije jasno za onaj dodatak genesis nesto kao kad se instalira treba bit manja verzija 2.1 ili tako nesto a kod mene 5.1.2 tako nekako, kao to nije prava verzija pa mi to nije jasno ????
Genesis se gasi, bilo je priče o tome 2-3 stranice unazad. Ja sam odavno prestao koristiti, ovi sada aktuelni addoni su mi puno bolji i nema genesis ništa što ovi nemaju.

A što se tiče ovoga gore, možda da nabaviš kakav android box i spojiš na tv.
Sta ja znam imam samsungov smart tv i extra me slusa preko njega gledam iptv bez problema isto tako surfam po netu youtube i sve ostalo funkcionise odlicno, a privlacili su me i ovi android tv.ovi :D pogotovo sony al sta ja znam nekako sam navikao na samsung i njega koristim, ti mi recimo predlazes da kupim taj android box i da napravim "dva tv.a" tj. ostane mi moj samsung smart a isto tako sa boxom dobijem android tv kao da sam recimo kupio sony jeli tako ? i svakako taj box mogu nositi i prikljucivati na bilo koji uredjaj koji im hdmi izlaz jeli tako ??? Sad me zanima koliko se krecu ti uredjaji cijena i koje su im prednosti odnosno mane tj. da li taj box funkcionise isto kao recimo sony android tv, mogu skidati aplikacije, igrati igrice preko njega, kodi instalirati :) itd itd.

P.S A za koje si rekao adone da su bolji od genesisa i znas li imali li kakav da ima arene i sport klubove ??? hvala unaprijed i izvini sto te peglam :)
Evo bilo je par postova iznad:
vicious wrote:
taureg71 wrote:ima li koji add on za gledanje novih serija, ali da sljaka, instalirao nekoliko po preporuci sa foruma, pola serija ne radi...nakon odusevljena pocetnog kodijem, bitno je sad splasnulo, za sport je ok, za filmove i serije ipak torrent konza !!! :thumbup:
iStream, SALTS, Phoenix, The Royal We...
123Movies takođe dobro radi.
Tu bih dodao još i 9Movies, LatestDude...

A za sport vidi moj prethodni post.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#504 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mali_milojica »

sabanss wrote:
brazzo19 wrote:Koliko dodje taj para sa svim tim sto si mi nabrojao sad, znaci i postarina i dostava i carina i porez i dio za Fadila :D Koliko se izadje za tu djidju ? :D

60 * 1.8 * 1.17 * 1.05 = ?

Koristi kalkulator :D
Ne moze carina poslije poreza :D
a) 60x1.8=108 KM cijena uređaja
b) 108x0.05=5.5 KM carine
Osnovica za PDV a+b=113.5
113.5 + 17% PDV = 132.8 KM
sabanss

#505 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

mali_milojica wrote:
sabanss wrote:

60 * 1.8 * 1.17 * 1.05 = ?

Koristi kalkulator :D
Ne moze carina poslije poreza :D
a) 60x1.8=108 KM cijena uređaja
b) 108x0.05=5.5 KM carine
Osnovica za PDV a+b=113.5
113.5 + 17% PDV = 132.8 KM
60 * 1.8 * 1.17 * 1.05 = 132.7

Tebe dodje isto samo ce drzava uzeti razlicite vrijednosti poreza i carine... I jos ima 3.5 KM carinske obrade ako se ne varam.
vicious

#506 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Čini mi se da ima još i nekakva taksa 10 KM, ne sjećam se tačno šta je pisalo na onom obračunu...
Tsubasa

#507 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Tsubasa »

@brazzo

ako imas iptv pretpostavljam da imas i arene i sportklubove. ubaci listu u Kodi i gledaj tako tekme ;)
probook

#508 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

sencobih wrote:
brazzo19 wrote:
sabanss wrote:
Za 50-tak USD + porez i carina (kako te zapadne) mozes dobiti uredjaj koji je puno mocniji nego Android TV koji ces platiti znatno skuplje.

Sta je sa ovim na piku sto prodaje vidim nahvalio ga je drama, dodje sve daljinski i podesen kodi plus usb portovi vjerovatno da mogu ucitavati sa usb.a filmove ili sta god hocu ? :D

http://www.olx.ba/artikal/18762527/mxq- ... id-tv-box/
Svaki je dobar manje više. Imaš ih sada i u radnjama i na piku i na netu, gdje hoćeš, gledaj karakteristike kao da mobitel kupuješ otprilike :D ako ti se žuri u radnju i malo skuplje je, ako ne žuriš naruči preko neta i to ti je to ukratko
Ne isplati se ovaj sa linka. MXIII-G imas sa 2 GB rama i boljim procesorom. Ja ga platio 50$ i prosao bez carine i poreza :). Sve i da bude carina i porez dodje ti cijena kao i ovaj na linku, ali je MXIII-G mnogo mnogo bolji uredjaj
probook

#509 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

Cavendish wrote:

ne znam za add-on ali postoje mnoge liste sa programima, ja tako imam sve SK 1-6 i sve arene u HD rezoluciji i jos gomilu sportskih programa. samo je fazon ubaciti tu listu u KODI sto i nije komplikovano i to je to.
Moze li malo detaljnije sta i kako? Ja nadjem linkove ali ili ne rade ili rade dan - dva i pukne i onda treba ponovo u krug :)
vicious

#510 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

probook wrote:
sencobih wrote:
brazzo19 wrote: Sta je sa ovim na piku sto prodaje vidim nahvalio ga je drama, dodje sve daljinski i podesen kodi plus usb portovi vjerovatno da mogu ucitavati sa usb.a filmove ili sta god hocu ? :D

http://www.olx.ba/artikal/18762527/mxq- ... id-tv-box/
Svaki je dobar manje više. Imaš ih sada i u radnjama i na piku i na netu, gdje hoćeš, gledaj karakteristike kao da mobitel kupuješ otprilike :D ako ti se žuri u radnju i malo skuplje je, ako ne žuriš naruči preko neta i to ti je to ukratko
Ne isplati se ovaj sa linka. MXIII-G imas sa 2 GB rama i boljim procesorom. Ja ga platio 50$ i prosao bez carine i poreza :). Sve i da bude carina i porez dodje ti cijena kao i ovaj na linku, ali je MXIII-G mnogo mnogo bolji uredjaj
50$ je sa 1 GB rama, ovaj model sa 2 GB je ipak oko 70$.
taureg71

#511 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

irac300 wrote:
taureg71 wrote:ima li koji add on za gledanje novih serija, ali da sljaka, instalirao nekoliko po preporuci sa foruma, pola serija ne radi...nakon odusevljena pocetnog kodijem, bitno je sad splasnulo, za sport je ok, za filmove i serije ipak torrent konza !!! :thumbup:
Jarane, ne kudi Kodi ako je problem do tebe. :D Salts izbacuje u vrhu sve HD linkove, kao dizilab, gvideo i uvijek, al' baš uvijek rade. Što su serije novije, više linkova ima. A to za torrent, ma nema šanse, ja koji sam bio ovisnik o torrentima, nisam skinuo film evo preko 6 mjeseci od kako koristim Kodi. Nema zajebancije sa skidanjem, traženjem titla, prebacivanjem na stick i onda gledanja.

role, do mene je bilo, sljakaju odlicno filmovi...zeza me titl, namjestio sam da se skida sa titlovi.com, nadje on titl kad pokrenem film, al kad krene da ga skida napise da ne moze...sta moze biti ??/ HVALA
Cavendish

#512 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Cavendish »

ja gledam SK HD i arene HD sve ex-yu programe Tring sport HD programe FOX sport nl programe vec mjesec dana bez ikakvih probleme, istina jesu mi prije par dana pali sky sport Uk i BT sport UK.
erotica

#513 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

Problem je ove liste što su free za iptv puno ljudi koristi i onda se ne može gledati. Ja tako našao za sky sport Italija u hd sve kanale radilo jedan dan i onda radi po 30tak sekundi i izbaci. A što se tiče android tv ja imam novi philips i sve extra radi na njemu. Mada kada bi ponovo kupovao vjerojatno bi uzeo neki jeftiniji tv i uzeo android box jer bukvalno je kao da tablet koristiš na tv, jeste da sam se opekao kad sam kupio prije par godina minix neo g4 kroz tri sedmice mi čekao WiFi i sad ga koristim za gledanje filmova preko microsd na drugom tv.
erotica

#514 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

Cavendish wrote:ja gledam SK HD i arene HD sve ex-yu programe Tring sport HD programe FOX sport nl programe vec mjesec dana bez ikakvih probleme, istina jesu mi prije par dana pali sky sport Uk i BT sport UK.
Daj listu na pp :D :D :D
taureg71

#515 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

Cavendish wrote:ja gledam SK HD i arene HD sve ex-yu programe Tring sport HD programe FOX sport nl programe vec mjesec dana bez ikakvih probleme, istina jesu mi prije par dana pali sky sport Uk i BT sport UK.
preko kog addona ???
probook

#516 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

vicious wrote: 50$ je sa 1 GB rama, ovaj model sa 2 GB je ipak oko 70$.
Bude na akcijama cesto...ja sam naletio za 50 i koji dolar nedavno.

Evo jedan npr za 60$

http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_202596.html
erotica

#517 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

http://www.geekbuying.com/category/Andr ... icks-1548/

evo imaju dobra snizenja na stickove, neki cak i 10 dolara samo. Sad i ja razmisljam da uzmem jedan do 50 maraka jer pdv i carina preko poste se placa samo preko 50 maraka, tako su mi rekli ovi iz poste.
djetezla

#518 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by djetezla »

erotica wrote:http://www.geekbuying.com/category/Andr ... icks-1548/

evo imaju dobra snizenja na stickove, neki cak i 10 dolara samo. Sad i ja razmisljam da uzmem jedan do 50 maraka jer pdv i carina preko poste se placa samo preko 50 maraka, tako su mi rekli ovi iz poste.
cijena artikla i postarina zajedno ne smije biti preko 50KM.
irac300

#519 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

taureg71 wrote:
irac300 wrote:
Jarane, ne kudi Kodi ako je problem do tebe. :D Salts izbacuje u vrhu sve HD linkove, kao dizilab, gvideo i uvijek, al' baš uvijek rade. Što su serije novije, više linkova ima. A to za torrent, ma nema šanse, ja koji sam bio ovisnik o torrentima, nisam skinuo film evo preko 6 mjeseci od kako koristim Kodi. Nema zajebancije sa skidanjem, traženjem titla, prebacivanjem na stick i onda gledanja.

role, do mene je bilo, sljakaju odlicno filmovi...zeza me titl, namjestio sam da se skida sa titlovi.com, nadje on titl kad pokrenem film, al kad krene da ga skida napise da ne moze...sta moze biti ??/ HVALA
Dodaj na listu izvora sa kojih skida titlove podnapisi.net i opensubtitles.org, pa ako ne skida sa jednog, prebaci na drugi.
taureg71

#520 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

ma jes kita evo ja gledam Sporklub HD pa slika zrnasta i prekida svako 3 min, samo ton ok...ma jebes ti sve ovo... :evil:

sad gledam Euroligu i zrnasta slika u HD, a obican SK slika solidna i sljaka to, ali nije to jasna slika ...moze se gledati, ali... :bih:
taureg71

#521 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

sta znaci lista kanala koja se placa, tj prodaje??? ima covjek preko PIKa prodaje, vrijedi li to, sta dobijam time ??? HVALA :skoljka:
MaroonBrigade

#522 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

Cavendish wrote:ne znam za add-on ali postoje mnoge liste sa programima, ja tako imam sve SK 1-6 i sve arene u HD rezoluciji i jos gomilu sportskih programa. samo je fazon ubaciti tu listu u KODI sto i nije komplikovano i to je to.
ima li gdje neki tutorial kako odraditi ovo? :thumbup:
thekupus

#523 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by thekupus »

meni sad opet proradio Phoenix sam od sebe
a cesto imam problema sa HD kanalima, ali sam siguran da je to iskljucivo do moje lose internet konekcije, ne prelazi 8 mb/s nikad, a cesto je oko 5, sto vjerujem da za 1080p nije dovoljno, 720 i nekako

sta mislite da li bi moglo biti bolje ako povezem TV i ruter kablom? kontam da bi mozda stabilnije bilo, ako nista drugo
Cavendish

#524 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Cavendish »

taureg71 wrote:

ma jes kita evo ja gledam Sporklub HD pa slika zrnasta i prekida svako 3 min, samo ton ok...ma jebes ti sve ovo... :evil:

sad gledam Euroligu i zrnasta slika u HD, a obican SK slika solidna i sljaka to, ali nije to jasna slika ...moze se gledati, ali... :bih:
Ja gledao Fener vs Dacka bez ikakvih problema. Nemora znacitI da svi imamo istu listu. Naravno da uvijek poneki program koji zna stekati kod mene su to tursku Lig tv programi iako je I to zanemarivo
taureg71

#525 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

[

sad gledam Euroligu i zrnasta slika u HD, a obican SK slika solidna i sljaka to, ali nije to jasna slika ...moze se gledati, ali... :bih:[/quote]
Ja gledao Fener vs Dacka bez ikakvih problema. Nemora znacitI da svi imamo istu listu. Naravno da uvijek poneki program koji zna stekati kod mene su to tursku Lig tv programi iako je I to zanemarivo[/quote]

sve to jes, ali je.es ti to kad mi je bolja slika kad gledam preko sajta haha sport, tj linka, nego preko kodija, meni dovoljno, veceras KODI uninstall !!! :izet: :izet: :izet:
Post Reply